Digidexo.com

progesteron i svangerskapet

Tegn og symptomer på høy progesteron i svangerskapet

Tegn og symptomer på høy progesteron i svangerskapet


Progesteron nivåer spiller en svært viktig del av svangerskapet. Nivåene av progesteron i systemet kan bidra til å fastslå eggløsning, unnfangelse og betingelser for graviditet. Dine nivåer av progesteron kan hjelpe din omsorgsperson avgjøre bestemte tider av menstruasjonssyklusen. Progesteron nivåene vil vanligvis fortsette å stige i løpet av svangerskapet. Som din progesteron nivåer stige, kan det også føre til kroppstemperaturen til å stige også.

Tidlig graviditet og høye nivåer av progesteron

Tidlig i svangerskapet, er det helt naturlig for dine progesteron nivåene å stige. De stiger som fosteret vokser. Hvis du har høye nok nivåer av progesteron, kan det faktisk sette deg til å sove. Dessuten kan et høyt nivå av progesteron gjøre deg bli forstoppet fordi det bremser maten beveger seg gjennom tarmen, noe som gjør det vanskeligere å ha avføring.

Hvis du har et uvanlig høyt nivå av progesteron tidlig i svangerskapet, kan det også bety at du har multipler - tvillinger eller trillinger. Noen ganger økte nivåer av progesteron kan indikere problemer i tillegg. Høyere nivåer av progesteron kan noen ganger tyde cyster på eggstokkene, molare svangerskap (ikke-levedyktig svangerskap) og noen ganger eggstokkreft.

Graviditet og lavt progesteron nivå

Under graviditet, vil noen kvinner oppleve lavere nivåer av progesteron. Dette betyr vanligvis en graviditet utenfor livmoren, abort og kan også hjelpe leger overvåke høyrisikosvangerskap. Lave nivåer av progesteron er noen ganger sett på kvinner som har utviklet toxemia senere i svangerskapet. Noen ganger lavere nivåer av progesteron er ofte sett med spontanaborter i løpet av de første 12 ukene av svangerskapet.

Hva er de normale områder av progesteron under svangerskapet

Dine progesteron nivå vil variere før graviditet og under graviditet. I gjennomsnitt vil dine nivåer av progesteron før svangerskapet varierer 1-28 ng / ml. Fra unnfangelse til 12 uker av svangerskapet, er normalområdet vanligvis 9-47 ng / ml. Etter 12. uke av svangerskapet, kan det normale utvalget av progesteron være mellom 17-146 ng / ml. Når du har nådd 28 uker gjennom fødsel, kan progesteron nivåene varierer 55-200 ng / ml. Din medhjelper kan bestille tester før og under svangerskapet for å bestemme nivåer.

Symptomer på lav progesteron i svangerskapet

En viktig hormon under svangerskapet, er progesteron som produseres før du selv tenke, med nivåer stiger gjennom hele svangerskapet til rett før du føder. Se etter symptomer på lavt progesteron under svangerskapet for å få rask behandling og minimere sjansene for å utvikle potensielle komplikasjoner.

Symptomer

De vanligste symptomer på lavt progesteron under svangerskapet inkluderer unormal vaginal spotting og kramper i de tidlige svangerskapsuker. Andre vanlige hendelser, for eksempel implantasjon av det befruktede egget i slimhinnen i livmoren, kan også forårsake disse symptomene, så det er viktig å konsultere legen din dersom du opplever disse symptomene.

Progesteron rolle i graviditet

Ifølge American Graviditet Association, er progesteron avgjørende for å opprettholde en sunn graviditet siden det holder livmoren trekker seg sammen og reduserer kroppens produksjon av prostaglandiner.

Betydning

Lav progesteron under svangerskapet er forbundet med utvikling av visse graviditet komplikasjoner, inkludert abort (spontan tap av svangerskapet) og for tidlig fødsel (arbeid før uke 37 av svangerskapet).

Diagnose

Hvis du mistenker at du har lavt progesteron under svangerskapet, vil legen din vanligvis gjennomføre en blodprøve for å sjekke kroppens progesteron nivå.

Behandling

Ifølge Alan E. Beer Center for Reproductive immunologi og genetikk, består behandling for symptomer på lavt progesteron under svangerskapet av progesteron tilskudd, vanligvis gjort gjennom minst det sekstende svangerskapsuke. Progesteron tilskudd kan gjøres vaginalt, gjennom injeksjon eller muntlig; vaginale stikkpiller er vanligvis den foretrukne fremgangsmåte da de tillater å holde progesteron i blodet den lengste.

Funksjoner av progesteron under svangerskapet

Graviditet er en spennende tid for par. Mange prøver desperat å bli gravid, mens andre rett og slett elsker de unike kvaliteter som barna bringe til deres voksende familie. Graviditet er en ganske fantastisk og komplisert prosess. Mange gravide kvinner opplever symptomer under svangerskapet, inkludert forstoppelse, diaré, ømme bryster og kosttilskudd endringer. Disse symptomene er faktisk bivirkninger av et hormon som spiller en viktig rolle i svangerskapet: progesteron.

Progesteron Produksjon

Eggløsningen skjer når en cyste sprekker å slippe et egg. Dette cyste, kalt en corpus luteum, forblir på eggstokk og utgivelser progesteron i forberedelse til graviditet. Hvis befruktning ikke skjer, cysten helbreder, og en annen menstruasjonssyklus begynner. Hvis befruktning skjer, forblir corpus luteum på eggstokken for første trimester av svangerskapet. Det fortsetter å slippe progesteron inntil morkaken modnes i slutten av første trimester, eller uke 12 av svangerskapet. Ved morkake modning begynner morkaken slippe progesteron og corpus luteum forsvinner.

Livmorkontraksjoner

Livmoren er en muskel organ som utstøter sine indre innholdet. Progesteron hindrer livmorkontraksjoner ansvarlige for dette. Det er i løpet av andre halvdel av menstruasjonssyklusen, i nærvær av progesteron-sekresjon corpus luteum, at endometriet proliferates i forberedelse til graviditet. Dette er i respons til nærværet av progesteron. Når progesteron nivåene reduseres, kaster livmoren endometriet, en prosess som kalles menstruasjon. Under graviditet, reduksjon av progesteron gjør at livmoren til å trekke seg sammen og fødsel til å skje.

Brystvev

Progesteron stimulerer veksten av brystvev. Melkekjertler og kanaler utvikle seg i forberedelse til amming. Blodstrømmen til brystvevet øker, noe som kan bidra til ømme bryster. I løpet av denne utviklingsmessige stadiet, nærværet av progesteron hemmer laktasjonen. På slutten av svangerskapet, når progesteronnivået faller og fødsel starter, skjer amming.

Slim Plug

Livmorhalsen er lukket med en tykk, slim plugg under svangerskapet. Dette mucus plug inneholder antistoffer og beskytter graviditet fra bakterier. Nedgang i progesteron nivå fører til tap av slim plugg. Livmorhalsen gjennomgår et par endringer før dette skjer, men. Livmorhalsen tynner, en prosess som kalles utslettelse. Livmorhalsen begynner også utvider seg, eller åpen. Det er med utbruddet av effacement og utvidelse at slimpluggen tynner og er utladet. Arbeiderpartiet kan skje i løpet av flere dager med slimpluggen utslippet.

Blokker Maternal Lymfocytter

Kroppen kan reagere på en graviditet som det er et fremmedlegeme. Mors lymfocytter - T-celler og B-celler - normalt ville angripe morkaken, en reaksjon som kalles vev avvisning. Denne vevsavstøtning ville oppstå i trombose, eller blodpropp, i placenta, noe som resulterer i fosterdød. Nærværet av progesteron hindrer de maternale lymfocytter fra å angripe placenta.

Tegn og symptomer på lavt progesteron tidlig i svangerskapet

Tegn og symptomer på lavt progesteron tidlig i svangerskapet


Hormonproduksjon under graviditet, spesielt i de tidlige stadiene, er avgjørende for utviklingen av fosteret og riktig funksjon av organer av moren. Normal produksjon av hormoner, blant annet progesteron, er betydelig økt i løpet av svangerskapet, spesielt av den tredje trimester. Dette er grunnen til overvåking progesteron nivåene er så viktig i svangerskapskontroll. Uten tilstrekkelig tilstedeværelse av progesteron under svangerskapet, kan uteruskontraksjonene oppstå som kan føre til for tidlig fødsel. Lave nivåer av progesteron også vil inhibere vekst av nye blodårer som gir næring til fosteret.

Progesteron

Progesteron er et steroid hormon som er viktig for reproduksjon prosessen. Progesteron er jevnlig produsert i eggstokkene og hjernen i løpet av menstruasjonssyklusen ved en kjemisk prosess som bryter ned kolesterol molekyler gjennom dobbel oksidasjon. Progesteron produksjonen begynner på den første dagen for eggløsning og fortsetter i de neste 12 til 15 dager. Under graviditet, fortsetter progesteron for å bli produsert av eggstokkene til slutten av den første trimester, ved placenta overtar produksjon. Progesteron blir mer og mer avgjørende for utviklingen av fosteret og for å opprettholde tilstrekkelig blodsirkulasjon i livmoren.

Spotting

Det vanligste symptomet på lave nivåer av progesteron og humant choriongonadotropin hormon (hCG) er blødning i de første ukene av svangerskapet. Mens det kan være andre årsaker til dette, noen småblødninger som oppstår, spesielt hvis det er ledsaget av kramper, kan være en indikasjon på lave nivåer av progesteron. Mens den gamle standarden for testing for lave hormonnivåer som kalles for spesielle blodprøver først etter en tredje abort, er flere fødselsleger erkjenner behovet for tidlig påvisning av lavt progesteron nivå.

Ømhet

Selv blod spotting er den vanligste indikasjon på mulig progesteron mangel tidlig i svangerskapet, til kvinner som har blitt funnet å være mangelfull i progesteron under svangerskapet har rapportert økt ømhet i brystene og nedre ryggsmerter kombinert med småblødninger i første trimester. Disse symptomene av seg selv ikke kan være en indikasjon på lave nivåer av progesteron, og kan skyldes andre ting som finner sted i kroppen, så som vekst av melkeproduserende celler og fibrocystisk svelling. Men hvis spotting som skjer og andre symptomer oppstår, kan det være et tegn på lav progesteron produksjon.

Behandlinger

Ved mistanke om utilstrekkelig progesteron produksjon, kan blodprøver se etter nivåer av progesteron og hCG. Ifølge Dr. John Lee of DiagnoseMe.com, når progesteron mangel er fastsatt, progesteron kosttilskudd kan være foreskrevet. Det finnes flere typer kosttilskudd tilgjengelig, inkludert vaginale stikkpiller, hormon injeksjoner og muntlig kosttilskudd. Mens det har vært nye utbygginger i aktuelle hormonelle kremer som har blitt rapportert å ha noen suksess, mener noen i det medisinske establishment indikerer at aktuell kremer ikke kan ha en betydelig effekt på å opprettholde riktig nivå av hormoner under tidlig graviditet.

Medisinske råd

Råd fra en hederlig OB / GYN bør alltid søkes av enhver kvinne som mistenker at hun kan være gravid, spesielt hvis det er noen symptomer på progesteronmangel i de tidlige stadier. Sjansen for tidlig fødsel, svangerskap utenfor livmoren (en graviditet utenfor livmoren) og spontanabort kan bli sterkt redusert ved å opprettholde riktig nivå av progesteron. Dette vil sikre sunn fostervekst, vil beskytte fosteret fra bakteriell infeksjon og vil gi verdifull informasjon for en vellykket leveranse.

Hvordan kombinere Winstrol med progesteron for kvinner

En kvinnens eggstokker naturlig produsere progesteron under svangerskapet, og hver måned i løpet av menstruasjonssyklusen. Leger kan foreskrive progesteron for å minske sjansene for livmorkreft hos postmenopausale kvinner. I tillegg overgangsalderen og postmenopausale kvinner kan ta progesteron som en del av hormonbehandling for å lindre symptomer på overgangsalder, som kan inkludere nattesvette, hetetokter, søvnløshet, migrene og depresjon. Winstrol er et syntetisk hormon avledet fra testosteron. Leger kan foreskrive den til å behandle hereditært angioødem, en medfødt lidelse som fører til periodiske og tilbakevendende anfall av magesmerter ledsaget av hevelse i svelg, munn, lepper og hender.

Hvordan kombinere Winstrol med progesteron for kvinner

•  Ta kontakt med en lege før du tar noen av legemidlene. Winstrol er klassifisert som et Schedule III narkotika i USA, og er ulovlig å eie eller kjøpe uten resept. Informer legen din hvis du lider av hjertesykdom, diabetes eller nyre-eller leversykdom som å ta Winstrol kan forverre disse tilstandene.

Vurdere din første toleranse for Winstrol. RxList.com anbefaler at kvinner som lider av arvelig angioødem individualisere doseringen ved å starte med 2 mg Winstrol, tatt tre ganger daglig.

•  Reduser dosering av Winstrol til et vedlikeholdsnivå over tid. Når Winstrol har begynt å kontrollere eller eliminere de periodiske anfall av hevelse og magesmerter, begynne å redusere den daglige dosen med 2 mg daglig over ett til tre måneders mellomrom til 2 mg daglig. Hvis du for tiden tar den første dosen av 6 mg per dag, bør du redusere dette til 4 mg per dag etter tre måneder, og senk den igjen til 2 mg daglig etter ytterligere tre måneder har gått.

vurdere virkningene av den nye lavere dosering. Overvåke dine symptomer på hereditært angioødem å avgjøre om lavere dosering er fortsatt klarer å undertrykke fakkel-ups av denne sykdommen. Hvis du har hatt luftveis blokkering, bør du være oppmerksom på at disse potensielt livstruende anfall av angioødem ikke oppstår på nytt.

revurdere dosering nivåer hvis symptomene vedvarer. Kontakt lege dersom du får symptomer på angioødem mens på en lavere dose, og begynne å ta en høyere dose hvis indikert av legen din.

Kontakt lege hvis du merker tegn på virilisering. Winstrol utøver androgene egenskaper som kan forårsake eller forsterke utviklingen av maskuline egenskaper. Dette kan omfatte endret libido, overskytende ansikts-og kroppshår vekst, akne, fet hud, hann-mønster baldness og en dypere stemme. Legen din kan velge å redusere dosen ytterligere til å kontrollere disse symptomene.

Begynn å ta progesteron når du har stabilisert din dosering av Winstrol. Dersom legen har forskrevet progesteron for å forebygge livmorkreft, ta en dose på 200 mg ved sengetid for 12 sekvensielle dager i løpet av hver 28-dagers syklus. Hvis du tar progesteron for å behandle virkningene av overgangsalderen, ta en 400 mg dose ved sengetid i 10 dager i hver 28-dagers syklus.

Fortsett å ta Winstrol mens du tar progesteron. Da disse to stoffene ikke reagerer med hverandre negativt, kan det ta dem på samme tid.

Fortsett å ta disse medikamentene før legen dirigerer deg til å stoppe.

Hint

  • Ta progesteron piller med et glass vann for å bistå med å svelge.
  • Du kan ta Winstrol med et måltid eller på tom mage.
  • Kvinner som er gravide eller som kan bli gravide bør ikke ta Winstrol. FDA har klassifisert dette hormonet som en graviditet X narkotika, noe som betyr at det er kjent for å forårsake misdannelser hos fostre.

Tegn og symptomer på progesteron tidlig graviditet

Tegn og symptomer på progesteron tidlig graviditet


Hormonnivået under svangerskapet spiller en avgjørende rolle i vekst og utvikling av fosteret. Progesteron er et hormon som er produsert for å hjelpe tykne livmorslimhinnen i forberedelse til implantering av et befruktet egg. Det er viktig for kvinner å gjenkjenne tegn på en progesteron-mangel og søke medisinsk behandling for å ha en sunn og vellykket graviditet.

Funksjon

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene som er ansvarlig for å forberede livmoren for svangerskap og for å opprettholde en graviditet når unnfangelsen har funnet sted. Det er det viktigste hormonet tidlig i svangerskapet siden det fremmer veksten av blodkar samtidig holde livmoren trekker seg sammen. Uten en tilstrekkelig mengde av progesteron på tidspunktet for unnfangelsen, kan abort forekomme.

Størrelse

Under eggløsningen, progesteron nivåene stige raskt i forberedelsene til det befruktede egget til å bli implantert i livmorveggen. Når unnfangelsen har funnet sted, kan de spenner 9-47 ng / ml i første trimester, med et gjennomsnitt på 12 til 20 ng / ml i de første fem til seks uker av svangerskapet. Normale progesteron nivåene varierer 17-146 ng / ml i andre trimester og 49-300 ng / ml i tredje trimester. Progesteron nivåene fortsetter å stige ca 1 til 3 ng / ml hver dagene før toppen er nådd for den angitte trimester.

Identifikasjon

Mens fysiske tegn eller symptomer på progesteron under svangerskapet er nesten umulig å oppdage med en kvinne, kan man merke en økning i kroppstemperatur som progesteron er produsert før eggløsning og etter unnfangelsen. En helsepersonell kan måle progesteron nivåene av en blodprøve som kalles en progesteron test. Denne testen er vanligvis utføres på kvinner som har slitt med infertilitet eller tidligere spontanaborter for å oppdage om progesteron nivået har økt som den burde etter unnfangelsen.

Advarsel

Kvinner som prøver å bli gravide eller som har unnfanget og varsel spotting som er ledsaget av kramper, smerter i korsryggen, og ekstrem ømme bryster kan ha lave nivåer av progesteron. Disse kan være tegn på forestående abort på grunn av lav progesteron produksjonen i kroppen og helsepersonell bør kontaktes umiddelbart. Det er viktig å merke seg at symptomer assosiert med spontanabort kan være lik de av en graviditet utenfor livmoren (en graviditet utenfor livmoren) som potensielt kan være livstruende.

Forebygging / løsning

Hvis en progesteron-mangel har blitt diagnostisert av helsepersonell, kan vaginale stikkpiller være foreskrevet for å bruke ett-to ganger per dag nær tidspunktet for eggløsning og fortsetter i opptil 11 uker etter at eggløsning har funnet sted. Andre former for progesteron kosttilskudd som kan anbefales av en lege er hormon injeksjoner, oral kosttilskudd eller aktuell kremer. Hver form for supplement har sin egen distinkte fordeler og ulemper og risiko bør diskuteres grundig før behandlingen begynner.

Hva er årsakene til tidlig Abdominal & Back Pain tidlig i svangerskapet?

Hva er årsakene til tidlig Abdominal & Back Pain tidlig i svangerskapet?


Mage- og ryggsmerter kan være betenkelig for mange kvinner når det skjer i løpet av svangerskapet. Mange kvinner frykter en graviditet utenfor livmoren eller mulig spontanabort kan være ansvarlig for sine smerter, men mild smerte i disse områdene er faktisk vanlig i mange friske svangerskap. Denne artikkelen utforsker noen av de vanligste typene av rygg og magesmerter oppstått i løpet av første trimester, og gir noen tips om hvordan du kan lindre dem.

Implantasjon

Det er veldig vanlig å oppleve mild kramper eller smerte lik som menstruasjonen når det befruktede egget implantater seg inn i livmor. Mange kvinner opplever noen kramper i tiden rundt en periode ville være grunn, og det er som regel ufarlig hvis ikke ledsaget av kraftig blødning eller sterke smerter. Ta et varmt bad eller dusj eller plassere en varmepute eller varmeflaske på magen kan bidra til å lette implantasjon smerte.

Ligament smerter

Leddbånd som støtter livmoren begynner å strekke under svangerskapet for å gi plass til tyngre livmor, forårsaker skarpe stikkende smerter eller kjedelig smerter i hver side av livmoren din. Denne typen smerte er mest vanlig i andre trimester, men kan forekomme i første trimester også, spesielt hos kvinner som har hatt tidligere barn. Hvis du lider av disse kramper, må du ta en pause og hvile en stund. Du kan også prøve å unngå raske endringer i posisjon siden som ofte utløser ligament smerter.

Urinveisinfeksjoner

Gravide kvinner er utsatt for urinveisinfeksjoner, og ca 2-4 prosent av gravide kvinner vil utvikle dem. De har en tendens til å spre seg til nyrene raskere hos gravide kvinner, sannsynligvis på grunn av hormonelle effekter og plasseringen av organer under svangerskapet, så rask legehjelp er viktig å unngå noen av de mer alvorlige komplikasjoner som pre-term arbeidskraft. Hvis du har noen form for svie under vannlating eller vedvarende smerter i korsryggen, ring din lege eller jordmor.

Forstoppelse

På grunn av økningen i progesteron under svangerskapet, noe som forsinker passasjen av mat gjennom fordøyelseskanalen, er forstoppelse en felles skyldige av mild magesmerter gjennom hele svangerskapet. Du kan hjelpe systemet regulere seg selv ved å sørge for at du drikker rikelig med vann og ved å øke fiber forbruk. Prenatal vitaminer også ofte føre til forstoppelse, så nevne det til helsepersonell slik at de kan justere medisiner hvis det er nødvendig.

Ektopisk graviditet

Av og til vil et befruktet egg implanteres i en annen valuta enn en kvinnes livmor, ofte egglederne plassering. I disse tilfellene kan graviditet ikke sikkert utvikle seg i den posisjonen og kvinnen trenger medisinsk hjelp omgående for å unngå alvorlige komplikasjoner. Hvis du har noen form for abdominal ømhet, alvorlige kramper, blødninger og spesielt smerter som forverres med fysisk aktivitet eller hoste, ring din lege umiddelbart.

Abort

Hvis kramper begynner å skje i et rytmisk mønster, økning i alvorlighetsgrad og / eller er ledsaget av blødning, kan du være å ha en spontanabort. En spontanabort er tapet av en graviditet på under 20 ukers svangerskap, og i henhold til American College of Obstetrics og Gynekologer (ACOG) kan forekomme hos 10-25 prosent av alle identifiserte svangerskap. Ring legen din for veiledning dersom du opplever noen form for blødning sammen med moderate til alvorlige kramper.

Er det HCG i Prometrium?

HCG (humant korionisk gonadotropin) er et hormon som frigjøres ved begynnelsen av svangerskapet av den voksende embryoet, og som svangerskapet fortsetter, placenta. HCG påvirker morkaken til å fortsette å produsere progesteron under svangerskapet. Prometrium er en resept versjon av hormonet progesteron vanligvis gitt til postmenopausal mens på en hormonerstatningsregime og kan også bli gitt til premenopausale kvinner til å bidra til å gjenopprette perioder

Historie

Prometrium ble godkjent av FDA i 1999 for å bli brukt som hormonbehandling. Som kvinner blir eldre, er deres evne til å produsere visse hormoner som østrogen og progesteron redusert.

Funksjon

Hensikten med Prometrium er å erstatte hormonet progesteron i post-menopausale kvinner som ikke lenger kan produsere det, og for å forhindre unormal oppbygging av slimhinnen i livmoren. Det er også brukt til å starte menstruasjon hos kvinner hvis perioder har blitt uregelmessig.

Funksjoner

Prometrium er en syntetisk versjon av progesteron. Den oppfører seg og samhandler med kroppen som progesteron ville. Selv om produksjonen av progesteron kan være påvirket av HCG, betyr Prometrium ikke inneholde HCG.

Dosering

Vanligvis 200 mg Prometrium tas hver kveld i kombinasjon med østrogen i 12 dager. For å regulere menstruasjonen, er dosen 400 mg hver kveld i 10 dager.

Advarsel

Prometrium kan forårsake døsighet og svimmelhet, så det er best å ikke kjøre bil eller bruke maskiner etter å ha tatt den. Depresjon, varierende insulin og blodsukker er også hensynet til kvinner som tar Prometrium. Gravide kvinner bør ikke ta Prometrium.

Hva Produserer HCG i en gravid kvinne?

Progesteron under svangerskapet

Betydningen av progesteron til svangerskapet bidrar til å forklare behovet for hCG produksjon. I løpet av andre halvdel av menstruasjonssyklusen, høye nivåer av progesteron holde deg fra å ha en menstruasjon og hjelpe forberede livmorslimhinnen for vellykket implantasjon av det befruktede egget. Når du blir gravid, hjelper progesteron forberede brystene til å produsere melk til barnet etter fødselen. Progesteron oppfyller andre viktige oppgaver under svangerskapet, inkludert senke nivåene av prostaglandiner i kroppen og hemme livmor sammentrekninger. Ifølge Robert Creasy, MD, professor emeritus ved Institutt for obstetrikk, gynekologi og reproduktive Sciences ved University of Texas Medical School i Houston, utilstrekkelig nivå av progesteron under tidlig svangerskap vil resultere i tap av svangerskapet.

Corpus Luteum og hormoner

Under eggløsningen, en hårsekken i en av eggstokkene utgivelser et modent egg som reiser ned egglederen til å bli befruktet. Dette hårsekken utvikler seg til corpus luteum, som produserer høye nivåer av østrogen og progesteron, to hormoner som er avgjørende for å opprettholde svangerskapet. Hvis sperm ikke befrukte egget, så kroppen har ikke behov for den høye nivåer av østrogen og progesteron; corpus luteum stopper produksjonen av disse to hormoner og utarter, forårsaker kroppen til å gå gjennom en menstruasjon.

HCG Produksjon

Hvis sperm befrukter egget, reiser egget inn i livmoren (feste til livmorslimhinnen), og cellene rundt det (som til slutt danner morkaken) begynner å produsere hCG. Embryoet produksjon av hCG sender et signal til corpus luteum å fortsette produksjon av progesteron for å opprettholde svangerskapet. Creasy sier at hCG forlenger levetiden på corpus luteum til morkaken har utviklet til det punktet at den kan produsere progesteron selv. Vanligvis tar dette skiftet av progesteron produksjon fra corpus luteum til morkaken sted rundt 10 uker av svangerskapet, så hCG spiller en avgjørende rolle i denne tidsperioden i tråd ufødte barnet i live.

HCG Levels

Når fosteret begynner å produsere hCG, nivåene av dette hormonet i kroppen din stiger regelmessig. Den amerikanske Graviditet Association sier at en blodprøve kan først påvise nivåer av hCG ca 11 dager etter befruktning; en urin test kan påvise hCG ca 12 til 14 dager etter befruktning. I de fleste svangerskap, hCG nivåene doble omtrent hver to til tre dager, med en topp en gang mellom den åttende og 11. uke av svangerskapet. Dine hCG nivåene vil da lavere og flate ut for resten av svangerskapet.

Problemer med hCG Produksjon

HCG nivåer vanligvis stige på visse priser under tidlig graviditet. Hvis din fødselslege eller jordmor bemerker at hCG nivåene er unormale, vil hun vanligvis sjekke dine nivåer flere ganger for å bestemme helsen til svangerskapet. Ifølge American Graviditet Association, kan høye nivåer av hCG i blodet indikerer en blæremola (unormal vekst av vev i livmoren) eller en multippel graviditet. Lave nivåer av hCG i blodet kan indikere en abort (spontan tap av svangerskapet) eller svangerskap utenfor livmoren (implantasjon av egget på et sted utenfor livmoren).

Hvordan identifisere bivirkninger av HCG

Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon som produseres ved å utvikle embryo kort tid etter unnfangelsen. Den primære funksjon av hCG er å opprettholde produksjonen av progesteron under svangerskapet, og det kan ha andre naturlige funksjoner. HCG benyttes også av kroppsbyggere for å gjenopprette størrelsen av testiklene etter at et steroid syklus.

Bruksanvisning

•  Se etter de milde bivirkninger av HCG. De mindre alvorlige bivirkninger av å ta hCG er hodepine, irritabilitet, rastløshet, depresjon og væskeansamlinger. Det kan også føre til hevelse og ømhet i brystene hos kvinner. En injeksjonsstedet av hCG kan også bli irritert, smertefulle eller hovne.

Identifiser de alvorlige bivirkninger av HCG. En lege bør kontaktes hvis injisere hCG forårsaker noen alvorlige bivirkninger. Disse inkluderer kortpustethet, hevelse i ekstremiteter og alvorlige bekkensmerter hos kvinner. HCG kan også føre til vektøkning og mindre hyppig vannlating. Andre alvorlige bivirkninger av hCG inkluderer mage symptomer som diaré, kvalme eller oppkast.

Observer tegn forårsaket av en blodpropp. Bodybuildere vanligvis administrere hCG ved selv injisere det inn i huden, noe som kan føre til blodpropp. Tegn på en blodpropp fra en injeksjon omfatter nummenhet, smerter, rødhet, prikking og varme på injeksjonsstedet. En blodpropp kan også forårsake generelle tegn som alvorlig svimmelhet, hodepine og forvirring.

Studer bivirkninger av HCG i unge brukere. HCG kan føre til seksuelt umodne menn til å gå inn i puberteten tidlig. De tidlige tegnene på puberteten inkluderer utseendet på kjønnshår, en dypere stemme, kviser og økt svetting.

Undersøk tegn på en allergisk reaksjon på HCG. Noen mennesker er allergiske mot hCG som kan føre til hevelse i ansikt, lepper, hals og tungen. En allergisk reaksjon kan også føre til pustevansker og elveblest.

studere effekten av HCG på graviditet. HCG øker sjansene for en multippel graviditet som bærer en høyere risiko for både mor og barn. En multippel graviditet krever vanligvis spesiell omsorg og instruksjoner. Bruk av HCG mens gravide er forbudt på grunn av risiko for fosterskader. Kontakt legen din umiddelbart dersom du blir gravid mens du bruker HCG.

Lær kontraindikasjoner av HCG. HCG kan være kontraindisert hos pasienter som er allergisk mot det, har tidlig pubertet eller hormon-relatert kreft. Legen bør informeres hvis du har noen sykdommer i binyrene, skjoldbruskkjertel eller eggstokkene.

Risiko for lavt progesteron nivå tidlig i svangerskapet

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene som er ansvarlig for jevning slimhinnen i livmoren og forbereder den for implantering av et befruktet egg. Kvinner som lider av lavt progesteron nivå før unnfangelse og under eggløsning kan ha en vanskelig tid å bli gravid. De som klarer å lykkes unnfange er en økt risiko for spontanabort uten riktig mengde progesteron trygt opprettholde svangerskapet.

Funksjon

Under en kvinnes reproduktive syklus, er egget frigjøres fra follikkelen, kalt corpus luteum, som produserer progesteron for ca 12 til 16 dager. Etter befruktning, fortsetter corpus luteum å produsere progesteron inntil placenta overtar på 10 uker. Progesteron opprettholder en sunn graviditet før fødsel, og uten tilstrekkelige mengder av hormonet vil oppstå en spontanabort. Det forhindrer livmorkontraksjoner, hemmer immunresponser og reduserer prostaglandiner, som er hormonelike stoffer som kontrollerer blodtrykket.

Identifikasjon

Progesteron naturlig stiger betydelig etter eggløsning i forberedelse til livmoren for å motta et befruktet egg. Ved å kartlegge basal kroppstemperatur hver måned før unnfangelsen, kan en kvinne anslå hvis hennes progesteron nivåene er tilstrekkelig. En økning i progesteron er ledsaget av en økning i kroppstemperatur, altså, hvis kroppstemperatur ikke stiger konsekvent etter eggløsning en helsepersonell bør kontaktes for å avgjøre om alle hormonene er på de anbefalte nivåene.

Betraktninger

Kvinner som har utilstrekkelig progesteron produksjonen kan også ha lavt østrogennivå da østrogen er ansvarlig for å regulere progesteron. Østrogen og progesteron arbeide sammen intrikat å sikre riktig fosterutvikling gjennom hele svangerskapet. Mens testing spesielt for progesteron nivå er ikke rutine på mange helseinstitusjoner på grunn av kostnadene og uerfarenhet til helse tolkninger, helsepersonell kan utføre en enkel blod, urin eller spytt-test for å avgjøre om andre hormoner, inkludert østrogen, er på tilstrekkelig nivå.

Forebygging / løsning

Progesteron kremer kan brukes etter eggløsning for å supplere en kvinnes naturlig progesteron. Også, kan vaginal progesteron stikkpiller bli brukt en-to ganger per dag starter en dag eller to før eggløsning og fortsetter i opptil 11 uker etter at eggløsning har funnet sted. Progesteron kosttilskudd er designet for å øke progesteron som eggløsning og fortsetter etterpå, men er neppe å heve progesteronnivåene riktig mengde hvis den startes etter å ha fått en positiv graviditetstest.

Advarsel

Kvinner med lavt progesteron nivå og som vurderer bruk av progesterontilskudd bør diskutere mulige risikoer og bivirkninger med helsepersonell. Progesteron kosttilskudd bør bare brukes under tilsyn av en lege og doseringsanvisningen bør følges nøye. Kontakte helsepersonell umiddelbart hvis noen bivirkninger blir lagt merke til mens du tar progesteron kosttilskudd.

Progesteron mangel under svangerskapet

Graviditet er en veldig spennende og potensielt nervepirrende tid. For å nyte denne perioden i livet ditt så mye som mulig, må du sørge for at både du og barnet ditt er så sunt som mulig. En av de kritiske faktorer i et vellykket svangerskap er progesteron, en kvinnelige hormonet. Mange kvinner opplever progesteron mangel under svangerskapet, og det kan også alvorlig påvirke din helse og for barnet ditt. I ekstreme tilfeller kan det også avslutte svangerskapet.

Funksjon

Progesteron er et kvinnelig hormon som stimulerer produksjonen av andre hormoner og opprettholder en tilstand av svangerskapet. Uten progesteron, vil kroppen til slutt avbryte svangerskapet. Det stimulerer også eggløsning og spiller en rolle i seksuell lyst. Under graviditet, trenger du ekstra progesteron fordi kroppen din trenger det stadig i større mengder i stedet for med jevne mellomrom. Som et resultat av mange kvinner kjører lite på dette hormonet hvis de stole utelukkende på kroppen til å produsere tilstrekkelig progesteron.

Betydning

Progesteron mangel er et alvorlig problem for flere grunner. Hvis du er naturlig progesteron mangelfull, så vil du sannsynligvis ha problemer med å bli gravid, fordi dette hormonet gjør kroppen mottakelig for å bli gravid. Videre, hvis du blir gravid, kan du ha problemer med å holde graviditeten. Gjentatte spontane, naturlige aborter kan også føre til at kroppen vanligvis avbryte svangerskap selv når du ikke er lite progesteron.

Time Frame

Når du blir gravid, har du allerede relativt høye nivåer av progesteron i kroppen din fordi hormonet har nettopp stimulert kroppen din til å bli gravid. Men for å opprettholde svangerskapet, du må også opprettholde disse progesteronnivåene for de neste ni månedene. De fleste leger anbefaler at du starter en progesteron supplement starter dagen etter eggløsning å gjøre deg så mottakelig for graviditet som mulig, og deretter fortsette det for de neste to månedene, mens kroppen justerer til staten av svangerskapet. Etter disse to månedene, vil du gradvis arbeide deg av progesteron slik at kroppen fortsetter å opprettholde riktig nivå på egen hånd.

Misforståelse

Mange tror at kvinners kropper, som er naturlig "programmert" til fødselen, vil bare justere til graviditet og produsere alle hormoner, vitaminer og næringsstoffer som mor og barnet trenger. Men i virkeligheten graviditet er ikke en kvinnes naturlige tilstand. Som et resultat, blir kroppen ikke nødvendigvis kommer til å reagere raskt og umiddelbart til alle de nye behov. Dette er grunnen til overvåkning og supplere progesteron er så viktig, spesielt tidlig i svangerskapet.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forhindre progesteron mangel er å jobbe tett med fødselslege å regulere progesteron nivå. Vanligvis er dette gjort gjennom naturlige kosttilskudd som progesteron avledet fra placenta vev. Etter de første to månedene av kosttilskudd, vil du gradvis avta av kosttilskudd, forutsatt at kroppen fortsetter å gjøre riktige nivåer av progesteron på egen hånd.

Advarsel

Progesteron terapi, som med alle andre hormonbehandling, må være veldig nøye overvåket og kontrollert. Hormonbehandling av noe slag påvirker tenkemåte og kroppsfunksjoner direkte, så du må nøye se hvordan du føler deg mentalt så vel som fysisk. Hold en journal av hvordan du føler deg og hvordan kroppen din reagerer på supplement for å være sikker på at dine hormoner og graviditet være levedyktig og i balanse.

Leg Cramps & progesteron mangel

Leg Cramps & progesteron mangel


Leggkramper, plutselige intenst smertefulle ufrivillige sammentrekninger av en eller flere beinmuskulaturen, kan være et resultat av progesteron mangel eller nedsatt progesteron som du nærmer deg overgangsalderen. Progesteron styrer kalsiummetabolismen og produksjon av energi i muskelceller. Syntetisk progesteron i p-piller eller brukes i hormonbehandling for overgangsalderen kan forårsake kramper i bena. Leggkramper er vanligvis milde og forsvinner med riktig fuktighet, kosthold og mosjon.

Funksjon

Progesteron er relatert til muskelmasse og energi. Progesteron mangel produserer energiunderskudd i beinet muskelceller, forårsaker dem til å trekke seg sammen eller krampe. Disse energimangel muskelceller kan fungere som triggerpunkter aktive kramper i andre muskler. Dr. John Lowe forklarer at progesteron har anti-inflammatorisk effekt og fører til at utgivelsen av thyreoideahormoner. Progesteron regulerer cellulær og systemisk vannretensjon og er involvert i produksjon og nedbrytning av kollagen i kneleddet.

Muskelspenninger i kneledd

En NIH studie av effekten av progesteron på utvinning fra kneoperasjon terapi fant at spenning og avspenning av kneleddet er direkte relatert til serum progesteron. Den fremre korsbånd (ACL) er ofte skadet eller revet av idrettsutøvere under plutselige overstrekk i kneet. Den ACL, en av fire store leddbånd i kneet, er festet til den nedre enden av femur i det øvre ben, og dets fibre stige opp til toppen av tibia i det nedre ben. ACL bidrar til å flytte leggen i samordning med låret bein. En NIH studie om kjønnshormoner funnet progesteron reseptorer på den menneskelige ACL. Kvinner er åtte ganger mer sannsynlig enn menn for å skade deres ACL fordi kvinner har mindre og svakere leddbånd og har en tendens til å bruke musklene sine øvre ben mens menn bruker sine leggene.

Graviditet

Leg kramper under graviditet resultat fra progesteron mangel. Progesteron er det viktigste hormonet som styrer homeostase i livmoren. Dr. John Lee forklarer at progesteron gjør endometriet i livmoren mottakelig for egg og klar for embryoet. Progesteron styrer produksjonen av insulin under svangerskapet for å forebygge abort. Frigjøring av progesteron avgjør når barnet vil bli levert. Progesteron spiller en stor rolle i premature fødsler. Under graviditet progesteron er viderekoblet fra morens ben til livmoren, påvirker kalsium metabolisme og energi i muskelcellene av morens ben. Nattlige leggkramper kan være et resultat av en kalium-eller kalsiummangel, eller mangel på blodstrøm inn i de nedre ben.

Fibromyalgi

Fibroself-help.com forklarer involvering av progesteron i konvertering av næringsstoffer inn adenosintrifosfat (ATP) drivstoff. ATP møter energibehovet i muskelen. Progesteron mangel kompromitterer ATP metabolisme, og progesteron regulerte elektrolytter i og utenfor muskelcellene blir forstyrret i en tilstand som kalles fibromyalgi. Den kompromitterte celle metabolismen av fibromyalgi betyr at musklene ikke får nok oksygen, og alvorlig muskeltretthet, ømme flekker, klumper, massene og triggerpunkter forårsaker alvorlige leggkramper.

Progesteron Therapy

Dr. John Lee, forfatter av et gjennombrudd bok om naturlig progesteron, diskuterer progesteron hormonbehandling brukes av menn for å utvikle muskelmasse og styrke. Åtte til 10 mg av progesteron krem ​​forhindrer prostataproblemer hos menn. Dr. John Lee sier at progesteron motsetter østrogen hos kvinner, og er nødvendig for nerve helse og funksjon. Dr. Lee anbefaler 100 mg progesteron per dag for kvinner med fibromyalgi.

Bruke naturlig progesteron når du prøver å bli gravid

Leger foreskrive progesteron tilskudd for pasienter som prøver å bli gravid og lider av amenoré (ingen menstruasjon) og for pasienter som lider av tilbakevendende abort på grunn av mangel på progesteron.
Hos pasienter som lider av amenoré, leger bruker progesteron dosering for å manipulere nivåene av progesteron i en kvinnes kropp, slik at det er et fall i nivået. Denne nedgangen i progesteron utløser endometrium (slimhinnen i livmoren) til å kaste, og dermed forårsaker menstruasjon.

Lave nivåer av progesteron kan føre til spontanabort hos pasienter som lider av tilbakevendende graviditet tap. En tilstrekkelig mengde av progesteron er nødvendig for å skape et sunt miljø som en voksende baby kan feste. For disse pasientene kan en lege foreskrive progesteron for å hjelpe etableringen av et sunt livmor miljø.

Bruke naturlig progesteron når du prøver å bli gravid

Amenoré

•  Besøk en spesialisert lege for vurdering og behandling instruksjoner. Legen kan forskrive en naturlig form for progesteron for å stimulere menstruasjon.

Ta medisiner som anvist. Legen kan foreskrive en muntlig eller vaginal form for progesteron. Imidlertid kan legen også anbefale en 5 til 10 mg daglig injeksjon i 5 til 10 dager.

Hvis legen foreskriver den muntlige progesteron, ta medisinen gjennom munnen, en gang om dagen, i 10 dager. Legen kan foreslå å ta en 400 mg pille på kvelden.

Hvis legen foreskriver vaginal gel form av progesteron, gjelder den foreskrevne mengde (vanligvis 45 til 90 mg) én gang annenhver dag (eller som anvist). Legen kan gi opptil seks anvendelser av behandlingen.

Gjentatte spontanaborter

Besøk en ufruktbarhet ekspert for en evaluering inn i årsaken til spontanabort. Legen vil anbefale en rekke tester for å utelukke andre årsaker. Hvis han oppdager lavt progesteron nivå som en potensiell årsak, vil han mest sannsynlig foreskrive progesteron støtte.

Test for eggløsning ved hjelp av basal kroppstemperatur kartlegging eller en over-the-counter ovulation Predictor kit. Legen vil mest sannsynlig anbefale begynner behandlingen ved tidspunktet for eggløsningen.

Når eggløsningen skjer, begynner å ta den foreskrevne mengden av progesteron, som foreslått av legen, en eller to ganger daglig. Legen kan anbefale å ta 100 til 200 mg piller enten muntlig eller vaginalt.

Fortsett behandlingen som instruert av legen. Hvis graviditet ikke oppstår og menstruasjon begynner, avvikle progesteron før neste syklus. Dersom graviditet oppstår, kan legen anbefale progesteron støtte til tolvte uke av svangerskapet.

Progesteron mangel og eggløsnings

Progesteron er en av de kvinnelige hormoner som er avgjørende for å bli gravid. Når eggstokkene ikke produserer nok av det, kan du ha problemer med å bli gravid.

Funksjon

Progesteron er laget av eggstokkene og tykner slimhinnen i livmoren for å forberede den for graviditet.

Betydning

Hvis et egg ikke blir befruktet av en sædcelle den måneden, da progesteronnivået faller og foring røyter, forårsaker en menstruasjon. Hvis et befruktet egg implantater, da progesteron nivåene stige dramatisk å støtte svangerskapet.

Identifikasjon

Leger vil sjekke progesteron nivåer i siste halvdel av syklusen din, vanligvis på dag 21 eller noen ganger i flere dager, for å avgjøre om du produserer nok av det, eller hvis du har det som kalles en lutealfase defekt.

Løsning

Progesteron mangel, eller lutealfasen defekt, kan hjelpes ved å ta progesteron kosttilskudd som Prometrium.

Bivirkninger

Bivirkninger av progesteron kosttilskudd inneholder hovne / ømme bryster, humørsvingninger og tretthet.

Naturlig progesteron krem ​​Farene

Progesteron krem ​​anvendes for hormonerstatningsterapi for menopausale kvinner for å balansere effekten av østrogen. Ifølge Dr. John R. Lee, en spesialist i området av hormonbalansen, progesteron nivå slippe til nesten null i overgangsalderen hos noen kvinner, men østrogennivået fortsatt høyere, slippe bare 40 til 60 prosent. Fordi et overskudd av østrogen kan føre til brystkreft eller andre former for kreft, leger ofte fore progesteron krem ​​for å holde hormonnivået i balanse. Progesteron kan også bidra til å stimulere beinbygging, forbrenne fett, normalisere blodpropper, og gjenopprette riktig oksygennivået i cellene.

Bivirkninger

Dr. Lee mener at progesteron krem ​​er veldig trygt og produserer lite eller ingen bivirkninger. Han påpeker at progesteron nivåene er svært høy i løpet av tredje trimester av svangerskapet, noe som indikerer at det er liten sjanse for overdoser på kremen. Imidlertid bør anbefales bruk følges for å unngå hormon ubalanser. Dr. Joseph Mercola, en osteopatisk lege og ledende naturlig helsepersonell, mener at hensyn må tas når du bruker progesteron krem ​​for å unngå opphopning av progesteron i fettvev. Et overskudd av progesteron kan føre til ubalanser i hormoner som produseres av binyrene, inkludert testosteron, kortisol, og DHEA. Ubalanse i disse kritiske hormoner kan føre til ulike bivirkninger.

Testosteron Ubalanser

Testosteron, det mannlige kjønnshormonet, støtter seksuell funksjon hos både menn og kvinner. Testosteronmangel kan føre til lav sex stasjoner. For mye testosteron hos kvinner kan føre til kviser, overflødig kroppshår, dypere stemme, og effekter på kolesterolet.

Kortisol Ubalanser

Kortisol er et stresshormon som påvirker metabolismen av glukose, protein og fett. Kortisol ubalanser kan føre til vektøkning, immunsystem mangler og for tidlig aldring, og har også vært forbundet med angst, depresjon og hjertesykdom.

DHEA Ubalanser

DHEA er et hormon som forbedrer hukommelsen, øker energi og forbedrer immunsystemet. Hvis DHEA og kortisol nivåene er i ubalanse, kan det føre til immunsystem mangler og la en person mindre i stand til å takle stress. DHEA ubalanser har også vært forbundet med depresjon, kreft, fedme, Alzheimers og hjerte-og karsykdommer.

Holde adrenalin hormoner Balansert

Normalisering adrenal hormoner vil bidra til å forhindre ubalanser og Dr. Mercola mener, kan i noen tilfeller redusere eller eliminere behovet for progesteron krem. Dette hormonet normalisering er mulig med endringer i livsstil som kosthold og mosjon, og kan oppnås i så lite som tre til seks måneder. Får nok hvile, opprettholde en konsekvent søvn tidsplan, og finne sunne måter å håndtere følelsesmessig stress er også avgjørende for å holde hormonnivået balansert. For å unngå forhøyede nivåer av progesteron skal endring i konsentrasjonen bli brukt til å etterligne kroppens naturlige syklisk hormonproduksjon.

Fordeler med progesteron krem

Progesteron er et kjønnshormon, sammen med østrogen og testosteron. Kroppen produserer naturlig dette hormonet i eggstokkene eller testiklene med mindre mengder laget av binyrene. Dens primære funksjon hos kvinner er å forberede kroppen for graviditet og opprettholde svangerskapet når det har skjedd, men det også regulerer menstruasjon og fungerer sammen med østrogen for å balansere det endokrine systemet. Progesteron spiller en mindre rolle for menn som en forløper til kortisol og moderator av andre hormoner. Kvinner ofte kan dra nytte av bruk av progesteron krem, ifølge forfatter og lege John R. Lee.

Funksjon

I en normal menstruasjonssyklus, dominerer østrogen første halvår (fra dag en av mensen til eggløsning) og progesteron dominerer den andre halvdelen. Østrogen viktigste jobb er å forårsake celler for å formere seg, mens progesteron rolle er at av en verge, så å si, å sørge for at cellene dør av naturlig og fortsette syklusen, og dermed holde balansen. Når østrogen går uten motstand, fordi progesteron er for lav, slike forhold som premenstruell syndrom (PMS), kan endometriose, muskelknuter og til og med kreft oppstår.

Fordeler

Virkningene av progesteron i kroppen er mange. Ifølge Lee, de inkluderer: beskyttelse mot bryst fibrocysts, bruk av fett til energi, en naturlig vanndrivende, en naturlig antidepressant, fremmer normale søvnmønster, reduserer hetetokter, normaliserer blodsukkernivået, normaliserer blodpropp, gjenoppretter normal libido, gir deg korrekt celle oksygennivåer, bidrar til å hindre brystkreft og livmorkreft, stimulerer ny bendannelse, forhindrer autoimmune sykdommer, og det er nødvendig for overlevelse av embryo.

Identifikasjon

Når en kvinne når overgangsalderen eller perimenopause, scenen frem til opphør av menstruasjon, eggstokkene sakte ned og deretter opphøre eggløsning. Uten eggløsning, trenger eggstokkene ikke produserer progesteron. Andre faktorer av lavt progesteron nivå kan være dysfunksjonelle follikler på grunn av miljømessige xenoestrogen eksponering, ernæringsmessige mangler, dårlig kosthold og stress. For lite progesteron fører til østrogen dominans og dermed hormonelle ubalanser som PMS, samt typiske menopausale symptomer som hetetokter, nattesvette og humørsvingninger.

Løsning

Hvis kroppen din ikke er i stand til å produsere nok progesteron, så tilskudd er tilrådelig heller enn å forlate østrogen uten motstand som fører til en rekke sykdommer og problemer. Fordi progesteron krem ​​er oljebasert, sa Lee i sin bok "Hva Legen kan ikke fortelle deg om overgangsalder," den mest effektive måten å absorbere det er transdermalt, eller gjennom huden, snarere enn å ta en pille muntlig eller via injeksjon. Både kvinner i overgangsalderen og de som fortsatt eggløsning, men lider av PMS symptomer eller fibroid cyster kan trygt ta denne kremen. Vanligvis du bruke den til huden din under lutealfasen, de to ukene fra eggløsning til starten av perioden, i doser som etterligner hva kroppen din normalt ville produsere. Innen tre måneder eller så bør du begynne å se resultater.

Advarsel

Når du velger en supplerende progesteron krem, sørg for at det er naturlig, ikke syntetisk. Syntetiske kremer kalles progestin, som har noen av fordelene med naturlig progesteron, men mange uønskede bivirkninger at progesteron ikke, ifølge National Institutes of Health.

Naturlig Progesteron Vs. Progestin

Progesteron er typisk en del av hormonerstatningsterapi hvor doser av østrogen er gitt med progesteron, enten i kombinasjon eller som en separat resept. Kvinner som lider av symptomer på overgangsalder, som for eksempel vaginal tørrhet, hetetokter og søvnproblemer, har slått til hormonbehandling for lettelse. Mange kvinner er også bekymret for rollen progesteron og hvordan det skiller seg fra progestin i sammenheng med denne behandlingen.

Progesteron rolle

Progesteron er skapt i eggstokkene av kvinner fortsatt menstruerer og også under svangerskapet. Etter en kvinnes reproduktive organer eggløsning og det er ingen graviditet, progesteron nivåer naturlig slippe og livmor røyter slimhinnen. Kvinner som tar hormonbehandling vanligvis ikke lenger menstruere, men fortsatt har sine eggstokker og trenger denne Shedding prosessen for å beskytte dem mot endometriose, noe som kan skje hvis bare østrogen er tatt. Progesteron er også produsert i mye mindre mengder av mannlige testikler og binyrene, men det anses ikke å være en mannlig hormon.

Progesteron

Når den brukes i innstillingen av hormonbehandling, refererer navnet progesteron til hvordan stoffet er gjort og hva som er brukt for å lage den. Det blir ofte referert til en "naturlig" eller "bio-identisk" og er laget med ville meksikanske yams eller soya. Diosgenin er hentet fra ville meksikanske yams og deretter syntetisert til progesteron. For soya, er sigmasterol ekstrahert og brukt til å produsere progesteron. Verken vill yams eller soya inneholder progesteron på egenhånd.

Progestin

Progestin er også referert til som "syntetisk" og kommer i den generiske form som medroksyprogesteron. Dette stoffet er laget i laboratoriet, og er konstruert for å være så nær som mulig til den molekylære sammensetningen av progesteron som produseres naturlig i kvinnens kropp. Progestin er også foreskrevet som en del av prevensjonsbehandling, og det er progestinbaserte kun piller tilgjengelig. Som prevensjonsmiddel, endrer progestin cervical mucus ved å få den til å bli tykkere og vanskeligere for sædcellene å trenge gjennom. Progestin påvirker sperm, noe som gjør befruktningen mer vanskelig, så vel vanskeligere for et befruktet egg å feste seg i livmoren.

Andre bruksområder for progestin

Progestin er også foreskrevet for andre enn hormonbehandling bruksområder for postmenopausale kvinner. Kvinner som lider med endometriose eller tunge perioder kan få progestin terapi. Hvis en gravid kvinnes kropp ikke produserer nok progesteron, er progestin ofte foreskrevet. Ufruktbarhet behandlinger eller donasjon av egg krever ofte ekstra progestin terapi hvis kroppen ikke skape på egen hånd.

Tilhørende risiko

Både progesteron og progestin kan ha bivirkninger, og bruk av enten bør overvåkes nøye. Noen kvinner kan ha en allergisk reaksjon på progesteron, slik som tetthet i brystet og smerter eller problemer med å puste. Bivirkninger er diaré eller forstoppelse og ødem. Progestinbaserte bivirkninger er mindre de, slik som ømme bryster, svimmel sensasjoner, oppkast eller tretthet. Mer alvorlige symptomer, som er klassifisert som allergiske reaksjoner, er elveblest, pusteproblemer, brystsmerter og alvorlig hodepine. Enten du tar progesteron eller progestin, overvåke symptomer og bivirkninger nøye og alltid la legen få vite om noen av disse er til stede. Les advarselen etiketten som følger med noen resept for en full liste av bivirkninger eller mulige reaksjoner.

Lavt progesteron Symptomer

Kroppen bruker kolesterol til å gjøre progesteron, østrogen og testosteron hormoner. Progesteron er et viktig hormon for fremstilling av livmoren for en menstruasjonssyklus og å opprettholde svangerskapet. Som kvinner når tredvene, nivåer av progesteron begynner å avta. Etter den tid en kvinne når overgangsalderen, kan progesteron nivå bli redusert til halvparten av beløpet. Disse senke nivåene skaper en rekke problemer.

Uregelmessige menstruasjonssykluser

Perioder begynne hver 24. til 29 dager; imidlertid mange kvinner har dem hver 23-35 dager. Når en kvinne kommer inn i scenen før menopause kalles perimenopause, kan hun begynne å ha færre perioder. Progesteron bestemmer lengden og mengden av blødning. Uteblitt eller spotting mellom perioder kan tyde på lave nivåer av progesteron. Menopause starter 12 måneder etter den siste perioden. Noen kvinner glemmer å overvåke sine sykluser. Legg datoen for din periode i kalenderen, slik at du kan vurdere om du har uregelmessig menstruasjon.

Blodpropp

Mange kvinner med lavt progesteron nivå har blodpropp i sin periode blod. Blodpropp ser ut som røde massene av vev og er vanligvis kaster mot slutten av perioden. De er forårsaket av antikoagulanter utgitt av kroppen for å forhindre for blod fra å koagulere i løpet av perioden. Men hvis perioden flyt er tung, så antikoagulantia ikke har tid til å jobbe, noe som fører til blodpropp. Progesteron nivåer bestemme blodstrøm; derfor kan svingninger mellom østrogen og progesteron nivå føre til en tyngre flyt og blodpropper.

PMS

Progesteron bidrar til å holde en kvinnes følelsesmessige velvære. Lave nivåer av progesteron kan føre til flere forekomster av PMS, depresjon, angst, nervøsitet og irritabilitet. Noen PMS symptomer kan faktisk bli forverret av søvnløshet eller søvnproblemer. Søvnforstyrrelser ofte oppstå for kvinner enten med lav progesteron eller går gjennom perimenopause.

Fibrocystic bryster

Tilstanden fibrocystic bryster er preget av noncancerous cyster i brystene. Vanligvis vil en kvinne begynner å føle klumper to uker før mensen. Dette er forårsaket av overskytende fluid fyller opp celler i bryst. Lymfesystemet ikke er i stand til å utføre vannet og brystene begynner å svelle. Progesteron fungerer som et diuretikum og lave mengder av dette hormonet øker risikoen for å få bryst fibrocystic. De fleste cyster er ufarlige selv om de er smertefulle. Har legen din undersøker brystene dine hvis du begynner å føle en klump. Utføre regelmessige brystundersøkelser for å være sikker på at du ikke utvikler en cancerous klump.

Lav Libido

Alle tre hormoner spiller en rolle i en kvinnes seksualitet. Testosteron fremmer seksuell lyst, østrogen smører skjeden og progesteron øker libido. Hvis alle tre hormoner er lav, så sex ville ikke bare ikke være ønskelig, men også smerte, på grunn av vaginal tørrhet. Vektøkning forbundet med lav progesteron kan også føre til en lav libido. Spør legen din om å ha hormoner sjekket om du mistenker lavt progesteron.

Bruker for naturlig progesteron krem

En naturlig forekommende hormon som produseres av binyrene og eggstokker, progesteron er viktig for alle pattedyr, inkludert mennesker. Når et progesteronmangel er mistenkt, kan bruk av en naturlig progesteron krem ​​bidra til å bringe legemet tilbake i balanse. Etter at den naturlig progesteron kremen blir anvendt, passerer den direkte inn i blodbanen for transport til områder hvor progesteron er nødvendig.

Rolle progesteron i kroppen

Viktig å opprettholde svangerskapet, fungerer progesteron i samarbeid med østrogen for å regulere menstruasjonssykluser. Funksjoner av progesteron som påvirker begge kjønn i alle aldre omfatte utvikling av hjernens aktivitet, regulerer blodsukkeret og bygge sunne bein. En mangel på progesteron kan forverre symptomene på PMS og overgangsplager, samt øke risikoen for osteoporose.

Lindrende Overgangsplager

Ifølge boken "Resept for Nutritional Healing," progesteron mangel blir stadig vanligere hos kvinner som de nærmer seg overgangsalderen, men kan begynne så tidlig som 35 år Symptomer på en progesteron mangel omfatter nattesvette, hetetokter, depresjon og premenstruelle ubehag. Ved å erstatte progesteron i kroppen med en naturlig progesteron krem, kan disse vanlige symptomene bli lettet.

Bekjempelse østrogen dominans

Hos kvinner, østrogen dominans ofte oppstår i overgangsalderen; men det er også vanlig hos kvinner som tar p-piller for en lang periode. Østrogen dominans øker risikoen for mange typer kreft, inkludert endometrial cancer. Symptomer på østrogen dominans inkluderer lagging energi, væskeretensjon, oppblåsthet og vektøkning.

Redusere smerte

Når påføres direkte på brannskader, kan progesteron krem ​​umiddelbart lindre smerte. De som lider av smerter på grunn av leddgikt eller å ha menstruasjonssmerter kan finne deres smerte reduseres når en naturlig progesteron krem ​​er gnidd på det berørte området.

Andre effekter

Annet enn å redusere uønskede symptomer, da erstatte tapt progesteron i kroppen med en naturlig progesteron krem, kan man finne at deres fysiske og mentale energi øker og de kan også føle deg roligere. Immunsystemet er gitt en økning i tillegg.

Forholdsregler

Ikke alle progesteron kremer er skapt like. Hvis kremen ikke har et tilstrekkelig høyt nivå av progesteron, kan det være ineffektiv. I henhold til en undersøkelse publisert 1999 i American Journal of Obstetrics and Gynecology ", For å oppnå de riktige serumnivåer ved bruk av en progesteron krem, må kremen inneholde minst 30 mg progesteron per gram."