Digidexo.com

bryte dårlug sovenmønster barn

Heel Pain årsaker hos barn

Heel Pain årsaker hos barn

Hæl smerter hos barn er generelt preget av ømhet av hælen, gangvansker og smerte langs baksiden eller undersiden av foten. Selv om smerte kan være moderat, er det viktig å ha en lege vurdere barnet, så hælen smerte er ofte et symptom på en mer alvorlig tilstand. Fysioterapi, en reduksjon i fysisk aktivitet og hvile hjelp til å behandle denne tilstanden.

Symptomer

Barn som lider av hæl smerter kan halte eller gå på tå hev for å avlaste legge vekt press på hælen. Pasienter kan også ha problemer med å delta i vanlige aktiviteter, inkludert organisert idrett, og kan klage på smerter i rygg eller nederst på foten sin.

Vanligste årsaken

Mest vanlig er hæl smerter hos barn forårsaket av en lidelse som kalles calcaneal apophysitis, eller bryte sykdom, som vanligvis rammer barn i alderen 8 og 14 og spesielt de som kan være overvektige eller fete. Denne lidelsen er forårsaket muskel belastning eller gjentatt stress til hælen, og forårsaker en betennelse i hælen vekst plate. Denne lidelsen fører til ømhet og smerter i ryggen eller undersiden av hælen, gjør walking smertefull og kan forårsake smerte hvis barnets hæl berøres. Denne lidelsen kan oppstå i ett eller begge av barnets føtter.

Andre årsaker

Selv hæl smerte er oftest forårsaket av Sever sykdom, kan det også være forbundet med en tilstand som kalles Tendo-Achilles bursitt, som er en betennelse i bursa, eller væskefylte sac i maten ligger mellom akillessenen og hælbenet. Denne tilstanden kan skyldes visse sykdommer (for eksempel leddgikt), dårlig-polstrede sko eller skader på hælen. Lidelsen kan også være forårsaket av overforbruk. Hvis et barn er gjentatte ganger kjører, pounding på hardt underlag eller hopping, smerten kan være forbundet med mye stress til foten. Barn som spiller på sporet, basketball eller fotball lagene er mer sannsynlig å utvikle denne tilstanden. Sprekker kan også føre til hæl smerter, og forekommer når benet pauser på grunn av stress. Hos barn under 10, kan mindre brudd oppstår fra å hoppe bare 2 til 3 meter eller av en sofa eller trapp.

Diagnose

Fordi hælen smerte kan være en underliggende symptom på en mer alvorlig tilstand, er det viktig å ha barnet evaluert av en lege. Vanligvis, Barneleger anbefaler at barn besøker en fot og ankel spesialist. Denne legen vil be om nylige aktiviteter, undersøke barnets fot og kan ta en X-Ray, MR eller CAT scan av den skadde området. Laboratorieprøver kan også gjøres for å bidra til å diagnostisere flere årsaker til hæl smerter.

Behandling

Barn kan behandle hæl smerter ved å redusere fysisk aktivitet og å avstå fra aktiviteter som setter stress på hælen. I tillegg bør barn hvile og dempe hælen bruker midlertidige skoen setter inn. Medisiner, fysioterapi og orthotic enheter kan være nødvendig for barn med moderat hæl smerter. I tilfeller av alvorlig hæl smerter, blir barn ofte immobilisert, må gjennomgå fysioterapi og kan selv gjennomgå en operasjon for å forlenge senen eller korrigere flere årsaker.

Typer av kommunikasjonshjelpemiddel for funksjonshemmede barn

Typer av kommunikasjonshjelpemiddel for funksjonshemmede barn


Kommunikasjonsvansker, som for eksempel å være døv eller stum, gjør det vanskelig, om ikke nesten umulig, for noen barn å kommunisere ved å snakke eller lytte. Disse barna trenger ferdigheter eller verktøy for å hjelpe dem med å kommunisere med andre. Det finnes flere alternativer, til noen som krever andre mennesker har den samme kommunikasjons-ferdigheter og noen som gjør det mulig funksjonshemmede barn til å kommunisere med nesten hvem som helst.

Tegnspråk

Tegnspråk bruker hånd og kroppsbevegelser for å snakke. Disse bevegelser, eller tegn, står for bokstaver, ord, tall og setninger. Det har eksistert siden 1600-tallet. Barn som ikke kan snakke eller som ikke kan høre kan bruke tegnspråk for å kommunisere. Men det er en grense for hvor mye tegnspråk kan hjelpe barn kommunisere. Denne type kommunikasjon krever at andre skal forstå eller være i stand til å bruke tegn språk.

Høreapparater

Et høreapparat kan hjelpe barn som ikke har total hørselstap. Høreapparater er enheter med mikrofoner inni dem som fanger opp lyder og forsterke dem. Den mest brukte høreapparat for barn er en som sitter i øret og har en arm som passer bak øret lignende et par briller. Disse kommunikasjonsverktøy hjelpe noen barn som ellers ville trenge for å se tegnspråk eller lese leppene til å kommunisere.

Cochlea-implantater

Et cochlea implantat er en enhet som en lege setter inn det indre øret. Den simulerer lydsignaler med en elektrisk puls, hjelpe noen døve til å høre. Et cochlea implantat kan ikke gjenopprette høre godt nok til å tillate kommunikasjon uten å signere eller munnavlesning, men det ofte gjør. Selv om et cochleaimplantat kun tillater delvis hørsel, kan det utføre en kritisk funksjon i kommunikasjon.

Tekst, Tekst-til-tale og skriving

Barn som ikke kan snakke, men beholde mobiliteten av deres hender og bruk av deres øyne kan bruke skrevet eller skrevet språk til å kommunisere. Moderne verktøy, for eksempel datamaskiner og mobiltelefoner som lar texting, la mute barn å skrive ut hva de ønsker å si. Tekst-til-tale-programmer tillate dem å skrive hva de vil si og ha en datamaskin si det for dem. Hvis moderne teknologi ikke er tilgjengelig, vil en skriveredskap og papir hjelp i kommunikasjon.

Døvetolk

Selv barn som er flytende i tegnspråk og gjøre godt med munnavlesning har noen kommunikasjons grenser. De kan ikke stå opp foran klasserommet for å lese en avis, og har hele klassen forstå. Døvetolk bidra til å bryte disse grensene ved å tolke barnas tegnspråk for andre mennesker.

Hvordan behandle autisme hos barn

Hvordan behandle autisme hos barn


Utbruddet av autisme, en bio-nevrologisk funksjonshemming som påvirker hvordan en person reagerer på omgivelsene sine og andre, vanligvis anerkjent og diagnostisert i de første tre årene av livet. Programmer som er laget for å behandle autisme hos barn gjennom atferd modifikasjon, medisinering og kosthold, har vært svært vellykket i de siste årene.

Bruksanvisning

Unn autisme hos barn

Undersøke chelatering terapi, som tjener til å fjerne høye nivåer av giftige metaller fra blodet, siden mange autistiske barn lider høye nivåer av metall toksisitet tidlig i livet.

Bruk atferd modifikasjon teknikker for å kontrollere aggressive eller repeterende atferd. Disse teknikkene bruker positiv forsterkning og belønne barnet for å stille de riktige atferd, i motsetning til å straffe henne.

Implementere yrkes- og fysioterapi programmer. Ergoterapi lærer autistiske barn til å utføre dagligdagse oppgaver, som å praktisere god hygiene og å vite hvordan man skal kle seg. Fysioterapi hjelper autistiske barn få kontroll over kroppen sin, unngå overdreven eller repeterende bevegelser.

Prøv flere behandlinger, for eksempel musikkterapi, som har vist seg å hjelpe autistiske barn fokusere bedre, og visjon terapi, som hjelper dem til å ta visuelle signaler og oversetter dem til verbal kommunikasjon.

Begrense kosthold autistiske barn til å unngå matvarer laget av hvete, gluten, havre og kasein (et protein som finnes i meieriprodukter). Disse typer matvarer kan ikke bryte ned riktig i autistiske barn, noe som kan påvirke hvordan hjernen fungerer, forverrer sin tilstand. Legg kosttilskudd rik på vitaminer A, C og D, som har blitt vist å være effektive i behandling av autisme.

Tenk sanseintegrasjonsterapi, som fokuserer på taktil stimulering til å utvikle kreativitet og fantasi i autistiske barn. Bruken av sand, vann og leire ofte hjelper dem til å redusere angst om nye opplevelser også.

Mer informasjon om en rekke forskjellige alternativer for å behandle autistiske barn på NeurologyChannel.com (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

  • Tidlig intervensjon er nøkkelen til behandling med autistiske barn. Autisme vanligvis er diagnostisert i en alder av tre, men symptomene kan vanligvis bli lagt merke til i en alder av 30 måneder. Logge på Zero Three hjemmeside for mer informasjon om tidlig intervensjon av autisme (se Ressurser nedenfor).

Trinnene på å få barna bukseseler

Trinnene på å få barna bukseseler


Bukseseler bli en del av livet for mange barn med skjeve tenner. Prosessen med å rette tennene med tannregulering kan ta måneder eller år. Siden barnet ditt vil sannsynligvis ha disse bukseseler for svært lang tid, vil du være sikker på at du ikke bare finne en kjeveortoped som du stoler på, men også velge riktig type bukseseler og forberede barnets munn på riktig måte for å få tannregulering satt på .

Den Orthodontist

Det første trinnet i å få barnet tannregulering er å finne en kjeveortoped. For å finne en kjeveortoped som gjør godt arbeid, spør nærheten venner og familie for sine anbefalinger. Sjansen er at noen du kjenner har fått tannregulering for sine barn. Du kan også slå opp kjeveortopeder i telefonboken. Mange kjeveortopeder tilbyr gratis konsultasjoner, slik at når du finner noen leger som du er interessert i, samtale og sette opp konsultasjon avtaler. For å sikre at du velger en kjeveortoped som tilbyr en skikkelig og ærlig behandlingsplan, ta kontakt med minst to forskjellige kjeveortopeder. Disse konsultasjonene bør inneholde en behandlingsplan og en estimert kostnad som inkluderer bruk av bukseseler, innstramming og justering, og fjerning av tannregulering. Da kostnadene for å balansere mot kvaliteten på arbeidet.

Typer av tannregulering

Når du finner en kjeveortoped som du føler deg komfortabel med, du, barnet ditt, og legen må bestemme på hvilken type tannregulering for å få. Hvis du og barnet ditt bestemme metall bukseseler, kan du velge sølv eller gullbukseseler. Ulike farger kan også plasseres i bukseseler gjør dem mer moro for et barn. Disse tannregulering er vanligvis den minst kostbare typen. De har også korrigere barns tenner på kortest mulig tid og sjelden bryte av. På nedsiden, metall bukseseler er mer synlige enn andre typer, og de kan bry barnets tannkjøtt mer enn keramiske bukseseler.

Språklig tannregulering er metall bukseseler som er festet på baksiden av ditt barns tenner i stedet for foran, noe som gjør dem nesten umulig å se. Imidlertid kan ikke alle kjeveortopeder bruke disse typer bukseseler da kreves spesiell opplæring. Språklig tannregulering er dyrere enn tradisjonelle metall bukseseler og kan føre til problemer med å snakke og tunge smerte.

Keramiske bukseseler er hvite å gli inn i tennene og kan ikke ses fra avstand eller i skole bilder og andre bilder. De er også sterkt og er ikke tilbøyelige til å bryte eller faller av ditt barns tenner. Men keramiske bukseseler er som regel dyrere enn de tradisjonelle metall bukseseler og tiden barnet ditt har å bære dem kan være lengre.

Hvis din orthodontist bestemmer at barnet ditt ikke har alvorlig skjeve tenner eller en stor over- eller underbitt, kan han være i stand til å få usynlig bukseseler. Disse er klare, plast skuffer laget for å passe barnets tenner. De motstår flekker, er lett å rengjøre, og har en tendens til å irritere barnets tannkjøtt mindre enn andre bukseseler. Usynlig bukseseler kan koste mer enn andre seler, imidlertid, og barnet fortsatt kan trenge tradisjonell tannregulering før du får hans usynlige bukseseler.

Å få regulering på

Til slutt, må du gjøre en avtale for å få tannregulering satt på. Før du tar barnet ditt til denne utnevnelsen, gjør at han børster tennene godt, flosses og bruker munnvann. Når du ankommer for ditt barns avtale, vil orthodontist mest sannsynlig pusse tennene en gang til bare for å sikre at de er så rene som mulig. Du ønsker kanskje å ha barnet ditt sette noen chap stick på leppene før orthodontist begynner å sette regulering på siden barnet ikke vil være i stand til å fukte leppene mens legene jobber med tennene. Hele prosessen for påføring av bukseseler til den nederste og øverste tenner tar omtrent to timer.

Hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen for barn?

Hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen for barn?


Frukt og grønnsaker er nøkkelen til god ernæring. Å vite hvor mye du skal spise hver dag og hvilke typer vil interessere barna kan være vanskelig, men heldigvis myndighetene i USA har gitt alle svarene. MyPyramid.gov lister hver matvaregruppe og hvor mange porsjoner er nødvendig hver dag. Disse listene er brutt ned etter aldersgruppe, som ikke alle aldersgrupper av barn krever de samme porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag.

Barn

Den MyPryramid.gov program, en del av Untied States Department of Agriculture, bryter ned den kategorien av barn inn i to grupper. Knyttneve består av alderen 2 til 3 og de neste alderen 4 til 8. Hver gruppe har ulike dagsbehovet for frukt og grønnsaker. For grønnsaker, daglig servering for en 2- til 3-åringen er en kopp mens en 4- til 8-åringen behov en og en halv kopp. For frukt, de yngre barna trenger en kopp mens den eldre gruppen trenger 12:59 og en halv kopp. Disse anbefalingene for barn er basert på et barn som har mindre enn 30 minutter per dag med moderat fysisk trening. Flere porsjoner ville være nødvendig for barn som trener mer.

Jenter

MyPyramid.gov bryter ned barna inn i tre grupper: de tidligere nevnte barn og deretter jenter og gutter når en alder av 9 er nådd. Under jenter kategorien, oppstår en ytterligere sammenbrudd med 9 til 13 og 14 til 18 aldersgrupper. For piker alder 9 til 13, den riktige daglige porsjon grønnsaker består av to kopper, mens for piker alderen 14 til 18 øker til to og en halv-kopper. For frukt, forblir riktig serverings den samme for begge grupper av jenter: en og en halv kopp. Som med barn, er disse beløpene basert på jentene trener mindre enn 30 minutter daglig.

Gutter

Alderen sammenbrudd for gutter er det samme som jenter. Når det gjelder grønnsaker, en skikkelig porsjon for en gutt i alderen 9 til 13 er to og en halv kopper mens mengden øker til tre kopper for den eldre 14 til 18 aldersgruppen. For frukt, er riktig serverings en og en halv kopper for de yngre gutter og to kopper for den eldre gruppen. De samme regler gjelder om mindre enn 30 minutter trening hver dag.

A Cup

CDC gir eksempler på hva som utgjør en kopp. Hvis du velger et eple, deretter en liten en er en kopp. For en halv kopp, en liten banan eller seks baby gulrøtter møter serverer terskel. Spise 16 druer for en halv kopp. For salat, tilsvarer en kopp en halv kopp servering. Spis halvparten av en stor søtpotet og en halv kopp grønne bønner for å få en kopp grønnsaker.

Problemer med voksne barn

Problemer med voksne barn


Bygge et positivt forhold til voksne barn er mulig selv med problemer i forholdet. Ifølge College of Consumer og familie Sciences, tiden før foreldrene inn sine gyldne år er antatt å være den beste tiden i foreldre-barn-forholdet, når voksne barn har en tendens til å ønske å tilbringe mer tid med sine foreldre. Men for foreldre som har sliter med sine voksne barn, bringer denne perioden frykt om personlig helse, økonomi og forlate sine barn etter døden.

Involvering i Helse Issues

Voksne barn bekymre foreldrenes helse, og at bekymring kan bli overveldende for foreldrene. Voksne barn kan be om å delta på legetimer, diskutere medisiner og presse for ytterligere testing. Foreldre kan diskutere grenser angående helsemessige problemer med sine voksne barn. Denne etableringen av grenser kan inkludere tilbyr informasjon om de helsemessige problemer eller tilby innsyn i journal om nødvendig. Tilby tilgang til medisinsk informasjon gjør at foreldre til å delta på legetimer på egen hånd og fortsatt gir den voksne barnet trygghet fra å bekymre medisinsk bekymringer.

Finansiell

Økonomiske bekymringer kan oppstå med voksne barn som bekymrer foreldrenes økonomi. Langsiktig pensjonsalder og sikkerhet er vanligvis bak den voksne barnets bekymre deg for økonomiske problemer i forhold til sine foreldre. Åpent diskuterer planer for pensjonisttilværelsen og langsiktig omsorg kan bidra til å lette en voksen barns bekymring over den finansielle bekymringer. Hvis mer kompleks eiendom økonomiske problemer står på spill, kan en konsultasjon med en eiendom advokat og hele familien hjelpe alle med å forstå hva skritt må skje for de fremtidige økonomiske bekymringer i familien.

Kommunikasjon

Måten en familie kommuniserer bærer på lenge etter at barna blir voksne. Så hvis kommunikasjonsproblemer var tilstede i ungdomsårene, er de sannsynligvis til å fortsette som barna blir voksne. Voksne barn kan ha problemer med å uttrykke bekymring eller diskutere viktige saker. Andre kommunikasjonsproblemer foreldre kan ha med sine voksne barn inkluderer barna ikke lytter til sine foreldre og foreldrene diskontere sine voksne barns meninger. Hvis kommunikasjonsproblemer er til stede mellom voksne barn og deres foreldre, har problemene mest sannsynlig vært tilstede for hele forholdet og er vanskelige å endre. Lære å kommunisere positivt tar ekstra innsats fra foreldre og voksne barn.

Barnebarn

En veldig følelsesmessig problem foreldre kan ha med sine voksne barn dreier oppdragelsen av barnebarna. Voksne barn kan ikke oppdra sine barn på samme måte foreldrene oppdratt dem. Barneoppdragelse problemer kan være enkle eller mer komplekse, men de kan ofte bryte ut i kamper mellom foreldre og deres voksne barn. I ekstreme situasjoner kan foreldre problemer bryte opp forholdet mellom voksne barn og deres foreldre.

Hvordan å identifisere tegn på Childhood Depresjon

Depresjon er ofte tenkt som en psykisk lidelse voksne lider. Men barn kan også bli deprimert, og de blir deprimert for mange av de samme grunnene voksne får depressed.Childhood depresjon kan være svært alvorlig. Den følgende artikkelen beskriver tegn på barndommen depresjon.

Bruksanvisning

•  Se etter endringer i søvnmønster, eller en nektelse av å sove alene. Vær oppmerksom på om barnet viser hysterisk gråt når alene.

Se etter endringer i spisemønstre, som nektet å spise eller manglende evne til å slutte å spise. Også være oppmerksom på hvis barnet begynner å hamstre mat, da dette er en annen mulig tegn på depresjon.

Se etter tegn på sengevæting, og nekter å gå på skolen eller vegring mot å leke med andre barn. Se etter sulking, gråt, mobbing, slåss eller plukke på yngre barn.

4. Se etter utbrudd av sinne, utskjelling eller bryte ting. Depresjon hos barn kan også vises i form av å stjele meningsløse eller billig elementer.

Se etter tristhet, ulykkelighet eller noen verbale uttrykk for selvforakt og elendighet. Til slutt, se etter noe snakk om død eller døende, spesielt snakke om selvmord. Aldri anta at barn ikke mener hva de sier. Ta alltid snakk om denne naturen på alvor.

Observer hvor lenge symptomene sist. Hvis de går på for en uke eller mer, spør andre voksne i nærheten av barnet hvis de har lagt merke til de samme endringene. Spør din ektefelle, barnets lærer, barnevakt og enhver ikke-fengselsstraff voksen barnet kan gå med om de har sett en endring.

•  Snakk med barnet. Være tilgjengelig. Diskuter ærlig men rolig noen store forandringer i livet (gode eller dårlige) som kan ha foregått. Fremfor alt, lytte til hva barnet har å si. Forventer ikke at alt som kan sies med en gang.

Tips og advarsler

  • Hvis noen eller alle tegnene ovenfor vises til stede i et barn, ikke nøl med å ta kontakt med en mental helse profesjonell for en evaluering. Husk at barndommen depresjon, depresjon som voksen, er en sykdom som kan behandles, oftest med positive resultater. Involver familien din hvis de er støttende. Tro på deg selv og din evne til å hjelpe barnet. Hvert barn fortjener en lykkelig barndom.

Matvarer som forårsaker gass i babyer

Høre din baby gråter eller klynk i smerte er tøft for alle foreldre. En av de mest vanlige årsaker til smerte og ubehag hos babyer er gass. Gjør livet litt enklere for barnet ditt - og for deg selv - ved å lære hvilke matvarer føre til at gass i barnet ditt, og deretter å unngå dem.

Gass i babyer

Det er normalt for babyer å ha gass. Som med voksne blir gass forårsaket av kroppens manglende evne til å fordøye helt visse matvarer. Den ufordøyd mat passerer til tykktarmen, hvor bakteriene bryter det ned i ulike gasser. Gassen går så ut gjennom endetarmen. Babyer er spesielt utsatt for gass på grunn av deres umodne fordøyelsessystem. Men noen ganger babyer kan produsere overdreven gass, i så fall bør du vurdere matvarer hun spiser. Det er også en god idé for mor å unngå disse matvarene hvis hun fortsatt ammer babyen.

Meieriprodukter

Både ammet og formel-matet babyer kan lider av overdreven gass. Visse enzymer er nødvendig i magen til riktig bryte ned melkeproteiner, og mange barn har ikke nok av disse enzymene. Hvis du ammer og har eliminert andre mulige kilder til mye luft i barnet ditt, bør du vurdere å begrense mengden av melk, ost, yoghurt, smør og iskrem i kostholdet ditt. Hvis du tror at barnet ditt er å ha en reaksjon på kumelk i formel, bør du vurdere å bytte til en soya-basert formel. Men snakke med ditt barns barnelege først.

Frukt

Syren i sitrusfrukter kan være vanskelig på en babyens fordøyelsessystem. Hvis du oppdager en sammenheng mellom fôring barnet sitrusfrukter og en økning i gass, lette på å mate ham appelsiner, sitroner, grapefrukt, jordbær og tomater.

Grønnsaker

Cruciferous grønnsaker antas å være mer sannsynlig å forårsake gass enn andre grønnsaker. Disse grønnsakene inneholder brokkoli, gulrøtter, blomkål, grønnkål og bok choy.

Andre Foods

Det kan være lurt å unngå matvarer som inneholder koffein, som brus og sjokolade. Hvitløk, løk, paprika og krydret mat er også vanlige gass indusere.

Advarsel

Mange av disse matvarene er sunne og bør bare eliminert fra din eller barnets kosthold hvis det er nesten helt sikkert forstyrre henne fordøyelsessystemet. Babyer er masete for mange grunner - ikke alt kan tilskrives gass. For å avgjøre om en bestemt mat som forårsaker problemet, eliminere den fra din eller barnets kosthold i minst en uke og se om det gjør en forskjell. Eliminer kun én matvare om gangen, slik at du vet hvilken mat er å gjøre en forskjell, hvis noen.

Hva Er PKU sykdom?

Fenylketonuri, eller PKU, er en sjelden fødsel feil som kan føre til høye nivåer av fenylalanin grunn av kroppens manglende evne til å bryte ned denne aminosyren. Babyer i mange land blir rutinemessig testet for fenylketonuri etter fødselen.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer på fenylketonuri utvikle et par måneder etter fødselen og kan omfatte mental retardasjon, beslag og hyperaktivitet. Hudutslett og et lite hode størrelse kan forekomme med denne lidelsen.

Komplikasjoner

Irreversibel hjerneskade og atferdsproblemer kan utvikle seg hos pasienter med ubehandlede fenylketonuri.

Årsaker

Fenylketonuri er forårsaket av en defekt genmutasjon som inhiberer produksjonen av et enzym som kroppen bruker vanligvis å bryte ned fenylalanin. Et barn må arve det defekte genet fra begge foreldrene for å utvikle fenylketonuri.

Risikofaktorer

Indianere og mennesker hvis forfedre kom fra Nord-Europa har en høyere risiko for å bli født med fenylketonuri.

Behandling

Pasienter med fenylketonuri må observere en streng diett som er lav i fenylalanin og unngå høy-protein matvarer, inkludert melk, ost og kjøtt. Pasienter bør få regelmessige blodprøver som måler fenylalaninnivå.

Eksistensiell terapi for depresjon

Eksistensiell terapi adresserer utfordringene som presenteres av den menneskelige tilstand, en av de mest utbredte av disse er depresjon. Denne terapien er filosofisk i sin tilnærming; den søker å hjelpe folk å identifisere sine verdier, finne mening i sine liv og lære å leve autentisk, som alle er dyptgripende problemer som deprimerte individer gripe med.

Eksistensiell terapi og depresjon

Premisset for eksistensiell terapi er at vanskeligheter i livet er et resultat av problemene med eksistens og ikke fordi en person er psykisk syk. Disse problemene av tilværelsen ofte føre en person til å bli deprimert. Eksistensiell terapi tar på alvor det faktum at livet er vanskelig og problemene med eksistens er mange.

Eksistensiell Therapy Treatment

Eksistensiell terapi behandler depresjon ved å hjelpe enkeltpersoner løse de underliggende årsakene til sykdommen sin. Dette visninger terapi "dis-ease" som et negativt svar på utfordringene i eksistens. Disse eksistensielle problemer inkluderer, men er ikke begrenset til, en bevissthet om dødelighet, kampen for å finne mening og ansvar for å gjøre valg.

Tar kontroll over livet ditt

Den grunnleggende forutsetningen for eksistensiell terapi er at individer har frihet til å bestemme hvordan de reagerer på deres eksistens. Terapeuter hjelpe klienter til å bli selvbevisst, identifisere personlige verdier, definere personlig mening og leve bevisst og i nåtid.

En existentialist terapeut hjelper kunder å ta ansvar for sine liv ved å hjelpe dem til å innse at de er skaperen av livet. Eksistensiell terapi plasserer ansvaret for å være deprimert og holdent på enkeltpersoner og spør hvorfor de har valgt depresjon. Den terapi deretter oppgaver klienter med ansvar for å reagere mer positivt på eksistensielle spørsmål.

Den Eksistensiell terapi Model

Eksistensiell terapi gjenkjenner problemene med den menneskelige tilstand og eksistens, mens på samme tid understreker menneskets stort potensial og frihet til å svare konstruktivt på disse utfordringene. Det hjelper personer som velger depresjon som et svar på eksistensielle problemer å bryte denne negative mønster. Det gjør den ved å hjelpe kundene til å erkjenne livets dype usikkerhet og vanskelige sannheter og bekrefter sitt eget liv ved å leve bevisst tross og på grunn av disse vanskelighetene.

Cow Protein Allergi

Cow Protein Allergi


Kumelk Protein Allergi (CMPA) påvirker mellom 2 og 7 prosent av alle menneskelige spedbarn, selv om de fleste barn vil vokse ut av allergi av den tiden de er 5. CMPA kan forårsake magesyke, irritabilitet, løs avføring og utslett, og i sjeldne tilfeller med livstruende allergiske reaksjoner. De fleste kommersielle morsmelkerstatning er laget av kumelk, så behandle CMPA hos spedbarn krever bytte babyen på alternative formler eller morsmelk.

Årsaker

Som alle allergier, er CMPA forårsaket av kroppens immunsystem feilaktig tolke et stoff som en uønsket inntrenger. Kroppen slår inn med en rekke ubehagelige symptomer designet for å tørke ut inntrengeren. Det er at immunrespons som gjør at folk føler seg så elendig når de opplever en allergisk reaksjon. Barn som ammes har lavere risiko for å utvikle CMPA enn formel-matet babyer, men forskerne fortsatt ikke er klar på hvorfor noen barn reagerer og andre ikke.

Symptomer

Den vanligste formen for CMPA, kjent som "trege starten," viser ikke symptomer før sju til 10 dager etter at en person har konsumert melk. Symptomer er oppkast, løs eller blodig avføring, nekter å spise, generell irritabilitet og hudutslett. Personer med hurtig innsettende CMPA vil oppleve en reaksjon umiddelbart etter å ha drukket kumelk, med symptomer som alle de ovennevnte samt hevelse, tungpustethet og elveblest. I sjeldne tilfeller kan en livstruende anafylaktisk reaksjon på kumelk føre til alvorlige pusteproblemer og en farlig fall i blodtrykket.

Diagnose

CMPA kan være utfordrende å diagnostisere. "Gullstandard" for diagnose, ifølge en rapport i oktober 2007 utgaven av Archives of Disease in Childhood, er en slutt på symptomer når en person er tatt av kumelk og en avkastning på symptomer når kumelk er kort gjeninnført senere under tilsyn av lege. Prikktester er ikke like effektive i diagnostisering CMPA som de er for andre typer allergier.

Behandling

Spedbarn diagnostisert med CMPA må enten fullammet eller slått inn spesiell formel. Noen vil gjøre det bra på soya-basert formel, men andre kan ha en følsomhet for soya. For de spedbarn, leger anbefaler omfattende hydrolysert formel som bruker en "pre-fordøyelse" prosess for å bryte ned problemet protein. Barn med ekstrem følsomhet kan ha behov for å gå på en aminosyre-formelen, som bryter proteiner ned til deres enkleste form.

Betraktninger

Ernæringseksperter advarer mot å erstatte geitemelk eller mutter melk for spedbarn med CMPA. Amming gir den beste ernæring for spedbarn og minst risiko for CMPA, men i noen tilfeller det diende barnet til en mor som spiser en betydelig mengde meieriprodukter kan utvikle tilstanden. Mens forekomsten av CMPA er fortsatt relativt sjeldne, opp til 15 prosent av spedbarn vil oppleve minst noen bivirkning fra kumelk.

Metabolsk Bone sykdom hos mennesker

En persons genetikk, kosthold og livsstilsvaner bidrar til kroppens bein utvikling og funksjon. Den skjelettsystemet er avhengig av beincellemetabolisme, så vel som type og mengde av næringsstoffer til stede i en persons diett. Metabolsk bensykdom kan oppstå som et resultat av aldring, dårlig ernæring, eller misdannelser.

Identifikasjon

Metabolsk beinsykdom er en tilstand der bein i kroppen er svak på grunn av mangler i dietten, eller genetiske defekter. Mangel på sollys eksponering kan også svekke benbygning. Sunn benbygning og metabolisme krever tilstedeværelse av fosfor, kalsium og vitamin D i dietten. Når disse mineralene er mangelfull, kan en reduksjon i bentetthet skje. Metabolsk bensykdom kan henvise til hvilken som helst av en rekke forhold. Osteoporose, rakitt og osteogenesis imperfecta er forhold som faller innenfor denne sykdomskategori.

Osteoporose

Osteoporose er en tilstand hvori bein i legemet mister sin normale tetthet. Solid bein strukturer blir porøs, og lys i masse. Risikoen for å utvikle osteoporose øker med alderen. Premenopausale kvinner er svært utsatt for å utvikle lav benmasse som et resultat av de hormonelle endringene som skjer i kroppen i løpet av denne tiden. Andre forhold som kan bidra til denne tilstanden er hypertyreose, en inaktiv livsstil, ernæringsmessige mangler og røyking.

Rakitt

Rakitt - en barndom tilstand - er en metabolsk beinsykdom der bein i kroppen blir myk. Osteomalasi er betegnelsen som brukes i tilfelle av voksne som utvikler myke bein. Denne sykdommen er et resultat av en vitamin D-mangel. Personer med nedsatt leverfunksjon kan også utvikle rakitt eller osteomalasi.

Den osteoid matriks er et protein nettverk der kalsium avsettes. For bein til å bli hardt, må dette nettverket blitt forkalket. Personer som har en vitamin D-mangel mangler denne forkalkning i bein. Sollys eksponering og riktige mengder av vitamin D i kosten kan rette opp dette.

Osteogenesis Imperfecta

Osteogenesis imperfecta er en genetisk metabolsk beinsykdom som er forårsaket av en mutasjon i genet som regulerer produksjonen av kollagen. Produksjonen av kollagen er en essensiell materiale som benyttes i dannelsen av benstrukturen. Personer som lider av denne tilstanden har benskjørhet som lett kan bryte. Når et barn blir født, kan osteogenesis imperfecta fremstå som flere brudd langs armer og ben. Spedbarn født med denne sykdommen har høy dødelighet. Denne sykdommen kan også vises som sprekker i den lange bein av armer og ben i oppvekst og ung voksen alder.

Behandling

Behandling for metabolsk bensykdom som varierer avhengig av tilstanden. Hormonbehandling er en mulig behandling for pre-menopausale kvinner som utvikler osteoporose. En kostholdsplan som inkorporerer tilstrekkelige mengder av vitamin D og kalsium kan også gi bein metabolisme prosesser med de næringsstoffene som trengs for å bygge sterke bein. Regelmessig mosjon er også nødvendig for friske bein metabolisme skal foregå. Reseptbelagte medikamentelle behandlinger kan brukes til å bremse bentap, og i noen tilfeller erstatte tapt benbygning. Evista og bisfosfonater er to medisiner som brukes til å behandle metabolsk beinsykdom.

Hvordan Vedta en polyphasic Sleep Schedule

Hvordan Vedta en polyphasic Sleep Schedule


Polyphasic søvn er metoden for å bryte opp søvnmønster, slik at du bare sove 2-6 timer per dag, i små trinn. Denne teknikken kan fungere for deg hvis du trenger mer våkne timer i dagen, men fortsatt trenger å føle seg våken.

Bruksanvisning

•  Forstå at overgangen til polyphasic søvn er ikke lett. Det kan ta kroppen din 7 til 10 dager å bli vant til den nye sove rutine. I løpet av denne tiden, vil du være ekstremt sliten.

Gjør deg klar for overgangsperioden. Be om fri fra jobb fordi du ikke vil ha den energien som trengs for å fullføre forpliktelser. Bestem deg for planen du vil bruke. Du trenger å sove på samme tidspunkt hver dag, akkurat som du ville sove på samme tid hver kveld, hvis du bruker den tradisjonelle sove planen. Lag en liste over ting å gjøre mens du er våken. Du må aktiviteter som vil holde deg våken. Ser på TV er trolig ikke en god idé.

Avgjør om du ønsker å lage en sove tid en periode med kjerne søvn som er lengre enn resten, eller har all din sove tid samme lengde. Vanligvis tar den perioden av kjerne søvn i løpet av natta.

Bruk en vekkerklokke for å vekke deg når søvnperiode er over. Uten en vekkerklokke, vil du ikke våkne opp på egen hånd.

Adopter en polyphasic søvn tidsplan gradvis ved å begynne med 4 til 6 naps tatt i løpet av dagen. Sørg for at disse naps er minst 90 minutter lang, noe som er den omtrentlige lengden på en normal søvnsyklus. Selvsagt vil du sover mindre i løpet av natten. Fortsette syklusen ved take naps igjen neste dag. Gradvis endrer søvntider til det du ønsker.

Tips og advarsler

  • Husk å spise den sunneste matvarer mulig å holde sinnet og kroppen våken i løpet av din våkne timer.

Hvordan bryte en Fever hos barn

Feber er oftest forårsaket av kroppen din å heve temperaturen til å bekjempe en infeksjon. De fleste bakterier og virus som er aktive i det menneskelige legeme ved en temperatur på rundt 98 grader. Dette betyr at når kroppen øker temperaturen, får du en bedre sjanse til å lykkes bekjempelse av sykdom. Feber er heller ikke på langt nær så farlig som en gang fryktet. De fleste feber ikke heve til høyere enn 105 eller 106 grader, og hjerneskade oppstår ikke før feberen har nådd 107 grader eller høyere. Imidlertid kan feber føre til ubehag, dehydrering og en manglende evne til å sove. Ikke alle feber hos barn trenger å bli brutt. Hvis feberen forårsaker typer problemer som er nevnt, eller hvis temperaturen begynner å klatre farlig høy, bør det tas skritt for å bryte feber.

Hvordan bryte en Fever hos barn

•  Fjern overflødig klær eller tepper fra barnet. Han skal bruke ett lag med tynne klær, og bruke et enkelt teppe for å sove.

•  Plasser barnet i et kjølig rom. Skru opp air condition hvis mulig, eller slå en fan på barnet.

Administrer enten paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Barnas Advil), for feber hos barn gamle nok til å ta denne medisinen. Paracetamol er ikke anbefalt for barn under tre måneder, og ibuprofen er ikke anbefalt til barn under seks måneder.

Skyll barnet i en lunken bad. Unngå badevannet som er for kaldt, eller alkohol gnir, da det vil gi barnet til å skjelve. Dette vil heve barnets kjerne kroppstemperatur, og legger til problemet.

Vær oppmerksom på at feber er et resultat av både mindre sykdommer og alvorlige infeksjoner. Fordi det kan ofte være vanskelig å skille mellom de to, bør barn med feber bli brakt til sin barnelegen å bli undersøkt i mange tilfeller. Barn under tre måneder gamle og har en feber over 100,4 grader, og barn i alle aldre med en feber over 105 grader, bør sees av en lege.

Hint

  • Ring ditt barns barnelege hvis feberen begynner klatring farlig høye (105 grader eller mer). Ta alltid kontakt med barnelege ved feber hos en baby.
  • Vær forsiktig med å bruke riktig dosering av medisiner. Denne informasjonen vil bli trykt på siden av flasken. Barn som viser forvirring med sin feber, eller klager over en stiv nakke, immobilitet av et lem eller pustevansker, bør sees av en lege med en gang.

Hvordan bryte Barne Bad Dental Vaner

Hvordan bryte Barne Bad Dental Vaner


Praktisere god tannhelse fra en ung alder gjør at barnet opprettholder sine tenner. Et barns tenner trenger å bli tatt vare på så snart den første tannen bryter gjennom. Bryte sine dårlige vaner og lærer dem hvordan de skal ta vare på sine tenner bør være en del av deres daglige undervisningen.

Bruksanvisning

Still et eksempel. Hvis du bare pusse tennene en gang eller to ganger om dagen, så barnet ditt sannsynligvis ikke vil ønske å pusse tennene så ofte du ønsker. Gjør et ritual for å pusse tennene sammen tre ganger om dagen.

Hold flasken bort om natten. Selv om en flaske eller sugekopp kan trøste et barn om natten, kan disse vanene forårsake hull i tennene skal vises. Bytt ut juice eller melk i koppen med vann hvis de nekter å gå til sengs uten en.

Bryt tommelsugende vane. Sett opp en belønninger program for å stoppe tommelen suger. Distraksjon er en annen måte å bryte denne dårlige tann vane.

avvenne barnet ut av en smokk. Overdreven smokk bruk er også en dårlig tann vane som kan føre til bukk tenner.

Stopp barn fra å svelge tannkrem. Selv om mange barn gjør dette, kan det bli et problem hvis den inneholder fluor. Bytt til en fluorid-free merke eller hjelpe barnet å begrense mengden av tannkrem som de legger på tannbørsten.

Hint

  • Hvis du trenger hjelp å bryte dårlige tann vaner, be barnets tannlegen om råd.
  • Tommelen suger og smokk bruken er akseptabel for kortsiktig bruk hvis det hjelper å roe barnet ditt. Langvarig bruk er når det blir en dårlig tann vane.

Måter å hjelpe barn bli sovende

Barn bruker i gjennomsnitt 40 prosent av sin barndom i søvn, ifølge National Sleep Federation. Når barn våkner ofte i løpet av natten, den resulterende søvnmangel ofte fører til irritabilitet, atferdsproblemer og til og med kognitive problemer som kan forstyrre skolearbeidet. Foreldre blir stadig mer utmattet og utslitt fra battling barnets søvn woes. Ved å følge en konsekvent sengetid rutine, oppmuntre gode søvnvaner og sikre ditt barns soverom er en "sove vennlig" miljø, kan du hjelpe barnet ditt sovner raskere og bo på den måten i hele natt.

Forberedelse

Gjør barnerommet en mørk, rolig sted å sove. Kjør en vifte eller hvit støy maskin å maskere noen form for gate eller husholdnings lyder. Tilby din ungdom en natt lys for å holde hans frykt i sjakk, men styre klar av enhver type sengetid underholdning som involverer TV eller datamaskiner. The National Sleep Federation foreslår hoppe TV før sengetid, siden det kan føre til problemer med å sovne, natt angst og frykt, og redusert perioder med søvn. Unngå å gi barnet noen form for koffeinholdige drikke før sengetid, siden dette kan føre til natt-våkne og andre søvnproblemer. Du bør også avstå fra å gi henne noen form for legemidler som inneholder sentralstimulerende midler, inkludert hoste medisin eller decongestants.

Sette barnet til sengs på en vanlig, konsekvent tid til å bidra til å sette henne interne klokke til en vanlig sove mønster, og sørge for at hun ikke er overtrøtt av den tiden hun går til sengs. Følg en beroligende sengetid rutine, og sørge for at barnet ditt får et glass vann, går på do og utfører andre nødvendige oppgaver før du sovner.

Søvnproblemer

Snakk med legen din dersom barnet ditt viser noen tegn til en søvnforstyrrelse, for eksempel snorking, konsistente problemer med å sove gjennom natten, søvngjengeri eller problemer med å være våken i løpet av dagen.

Ifølge American Academy of Family Physicians, én av fire barn opplever et mareritt mer enn en gang i uken. Hvis barnet ditt våkner skremt og opprørt fra en vond drøm, prøve å snakke med barnet om sin drøm og forsikre ham om at det var bare en drøm og at marerittene ikke kan skade dem. Du kan til og med hjelpe ham forestille seg en lykkelig slutt for drømmen. Tilby barnet ditt en utstoppa dyr eller andre comfort objekt for å hjelpe ham gå tilbake til å sove.

Hjelp barnet ditt med å lære å bo i sin egen seng når han våkner og sovner tilbake på egen hånd. De fleste babyer og barn våkne litt på den gjentatte ganger gjennom hele natten, men raskt sette seg tilbake for å sove uten noen form for foreldre intervensjon. Barn kan komme inn i vanen med å våkne i løpet av natten og flytte til foreldrenes senger for ekstra komfort. For å bryte denne vanen, den "Supernanny" team fra TV-serien med samme navn antyder rolig og konsekvent returnere barnet til sin seng. Mens denne rutinen kan være vanskelig å følge siden barnet ditt kan bli stadig mer forvirret når gjemt tilbake i sengen sin, vil han etter hvert lære å bo i sitt eget rom og sette seg tilbake for å sove.

Hvordan Foreldre kan få sine barn til å spise sunt

Hvordan Foreldre kan få sine barn til å spise sunt


Snike frukt og grønnsaker i måltidene sine, og sette et godt eksempel ved å spise sunt selv. En godt balansert kosthold fremmer en sunn kroppsvekt og selvbilde; energi; evnen til å fokusere; og reduserer sannsynligheten for kroniske livsstilssykdommer. Iverksette tiltak for å legge grunnlaget tidlig i livet og sette et sunt mønster for dine barn.

Hvordan Foreldre kan få sine barn til å spise sunt

•  Lær barna sunne matvaner fra en ung alder, slik at de har god helse gjennom hele livet. Det er lettere å lære barn å spise sunt enn det er å bryte dem av usunne matvaner. Gi dem en god start.

Ha familiens måltider på en jevnlig basis. Ved å prioritere familiens måltider, barna ser frem til å ha frokost eller middag. Det er beroligende og de kan lære av eksempelet du angir. Spis sunn mat som frukt og grønnsaker og barnet ditt vil mest sannsynlig gjøre det også.

Involver barna i måltid planlegging og kokeprosessen slik at de er mer sannsynlig å spise maten de bidrar til å forberede seg. La dem sette på bordet. Gjør handleliste ved hjelp av dine barn. Oppmuntre dem til å inkludere deres favoritt grønnsaker og frukt, og ta dem til dagligvarebutikk med deg.

Unngå å oppbevare usunn snacks i huset. Aksje opp på sunn snacks som epleskiver, fullkorn kjeks, lys popcorn og gulrot pinner. Hold litt snacks i bilen og på lett å nå hyllene i huset slik at sunne alternativer er alltid innen rekkevidde.

Gjør frukt smoothies for dine barn, og legge frukt til deres frokostblanding. Barn kan ikke alltid ønsker å spise frisk frukt, men du kan snike dem inn i sitt kosthold ved å lage smoothies og ved å legge dem til deres frokostblanding.

Vær kreativ med grønnsaker. Makulere og bland dem inn i supper, sauser og stuinger. Bake elementer med grønnsaker i dem som gulrot muffins og zucchini brød. Serverer en rekke grønnsaker med dip som barna liker å dyppe maten deres. Gjøre å spise grønnsaker en morsom opplevelse.

Håravfall på et barn

Håravfall på et barn


Årsakene til hårtap på et barn kan være alt fra fysiske forhold til psykiske problemer. Ifølge den amerikanske Håravfall Association (Ahla), "barnas hår tap er ansvarlig for omtrent tre prosent av alle barn kontor besøk i dette landet." Selv om hårtap kan være ødeleggende for både barnet og familien, har blitt bevist mange behandlinger vellykket i re-vokser håret.

Tinea Capitis

Sykdommen tinea capitis, eller ringorm i hodebunnen, er den vanligste årsaken til hårtap for barn. Forårsaket av en overfladisk soppinfeksjon, hårtap kan variere i utseende; det kan ta form av en rund eller uregelmessig mønster, mens hårene kan brytes helt på overflaten av hodebunnen. Ifølge Ahla kan tinea capitis behandles med oral soppdrepende medisiner, slik som griseofulvin, og Nizoral shampoo for en åtte ukers behandling.

Alopecia areata

Antatt å være forårsaket av kroppens eget immunsystem angripe sine hårsekkene, barn som lider av alopecia areate har helt skallet, runde eller ovale flekker som kan vises over natten. Ett i ett tusen barn har denne lidelsen til enhver tid. Selv om det er ingen kur eller FDA godkjente behandlinger for alopecia areate, har mange pasienter fått foreskrevet medisiner som ikke ble opprinnelig designet for denne sykdommen; denne medisinen har hjulpet en viss prosent som lider av alopecia areate.

Trichotillomania

Med gjennomsnittlig debutalder på 11, er trikotillomani en lidelse som fører barna til å trekke håret fra ulike deler av kroppen sin, inkludert deres skalp, øyenbryn og ben. Selv om denne lidelsen kan svinge i alvorlighetsgrad, er det ofte antatt å være beroligende for et lite barn, i likhet med tommelen suger. Årsakene til trikotillomani er ukjent, men antas å være forbundet med obsessiv-kompulsiv lidelse, angst og depresjon. Den Trichotillomania Learning Center hevder at atferdsterapi og visse medisiner bør tas i betraktning for vellykket behandling.

Telogen effluvium

Telogen effluvium, en annen vanlig årsak til ungdom hårtap, er forlengelsen av telogen fase av hårvekst, når hårsekken ligger i dvale og er til slutt presset ut av en nylig voksende hår. Telogen effluvium forårsaker mange (om ikke alle) hårsekkene å bo i telogen fase, noe som resulterer i skallethet uker senere. Ifølge Ahla, kan ulike hendelser, som for eksempel høy feber, kirurgi under generell anestesi, alvorlig følelsesmessig ubehag eller skade utløse telogen effluvium. Etter den stressende hendelse er over, bør barn begynne i full hårvekst i seks måneder til et år.

Kreftbehandling

Kreft behandlinger, for eksempel cellegift og stråling, kan føre til hårtap på barn. Mens stråling kan forårsake hår tap i den spesifikke, utstrålt område, angriper kjemoterapi cellene i hårsekkene, så vel som celler av kreft, forårsaker håret til å falle ut. The National Coalition for kreft survivor sier at håret vokser vanligvis tilbake innen et par måneder med kjemoterapi ferdigstillelse, selv om det kan være midlertidig en annen farge eller tekstur enn barnets opprinnelige håret. Den NCCer tror på planlegging fremover; familier bør se til å kjøpe parykker, hatter eller skjerf og kontakte barnets skole.

Hvordan å bryte syklusen av Retur til en følelsesmessig og verbalt fornærmende Husband

Når du er i en følelsesmessig og verbalt fornærmende forholdet, kan det noen ganger virke som om det eneste alternativet du har er å bo med overgriperen. Hvis du ikke finner en måte å permanent bryte syklusen, vil du hevde mønster av misbruk. Du har makt til å bryte syklusen og sette en stopper for misbruk for godt.

Bruksanvisning

Verve hjelp av familie og venner og apprise dem om situasjonen. Hvis du har noen form for et støtteapparat, kan det være lettere å komme ut av og holde seg borte fra en fornærmende situasjon, og de kan minne deg på hvorfor du sluttet i første omgang.

Endre din kontaktinformasjon. Etter at du forlater, er det viktig å endre så mye om ditt liv som mulig. Endre telefonnummeret ditt, flytte til et nytt hjem i et nytt område, og hvis mulig, få en ny jobb. Holde seg borte fra kjente steder hvor han kan være i stand til å finne deg. Hvis han ikke er i stand til å kontakte deg, vil han ikke være i stand til å be deg om å komme tilbake, og du vil ha mindre sjanse for å bli fristet til å gå tilbake.

Bli med på en vold støttegruppe. Det kan hjelpe deg til å innse at det er folk som vet hva du går gjennom, fordi de har vært i en lignende situasjon. Du kan åpenlyst dele dine følelser, og støttegruppen kan hjelpe deg med ditt mål om å bo borte fra din fornærmende mann.

søke juridisk hjelp. En advokat kan hjelpe deg med en skilsmisse, forvaring ordninger hvis barn er involvert, besøksforbud og andre juridiske forhold som stammer fra en fornærmende forholdet. Jo før du tar kontakt med en advokat, jo raskere kan du gå videre med ditt nye liv.

Tenk terapi. En fornærmende situasjon kan ta en stor toll på en persons psyke. Å snakke med en mental helse profesjonell kan ikke bare hjelpe deg å innse at du ikke trenger den type forhold, det kan hjelpe deg å forstå hvorfor du bodd i det og å takle ettervirkningene

Tips og advarsler

  • Hvis du ser på å få hjelp og fortsatt leve med din fornærmende mann, gjør din forskning når du er borte fra hjemmet ditt. Bruk en telefonkiosk, en annens telefon eller gå på Internett på et offentlig bibliotek. Når du velger å forlate fornærmende mann, gi en kjær en nødsituasjon pose fylt med viktige dokumenter, noen klær, penger og andre elementer som er viktige for deg. Dette vil hindre deg fra å måtte få disse elementene på et senere tidspunkt og muligens møte din fornærmende mann.

Må Barn Få et ekstra sett med Back tenner?

Må Barn Få et ekstra sett med Back tenner?


Alle er kjent med den inntagende, tannløs smil av et barn. En normal del av det å vokse opp, å miste baby tenner og få voksen, er permanent tenner uunngåelig. Shedding babyen tenner bringer på jubel fra stolte foreldre og lukrative besøk fra tannfeen. Å vite når tennene kommer og når de faller ut kan lette usikkerhet for foreldre og lindre frykten for barn.

Typer av tenner

Det er fire typer av tenner som inneholdes i den voksne munnen, mens tre typer utgjør de primære tenner hos barn. Fortennene består av fire sentrale og fire lateral og brukes til biting og skjæring. Hjørnetenner, også kalt cuspids eller øye tenner, funksjon ved å rive mat. De premolarer, også kalt bicuspids, og jekslene er de sterke bakerste tennene vi bruker til å tygge og sliping maten vår. Premolarer er ikke en del av primære tenner og bare vises under utbruddet av permanente tennene.

Primære tenner

Ifølge American Dental Association, grunnskole eller baby tenner bryter ut mellom 6 måneder og 1 år, og hjelpe babyer tygge maten og snakke. I en alder av tre, barn har alle 20 av sine primære tenner. De bryter ut i en bestemt rekkefølge starter med de fire sentrale fortenner, etterfulgt innen et par måneder etter fire laterale fortenner. Neste er de første jekslene, eller rygg tenner, etterfulgt av fire hjørnetennene. De siste fire tenner til å bryte ut er de andre jekslene.

Tap av primære tenner

Barn begynner å miste sine primære tenner mellom 6 og 7 år. Tennene faller ut i den rekkefølgen de brøt ut, og starter med den nederste, og deretter de øvre fortennene. Lateral fortenner kaste neste, etterfulgt av de første jekslene, hjørnetenner og de andre jekslene, som faller ut sist. Som den primære tennene faller ut, permanent bryter ut samtidig, og denne syklusen er vanligvis ferdig innen 14 år.

Permanente tenner

Permanente tennene begynner å bryte ut på rundt 6 år gammel. Rekkefølgen at tennene vises kan variere, men vanligvis følger et typisk mønster. Permanente tennene begynner med de første tilbake jekslene, etterfulgt av det sentrale og deretter side fortenner. Hjørnetennene kommer neste, med premolarer deretter andre jekslene siste årene. I en alder av 14, har barn som regel tapt alle sine primære tenner og har 28 permanente tennene på plass.

Wisdom Teeth

Visdom tennene, også kalt den tredje jekslene, bryter ut for noen mennesker i alderen 17 og 21. Antallet visdom tenner varierer blant folk, med noen få mellom ett og fire, mens andre ikke får dem i det hele tatt. Visdom tennene ofte kreve fjerning av en tannlege eller kjevekirurg grunn befolkning og unormal vekst.