Digidexo.com

Hvordan behandle Emfysem med steroider

Hvordan behandle Emfysem med steroider


Kortikosteroid legemidler er blant de vanligste behandlinger som brukes for emfysem. De er sterkere enn noe annet legemiddel tilgjengelig, men de bærer en serie av sekundære effekter som gjør dem uegnet for visse pasienter. Hvis du vurderer steroider for å hjelpe deg med å behandle emfysem, er det et par ting du bør vite om dem først.

Bruksanvisning

•  Spør legen din om kortikosteroider, den vanligste formen for steroider brukes for å behandle emfysem. Kortikosteroider er vanligvis gitt til pasienter som er i relativt god helse (bortsett fra emfysem) og kan håndtere de sekundære effektene av stoffet.

Snakk med legen din om bivirkninger. Steroider påvirker legemet i en rekke forskjellige måter, alt fra fremstilling vektøkning og høyt blodtrykk til osteoporose og diabetes. Avhengig av risikofaktorer for disse sykdommene, kan en lege bestemme seg for ikke å foreskrive steroider, eller hun kan gi deg en spray versjon av medisin som inhaleres raskt og bærer en lavere risiko for sekundære effekter.

Husk at steroider kan være vanedannende, og når du begynner behandlingen, må du fortsette på ubestemt tid. Hvis du må stoppe medisinering eller annen grunn, vil legen din må redusere dosen for å tillate kroppen å justere, mens erstatte medisin med en annen kjemisk.

Vurder bruk av steroider for å behandle alvorlige problemer som bronkitt eller akutt emfysem angrep som minske pustekapasitet. Når tatt for mindre enn 10 dager, kan kortikosteroider gir rask lindring selv for dem som ikke bør ta dem på permanent basis.

Bruk steroid inhalatorer når du føler deg kortpustet og trenger litt hjelp til å puste lettere. I stedet for å ta orale steroider på en daglig basis, bruker inhalatorer når du trenger dem og deretter gjøre bruk av andre typer behandlinger for å holde symptomene i sjakk.

Tips og advarsler

  • For folk i de avanserte stadier av emfysem, kan steroider og ekstra oksygen være de eneste tilgjengelige behandlingstilbud. Hvis ingenting annet ser ut til å fungere i ditt tilfelle, snakk med legen din om å prøve ut kortikosteroider på en prøveordning, og se hvilken effekt de har på deg.