Digidexo.com

Hvordan kan jeg vite om min depresjon blir verre?

Depresjon lider opplever symptomer som tristhet, angst, følelser av lav selvfølelse eller skyldfølelse hver dag i to uker eller mer. Legen din kan bekrefte en diagnose av depresjon og hjelpe deg å finne behandling. Dersom depresjon ikke er behandlet med en gang, kan tilstanden din forverres. Jo lenger du venter med å søke behandling, jo mer utfordrende det kan være å overvinne. Overvåking din depresjon og varsle din terapeut av eventuelle vesentlige endringer i symptomene dine vil øke sjansene dine for å lykkes i å overvinne din depresjon.

Endring i atferd

Familie og venner har lagt merke til en endring i atferd. Du finner deg selv å miste interesse for ting du en gang brydde seg om. Du har en vanskelig tid å konsentrere seg på jobb, eller ring inn syk rett og slett fordi det føles som for mye arbeid å gå hvor som helst. Hvis du er student, kan du oppleve problemer fullføre oppdrag, følge forelesninger eller deltar i gruppearbeid. Dine hobbyer ikke lenger gi deg nytelse. Full dagligdagse oppgaver, som husarbeid, virker som for mye å håndtere.

Isolasjon

Du føler deg stadig mer ukomfortabel i sosiale settinger, til det punktet hvor du unngå alle aktiviteter med andre. Du blir engstelig rundt større grupper av folk når du en gang var en sosial sommerfugl. Du unngår autoriteter eller andre som kan være skremmende. Når du snakker med folk, du blir distrahert, uinteressert, unngå øyekontakt og prøver å avslutte samtalen så raskt som mulig. Signifikante andre, og barna har begynt å stille spørsmål ved hvorfor du blir så reservert, og de uttrykker bekymring for ditt velvære.

Mood Swings

Du opplever økt agitasjon og humørsvingninger. Når du vurderer hva du trenger å gjøre for dagen, blir du oppslukt av angst, nervøsitet og forverring. Enkle oppgaver føre til følelser av intenst press som gjør det virke som om du aldri få noe gjort.

Reaksjon på medisiner

Hvis du er på antidepressive medisiner, men finner ut at dine symptomer blir verre, kontakt lege umiddelbart. The National Institute of Mental Health bemerker "pasienter må ta regelmessige doser i minst 3-4 uker før de er sannsynlig å oppleve en full terapeutisk effekt. De bør fortsette å ta medisinen for tiden spesifisert av legen sin, selv om de føler seg bedre, for å forhindre tilbakefall av depresjon. Medisinering bør stoppes bare under tilsyn av lege. "

Selvskading

Når følelser av tomhet, verdiløshet og tristhet er overveldende, noen mennesker slår til selvskade å takle smertene. Skade deg selv med vilje til å håndtere din smerte eller tenker på å begå selvmord er en alvorlig tegn på at din depresjon blir verre. Hvis du skade deg selv eller har tanker om selvmord, ring din lege, terapeut eller en selvmords hjelpetelefon umiddelbart. Statens institutt for psykisk helse tilsier at du kan "ringe gratis, 24-timers hotline av National Suicide Prevention Lifeline på (800) 273-TALK eller (800) 273-8255, TTY: (800) 799-4TTY ( 4889) for å snakke med en utdannet rådgiver. "