Digidexo.com

Hiatus brokk Behandling

Brokk er den medisinske termen for projisering eller utstikket av et organ eller en del av et organ gjennom hulrommet der det normalt inneholdt. En haitus eller hiatal brokk oppstår når magen er anslått oppover og tvunget gjennom mellomgulvet, mot spiserøret. Normalt skiller membranen magen fra lungene og når denne situasjonen er forstyrret, mild til alvorlig halsbrann, sure oppstøt, sår hals, brystsmerter og problemer med både å puste og svelge resultatet. Mens ubehagelig, er situasjonen vanligvis ikke alvorlig og kan behandles i hjemmet.

Symptomer

Noen mennesker er født med en predisposisjon for utvikling av hiatus brokk, enten på grunn av større enn gjennomsnittet esophageal åpninger eller muskelsvakhet. Andre utvikle sykdommen som følge av skade eller fra konstant trykk blir plassert på magen. Dette kan skje som følge av graviditet, nådeløse hoste, kraftig oppkast eller rett og slett fra å være overvektig. Som brokk vokser, blir saltsyre fra magen tvunget inn i spiserøret forårsaker en brennende følelse i brystet mer kjent som halsbrann. Opphoping av denne syren kan forårsake raping, kvalme og brystsmerter. Hvis du opplever disse symptomene, og du merker at de får stadig verre når du lener deg framover, ligge flatt på ryggen eller mens du løfter, oddsen er bra du har en hiatus brokk.

Behandling

Mange velger å begynne behandlingen ved å nøytralisere syren ved å ta en over-the-counter antacids, for eksempel rolaids eller Tums. Hvis du finner disse ineffektiv, kan du prøve en H2 blocker som Pepcid som reduserer mengden syre som produseres av magen eller en protonpumpehemmer som Prilosec OTC som fullstendig blokkerer syreproduksjon, noe som gir den skadede vev tid til å gro. Flere endringer i livsstil kan bidra til å forhindre tilbakevendende episoder. Spis mindre måltider som overspising fører til at magen til distend, presser mat i spiserøret. Gå ned i vekt, hvis du trenger å; å redusere mengden av trykk mot underlivet i prosessen. Stå oppreist i minst tre timer etter å ha spist, i stedet for å ligge ned for å ta en lur eller på vei til sengs. Når du går til sengs, gjøre en innsats for å holde hodet hevet ved hjelp av tyngdekraften til å holde maten der det hører hjemme.

Advarsel

Hvis du ikke ser noen forbedring i din tilstand etter seks uker med egenomsorg, gjøre en avtale for å se en profesjonell helsepersonell. Hvis du opplever pustevansker, manglende evne svelge ordentlig, eller alvorlige brystsmerter, bør du søke profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart som disse er tegn på en mer alvorlig situasjon der magen er blitt forvrengt, som hindrer eller blokkere blodstrømmen gjennom området.