Digidexo.com

aspartam susing i hodet

Hvordan forbedre frem hodet holdning

Hvordan forbedre frem hodet holdning


Frem hodestilling oppstår når hodet hviler noen få inches frem til resten av kroppen. Frem hodet holdning kan føre til hode, nakke og skuldersmerter. Langsiktige problemer kan omfatte muskel belastning, skiveprolaps, leddgikt og klemte nerver. Heldigvis, kan du forebygge og reversere frem hodet holdning gjennom holdning ledelse og mosjon.

Hvordan forbedre frem hodet holdning

•  Hold hodet rett over skuldrene, og holde ryggraden rett. Stå med ryggen og hodet mot en vegg for en god idé om hvordan din holdning skal se ut.

Utfør enkle og lette nakke øvelser for å øke styrken i nakkemusklene. Plasser fingeren på haken, deretter bevege hodet vekk fra fingeren uten å vippe opp eller ned. Gjør dette et par ganger hver 20 eller 30 minutter for å forbedre halsen din muskelstyrke.

Plasser dataskjerm selv med siktelinjen. Dette forhindrer at du stirrer ned på en skjerm, og vil hjelpe deg å opprettholde riktig holdning mens du arbeider eller spiller videospill.

Plasser en ryggstøtte pute i bilsete eller stolen på jobb. Når korsryggen støttes riktig, vil hodet og nakken naturlig hvile i riktig posisjon over skuldrene.

Hint

 • Utfør aldri nakke øvelser hvis du har en tidligere skade eller opplever nakkesmerter. Snakk med en lege før du prøver å selv godbit for å hindre mulig skade.

Hvordan unngå frem hodet holdning når du arbeider på et skrivebord

Hvordan unngå frem hodet holdning når du arbeider på et skrivebord


Nakkemusklene jobbe hardt for å holde hodet i oppreist stilling. Sittende bøyd over et skrivebord eller flytter i en stol stammer leddbånd, muskler og ryggrad. En frem hodet holdning kan føre til spenningshodepine, muskelkramper og smertefulle knuter i øvre del av ryggen og nakken. Ryggsøylen er laget for å tåle vekten av hodet når hodet hviler direkte over skuldrene. Opprettholde riktig holdning med riktig verktøy og gode arbeidsvaner.

Hvordan unngå frem hodet holdning når du arbeider på et skrivebord

•  Sitt i en ergonomisk stol med korsryggstøtte og justerbare innstillinger. Juster ryggen til å støtte kurven i korsryggen. Juster setehøyden slik at armene er parallelle med gulvet når du skriver eller type. Bruk en fotstøtte hvis føttene ikke hvile flatt på gulvet. Sitte oppreist mens du arbeider. Ikke slentre mot armlenene eller lene vekten på albuene.

Plasser stasjonære PC-utstyr for komfortabel bruk. Plasser skjermen rett foran deg, og om lag en armlengdes avstand fra ansiktet ditt. Juster skjermens høyde inntil den øverste er på samme nivå som øynene dine. Plasser tastaturet foran deg og musen ved siden av din dominerende hånd.

Bruk en bærbar datamaskin på et skrivebord. Ikke arbeid på en bærbar PC mens du sitter på gulvet, på en sofa eller i sengen. Heve den bærbare datamaskinen med en bunke bøker eller annen støtte slik at toppen av kanten er i øyehøyde. Kobler en ekstern mus og tastatur. For maksimal komfort, feste den bærbare datamaskinen til en dokkingstasjon med en ekstern skjerm.

organisere arbeidsplassen. Ordne verktøy og materialer på skrivebordet for å minimere anstreng og bøyer seg fremover. Hold ting du bruker ofte, for eksempel en telefon, penner og filer, innen rekkevidde på skrivebordet ditt. Plasser mindre elementer i den øverste skuffen.

Bruk en dokumentholder. Plasser den ved siden av dataskjermen, eller mellom skjermen og tastaturet. Sørg for at du kan lese uten å vri halsen eller bøye hodet. Regissere en skrivebordslampe på dokumentene dine slik at du kan lese uten skjeling eller lener seg fremover.

Riktig synsproblemer. Uskarpt syn tvinger deg til å bøye seg fremover for å lese ordene på skjermen. Din optiker kan foreskrive briller designet for dataarbeid. For å eliminere gjenskinn, sette skjermen bort fra lys, dekker lyse vinduer med gardiner og persienner eller legg ved et anti-refleks filter.

Ta hyppige pauser. Slutte å virke i flere minutter hvert 30. minutt. Utfør en rask øvelse mens du sitter, eller stå opp og strekke. Rull nakken fra side til side, trekke på skuldrene eller klemme skulderbladene sammen for å lindre muskelspenninger. Stramme muskler kan trekke skuldrene fremover og hodet ned.

Hint

 • Sterke nakke, rygg og skulder muskler å opprettholde riktig holdning. Vurdere et målrettet treningsprogram for å øke muskelstyrke.
 • Konsultere legen din dersom du har vedvarende smerte eller utvikle muskelspasmer.

MS Symptomer og Aspartam

Aspartam er en lav-kalori sukker erstatning brukes i mange pulverisert drink mikser, kullsyreholdige drikker og bordsøtningsmidler. Selv om aspartam ble godkjent av FDA i 1981 og er for tiden godkjent for bruk i 100 land, har det vært noe uenighet om sin sikkerhet. Aspartam er beskyldt for å være knyttet til flere forhold, blant annet multippel sklerose, Alzheimers (MS) og lupus.

Hva er Aspartam?

Aspartam er omtrent 200 ganger søtere enn sukker, og gir ingen kalorier eller næringsverdi. For de som prøver å redusere sine kalorier, er dette en attraktiv erstatning. Aspartam er laget av aminosyrer, og en gang i kroppen, oppsluttes til sine komponenter: asparaginsyre, fenylalanin og metanol. Det er disse komponenter som en tror forårsake helseproblemer.

Myte

En av komponentene av aspartam er metanol. Tilkoblingen som noen laget knytte aspartam bruken til multippel sklerose (MS) hevdet at aspartam indusert MS-lignende symptomer ved å forårsake metanolforgiftning. Dette har imidlertid blitt funnet ikke å være tilfelle.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår på grunn av skade på myelin i det sentrale nervesystemet, som griper inn i nervesignaler mellom hjernen og andre deler av kroppen. Ulike symptomer kan komme og gå, men som sykdommen utvikler seg, de inkluderer tretthet, nummenhet, blære dysfunksjon, tarm dysfunksjon, synsproblemer, emosjonelle endringer, kognitiv svekkelse, vertigo og spastisitet.

Metanolforgiftning

Metanol, også kjent som tre alkohol, kan være giftige ved svelging av store mengder. Når i kroppen, er metanol omdannet til formaldehyd og til slutt inn i maursyre. Dette kan forårsake skade på øynene, forårsaker synshemning. Det påvirker også nevrologiske funksjoner og kan føre til anfall.

Fact

Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at aspartam forårsaker noen bivirkninger, inkludert symptomer på multippel sklerose. Aspartam er et av de mest studerte matprodukter. Det har vært tester utført hos både dyr og mennesker, med dem forbruker langt større mengder enn noen gang ville bli fortært i et normalt kosthold, og ingen uønskede bivirkninger noensinne har blitt dokumentert.
I tillegg er mengden av metanol innføres i kroppen ved aspartam meget liten og ikke nok til å indusere toksisitet. Faktisk inneholder en servering av tomatjuice seks ganger mer metanol enn samme mengde av et aspartam-søtet drikke.

Symptomer på Candida i hodet

Candida symptomer i hodet er ofte tenkt på som stress signaler ved deres lider og er ikke alltid gitt umiddelbar oppmerksomhet de trenger. Candida symptomer i hodet bør være riktig vurdert av en sertifisert lege før de blir avvist som vanlige nonthreatening plager.

Teorier / Spekulasjoner

Det antas at Candida symptomer i hodet oppstå etter en overflod av Candida albicans passere gjennom tarmveggen, inn i blodbanen, og slå seg ned i hjernen.

Vanlige symptomer

Symptomer på Candida i hodet er hodepine, intens kranietrykket og en bemerket hodet hevelse sensasjon.

Diagnose

Candida overgrowth symptomer i hodet er vanligvis diagnostisert ved hjelp av omfattende kliniske historier som er avhengige tungt på aksepterte kjente symptomer.

Betydning

Candida overvekst i hodet kan misdiagnosed som psykiske lidelser, og det kan bli ytterligere forsterket ved bruk av reseptbelagte legemidler.

Forebygging / løsning

Pasienter som opplever symptomer på Candida i hodet oppfordres til å følge Candida diett som eliminerer sukker, gjær, gluten, i alderen oster og sjokolade.

Hvordan få en Deer Tick hodet ut

Hvordan få en Deer Tick hodet ut


Deer flått, i motsetning til sine større kolleger, skjule enkelt på klær eller kjæledyr. De små skadedyr bære Lyme eller andre sykdommer og sende dem til deg av gravende inn i huden og suger blod. For å fjerne hjort krysser vellykket krever fjerning av hodet. Hjort flått holder standhaftig til deres host så plukke på det kan bare fjerne kroppen. Bruke de riktige teknikker og verktøy for å fjerne flått fra din body.If ikke utføres riktig, kan hodet inni huden og bli infisert.

Hvordan få en Deer Tick hodet ut

•  Hold en pinsett over en vask og hell hydrogen peroxide over dem. Ikke tørk pinsett.

Skyv en av pinsett under flåtten kroppen med den andre pinsett øverst. Knip pinsett sammen der flåtten går inn huden din, unngå oppblåst mage. Klemming flåtten magen kan bare fjerne liket med hodet begravd i huden din.

Trykk på pinsett godt som du sakte trekker flåtten ut. Trekk flåtten rett så hele hodet kommer ut.

Undersøk flåtten etter å trekke den ut for å sikre at hodet fortsatt festet. Du kan oppleve en liten flekk av huden festet til flåtten som normalt betyr at du har fjernet hodet vellykket.

Plasser flåtten i en forseglet pose og lagre i fryseren i to uker. Flåtten kanskje trenger å bli undersøkt senere hvis du utvikle problemer fra flåttbitt.

Vask bite området med såpe og vann. Skyll grundig og tørk. Spre en antibiotisk salve over bittet området.

•  Undersøk bite området for de neste to ukene og kontakt legen din hvis den blir infisert eller et utslett eller sirkel utvikler rundt den.

Hint

 • Sjekk klær for flått spesielt etter å ha gått i høye ugress eller skog i løpet av flåttsesongen.
 • Gi ditt kjæledyr en loppe og krysser bad annenhver uke i løpet av flåttsesongen.
 • Avstå fra å brenne flåtten eller bruke neglelakk for å kvele den.

Er det normalt for nyfødte å miste håret på toppen av hodet?

Hvis barnet ble født med hår, kan du legge merke til i løpet av de første seks månedene av livet at hun mister den. Mesteparten av tiden, dette er helt normal.

Gradvis tap av hår

Ifølge Dr. Alan Greene, babyer har to "avlinger" av hår i sitt første leveår. Noen mister dette håret så gradvis at foreldrene ikke legger merke til det, men det kan skje raskere. Hvis det første settet med babyen håret faller ut før det andre settet vokser i, kan babyen din se helt skallet.

Hårløse flekker

Hvis barnet ditt har bare flekker, kan det være fra å gni hodet på en madrass, bilsete, barnestol eller gulvet, spesielt hvis hun har en tendens til å sitte eller sove i samme posisjon. Babyer kan også miste hår i flekker på hodet på grunn av en head-banging vane. I hvert av disse tilfeller, vil håret vokser tilbake.

Hormonelle endringer

Babyhormonnivået faller etter fødselen, og denne plutselige hormonelle endringen kan føre til hårtap. Dette er den samme grunnen til at mange kvinner mister hår etter fødselen.

Alopecia

Det er svært sjelden at en baby å bli født med alopecia, en tilstand som fører til at immunsystemet til å angripe hårsekkene og er mer vanlig hos eldre barn og tenåringer.

Når skal ringe legen

Mest håravfall i barndom er helt normalt. Hvis barnet mister håret etter at hun er seks måneder gammel, ta den med til barnelege oppmerksomhet for å utelukke eventuelle medisinske tilstander.

Risting hodet Infant ørebetennelse

Risting hodet Infant ørebetennelse


Øret infeksjoner er et vanlig problem hos spedbarn og barn under 3. The American Academy of Pediatrics sier at de fleste barn vil få eller har hatt en ørebetennelse før den alderen.

Funksjoner

Ørebetennelser hos spedbarn skje fordi deres øre eustachian rør er kortere og mer horisontal enn voksne Eustachian rør, affording dem mindre beskyttelse mot mikrobielle inntrengerne.

Årsaker

Infant ørebetennelse er ofte forårsaket av bakterier eller noen ganger virus. Vanligvis vil væsken bygge opp i øret, og deretter bli infisert.

Hode Shaking

Siden spedbarn er ikke i stand til å fortelle deg hva gjør vondt, kan de rister på hodet frem og tilbake på grunn av smerte eller ubehag.

Andre symptomer

Andre symptomer på ørebetennelse kan inkludere fussiness, feber og en baby som er å trekke på ørene. Anytime babyen opptrer uvanlig eller har feber, er det en god idé å ringe legen.

Behandling

Antibiotika er den typiske løpet av behandlingen for et spedbarn ørebetennelse. Babyen kan også må kontrolleres på nytt etter at han er ferdig med alt av medisin.

Hvordan forstå farene i Aspartam

Aspartam er et kunstig søtningsmiddel som ble oppdaget i 1965 Det er for tiden markedsført under ulike varemerkenavn som NutraSweet, Equal og Canderel og brukes i mange diett brus drikker. Det er en pågående striden om sikkerhet ved bruk av aspartam, med noen utgir seg for symptomer på aspartam bruk inkluderer fibromyalgi, multippel sklerose symptomer, hodepine, svimmelhet, hjernekreft og menstruasjonsproblemer. Men FDA har godkjent bruken av aspartam og tilhengere av aspartam hevder det er trygt.

Hvordan forstå farene i Aspartam

Stopp bruker aspartam hvis du har fenylketonuri (PKU). Fenylketonuri er en sjelden stoffskiftesykdom som kan føre til retardasjon. Aspartam er ansett som en ekstra kilde til fenylalanin, og de med PKU er utsatt for farlige nivåer av fenylalanin samle i kroppen.

Unngå hvis du har avansert leversykdom. Skade til hjernen kan resultere med høye nivåer av aminosyren fenylalanin i kroppsvæsker. Aminosyre-fenylalanin er en komponent av aspartam. De med fremskreden leversykdom og gravide kvinner med hyperphenylalanine ikke effektivt forbrenne denne aminosyren. Derfor bør disse menneskene unngå aspartam.

Tenk hodepine en mulighet. Hodepine kan resultere i noen som konsumerer aspartam. Selv om aspartam nettstedet insisterer det er ingen konkrete bevis for at aspartam kan utløse hodepine i noen brukere, er det en vanlig holdt troen på at noen mennesker er følsomme for aspartam, og hodepine kan føre til.

Hvordan diagnostisere sinus hulrom i hodet

Hvordan diagnostisere sinus hulrom i hodet


Gjentakende hodepine, skarpe smerter i ansiktet eller hodet, en kjedelig verke over tennene, en konstant sår hals, vedvarende dårlig ånde og press under og over øynene dine er alle tegn på bihuleproblemer. Disse symptomene ofte etterligner andre helseproblemer, og det kan være vanskelig noen ganger å finne årsaken til smertene dine. Her er hvordan å diagnostisere problemer med sinus hulrom.

Hvordan diagnostisere sinus hulrom i hodet

•  Lær hvor sinus hulrom er plassert. Mange er overrasket over å høre hvor langt sinus hulrom i hodet forlenge. Det er sinus hulrom i pannen, som ligger over pannen bein på begge sider, som strekker seg opp flere inches, og i noen mennesker, nesten helt frem til kurven på kanten av pannen. Det er også sinus hulrom på hver side av nesen, som strekker seg opp til under øyet, og nesten ned til toppen av kjeven. Selvfølgelig er det også sinus hulrom i nesen, og de strekker seg opp mellom øynene.

Selve størrelsen av sinus hulrom i hodet er grunnen infeksjoner, irritasjon eller andre sinus problemer kan føre til smerter i så mange forskjellige områder av hodet.

•  Vurdere området der du har smerter eller problemer. Er det i nærheten av en sinus hulrom? Hodepine som forekommer i fronten av hodet, med smerter i pannen, er sannsynlig å være forårsaket av sinus problemer. Press over eller under øynene, mellom øynene eller langs kinnbena er også tegn til bihuleproblemer. Selv en smerte som føles lik en tannpine kan faktisk være et tegn på bihuleproblemer.

Kjenn din lomme hulrom. Dette er en av de enkleste måtene å fortelle om du har en infeksjon, en allergisk reaksjon eller annet problem i din lomme hulrom. Ved hjelp av to fingre, lett press på pannen, kinnene og mellom øynene. Hvis du føler ømhet, smerte eller hevelse, er det sannsynlig at du har en bihulebetennelse eller andre problemer med bihulene.

Hvis smertene er i nærheten av kjeven, eller det føles som om du har en tannpine, sammenligne forskjellen i smerte når du berører ansiktet ditt nær sinus hulrom, og når du trykker på tann. Hvis smertene er betydelig større i nærheten av sinus hulrom, er det mest sannsynlig en sinus problem.

Rådfør deg med helsepersonell hvis du har smerter som er i konflikt med dine daglige aktiviteter.

Legg merke til om det er noen slim eller blokkering i nesen din, enten du har en nasal drypp, og om slimet er klart.

Lukk munnen og pust dypt inn gjennom nesen. Er det noen blokkering eller pustevansker inn gjennom nesen? Er det lunger eller slim blokkerer passasjer? Er det klart, men du oppleve en brennende følelse som luften strømmer forbi? Hvis du svarte ja på noen av disse spørsmålene, er det sannsynlig at du har en bihulebetennelse eller andre sinus problem.

Også, selv om det er litt ekkelt, observere fargen på slim. Puss nesen og avgjøre om drypp eller slim er klar, hvit, gul eller grønn. Hvis det er gul eller grønn, er det svært sannsynlig at du har en bihulebetennelse. Normal mucus er klart eller hvitt.

Spor timingen av dine symptomer. Hvis du våkner om morgenen med smerter på den ene siden av hodet eller ansiktet, eller med en sår hals, og smertene avtar etter en varm dusj eller som morgenen utvikler seg, er det en god sjanse du opplever problemer med sinus hulrom i hodet. Slim eller drenering er å samle på siden av hodet eller ansiktet som du har sovet på, og drypper ned i halsen forårsaker irritasjon i løpet av natten.

Hvis symptomene ikke er merkbar i morgen, men blir verre i ettermiddag, kan det oppstå symptomer fra en annen årsak, som for eksempel stress eller sykdom, men det kan også være på grunn av allergi.

Skriv ned dine aktiviteter for dagen i flere dager, sporing hvor du var, hva du gjorde og når symptomene begynte å dukke opp. Hvis bihulene forårsaker smerter etter friluftsliv, eller etter å ha tilbrakt tid med en familiehund, er det mulig du opplever sinus problemer på grunn av allergi.

Hint

 • Nerver går utover hulrom. Hva føles som en tannpine eller kjedelig hodepine kan faktisk være et problem med en sinus hulrom i hodet. Vurder om noen smerter i forsiden av hodet eller i ansiktet kan være grunn av sinus hulrom problemer.
 • Rådfør deg med helsepersonell hvis smertene øker dramatisk eller vedvarer i mer enn en uke eller forstyrrer dine daglige aktiviteter.

Hva er farene ved aspartame?

Aspartam er det virkelige navnet for kunstige søtningsmidler som Lik eller NutraSweet. I 1965, James Schlatter oppdaget det ved en tilfeldighet mens testing magesår medisiner. Årene 1981 og 1983 sagen aspartam godkjent for bruk i tørre matvarer og kullsyreholdige drikker, henholdsvis. Aspartam inneholder asparaginsyre, fenylalanin og metanol, som alle er kjemikalier.

Asparaginsyre

Asparaginsyre, eller aspartat, utgjør om lag 40 prosent av aspartam. I hjernen, opptrer aspartat som en nevrotransmitter, og hjelper informasjon komme fra en nervecelle til en annen. En overskytende mengde av aspartat i hjernen frigjør frie radikaler, og, i sin tur, dreper nevroner ved å la et overskudd av kalsium for å bli absorbert. Multippel sklerose, epilepsi, demens og Parkinsons sykdom er bare noen få av de kroniske sykdommer i forbindelse med store mengder aspartat over en lengre tidsperiode. FDA har rapportert kvalme, syns og søvnproblemer, migrene og mer som bivirkninger av for mye aspartate i systemet ditt.

Fenylalanin

Fenylalanin, en aminosyre, utgjør omtrent 50 prosent av aspartam. Fenylalanin hever fenylalaninnivå i blodet, noe som kan redusere serotonin, og kan føre til depresjon, beslag og til og med schizofreni.

Metanol

Metanol, også kjent som tre alkohol, utgjør de resterende 10 prosent av aspartam. Metanol brytes ned til maursyre og formaldehyd i kroppen. Formaldehyd er svært giftig og har bivirkninger som hodepine, svimmelhet og nevritt. EPA anbefaler et daglig grense på 7,8 mg daglig av metanol, som tilsvarer ca en 4-oz. nippe til en aspartam-søtet drikke.

Diketopiperazine (DKP)

Når aspartam metaboliseres, produserer kroppen DKP, som er påstått å ha hjerne-tumor fremkallende effekt. Livmor polypper og økt kolesterolnivå har vært knyttet til DKP også.

Betraktninger

Mer enn 75 prosent av negative reaksjoner på mat, herunder beslag og død, sies å være knyttet til mat som inneholder aspartam. Med alle de potensielt negative bivirkninger der ute --- som anfall, oppkast, kvalme og fødselsskader --- kan det være lurt å begrense mengden av aspartam i kosten. Rådfør deg med legen din dersom du opplever noen av symptomene som er nevnt, og være ærlig med ham eller henne om hvor mye aspartam i kosten. Det har vært mange tilfeller av folk som lider av bivirkninger ved å fjerne aspartam fra kosten, men disse bivirkningene er mindre alvorlig enn de potensielle sykdommer som aspartam har vært knyttet til.

Aspartam og vekttap

Aspartam og vekttap


Kosten ofte finner de kjemper en tapende kamp mot sin søte tann. Hvis du er fristet til å spise produkter som inneholder aspartam i stedet for sukker --- å kutte kalorier og vil fortsatt ha desserter og andre søte matvarer --- kan du bli overrasket over å finne ut at aspartam kan faktisk gjøre at du spiser mer kalorier enn før.

Hva er det?

Aspartam er et kunstig søtningsstoff som finnes i mange matvarer og drikkevarer, som for eksempel kosthold brus, tyggegummi og bakevarer. Det er også markedsført under merkenavnene Equal og NutraSweet.

Funksjon

Mange mennesker bruker produkter som inneholder aspartam, eller bruke den mens matlaging, da det ikke inneholder kalorier som ekte sukker gjør, men likevel gir en søt smak. Mange "light" produkter inneholder aspartam eller andre kunstige søtstoffer, og noen av de vanligste vekttap produkter, som for eksempel diett shakes, inneholder det også.

Forskning

A 2004 studie av International Journal of Obesity fant at kunstige søtstoffer kan lure kroppen din, noe som gjør tror du søte matvarer inneholder færre kalorier enn de faktisk gjør. Ifølge WeightLossEssentials.com, kjemikalier i aspartam også utløse frigjøring av insulin. Inntar denne kunstige søtningsmiddel kan øke sukker cravings --- og appetitten, også.

Bivirkninger

I tillegg til kompliserende vekttap innsats, det er andre potensielle bivirkninger til inntak av aspartam. Ifølge The sunnere liv hjemmeside, US Department of Health and Human Services gitt ut en liste over mulige bivirkninger fra aspartam i 1994, inkludert migrene, anfall, astma, leddgikt og vektøkning. Aspartam ser ut til å føre til så mange symptomer at det kan anses som en sykdom i seg selv, hevder nettstedet.

Betraktninger

Hvis du har en sukker craving, kan det være best å ha en liten bit av noe søtt som ikke inneholder et kunstig søtningsmiddel, for å føle seg mer tilfreds og ikke risikere noen ekle bivirkninger. Konsultere legen din for å finne en diett plan som fungerer for deg, og diskutere mulige farene ved kunstige søtningsmidler du er interessert i å bruke.

Betyr Aspartam gjøre deg opp i vekt?

Aspartam, mer gjenkjennelig i sine merkenavn, slik som NutraSweet og Equal, er et kunstig søtningsstoff som brukes i mer enn 5000 produkter på verdensbasis. Selskaper som produserer aspartam hevder at dette lav-kalori søtningsmiddel har helsemessige fordeler og kan være en del av et sunt kosthold. Selv om disse påstandene kan være sant, har de siste vitenskapelige studier funnet at aspartam ikke kan være en dieter universalmiddel og kan faktisk føre til vektøkning.

Historie

Aspartam ble oppdaget i 1965 av forskere ved GD Searle og Co Teamet av forskere teste stoffet på dyr funnet at til tross for sin lave kalori-innhold, dyr fag ofte opplevd vektøkning fører til brutto fedme. Aspartam ble til slutt gjort tilgjengelig for offentlig konsum i USA i 1981.

Effekter

I 1993 US Department of Health and Human Services utgitt 61 rapporterte bivirkninger til aspartam hos mennesker, blant annet vektøkning. Selv om ingen bestrider aspartam lave kaloriinnhold, er poenget med påstanden om aspartam faktisk stimulerer appetitten.

Expert Insight

Aspartam har noen strenge kritikere, som Dr. James Bowen. Bowen er en bredt publisert nevrolog som tror at lettbrus du kommer for faktisk fører til at du har mer lyst kalori rik karbohydrater og øke vekten gain.The mest alvorlige aspartam kritikere, inkludert Bowen, tror også aspartam er knyttet til kreft og andre alvorlige sykdommer. Den vitenskapelige mainstream støtter ikke det syn at aspartam er farlig (US Food and Drug Administration anses det passer for forbruk i 1981). På den annen side, har det amerikanske Department of Health and Human Services bemerket i en offisiell memorandum at vektøkning er en potensiell bivirkning av aspartam forbruk.

Betraktninger

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har fedme i USA økt dramatisk siden 1985 med fedme å bli en nasjonal epidemi, er det forståelig at forbrukerne er nå for mat og drikke som hjelper dem holder seg til et sunnere kosthold. Aspartam kan virke som en god, lav kalori alternativ til sukker. Selv om FDA har styrt aspartam egnet til konsum, har HHS også bemerket vektøkning som en potensiell reaksjon.

Forebygging / løsning

Aspartam er en lav-kalori alternativ til sukker, men det er absolutt ingen erstatning for et balansert kosthold og trening for å hjelpe vekttap. Det er også bevis på at det kan faktisk øke appetitten. Hvis du finner appetitten øker ved inntak av aspartam, kan det være lurt å bytte drikke av valget for vann eller usøtet te.

Hvordan Hev hodet av sengen

Hvordan Hev hodet av sengen


Visse medisinske tilstander, som for eksempel kronisk lunger, søvnapné, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) eller hyppige halsbrann, kan gjøre sover på en madrass parallelt med gulvet ubehagelig. Hvis du lider av GERD, til en anbefaling fra National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer hjelpe lindre symptomene er å heve hodet av sengen. Heve hodet av sengen løfter øvre fordøyelseskanalen, og bidrar til å holde syre i din kanalen flyter nedover mens du sover i stedet for å krype opp og våkner du på grunn av ubehag. Hev hodet av sengen for å lindre andre ubehag, eller for å gi deg mer generell komfort om natten.

Hvordan Hev hodet av sengen

Lim sammen tre blokker ved hjelp av trelim til blokkene er 4 til 6 inches høy.

Fest de tre blokker til bena på hodet av sengen ved hjelp av en hammer og spiker. Dette vil holde sengen sklir av sine stigerør.

Sett en kile støtte under den øverste halvdelen av kroppen din, eller under den øverste delen av madrassen din, hvis din seng design gjør det upraktisk å vippe hele sengen.

Hint

 • Bidra til å redusere reflux symptomer om natten ved å spise din viktigste måltid tidlig på kvelden, og ta en spasertur eller gjenværende oppreist for et par timer etter å ha spist. Unngå nighttime snacks.
 • Ledende en generell sunn livsstil, inkludert å opprettholde en sunn vekt, trene og overvåking medisinske problemer, for eksempel høyt blodtrykk og diabetes, kan bidra til å redusere behovet for en skråstilt seng over tid.
 • Ikke prøv å støtte deg opp med puter om natten. Puter bøye magen på en måte som constricts fordøyelseskanalen, noe som øker risikoen for reflux og andre problemer.
 • Problemer som søvnapné og GERD kan tyde på mer alvorlige helseproblemer, for eksempel hjertesykdom eller høyt blodtrykk. Se en lege og ikke forsøke å behandle deg selv utelukkende hjemme.

Historien om Aspartam

Historien om Aspartam


Aspartam er et mye brukt sukker erstatning. Equal, NutraSweet, Spoonful og Equal - Mål er alle merkenavn for aspartam. Den sukker erstatning kan også finnes i sukkerfri tyggegummi, brus, pust mints, frokostblandinger, shake mikser og yoghurt.

Creation

I 1965, mens han arbeidet med å skape en anti-sår narkotika, snublet kjemiker James M. Schlatter på erstatning. Han blandet to aminosyrer, aspartinsyre og fenylalanin, og skapte ikke-kalori søtningsmiddel. Schlatter jobbet på den tiden som ansatt i Illinois-baserte farmasøytiske selskap GD Searle & Co

FDA Godkjenning

I 1973 begynte Searle å produsere aspartam. Det amerikanske Food and Drug Administration i utgangspunktet godkjent erstatning i 1974 for bruk i tørre matvarer bare, med flere forhold. Alle aspartam produkter måtte merkes i samsvar med FDA som inneholder fenylalanin og kunne ikke brukes til matlaging eller baking. FDA innvendinger mot Searle sin testmetoder ansporet medisinske debatter og prøvelser, som langvarig produktets full godkjenning. Blant medisinsk uenighet, FDA endelig godkjent aspartame for bruk i drikkevarer i 1981 og deretter til bruk, uten begrensning, i 1996.

Advarsler

Som er oppført av FDA, har aspartam 92 bivirkninger. Noen av disse bivirkningene inkluderer hukommelsestap, nervecelleskader, oppblåsthet, nevrologiske sykdommer og leddsmerter. Aspartam har også vært knyttet til muligens utløse eller forverre kroniske sykdommer som multippel sklerose (MS), epilepsi, Parkinsons sykdom og Alzheimers.

Hvordan behandle en klump på hodet

Hvordan behandle en klump på hodet


Hvis du er med noen som blir truffet i hodet, er den første timen viktig å finne ut om klump eller skade er farlig. Enten du behandler hodet klump av et barn, en venn eller et annet familiemedlem, er det viktig å handle raskt og rolig for å finne det beste løpet av handlingen. Selv om de fleste hode klumper ikke krever medisinsk behandling, noen er farlige og trenger rask og umiddelbar behandling. Kjenner faresignalene.

Hvordan behandle en klump på hodet

•  Legg pasienten ned umiddelbart etter hodeskade. Plasser pasienten på ryggen med hodet helt rett og forhøyet litt. Slå av alle lysene i rommet for å slappe av og berolige pasienten.

stoppe blødningen. Legg et stykke gasbind eller klut over hodet såret og trykk til blødningen stopper.

Se etter faresignalene. Hode klumper er farlig når intrakranielt hematom, eller blødning i og rundt hjernen, oppstår. Hvis pasienten har en hodepine som forblir den samme eller blir verre over en time, har problemer med å holde balansen, er oppkast, svimmel, bevisstløs eller opplever alvorlige humørsvingninger, ringe 911 umiddelbart, da disse er tegn på alvorlig hodeskade.

redusere hevelse. Et hode klump oppstår når vevet rundt hodebunnen blir betent. Selv om et hode klump kan se alvorlig, hvis det ikke er ledsaget av noen av symptomene i trinn 3, er hodet klump mest sannsynlig ikke farlig. Fortsett å overvåke hodet klump i løpet av de neste dagene, mens bruk en frossen vaskeklut til klump i 15 minutter en gang i timen for å ta hevelse.

Kontakt lege hvis over de neste dagene, opplever pasienten forvirring, bevisstløshet, alvorlige blødninger, hodepine, eller noen av de faresymptomer i Trinn 3. Behandling kan inkludere reseptbelagte medisiner som kodein for smerte.

Hint

 • Spør pasienten hans adresse og andre kjente spørsmål til. Hukommelsestap og forvirring kan signalisere alvorlige hodeskader.
 • Hvis hodeskade er ledsaget av blødning som ikke vil stoppe, gå til legevakten umiddelbart.

Hvordan vite symptomene på Aspartam forgiftning

Aspartam, et kunstig søtningsmiddel som er mye brukt i pakket og bearbeidet mat, er markedsført som et alternativ til sukker for diabetikere. Men noen eksperter, som Ramazzini Foundation, tyder på at aspartam kan være en alvorlig helsefare, med bivirkninger som kan etterligne andre helsemessige forhold. Hvis du regelmessig spiser produkter med aspartam, og opplever symptomer som ligner på astma eller epilepsi, snakk med legen din om muligheten for aspartam forgiftning.

Hvordan vite symptomene på Aspartam forgiftning

I henhold til Vanderbilt University, har noen mennesker som regelmessig konsumerer brus som inneholder aspartam rapportert kronisk hodepine. I en studie overvåkes av Duke University Medical Center, 40 personer konsumert mat eller drikkevarer som inneholder aspartam, og ble observert for eventuelle endringer. Fagene variert i alder, kjønn og livsstil. Hodepine fulgt, og tendens til å være moderat til alvorlig. Den hodepinen startet innen 24 timer etter inntak av mat eller drikke som inneholder aspartam.

The National Soft Drink Association koblet aspartam-indusert hodepine med høyere nivåer av formaldehyd i kroppen. Fordi hodepine er en vanlig sykdom, kan det være vanskelig å bestemme om de er koblet til aspartam. Aspartam-indusert hodepine tendens til å bli langvarig, og ikke svarer godt til smertestillende medisiner.

Beslag er en mer alvorlig reaksjon som har vært koblet til aspartam forbruk, som foreslått av University of Maryland Medical Center. Beslag føre til at kroppen til å oppleve milde til alvorlige muskelspasmer. Disse spasmer vises i en rekke måter, fra mild muskelrykninger i hendene og armene til en grand mal anfall, som produserer voldelig, hele kroppen rykking.

Disse anfallene ligner anfall typisk for en person som lider av epilepsi. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever anfall og ikke har epilepsi.

Pusteproblemer ble også sett i resultatene fra Duke University Medical Center studie. Fag rapporterte kortpustethet og astmalignende symptomer. Jo større forbruk av matvarer eller drikker som inneholder aspartam, jo ​​mer sannsynlig at folk skulle oppleve pusteproblemer.

Kortpustethet som er alvorlig nok kan føre til svimmelhet og svimmelhet. Hvis kortpustethet oppleves, og det er ingen historie med astma, søker medisinsk behandling. Leger kan kjøre tester for å avgjøre om en underliggende tilstand som forårsaker kortpustethet, eller om det kunne ha vært forårsaket av aspartam forgiftning.

Hva kan være årsaken til plutselig vondt i hodet?

Hva kan være årsaken til plutselig vondt i hodet?


Plutselige dårlig hodepine, noen ganger kalt tordenbrak hodepine eller isøks hodepine, er uvanlig og trenger rask legehjelp, med mindre du nettopp har spist noe kaldt. Årsaker til plutselige dårlige hodepine kan inneholde potensielt dødelige tilstander som hjerneslag eller en sprukket hjerne aneurisme.

Kjemiske endringer

Kullosforgiftning eller høydesyke kan være en årsak til alarmerende plutselige hodepine. Hodepinen er vanligvis kombinert med forvirring og vanskeligheter med å puste.

Sykdom

Sekundære hodepine er plutselige hodepine forårsaket av en annen sykdom som glaukom, epilepsi, meningitt, slag, hjernebetennelse eller kreft.

Skade

Ifølge Mayo Clinic i artikkelen "Thunderclap Hodepine," plutselige intens hodepine på én eller begge sider av hodet kan være forårsaket av de senere hodeskader, hypofysen problemer eller en hjerne aneurisme, som er en hoven blodkar i hjernen.

Temperatur

Spiser veldig kald mat eller drikke en iskald drink kan resultere i en plutselig, intens "iskrem hodepine", men smertene heiser i løpet av 5 minutter. Denne typen hodepine er ikke livstruende, og er lett unngått.

Advarsel

Ifølge Dianne Stafford og Jennifer Shoquist i sin bok, "Migrene For Dummies», kan alle over 50 år som opplever sin første plutselig dårlig hodepine trenger akutt legehjelp.

Håravfall behandling etter Aspartam forgiftning

Aspartam, kunstig søtningsmiddel solgt som Lik eller NutraSweet, har vært nevnt som en mulig årsak til hårtap. FDA holder en logg over forbruker rapporterte bivirkninger. Sjampo som er en av de reaksjoner hyppigst rapportert grunn aspartam bruk. Det er flere måter å motvirke hårtap på grunn av mulig aspartam forgiftning.

Ikke bruk aspartam

Kanskje den mest opplagte løsningen til hårtap som et resultat av aspartam inntak er å slutte forbruker-produkter som inneholder dette kunstig søtningsmiddel. Noen av de matvarer som inneholder aspartam er diett brus, sukkerfrie gelatins og puddinger, kunstige søtstoffer som Lik eller NutraSweet, sukkerfri tyggegummi og lav kalori yoghurt. Snarere enn å konsumere mat med lav kalori søtstoffer, erstatte en mindre del av en mat som er naturlig søtet.

Silica

Silisiumdioksid, et sporstoff som stimulerer cellemetabolismen og dannelse, fremmer håret styrke. Selv om det kanskje ikke hindre håret fra å falle ut fra hårsekken, vil den stoppe håret brekker. Det kan kjøpes som et supplement eller som finnes i matvarer som for eksempel asparges, kål, blomkål, selleri, agurk, purre, salat, havre, løk, pastinakk, rabarbra, ris, jordbær, solsikkefrø og bladbete. Sjampo med silika lagt kan også være fordelaktig.

Sink

Sink er også viktig for sunn hår, da det bidrar i celleproduksjon, vevvekst og reparasjon og vedlikehold av olje-sekresjon kjertler av hodebunnen, så vel som proteinsyntese og kollagendannelse. Dyre-baserte sinkkilder, som for eksempel sjømat (særlig østers), er rike på sink. Det er også funnet i mindre beløp i melk og egg. Plante-baserte kilder til sink som belgfrukter, naturlige korn og nøtter ikke så lett brukes av kroppen. Havre, som også er høy på silika, er et unntak, og kan lett anvendes.

Protein og jern

Matvarer som er rike på protein og jern kan fremme vekst av sterke hår. Håret er sammensatt av proteiner, og jern blir oksygen til håret som gjør håret vokser. Mat rik på begge disse elementene omfatter roastbiff, soyabønner, mandler, helmelk, hel hvete, havre og fisk.

Medisinske bivirkninger av Aspartam

Aspartam er en kjemisk forbindelse som sukrer mat og drikke uten å legge mange kalorier. Aspartam er mye søtere enn sukker, slik at mindre av det er nødvendig for å søte mat og drikke eks. Aspartam ble godkjent av Food and Drug Administration i 1981 og har blitt ansett som trygt for mennesker. Aspartam er solgt som NutraSweet og Equal.

Akseptabelt daglig inntak

Ifølge Food and Drug Administration, bør individer ikke forbruke mer enn 50 mg per kg av kroppsvekten sin. For eksempel bør en person veier 150 pounds (68 kg) ikke drikke mer enn 18-19 diett Colas per dag.

Vektøkning

Ifølge en studie utført av Swithers og Davidson, kan aspartam føre enkeltpersoner til å konsumere mer mat fordi kroppene deres er ute etter å fylle de tomme kalorier forbrukes. Også, fant studien at aspartam kan også føre til en nedgang av metabolismen; disse to tingene sammen kan føre til vektøkning.

Kreft

The National Cancer Institute hevder at ingen vitenskapelige bevis eksisterer som indikerer at aspartam fører til kreft.

Andre Helseproblemene

Mens anedotal rapporter hevder at aspartam ikke medfører ulike medisinske problemer, har forskning ikke støttet disse påstandene. Ingen vitenskapelige bevis har blitt registrert som viser at aspartam fører til hodepine, kramper, atferdsproblemer eller allergier.

Advarsel for Personer med PKU

Personer med fenylketonuri (PKU), som er en svært sjelden sykdom, bør ikke spise aspartam. Aspartam inneholder fenylalanin, som ikke kan behandles av personer med PKU.

Farene ved Aspartam i diett drikker

Aspartam er et kunstig søtningsstoff som brukes i kostholdet drikker tross ramaskrik fra kritikere om farene ved inntak av sukker erstatning. Det er lurt å lære alt du kan om dette vanlig tilsetningsstoff i matvarer.

Identifikasjon

Aspartam er sammensatt av asparaginsyre, fenylalanin og metanol (metylalkohol).

Advarsel

Aspartam tre ingrediensene er farlig individuelt, men utgjøre en større fare når de kombineres.

Betraktninger

Etter inntak av diett drikker, aspartam bryter ned i sine enkelte komponenter ved å nå 86 grader F i kroppen.

Effekter

De tre stoffene i aspartam har produsert farlige helseeffekter i dyr. Asparaginsyre forårsaker hjernesvulster, er fenylalanin koblet til beslag og metanol omdannes til kreftfremkallende formaldehyd ved påvirkning av visse enzymer.

Typer

Vanlige forbrukere av diett drikker som inneholder aspartam møte følgende farer for deres helse: hodepine, tretthet, depresjon, hukommelsestap og forstoppelse.

Historie

Aspartam ble først introdusert for bruk i kostholdet drikker og andre produkter i 1980, selv om Food and Drug Administration styre of Inquiry var på posten advarer mot aspartam farer.

Fun Fact

I 1985, National Soft Drink Association streket farene ved aspartam og lobbyvirksomhet Kongressen til å avvise godkjenning av stoffet til bruk i vanlige og lettbrus.