Digidexo.com

Autolog Graft Vs. Vert-sykdom Symptomer

Autologe grafts innebære å bruke en persons vev for å erstatte vev som er syk eller ikke fungerer i sin egen kropp. Autolog transplantat mot vert-sykdom oppstår når en persons immunsystemet angriper og ødelegger transplantert vev ervervet fra sin egen kropp.

Hudsymptomer

En person med autolog transplantat-mot-vert-sykdom kan utvikle røde, kløende utslett i noen deler av kroppen hans som dette ansiktet, håndflatene hans hender og såler på føttene.

Gastrointestinale symptomer

Mage-systemet kan bli påvirket i en sak av autologt transplantat-mot-vert-sykdom med følgende skilt: diaré, magesmerter, magekramper, kvalme og dårlig matlyst

Lever Symptomer

Leveren, som utgjør lever systemet, kan påvirkes av autolog transplantat-mot-vert-sykdom når levergallegangene og slimhinner er ødelagt. Symptomer på lever engasjement gir rett magesmerter, forstørret lever, forhøyede leverenzymer og gulsott.

Behandling

Autologt transplantat-mot-vert-sykdom kan bli behandlet med kortikosteroider. Denne klassen av medisiner undertrykker angrepet montert av en persons immunsystemet mot de selv donert vev.

Outlook / Prognose

Symptomene på autologt transplantat-mot-vert-sykdom er lik de for akutt transplantat-mot-vert-sykdom i presentasjonen. Men i autolog transplantat-mot-vert-sykdom, men symptomene er mildere og kan løse seg selv uten behandling.