Digidexo.com

kreft og svimmelhet nyrekreft

Symptomer på nyrekreft

De fleste individer som lider av nyrekreft forblir symptomfri gjennom de tidlige stadier av sykdommen. Så snart lidelsen har utviklet, en av de første tegn er utseendet av blod i en eller rødhet av urin.

Fakta

The National Institute of Cancer anslår at mer enn 49.000 nye tilfeller av nyrekreft vil bli diagnostisert hvert år, med ca 22 prosent dør av sykdommen. De fleste tilfeller av nyrekreft er et uhell diagnostisert under testing for andre forhold.

Symptomer

Foruten rødhet eller blod i urinen, smerter i flanken, feber og hurtig vekttap er de neste vanligste symptomene.

Årsaker

Overflødig erytropoietin produsert av kreftceller kan utløse høye røde blodlegemer teller. Dette kan føre til hodepine, tretthet, svimmelhet eller visuell forvirring. Tretthet og svimmelhet kan også tilskrives anemi, forårsaket når blødninger i urinen senker antall røde blodceller.

Diagnose

Leger bruker fysiske undersøkelser, blod- og urinprøver, og skanner eller biopsi for å bekrefte symptomer. Noen ganger kan en klump eller utvidelse av nyre kan føles rundt mageregionen under en fysisk undersøkelse.

Betraktninger

Symptomene ikke alltid indikere kreft, men kan peke på andre forhold, for eksempel en cyste eller infeksjon. Likevel, er det best å søke legehjelp når symptomene oppstår fordi nyrekreft har en tendens til å spre seg tidlig til andre organer.

Terapi for behandling av lever, bryst, og nyrekreft

Som med alle typer kreft, behandling for leveren, bryst eller nyrekreft avhenger av hvilken type kreft du har og hvor langt at kreften har spredd seg eller spredning. Det avhenger også av hvilket stadium av kreft du er i. Det avhenger også av hvor sunn du er som person og hva du ønsker personlig. Behandlingstilbud florerer for alle tre typer kreft.

Kirurgi eller invasiv undersøkelse

Leverkreft er vanligvis best behandles med kirurgi. Hvis kreft er fanget tidlig, kan legen velge å fjerne en del av leveren med svulsten; dette er kontroversielt, men vil så mange pasienter med leverkreft tilbakefall når bare en del av deres leveren er fjernet. En levertransplantasjon kan være det beste alternativet. Det er andre invasive teknikker som noen ganger brukes til å behandle leverkreft, inkludert cryoablation og radiofrekvensablasjon. I cryoablation vil legen sette flytende nitrogen inn i tumoren og fryse kreftcellene. Radiofrekvensablasjon er det motsatte av cryoablation; den bruker varme og elektrisitet til å drepe kreftceller. Legen din kan også velge å injisere alkohol inn i svulsten, og dermed drepe kreftcellene.

Brystkreft kan behandles med kirurgi. Det avhenger av hvor langt kreften har spredd seg. Legen kan utføre en lumpectomy, hvor den del av brystet som påvirkes av svulster er fjernet. Selvfølgelig kan du må gjennomgå en mastektomi, der alle dine bryst er fjernet, noen ganger inkludert muskel under. Lymfeknuter kan også trenge å bli fjernet, noe som sikrer alle av kreft blir fjernet.

Kirurgi er også ofte brukt til å behandle nyrekreft. Legen kan anbefale en nefrektomi, som innebærer fjerning av en nyre, noen ganger også inkludert binyrene og omkringliggende lymfeknuter. Legen din kan bare ønsker å fjerne svulsten eller den delen av nyrene som inneholder svulsten. Cryoablation kan også brukes for nyrekreft, så vel som embolisering. Embolization innebærer å stoppe opp hovedpulsåren til nyrene, og dermed kvele svulsten og holde den fra å motta næringsstoffer den trenger for å overleve.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en vanlig behandling for mange typer av kreft. Ved behandling av leverkreft, kan chemoembolization brukes som bruker den samme teknikk som embolisering, der hovedpulsåren som leverer leveren er stoppet opp. Deretter mellom at stans, og leveren, blir chemo medikamenter leveres i form av injeksjon.

I brystkreft, kan chemo brukes sammen med kirurgi, eller det kan anvendes alene. Noen ganger er det brukt før kirurgi for å hjelpe krympe svulsten ned til et mer håndterlig størrelse, slik at det kan være lettere fjernes. Noen ganger chemo brukes etter operasjonen som et forebyggende teknikk for å sørge for at alle av kreft er ødelagt. Hvis kreften har spredning over hele kroppen din, kan chemo narkotika brukes til å holde kreften i sjakk eller lindre symptomene du kan være følelsen.
I nyrekreft, er cellegift brukes oftere hvis kreften har spredning, eller spre seg. Chemo kanskje ikke fungerer så godt for nyrekreft, som det gjør for andre typer kreft.

Målrettet / Hormon / biologisk behandling

Nexavar er en type målrettet medikamentterapi brukt i noen leverkreftpasienter. Det hjelper til å stoppe svulsten fra å få flere blodkar, og dermed kutte av blodtilførselen til tumor.
Det er visse målrettede narkotika behandlinger tilgjengelig i behandling av brystkreft også. Herceptin er en type som blokkerer HER2-proteinet, og dermed ødelegge kreftceller. Avastin kan også brukes til å skjære av blodtilførsel til kreftcellene. Hormonterapi kan også anvendes ved behandling av brystkreft, spesielt etter kirurgi eller hvis kreft har spredd seg. Eksempler på hormonbehandling inkluderer Tamoxifen og Arimidex.

Ved behandling av nyrekreft, kan biologiske eller målrettet terapi benyttes. Biologisk behandling bidra til å bekjempe kreften ved å få immunsystemet involvert. Målrettede medisiner kan også brukes, inkludert Nexavar og Sutent. Disse to stoffer hjelpe til å kutte av blodtilførselen til tumorer. TORISEL er også en annen form for målrettet terapi som har ødeleggende virkninger på kreft. De målrettede behandlinger fungerer ved å blokkere nødvendige signaler for kreftcellene.

Stråling

Stråling kan brukes i alle de tre former for kreft og brukes på området der tumoren er plassert. Den bruker sterke former for energi i form av stråler rettet mot tumor og omkringliggende vev. Det er noen ganger brukt før kirurgi for å hjelpe krympe svulsten størrelse, noe som gjør det lettere å fjerne. Noen ganger er det brukt etter operasjonen for å hjelpe rense kroppen for eventuelle tiloversblevne kreftceller. Det kan også brukes for å kontrollere kreft og holde symptomene i sjakk.

Alternative behandlinger

Alternative behandlinger er ofte brukt for ikke å behandle kreften selv, men for å hjelpe deg å lindre noen av kreft symptomer og effekter av behandlingene på kroppen din. Akupressur og akupunktur er to måter å gjøre dette. Du kan også bli involvert i yoga eller annen form for aktivitet som hjelper deg å slappe av. Å bli involvert i en støttegruppe kan også være en fantastisk emosjonell form for terapi når du er varig slik harde løpet av behandlinger.

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?


Gulsott er en gul farge i hud, slimhinner og øyne fra bilirubin eller pensjonert røde blodlegemer som ikke er kassert av leveren. Svimmelhet kan ha flere ulike årsaker og er vanligvis relatert til gulsott.

Amming Gulsott Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, kan spedbarn utvikle amming gulsott i løpet av den første uken av livet på grunn av utilstrekkelig inntak av morsmelk.

Barndom Gulsott Årsaker

Barn kan utvikle gulsott fra malaria, hepatitt eller hemolytisk anemi. Medfødte lidelser som Gilbert syndrom, Dubin-Johnson syndrom eller Rotor syndrom kan føre til gulsott hos barn.

Voksen Gulsott Årsaker

Voksne kan utvikle gulsott fra alkoholisk leversykdom, kreft i bukspyttkjertelen, hepatitt og blokkerte gallegangene.

Vertigo Svimmelhet Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er vertigo en falsk følelse av spinnende bevegelse eller svimmelhet som kan være forårsaket av betennelse i det indre øret, Ménières sykdom eller migrene. En godartet vekst på vestibular nerve eller raske endringer i bevegelse som en berg og dalbane eller fly tur kan forårsake svimmelhet.

Andre årsaker til svimmelhet

Svimmelhet kan være forårsaket av fall i blodtrykk, utilstrekkelig blod utgang fra en persons hjerte eller angstlidelser. Hyperventilering kan forårsake svimmelhet å utvikle.

Nyrekreft behandlingstilbud

Nyre kreft refererer til kreft som oppstår i ett eller begge nyrer. Den vanligste typen kreft er forårsaket av nyrecellekreft, som er ansvarlig for ni av ti tilfeller av kreft. Mange av de vanlige former for behandling av kreft, deriblant kjemoterapi og stråling, ikke er effektive metoder for behandling av nyrekreft; kirurgi og bioterapi er vanligvis anbefales.

Kirurgi

Det er to kirurgi alternativer for nyrekreft partials. Den første er en fullstendig eller radikal nefrektomi. Dette involverer fjerning av hele nyren som er påvirket med cancer. Dette er vanligvis anbefalt for de fleste pasienter, fordi det sikrer at alle kreftcellene er fjernet. Pasienter kan fortsatt fungere normalt med én nyre, etter en periode med oppgang. Men hvis pasientene har en annen helsetilstand eller svekkelse som hemmer deres andre nyre fra å fungere normalt, og / eller om det er kreftceller i begge nyrer, en radikal nefrektomi kan ikke anbefales. Dersom et radikal nefrektomi ville resultere i et tap av normal nyrefunksjon, kan en delvis nefrektomi utføres. Dette innebærer å fjerne kun den del av nyrene med kreftceller. Radikale nephrectomies er mest effektive når svulsten er 4 cm i lengde eller mindre, selv om de kan arbeide med pasienter med svulster opp til 7 cm i lengde.

Kirurgiske Alternatives

Noen pasienter er ikke frisk nok til å tåle selv en delvis nefrektomi, på grunn av alder eller annen svekkelse. Disse pasientene trenger fortsatt behandling for å ødelegge kreftceller. Standard systemisk kjemoterapi (cellegift levert intravenøst) er vanligvis ikke effektive. Alternativer til kirurgi inkluderer cyrosurgery (frysing kreftcellene), radiofrekvensablasjon (brenning av kreftceller) og embolisering (kutte av blodtilførselen til svulsten).

Bioterapi and Drug Therapy

Bioterapi og medikamentell behandling kan gis som frittstående behandlinger, eller i tillegg til kirurgi eller et kirurgisk alternativ. De kan administreres som kurativ behandling, for å forsøke å kurere kreft, eller som palliativ behandling, for å lindre smerte og forlenge livet for pasienter med uhelbredelig nyrekreft. Sorafenib, Sunitinib, Temsirolimus, Everolimus og Bevacizumab er legemidler som brukes i behandling av nyrekreft. De virker ved å gripe inn med tumorvekst, enten ved å kutte av oksygen, blod eller en annen vekstfaktor til svulsten. Bioterapi har også vist seg svært effektiv ved behandling av nyrekreft hos noen pasienter. Bioterapi innebærer å stimulere kroppens eget forsvar mot kreft. Cytokiner, den bioterapi brukes i nyrekreft behandling, arbeider i mellom 10 prosent og 20 prosent av pasientene, å krympe svulster opp til 50 prosent av sin størrelse.

Oversikt over nyrekreft Stages

Stadier av kreft fortelle legen hvor langt kreften har spredd seg i hele kroppen. I nyrekreft stadier definere hvor mye av nyrene er involvert og om kreften har spredd seg til omkringliggende områder eller til andre deler av kroppen.

TNM System

TNM-systemet er felles for scenen av alle krefttilfeller; "T" står for svulst, "N" betyr (lymfe) noder og "M" betyr metastaser (spredning til andre deler av kroppen). Kombinasjonen av disse gir legen informasjonen for å nevne stadium av kreft.

Stage 1

Svulsten er 7 cm (2 3/4 tommer) på tvers av eller mindre og ligger fullstendig inne i nyrene. Det er ingen spredning til omkringliggende vev eller lymfeknuter.

Stage 2

Svulsten er større enn 7 cm, men det ligger fremdeles helt innenfor nyrene uten spredning til omkringliggende områder eller lymfeknuter.

Stage 3

Kreften har spredd seg til en lymfeknute og kan også ha spredt seg til vevet rundt nyrene eller til en av de store årer rundt nyrene.

Stage 4

Svulsten har spredt seg utenfor nyrene og innebærer mer enn en lymfeknute; dette stadium kan også bety at kreften har spredd seg til en annen del av kroppen.

Nyrekreft kur rate

The American Cancer Society anslår at det vil være 57 760 nye tilfeller av nyrekreft i USA i 2009 Hos voksne den vanligste typen av nyrekreft kalles nyrecellekarsinom. Hos barn er det Wilms tumor. Den kur rate avhengig av stadium av kreft da diagnosen.

Symptomer og Diagnose

Mange nyre kreft blir ikke oppdaget i den tidlige fasen, fordi det er få symptomer. Som kreften vokser det kan gi symptomer som for eksempel blod i urinen, smerter i korsryggen på den ene siden, en klump i nedre rygg, tretthet, vekttap, hevelse i bena eller ankler, og feber av ukjent årsak. En diagnose begynner med imaging tester (CAT scan, MR, ultralyd, røntgen, bein skanner), laboratorietester, og deretter en biopsi tatt gjennom en teknikk som kalles en tynn nål aspirasjon. Under biopsi, vil en patolog ser på cellene under et mikroskop for å bestemme graden og scenen. Bedømmelsen er basert på utseendet av cellene, og angir hvorvidt deres vekst er fort eller sakte. Staging bestemmer sin størrelse og om den har spredt seg.

Staging

Den amerikanske Joint Committee on Cancer utviklet en iscenesettelse system kjent som TNM-systemet. Den beskriver størrelsen av tumor ("T"), den grad av spredning til lymfeknuter ("N"), og hvorvidt det har spredning til andre organer, eller metastasert ("M"). Etter at TNM kategori har blitt bestemt, blir den informasjon som benyttes for å tildele en samlet trinn 1, 2, 3 eller 4. Forskjellen i alvorlighetsgraden varierer fra trinn 1, hvor tumoren er liten og begrenset til nyrene, til trinn 4 , hvor svulsten kan være hvilken som helst størrelse og har spredd seg til fjerntliggende eller lokale lymfeknuter og / eller organer.

Survival priser

Den kur rate er uttrykt som en overlevelsesrate fordi tilbakefall er alltid en mulighet hvis noen kreftcellene har spredd seg. The American Cancer Society gir fem-års overlevelse basert på scener. De fem-års overlevelse for trinn 1 er 96 prosent, trinn 2 er 82 prosent, scene 3 er 64 prosent, og stadium 4 er 23 prosent. Disse tallene representerer prosentandelen av mennesker som lever i minst fem år etter å ha blitt diagnostisert.

University of California bruker en mer avansert system for staging nyrekreft som også vurderer personens generelle helse. Deres system deler folk inn i lav-, mellomliggende-og høyrisikogrupper. De har funnet fem-års overlevelse for de med kreft som ikke har spredd seg til andre organer til å være 97 prosent for lav-risiko-gruppen, 81 prosent for middels, og 62 prosent for pasienter med høy risiko.

Overlevelses Faktorer

Selv om scenen er den beste indikatoren for å overleve, visse aspekter forkorte overlevelsestiden. To av de faktorer som er et høyt nivå av kalsium i blodet og anemi. Hvis kreften har spredt seg til to eller flere steder i kroppen, og hvis mer aggressiv kjemoterapi trengs mindre enn ett år fra diagnose, er sjansen for å overleve går ned. Leger også vurdere personens generelle evne til å fortsette å utføre normale daglige aktiviteter som en potensiell indikator på overlevelse.

Trender

En uheldig utvikling i kur priser ble publisert i september 2006 Journal of the National Cancer Institute. Forskere har studert data fra 34 503 pasienter med nyrekreft og oppdaget at 1983-2002, dødelighetsratene i USA steg 1,2 til 3,2 dødsfall per 100.000 mennesker. Den ledende forsker, Dr. John Hollingsworth ved University of Michigan Medical School, sa at dette var på grunn av en økning i større, mer dødelige svulster.

Ernæring for nyre kreft

The American Cancer Society sier ca 57.000 mennesker i USA får en diagnose av nyrekreft hvert år. Nyre cancer er kreft i nyrene. Dessverre, symptomene vanligvis vanligvis ikke dukker opp før pasienten er i de senere stadier av sykdommen. Symptomer inkluderer blod i urinen, vekttap, ryggsmerter, tretthet og feber som kommer og går. Siden et usunt kosthold, dårlig ernæring og fedme kan bidra til å utvikle nyrekreft, er det avgjørende å sette sammen en god ernæring plan hvis du er diagnostisert med nyrekreft.

Få de frukter og grønnsaker

Øke inntaket av frukt og grønnsaker. En 2009 studie publisert i "Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention" viste at økende mengder av frukt og grønnsaker kan redusere risikoen for nyrekreft. Og når du er diagnostisert, er det viktigere enn noensinne å spise et sunt kosthold. Det er ikke vanskelig å få riktig mengde av frukt og grønnsaker hver dag. Det amerikanske Department of Agriculture sier en porsjon tilsvarer vanligvis omtrent halvparten av en kopp. En banan er en servering. Ca 15 druer tilsvarer én porsjon. Halvparten av en bakt søtpotet og fem brokkolibuketter både som tilsvarer én porsjon.

Se Meat

Kutt ned på rødt kjøtt. University of Florida, Gainesville professor Dr. Nabih Asal funnet ut at å spise store mengder rødt kjøtt øker risikoen for nyrekreft. Når du spiser rødt kjøtt, velger de magreste. Kutt med "runde" og "loin" i navnene er de beste valgene. Før matlaging, trim noen ekstra fett av kjøttet. Stick med lav-fett, frisk fisk for de fleste av dine viktigste retter. Kylling er et godt valg, men ikke overdriv. Mens protein er en viktig del av kostholdet ditt, det brytes ned til avfallsstoffer som må elimineres fra kroppen via sunn, fungerende nyrer. Å spise for mye protein kan gjøre kompromisser nyrer jobbe hardere.

Helkorn

Hele korn er nyttig for nyrekreft kosthold. Prøv å erstatte hele hvetemel for hvitt mel. Legg kli flak til din frokostblanding og muffins og havremel til gryteretter. Craving pastaretter? Eksperimenter med fullkornspasta.

Arbeid på ernæring

Når du aktivt kjemper nyrekreft med kjemoterapi og stråling, kan det hende du ikke føler for å spise. Men holde hydrert ved å drikke rikelig med væske. Arbeid med en ernæringsfysiolog for å sette sammen en mat plan for å få gjennom behandling og holde deg frisk.

Hvordan kontrollere Svimmelhet Med Acoustic neuroma

Hvordan kontrollere Svimmelhet Med Acoustic neuroma


Acoustic neuroma er en typisk ikke-kreft hjernesvulst. Det fører til en rekke symptomer, inkludert svimmelhet. Du kan gjøre flere ting for å løse dette svimmelhet, inkludert medisiner og egenomsorg.

Hvordan kontrollere Svimmelhet Med Acoustic neuroma

•  Snakk med legen din om tilgjengelige medisiner. Vanlig brukte behandlinger inkluderer Antivert, Dramamine, Valium og kortikosteroider.

Hold deg unna koffein, alkohol og tobakk. De begrenser blodårene, noe som kan forverre svimmelhet.

Arbeid med en fysisk eller ergoterapeut som kan vise deg hode og kroppsbevegelser som hjelper avlaste svimmelhet som følge av problemer i innerøret som akustisk neuroma.

Få riktig hvile. Legg deg ned med en gang hvis du føler deg svimmel. Ikke tving deg selv til å fortsette med dine aktiviteter. Dette vil forverre episode.

Eksperimenter med alternative behandlingsformer. Alternativ medisin ekspert Dr. Andrew Weil anbefaler ginkgo biloba for å øke blodtilførselen til hjernen, akupunktur eller kranie osteopati. Rådfør deg med en erfaren utøver for passende doser av ginkgo.

Nyrekreft Stages

Nyrekreft er iscenesatt enten ved klinisk iscenesettelse eller patologisk iscenesettelse. Klinisk iscenesettelse betyr at legen tar laboratorietester og imaging tester, som røntgen, MR-tallet, PET skanner og blodprøver, og gjetter hvor avansert svulsten er. Patologisk staging betyr at kirurgi har blitt gjort, vev er fjernet, og vevet har blitt testet. Vanligvis er klinisk staging ikke så nøyaktig som patologisk iscenesettelse.

Staging

Iscenesettelse er basert på tre tall: en T nummer, en N-nummer og en M-nummer. Den T brukes for å beskrive hvor stor hoved tumor er, og hvis tumoren er bare i nyrene eller hvis det har vokst utover nyrene. Den N brukes for å representere kreftvekst i lymfeknuter: celler som er del av immunsystemet som er plassert i hele kroppen. M brukes til å representere spredt av kreft til andre organer. Ulike bokstaver eller tall følge T, N og M for å representere hvor avansert kreft er. Deretter leger ser på disse tre tallene og finne ut hvor de passer på nasjonalt anerkjent iscenesettelse skala skapt av det amerikanske Joint Committee on Cancer.

Stage I

For stadium I kreft, er T nummer enten T1a å T1b. Dette betyr at tumoren er bare i nyrene og er mindre enn 7 cm. Det er ingen kreft i lymfeknutene og kreften ikke har spredd seg, så N og M faktorer er både sies å være 0.

Stage II

For stadium II kreft, er svulsten større enn syv centimeter lang. Dette betyr at faktoren T er 2. De kreftceller er fortsatt begrenset til nyrene, og det er ikke noen kreft i lymfeknutene eller i andre organer. Dette betyr N og M er begge 0 faktorer.

Stage III

Det finnes flere ulike kliniske patologi for Stage III nyrekreft. T faktor kan være T3a, T3b eller T3c. Dette betyr at tumoren vokst stort og er ikke bare i nyrene lenger. Kreften kan ha vokst inn i nærliggende vev som omgir nyre. Det kan også være i vener rundt nyrene, eller i binyrene som ligger ved siden av nyre. For å bli betraktet trinn III med en tumor som har disse egenskaper, både N og M faktorer må være 0. Dette betyr at det ikke kan være en hvilken som helst kreft i lymfeknutene eller i andre deler av kroppen.

Hvis du har kreft i en lymfeknute, så kan du bare være stadium III hvis du T faktor er mellom T1a og T3c. Dette betyr at tumoren kan være utenfor nyrene. Men det kan ikke være så langt utenfor nyrene at det har nådd utover Gerota er fascia (bindevev som omgir nyrene).

Stage IV

Stadium IV kreft betyr kreften som regel ikke kan helbredes. Det er også kalt metastatisk cancer, metastaser, fordi det har oppstått. Metastaser betyr at det er kreft i andre deler av kroppen i tillegg til nyrene.

Stage IV kreft er diagnostisert når du har en T faktor på 4. AT faktor på 4 innebærer kreft som har spredd seg utover Gerota er fascia. Din N faktor kan være 0 eller 1, som betyr at du kan ha kreft i en lymfeknute.

Hvis du har en T faktor mindre enn 4, men kreft i mer enn en lymfeknute, er du også diagnostisert med Stage IV kreft.

Til slutt, hvis du har en M faktor på 1, er kreft et annet sted i kroppen din som er atskilt fra nyrene, og du har Stage IV kreft.

Mold og kreft

Mold har vært en torn i menneskehetens side i århundrer. Det har vært kjent for å forårsake alvorlige helseproblemer når svelget eller inhalert. Likevel siste funn har vist at det også har forbindelser til en av mannens mest dødelige sykdommer: kreft. Denne artikkelen vil utforske sammenhengen mellom mold og kreft.

Mold

Mold kan klassifiseres som mikroskopiske sopper med tusenvis av forskjellige arter. Det er noen støpeformer slik som slam og vann som ikke er teknisk fungi, men opererer på samme måte. Den reproduserer gjennom sporer som kan overleve i de tøffeste miljøer. Spores kan bli luftbårne før de lander i sine ønskede klima og begynner å vokse. Muggsopp har vært kjent for å eksistere i Antarktis, til tross for ekstremt kalde temperaturer. De fleste kan ikke se mugg før de formerer seg i slike mengder at de danner kolonier. Folk kan se disse koloniene som hårete eller pelskledde vekster sammen med overflater av mat eller andre gjenstander.
Mold kan eksistere i mange steder, og i små mengder, ikke utgjør en fare. Men når mold samler inn kolonier i skoler, boliger eller arbeidsplasser, kan en rekke helsemessige problemer oppstår. Molds er kjent for å forårsake luftveisproblemer, spesielt for personer med preexisting forhold. Giftig muggsopp som kalles mykotoksiner har vært knyttet til nevrologiske problemer som kan slå dødelig.

Aflotoxin

Aflatoksin er en særlig biprodukt av formen som har blitt direkte knyttet til kreft. Det koloniserer vanligvis på ulike korn som mais eller hvete, trives i høye fuktighetsforhold og høye temperaturer. I oktober 2007 ble Aflatoksin funnet på nylig høstet korn i Iowa og South Dakota. Selv om den amerikanske Food and Drug Administration vurderer 20 deler per milliard et trygt nivå, den Aflatoksin oppdaget i disse feltene nummerert fra 20 deler til så høyt som 600 deler per milliard.

Testikkelkreft

Noen former har vært knyttet til spesifikke kreftformer. Dr. Gary shwartz, en kreftforsker fra Wake Forest University, hevder at testikkelkreft kan være forårsaket av en form som kalles okratoksin A. Den starter når et foster eller spedbarn blir utsatt for okratoksin A. Formen går fra morkaken til barnet og låsene på sin testikkel DNA og forblir sovende. Når han når puberteten begynner okratoksin A å påvirke testikkel form.

Breast Cancer

Brystkreft kan også ha mold lenker. Aflatoksin er funnet inne i kreftinfiserte brystvev i Sørøst-Asia. Andre mykotoksiner som cyklosporin har også vært knyttet til brystkreft. Cyklosporin ble faktisk brukt for å danne medikamenter for behandling av nyrekreft, men ble funnet å forårsake brystkreft hos 18 av 598 pasienter ble studert, i henhold til Mold hjelp nettsiden.

Nyttig Mold

Myelomatose er en form for kreft som påvirker blodplasma. Det er i stor grad betraktes som uhelbredelig, da det også påvirker benmargsceller som produserer antistoffer som normalt ville bekjempe kreft. Likevel Mayo Clinic rapporterte i 2007 at en tre mold biprodukt som kalles chaetocin drept myelomatose celler i testede pasienter. Det drepte dem ved å forårsake oksidativt stress og rask akkumulering inne i cellene.

Kreft Ødem Treatment

Ødem er betegnelsen som brukes for hevelse i kroppen forårsaket av unormal væske buildup. Det er også kjent som væskeretensjon. Ødem relatert hevelse vanligvis påvirker ben og føtter, men kan også forekomme i ansiktet, armer, hender, mage og området rundt lungene. Det er en potensiell symptom på flere ulike former for kreft, og en bivirkning av mange medisiner som brukes til å behandle kreft.

Understandng Cancer-Related Ødem

The American Society of Clinical Oncology sier at ødem er direkte relatert til progresjon av sykdommen din hvis du lider av leveren, eggstokkene eller nyrekreft. Hvis ødem er et resultat av kreft medikamenter, det vil manifestere seg uavhengig av den spesielle form for kreft tilstede. Eksempler på cellegift med kjent ødem bivirkninger inkluderer ciklosporin, leuprolid, docetaxel, gemcitabin, thalidomid og Arsenikk. Andre ødem-relaterte medisiner som brukes i behandling av kreft omfatter kortikosteroider, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), syntetisk progesteron derivater (progestin) og anabole steroider.

Ved å søke behandling

Tegn på ødem inkluderer hud som føles stram eller stiv; huden som ikke går tilbake til sin normale form når trykket; hevelse, hevelser eller en oppblåst følelse; redusert fleksibilitet i håndleddene, anklene eller fingre; og uforklarlig vektøkning. Hvis du har disse symptomene, forteller onkolog (kreftspesialist) på din første anledning. Du kan også observere mer alvorlige tegn på ødem, inkludert huden så stram at den ikke rykke ved berøring; manglende evne til å passe inn i vanlige klær; vektøkning som er rask - i overkant av 5 pounds i en enkelt dag; tetthet eller smerter i brystet; kortpustethet eller andre pustevansker; og senkes urinmengde eller fullstendig manglende evne til å urinere. Hvis du har noen av disse symptomene, ta kontakt med din onkolog umiddelbart.

Behandling av ødem forårsaket av medisiner

Onkolog må finne årsaken til din ødem. Hvis det er relatert til medisiner, kan han være i stand til å behandle symptomene dine ved å endre din narkotika diett. Alternativene inkluderer forskrivning egnede alternative forbindelser uten ødem bivirkninger eller endre dosering eller tidsplanen for din nåværende behandling. Hvis det ikke finnes egnede medikamentelle alternativer eller andre endringer, vil ødem vanligvis løse når løpet av medisiner slutter.

Behandling av ødem forårsaket av kreft progresjon

Hvis ødem er et direkte resultat av utviklingen av kreft, er behandling vanligvis vanskeligere, og effekten av dine symptomer kan være permanent. Potensielle metoder for å kontrollere tilstanden din inkluderer bruk av reseptbelagte diuretika, reduksjon av det daglige saltinntaket, vanlig gange eller annen lett trening og spise en ernæringsmessig balansert kosthold. Onkolog kan også gjøre flere anbefalinger, blant annet bruk av kompresjonsstrømper eller ermene for å tvinge noen ødem-relaterte væske tilbake i aktiv sirkulasjon i kroppen din. Du kan hjelpe denne resirkuleringsprosessen ved å ikke sitte med bena i kryss eller stående i lange perioder av gangen. I noen tilfeller, yrkesmessig eller fysisk terapi er også nyttige behandlingstilbud. Ta kontakt med din onkolog for mer informasjon, og sørg for å informere ham før du gjør noen endringer i ditt daglige væskeinntaket.

Nyrekreft Tegn og symptomer

Renal cancer, også kalt nyrekreft, er et alvorlig helsetilstand som involverer utvikling av kreftceller hos en pasient s nyre. Ifølge American Cancer Society, er om lag 51.000 personer i USA diagnostisert med nyrekreft hvert år.

Typer

Den vanligste typen av nyrekreft hos voksne er nyrecellekarsinom, som påvirker cellene av rørene i nyrene. En annen vanlig kreft er overgangsordning celle carcinoma, som utvikler i vevet som forbinder nyrene med blæren.

Tidlige stadier

Nedsatt kreft vanligvis ikke forårsaker noen symptomer i løpet av sine tidlige stadier av utviklingen.

Vanlige symptomer

De vanligste tegn på nyrekreft inkluderer smerter i korsryggen, blod i urinen, vekttap, tretthet og tilbakevendende feber.

Mindre vanlige symptomer

Mindre vanlige symptomer på nyrekreft inkluderer hovne ben og ankler, anemi og abdominal hevelse.

Andre symptomer

Sjeldne nyrekreft symptomer inkluderer overdreven hårvekst hos kvinner, synsforstyrrelser, kulde intoleranse og varicocele, som oppstår når blodårene rundt en testikkel forstørre.

Komplikasjoner

Nedsatt kreft kan øke røde blodlegemer, kalsiumnivå og blodtrykk nivåer. Dette kreft tidvis fører til at leveren til å fungere unormalt.

Slik unngår du at nyrekreft

Slik unngår du at nyrekreft


Nyre kreft oppstår når en eller begge av kroppens nyrene bli infisert med kreftceller. Behandlingsalternativene er varierte og omfatter alt fra cellegift for å fjerne de infiserte organer. Mens legene vet fortsatt ikke nøyaktig hva som forårsaker de fleste kreftformer, det er risikofaktorer knyttet til sykdom og noen er spesifikke for nyrekreft. Finn ut om du er i faresonen og begynne å handle i dag for å bidra til å forhindre sammentrekning av nyrekreft.

Bruksanvisning

Oppdage risikofaktorer for nyrekreft

•  Finn ut om din livsstil etterlater deg i fare for nyrekreft. Faktorer som øker sjansene for å pådra seg sykdommen er røyking, fedme, stillesittende mønstre og yrkesmessig eksponering for visse kjemikalier.

Vær spesielt oppmerksom hvis din familie har en historie med kreft. Dette vil naturlig nok sette deg mer utsatt.

Spør legen din dersom noen av de medisiner du nå tar kan øke risikoen for nyrekreft. Enkelte legemidler, som for eksempel ikke lenger tilgjengelig phenacetin, har vært knyttet til nyrekreft.

Vit at, ifølge American Cancer Society, er nyrekreft dobbelt så vanlig hos menn som hos kvinner.

Gjør din del for å hindre nyrekreft

Slutte å røyke hvis du er for tiden en røyker.

Opprettholde en sunn vekt for din alder, kjønn og høyde.

Hold blodtrykket lavt gjennom et sunt kosthold og hyppig trening.

Spis tilstrekkelige mengder frukt og grønnsaker.

9. Unngå eksponering for store mengder skadelige stoffer som asbest, løsemidler og kadmium.

Overvåk blodtrykk. Forhøyede nivåer kan også bidra til sammentrekning av nyrekreft.

Tips og advarsler

  • Når du får en diagnose, er det din rett til å søke en ny mening. Likeledes, hvis du føler at legen din ikke gjør nok for å hjelpe deg å unngå sykdommer, finne en annen lege som vil hjelpe deg.
  • Hvis du ikke har regelmessige kontroller med legen din, du mangler den enkleste måten å bidra til å få sunt og holde seg frisk.
  • Hvis du eller en du er glad i er for tiden arbeider med kreft, ikke gjøre det alene, som depresjon kan være en vanlig bivirkning. Rådgivere og psykologer kan gjøre mye for å hjelpe deg å overleve denne prøvelsen både fysisk og følelsesmessig.
  • Hvis du merker noen store endringer i funksjon av kroppen din, er det svært viktig at du følger opp disse problemene med legen din så snart som mulig.

Nyrekreft Therapy

Nyrekreft er en tilstand hvori en tumor virkninger på nyrene. Siden nyrene spiller en avgjørende rolle i å filtrere giftstoffer ut av blodet og fjerne avfallsstoffer, kan nyrekreft være en skremmende tilstand. Heldigvis har flere behandlinger blitt utviklet for å kurere nyrekreft.

Immunterapi

Cytokiner er gitt til en pasient for å styrke immunforsvaret med håp om at immunsystemet vil bekjempe kreft.

Target Therapies

Legemidler som Sorafenib, Sunitinib, Temsirolimus, Everolimus og Bevacizumab hindre at forhold som fører til nyrekreft, forebygge denne kreft fra utviklingsland i første omgang.

Kirurgi

Kirurgi involverer fjerning av hele eller en del av pasientens nyre. I noen tilfeller kan pasienten fungere bra med en nyre. Men det er tider når pasienten trenger en nyre donasjon.

Stråleterapi

Strålebehandling for nyrene bruker ekstern strålebehandling for å utrydde eller bremse veksten av kreftceller i nyrene.

Kjemoterapi

I sjeldne tilfeller er kjemoterapi brukes til å bekjempe nyrekreft. Men kjemoterapi fungerer ikke alltid med nyrekreft, i motsetning til andre former for kreft.

Tobakk og kreft Fakta

Tobakk og kreft Fakta


Det er allment kjent at røyking og snus fører til kreft. Ifølge nettstedet Tobakk Fakta, mer enn fem millioner barn i live i dag vil dø tidlig fra deres bruk av tobakk i hele sitt liv. Til tross for store, nasjonale anti-røyke kampanjer (som lover som begrenser sigarett reklame, høye sigarett skatter og Great American Smokeout), en av fem amerikanere fortsatt røyker sigaretter, ifølge American Cancer Society. Tobakk er svært vanedannende og svært farlig for helsen din.

Fysiske effekter

Tobakksrøyking og tygging fører til kreft, hjertesykdom, emfysem og for tidlig aldring. Tobakksrøyking er innblandet i 15 forskjellige typer kreft og skader alle organer i kroppen, ifølge ACS. Mange av de kjemikalier i tobakk skade DNA i celler i kroppen. Disse skadede celler kan miste sin evne til å kontrollere sin egen reproduksjon, blir kreftceller. Kreftceller reprodusere eller metastaserer, uten å stoppe. Disse cellene kan spre seg til lymfeknuter og forskjellige organer i kroppen, og kan være dødelig.

Typer av kreft

Ifølge nettstedet Grønne fakta, hvilke typer kreft forårsaket av tobakksbruk inkluderer lungekreft, munnhulekreft (inkludert svelg, strupehode og spiserør), kreft i bukspyttkjertelen, blærekreft og nyrekreft. Tobakk øker også risikoen for kreft i bihulene, mage, lever, cervix, nesehulene, uterus og benmarg.

Kreft behandlinger

Kreftbehandling er avhengig av den generelle helse, type og stadium av kreft, og pasientpreferanser. Typiske kreft behandlinger inkluderer kirurgi for å fjerne svulster, kjemoterapi, strålebehandling, målrettet medikamentell behandling og kliniske studier, ifølge Mayo Clinic. I noen tilfeller velger pasienter ikke å gjennomgå behandling; for eksempel, kan de bestemme seg for bivirkningene oppveier fordelene, eller kreften kan være for avansert til å reagere godt på behandlingen.

Kjemikalier

Ifølge Tobakks fakta, er det 4000 kjemikalier i tobakk, 100 som er identifisert av giftstoff, og 63 av disse er kjent for å forårsake kreft. Nikotin, det vanedannende kjemikalie i tobakk, er en vasokonstriktor (det fører til at blodkarene seg sammen) og en klasse en insektmiddel. Andre kjemiske giftstoff i tobakk inkluderer arsenikk, cyanid, formaldehyd og ammoniakk bromide (også brukt i toalett rengjøringsmidler).

Risiko

Den risiko for å få kreft fra ved hjelp av tobakksprodukter, avhenger av en rekke faktorer. Disse faktorene inkluderer alder på tidspunktet for begynnelsen bruk, alder på tidspunktet for å slutte (hvis du har sluttet), generelle helse, familiehistorie med kreft, styrke immunforsvaret, og historien om virusinfeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Visse virusinfeksjoner synes å gjøre folk mer utsatt for å utvikle tobakksrelatert kreft, selv om det ikke har vært noen dobbeltblinde kliniske studier.

Hva Color Ribbons Representere typer kreft?

Mer enn et dusin farger av bånd har blitt brukt til å representere så mange typer av kreft. Mange farger er symboler for en rekke andre sykdommer og årsaker også, men noen står bare for typer av kreft eller brukes primært for dette problemet.

Rosa og lilla

Den rosa sløyfe lett er anerkjent som et symbol for bryst-kreft bevissthet, selv om det også har representert andre ting, for eksempel barndommen-kreft bevissthet og biologiske foreldre. Det store antallet årsaker representert ved lilla bånd inkluderer kreft i bukspyttkjertelen, testikkelkreft, skjoldbruskkjertelkreft og leiomyosarcoma. Selv om deres bruksområder er mindre utbredt, er periwinkle og fiolette bånd brukes for magekreft bevissthet og Hodgkins lymfom, henholdsvis, og ikke godt kjent for eventuelle andre årsaker.

Blues

Som lilla bånd, blå bånd representerer mange ting, og blant disse er to typer kreft, tykktarmskreft og endetarmskreft. Blå bånd er også brukt, spesielt i Canada, som et symbol for et annet problem som er knyttet til kreft, anti-tobakk og anti-annenhånds-røyk bevissthet. Lys blå bånd representerer prostatakreft og, som et alternativ til rosa, kreft hos barn. Gull er nok et alternativ farge for kreft hos barn. Et halvt dusin årsakene er symbolisert ved teal bånd, blant dem gynekologiske krefttyper, inkludert livmorkreft, eggstokkreft og livmorhalskreft. Også, først og fremst i Asia og Stillehavsøyene samfunn, men også av og til i Amerika, er jade bånd assosiert med leverkreft, sammen med hepatitt B.

Mørke farger

Sammen med å være et tegn på sorg, sort bånd er et symbol på melanom bevissthet. Grå bånd kan være et tegn på kreft i hjernen. De typer av kreft og er representert ved problemer blå bånd kan alternativt være representert ved brune bånd, slik at de også kan være et symbol på tykktarmskreft, kolorektal kreft og anti-tobakk bevissthet.

Andre farger

En rekke andre farger brukes for andre typer av cancer, selv om de alle representerer også andre årsaker. Orange bånd brukes for leukemi og lymfom bevissthet sammen med nyrekreft bevissthet, mens grønt brukes også for nyrekreft. Gule bånd er et symbol for blærekreft, hvite bånd er et symbol for bein kreft, og perlebånd er et symbol for både lungekreft og mesothelioma.

Lavendel

Mens mange andre farger står for bestemte typer av kreft, har lavendel blitt et symbol for generell kreft bevissthet.

Nyrekreft Behandling: Stage Four

Trinn 4 nyrekreft er mulig å behandle ved å fjerne nyre og ved hjelp av kjemoterapi eller bestråling for å fjerne de gjenværende cancerceller. Stage 4 nyrekreft har en 5 prosent overlevelse, men fjerner nyrene kan bidra til å forlenge en persons liv.

Typer

Flere behandlinger brukes til å kurere Stage 4 nyrekreft. Antigenics sier at vanlige behandlinger inkluderer kjemoterapi, immunterapi og hormonbehandling.

Funksjoner

Stage 4 nyrekreft behandling fokuserer på å øke personens immunsystem for kjemoterapi og hindre at kreften sprer seg til alle organer.

Effekter

Behandling svekker person fysisk og følelsesmessig. Extreme vekttap, håravfall, og et svekket immunforsvar er vanlige symptomer.

Expert Insight

Mange leger fokusere på å lindre smerten forbundet med nyre-kreft i stedet for å herde den. Nyrekreft overlevelsesraten er svært lav.

Betraktninger

Ifølge Cancer.org, der kreften har spredd seg, er personens fysiske og psykiske helse, og plasseringen av svulster vurderes når behandlingsalternativer er foreslått.

Hvordan oppdage kreft

Hvordan oppdage kreft


Cellene er meget små enheter som utgjør alle levende organismer, inkludert menneskekroppen. Hos friske individer, celler har en tendens til å vokse og dele henhold til normal hastighet, og slutte å vokse etter å ha nådd sin ideelle utvikling. Når disse cellene dør, slik som døde hudceller som flasser av, er nye grupper av celler som produseres på samme tid for å erstatte de som døde. Disse er alle normale sykluser av sunne cells.For personer med kreft, deres celler har en tendens til å vokse og dele seg ukontrollert. Og slike delt cellene ikke dør, de bare fortsetter å vokse unormalt og kan klumpe seg sammen for å danne svulster - før de er i stand til å invadere og ødelegge andre sunne vev. Disse kreftceller kan spre seg eller metastasere på forskjellige deler av kroppen via blodstrømmen og lymfesystemet. Her er de følgende symptomer som vil bidra til å oppdage nærværet av kreft.

Bruksanvisning

•  Legg merke til stabiliteten av vekten din. Vedvarende vekttap forekommer ofte sammen med alle typer kreft. Utilsiktet vekttap kan nå opp til et fall på ti pounds eller mer, og kan starte på utbruddet av sykdommen. Kreft som er mer sannsynlig å manifestere denne typen symptom er magekreft, lungekreft, kreft i bukspyttkjertelen, tykktarmskreft og kreft i spiserøret.

Observer hvor ofte du føler deg sliten. Ekstrem utmattelse eller konstant følelse av utmattelse er et typisk tegn på kreft. Det kan begynne i den tidlige fasen av sykdommen. Men, det kan også begynne så tap av blod utvikler med tilstand, for eksempel leukemi og noen typer av mage eller kreft i tykktarmen.

Bruk et termometer for å måle temperaturen. Feber er en av de vanligste symptomene på kreft. Det kan ses i tidlige stadier slik som leukemi og lymfom. Men det forekommer oftere hos forhånd tilfeller av kreft, der kreften selv eller dens behandling ekstremt påvirker immunsystemet - noe som gjør det vanskelig for kroppen å kjempe eksisterende infeksjoner.

Se for noen uvanlige endringer i huden din. Endringer i tekstur og farge på huden og størrelsen og formen på mol rundt huden kan observeres i hudkreft eller melanom. Kreft som oppstår inne i kroppen kan også føre til merkbare endringer i huden som rødhet (erytem), mørkere (hyperpigmentering), gulnet (gulsott), kløe og unormal hårvekst rundt huden.

Monitor hvor ofte du føler smerte. Smerte kan være en tidlig indikasjon på cancer slik som i tilfeller av bein eller testikkelkreft. Smerte kan også være en konstant følgesvenn av kreft, spesielt på mer progrediert eller avanserte tilfeller. En hodepine dvs langt mer alvorlig enn den vanlige typen, siste dager, og ikke klarer å forbedre med medisiner kan være et tegn på kreft. Konstante smerter i rygg og bekken området er vanlig blant pasienter med eggstokkreft.

Legg merke til noen endringer i avføringen og avføringsmønster. Konsistensen, kaliber, og utseende på avføringen kan komme ut annerledes enn normalt. Avføring kan vises blodig eller mørk og er så tynne som blyanter eksempel i tilfeller av tykktarms- og endetarmskreft. Kontinuerlig diaré eller forstoppelse kan også forekomme. I noen tilfeller kan personer med kreft har en konstant følelse av å ville gjøre sitt fornødne, selv om de egentlig ikke trenger å - og hvis de gjør sitt fornødne, vil en slik følelse fortsatt for mer enn noen få dager.

Prøv å observere hvis du hadde gjennomgått endringer i blærefunksjon. Kreft kan forårsake urinveisproblemer som kan omfatte smerter ved vannlating, blod i urinen, og endringer i urin flow - det kan være hyppige eller mindre vannlating enn normalt.

Hold et øye for noen ikke-helbredende sår rundt kroppen din. Blødninger i huden er vanlig blant hudkreft, som kan vises som ikke-healing sår. Vedvarende hvite eller røde flekker rundt munnen (tannkjøttet, mandlene eller tunge), spesielt på kjeden røykere eller enkeltpersoner som tygger tobakk, kan være tegn på kreft. Sår som ikke leges rundt testiklene eller skjeden kan muligens være et tegn på kreft.

Palpate overflater av kroppen din for noen eksisterende klumper eller hovne lymfeknuter. Klumper er ofte ufarlig, men for de som ikke går bort og forårsaker store smerter som du berører den, kan være relatert til kreft. Klumper rundt brystene og testikkel område som kontinuerlig vokser i størrelse og forårsaker smerte, bør evalueres med en gang, da dette kan være en indikasjon på kreft.

Hold et øye over noen uvanlige utslipp av blod i systemet. Unormal blødning kan oppstå i løpet av tidlig eller senere stadium av kreft. Hoste av blod eller blod i slim kan indikere kreft i lungene. En uvanlig utflod kan være et tegn på kreft i livmoren eller livmorhalsen. Brystkreft kan vise tegn på en unormal utslipp av blod fra brystvorten. En blodig eller mørk avføring kan være tegn på tykktarmen eller endetarmskreft; og blod i urinen (hematuri) kan være et tegn på blæren eller nyrekreft.

Observer hvis du noen gang har hyppig fordøyelsesbesvær eller hvis du synes det er vanskelig å svelge. Begge disse symptomene kan skyldes andre årsaker, men det kan også være et tegn på en eksisterende cancer. Fordøyelsesbesvær sammen med oppblåsthet er vanlig blant pasienter med eggstokkreft. Dysfagi eller problemer med å svelge kan indikere kreft i svelg, spiserør eller mage.

Sjekk med legen din hvis du opplever vedvarende hoste og heshet. Konstant hoste som varer i mer enn en måned sammen med blod expectorations, kan være et tegn på lungekreft. Hvis heshet eller rist lyden av stemmen din forblir den samme over lengre tid, kan det være et tegn på svelg, strupehode eller thyroid caner.

Tips og advarsler

  • Noen av disse symptomene kan være forårsaket av andre typer sykdommer, men ikke ta noen sjanser for det kan være et tegn på kreft. Gå til legen din med en gang for umiddelbar diagnose og behandling.

Hva er behandlingen for Advanced nyrekreft?

Nyre kreft er unormal vekst eller reproduksjon av celler i nyrene. Nyrene er plassert nær ryggraden, bak mage organer. Nyrekreft er også referert til som nyrecellekarsinom. Kirurgi er ofte det første behandling for nyrekreft. I avanserte tilfeller der operasjon ikke kan fjerne svulster, andre behandlingsalternativer er tilgjengelige.

Embolisering

Embolisering blokkerer blodkar i nyrene. Sammen med blodstrømmen, svulsten også er ute av næringsstoffer og oksygen.

Cryoablation

Cryoablation er prosessen hvor svulster i nyrene er frosset. Å fryse svulster, injiserer legen din gass i svulstene gjennom nåler som han setter inn gjennom små snitt i huden din.

Biologisk Therapy

Biologisk behandling eller immunterapi bruker kroppens egen evne til å bekjempe sykdom å bekjempe nyrekreft. Legen injiserer interferon og interleukin-2 inn i kroppen din. Disse to stoffene er menneskeskapte versjoner av kjemikalier kroppen din gjør naturlig å bekjempe sykdom.

Stråleterapi

Strålebehandling dreper kreftceller med bruk av høy-energi bølger. Strålebehandling brukes vanligvis ved nyrekreft har spredt seg til andre deler av kroppen din, en hyppig forekomst med den avanserte formen av sykdommen.

Målrettede behandlinger

Behandlinger er tilgjengelig som er rettet mot ulike aspekter av nyrekreft vekst. Narkotika sorafenib og sunitinib hjelp blokk næringsstoffer fra å komme inn kreftsvulster, mens Temsirolimus hindrer en svulst vekst.

Nyrekreft hos barn

Nyre kreft kjennetegnes av ukontrollert celledeling i vev lining nyrene. Til tross for at nyrekreft oftest utvikler hos voksne, er barn noen ganger berørt. Wilms tumor er en av de vanligste formen for nyrekreft utvikler seg i barn 3 til 10 år gamle, og står for nesten 95 prosent av alle tilfeller. Umodne nyreceller anses å være en av de mulige risikofaktorer som fører til Wilms tumor. Heldigvis, med fremme av medisinsk teknologi, leger er i stand oppdage Wilms svulster effektivt og planlegge behandling i henhold til pasientens behov.

Symptomer på Wilms Tumor

Ifølge Mayo Clinic, Wilms tumor produserer sjelden noen tegn eller symptomer under sin innledende stadier. Men vanlige symptomer assosiert med Wilms tumor i løpet av sine siste stadier inkluderer hevelse og smerte nær magen, økt blodtrykk, høy feber, nedsatt appetitt og blod i urinen (tilstedeværelse av blod i urinen).

Årsaker og risikofaktorer

Den eksakte årsaken til nyrekreft hos barn er ukjent, men visse faktorer som familie historie av tilstanden, genetiske mutasjoner, rase og kjønn blir ofte ansett for å være mulige risikofaktorer. The Mayo Clinic rapporterer at svarte barn har større risiko for å utvikle sykdommen enn asiater og latinamerikanere, og jenter er mer sannsynlig å utvikle Wilms tumor enn gutter. Den nøyaktige årsak til slike preponderances er ikke kjent.

Tester og diagnose

Vanlige diagnostiske tester for å påvise forekomst av Wilms tumor og andre nyrekreftformer hos barn inkluderer en fysisk undersøkelse og imaging tester som ultralyd og MR for å oppdage unormal celledeling i nyrene.

Behandlingsmetoder

I likhet med de fleste andre kreftformer, ingen behandling er ennå ikke kjent som helt botemidler Wilms tumor og andre nyrekreftformer hos barn. Således leger forsøker å begrense metastase og proliferasjon av kreftceller ved hjelp av kirurgi, kjemoterapi og stråling. Delvis nefrektomi er en av de mest vanlige kirurgiske metoder hvor det skadede parti av nyrene blir fjernet kirurgisk. I sjeldne tilfeller er komplett nephrectomy utført for å kontrollere veksten av kreftcellene.

Barn med høy fare for kreft sanering er ofte anbefales behandlinger som kjemoterapi og strålebehandling etter operasjonen. Anti-kreft legemidler administreres i cellegift for å drepe kreftceller. Stråling bruk høy-energi stråler til å drepe kreftceller og hindre deres spredning.

Time Frame

Tidsrammen for behandlingsmetoder generelt varierer, avhengig av spredning og vekst av kreftcellene. Vanligvis er kjemoterapi gis periodisk i tre til fire måneder, og stråling metoden administreres fire til fem ganger i uken i ca en til to måneder.