Digidexo.com

Hvordan virker Sugar påvirke blodtrykket?

Hvordan virker Sugar påvirke blodtrykket?

Glykemisk indeks

Sukker er effekter på blodsukkeret starte med en tabell som kalles glykemisk indeks. Glykemisk indeks er en liste over matvarer som viser hvor mye hver bestemt mat vil påvirke glukosenivåer i blodet. Glukose er enkle sukker som aktiverer bukspyttkjertelen til å øke produksjonen av insulin. Når insulin kommer inn i blodet, er mengden av glukose (sukker) i blodstrømmen blir redusert til et sunnere nivå.

Insulinresistens

Jo mer sukker som kroppen tar inn over de nødvendige nivåer for å produsere energi, jo større sjanse har du for å utvikle en lidelse som kalles insulinresistens. Insulinresistens opptrer når cellene ikke lenger reagerer på insulin, og skaper et overskudd av glukose i blodet.

Magnesium

Ikke bare gjør insulin hjelp i fjerning av overflødig glukose fra blodet, hjelper det i lagring av magnesium. Når cellene blir resistente mot insulin, de har en vanskeligere tid å lagre magnesium også. Magnesium er et viktig stoff i at det hjelper blokkere innsnevring av blodårer ved å regulere bevegelsen av kalsium inn i musklene.

Blood Pressure

Uten nødvendig magnesium i cellene, blodårene i kroppen blir mer innsnevret. Innsnevring av blodkar begrenser flyten av blod gjennom dem. Som hjertet fortsetter å pumpe det samme volumet av blod gjennom de innsnevrede blodkar, trykket inne i blodårene øker, noe som resulterer i en høyere blodtrykksmåling.