Digidexo.com

Mole Skin Virus

Mole Skin Virus


Mol, som også er referert til som Melanocyttnevus, er hudlesjoner som kan være plassert hvor som helst på kroppen. Fordi føflekker varierer i størrelse og form mange mennesker tror de er forårsaket av et virus, men det har ikke vært tegn funnet å bevise at teorien.

Årsak

Mol er forårsaket av en plutselig unormal vekst av melanocytter celler, som er ansvarlig for å gi hud sin naturlige farge og beskytte det fra ultrafiolett stråling. Mol er et resultat av akkumulering av disse cellene forårsaker at huden blir vesentlig mørkere enn normalt hudfarge. Føflekker kan være tilstede ved fødselen eller utvikle seg i løpet av de første 30 årene av livet.

Utseende

Utseendet av føflekker varierer i beliggenhet, størrelse og farge. Personer med lysere huden har en tendens til å ha flere mol, som også er en mørkere brun farge. De er vanligvis små i størrelse, sjelden over en halv tomme i diameter, og kan være flat eller humpete.

Kreft Moles

Føflekker kan bli kreft og føre til føflekkreft. Den eksakte årsaken til malignt melanom er ikke kjent selv om det er generelt antatt å være resultat av overdreven eksponering for solen eller genetiske faktorer. Føflekker som forandrer farge eller størrelse, bli rød og kløende eller begynne å blø kan være en indikasjon på malignt melanom. Det er viktig å sjekke føflekker regelmessig og se etter eventuelle endringer i sitt utseende.