Digidexo.com

Sekundær Vs. Hulromformet Tuberkulose

Sekundær Vs.  Hulromformet Tuberkulose


Tuberkulose er en smittsom sykdom forårsaket av infeksjon med en bakterie som heter Mycobacterium tuberculosis. Begrepene videregående og hulromformet tuberkulose både beskrive aspekter av sykdommen når det reaktiverer etter en primær infeksjon.

Sekundær Tuberkulose

Sekundær tuberkulose er et generelt begrep som beskriver reaktivering av gamle tuberkulose lesjoner eller eventuell transformasjon av en primær infeksjon i en kronisk tilstand, ifølge Stritch School of Medicine ved Loyola-universitetet i Chicago.

Hulromformet Tuberkulose

Uttrykket hulromformet tuberkulose refererer til en svært smittsom sekundær reaktivering av den sykdom som forekommer i de øvre fliker av lungen, hvor tuberkulosebakterier trives på en rikelig lufttilførsel, i henhold til HealthCommunities.com.

Immunrespons

Personer med sekundær tuberkulose opplever sykdommen til tross for en ervervet cellulær immunitet for virkningene av tuberkulosebakterier, den Stritch School of Medicine rapporterer. Men denne immunitet vanligvis holder sykdommen fra å spre seg ut over lokaliserte områder til resten av lungene eller kropp.

Hulromformet Symptomer

Potensielle symptomer på hulromformet tuberkulose inkluderer feber, en slim-produserende hoste, nattesvette, slapphet og vekttap, melder HealthCommunities.com. Noen individer også hoste opp blod.

Betraktninger

Om lag 5 prosent av sekundære reaktive skje innen to år etter primærinfeksjon. Imidlertid kan reaktive oppstå år eller tiår senere bemerker Stritch School of Medicine.