Digidexo.com

Hva som forårsaker herpes utbrudd?

Det finnes to typer herpes: simplex en eller oral herpes, som vanligvis manifesterer seg som forkjølelsessår, og simplex 2, eller genital herpes, en vanlig seksuelt overført sykdom. Begge typer er svært smittsom og spres lett. Mange som har herpes vet ikke det fordi de aldri lider et utbrudd eller har noen symptomer. Personer med herpes bør spise godt og få rikelig med mosjon for å prøve og hindre utbrudd.

Sex

Noen mennesker som har herpes lider tilbakevendende utbrudd på grunn av friksjon forårsaket under samleie. Et vannbasert glidemiddel kan bidra til å forhindre disse tilbakefall.

Sykdommer

Personer med alvorlige sykdommer som HIV og leukemi er mer sannsynlig å lide utbrudd av herpes på grunn av deres svekket immunforsvar. Enkle sykdommer som feber og infeksjoner kan også gjøre et utbrudd mer sannsynlig.

Hormonendringer

Når kroppen opplever en drastisk sving i hormonnivået, er det mer sannsynlig å lide en gjentakelse av genital herpes. Det vanligste eksempelet på dette er under svangerskapet.

Stress nivå

Hvis stressnivået er høyt, øker du dine sjanser for å lide et utbrudd. Både fysisk og følelsesmessig stress kan utløse et tilbakefall.

Kirurgi

Personer med herpes som gjennomgår kirurgi er mer sannsynlig å ha en gjentakelse.

Alkoholforbruket

Hvis du har herpes, bør du prøve å begrense alkoholforbruket for å prøve og hindre gjentakelse.