Digidexo.com

Ondartet Coronary Heart Disease

Mens koronar hjertesykdom (CHD) er ganske vanlig, er kreft i hjertet, kjent som ondartet CHD, sjeldne. En mer spesifikk form av sykdommen er ondartet koronarsykdom, som påvirker blodstrømmen på grunn av innsnevring av blodårene.

Hjertesykdom

Betegnelsen "hjertesykdom" bredt refererer til mange sykdommer som påvirker hjerte. Kardiovaskulær sykdom er den mest vanlige formen for CHD og kjennetegnes ved blokkerte arterier som begrenser blodstrømmen til hjernen.

Definisjon av Ondartet

Ondartet, eller kreft, svulster normalt begynner i bløtvevet i kroppen og spre seg til hjertet. De fleste svulster funnet i hjertet er godartet, noe som betyr ikke-kreft.

Sarkomer

Sarkomer er ondartede svulster som vokser og sprer seg i myke vev som ledd, muskler og sener. Omtrent 20 prosent av sarkomer forekomme i magen eller brystet.

Diagnose

Hjerte svulster er vanskelig å diagnostisere siden de kan forveksles med andre helsemessige problemer. Echocardiograms brukes ofte for å ta bilder av hjerte strukturer, og hvis en svulst oppdages en biopsi kan tas ved hjelp av et mikroskop.

Statistikk

CHD er den øverste dødsårsaken for menn og kvinner i USA, og er ansvarlig for flere dødsfall enn alle kreft kombinert. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, sigarett-røykerne er to til fire ganger så stor risiko for å utvikle CHD.