Digidexo.com

nummenhet etter insektsbitt

Foot cyst kirurgi komplikasjoner

En cyste, også noen ganger referert til som en ganglion masse, er en sekk som inneholder vev som er likeledes omgitt av en type vev som kalles epitel. Cyster inneholder ofte en semi-væske eller et fluid, og de kan utvikle seg på mange områder av foten. Ifølge Premier Podiatry, kan foten cyster noen ganger utvikle for ingen grunn, men traumer til foten kan også føre til utvikling av en fot cyste. Pasienter med kirurgi for sin fot cyster bør være oppmerksom på at foten cyste kirurgi komplikasjoner kan oppstå. For å hindre at foten cyster oppstår igjen, excising dem kirurgisk er vanligvis det beste alternativet.

Tilbakefall

Ifølge Surgery.com, kan ganglion foten cyster oppstår på nytt etter at de har blitt fjernet i om lag fem prosent til 15 prosent av pasientene. Dette skjer vanligvis når cyste ikke ble fjernet helt. Hvis cyste har røtter, må disse to fjernes helt for cyste å bli helt borte.

Infeksjon

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter utvikle en infeksjon som en komplikasjon av foten cyste kirurgi. Hvis en infeksjon oppstår, vanligvis påvirker det øverste laget av huden der snittene ble gjort. Ifølge Healthsquare, kan tegn på en infeksjon er hevelse, rødhet, pus, rød striper eller en stygg lukt som fører fra maskene. I de fleste tilfeller når infeksjonen blir behandlet raskt, ingen andre komplikasjoner utvikle.

Overdreven Hevelse

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter oppleve overdreven hevelse etter å ha en fot cyste fjernet. Denne komplikasjonen av foten cyste kirurgi kan være spesielt belastende for noen pasienter, og det kan kreve ytterligere behandling. Pasienter som opplever denne komplikasjonen kan ofte bidra til å lindre den ved ising den flere ganger om dagen ved 15-minutters intervaller, og ved å holde den innpakket.

Nerve Damage

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, er nerveskader en potensiell fot cyste kirurgi komplikasjon. Denne komplikasjonen er sjelden og oftest rammer pasienter der, som kronisk smerte, og nummenhet og prikking i den berørte foten.

Bivirkninger

Pasienter som har hatt foten cyste fjerning kirurgi kan oppleve hevelse, smerte, prikking eller nummenhet etter operasjonen, ifølge Mount Nittany Medical Center. Disse bivirkninger av foten cyste kirurgi kan vare i flere uker. Disse bivirkningene har en tendens til å avta med tiden, og etter et par dager bør de ikke i stor grad forstyrre pasientens evne til å gå.

Reaksjoner på Bed Bugs

Reaksjoner på Bed Bugs


Før andre verdenskrig, veggedyr var en vanlig plage i hjem over hele USA. Etter krigen, den utbredte bruken av insektmidler som DDT drept av en betydelig mengde av sengen bug befolkningen. I de senere årene har insektmiddel bruk avvist og bed bugs gjør et comeback. Bed bugs er ofte funnet i madrasser, og kan være vanskelig å få øye på. Hvis du har lagt merke til at du har noen merkelige reaksjoner og tror de kan skyldes noe i sengen din, sammenligne dine symptomer med noen vanlige reaksjoner på bed bugs.

Liten Støt

Bed bugs vanligvis la små røde nupper på stedet av deres biter, vanligvis i rader eller grupper på tre eller flere. Det humper kan være flate eller hovne, og ikke har en rød prikk i midten som loppebitt. Det er uvanlig å motta en enkeltseng bug bite; veggedyr la vanligvis tre eller flere bitemerker for hver fôring. Disse merkene kan ta uker å gå bort.

Infeksjon

Bed bug bite merkene er ledsaget av kraftig kløe, og hvis den berørte huden er skrapet det kan bli infisert og krever en muntlig antibiotika. Hvis huden blir alvorlig infisert, kan det etterlate arr gang helbredet.

Kvalme

Noen mennesker kan oppleve kvalme etter insektsbitt.

Allergisk reaksjon

Jo mer Veggedyr biter en person mottar, jo mer allergisk blir de å Veggedyr spytt. Huden av en person som tidligere har blitt bitt av veggdyr er mer sannsynlig å bli betent og kløende på bittstedet. Hvis Veggedyr infestation fortsetter over en lengre periode, kan reaksjonen bli intens, med intenst kløende røde renner.

Ingen reaksjon

Omtrent 50 prosent av mennesker bitt av veggedyr ikke viser noen symptomer, og er ikke engang klar over at de har blitt bitt.

Homeopatiske nerve stimulering rettsmidler

Homeopatiske nerve stimulering rettsmidler


En dårlig nervesystemet kan føre til ekstrem smerte og nummenhet. For å stimulere nervene med homøopatiske midler, er det viktig å forbedre sirkulasjonssystemet, behandle nevrologiske smerter og arbeide på noen nevrologiske problemer, som helvetesild. Rådfør deg med en lege eller en lisensiert homeopat før du bruker noen av disse behandlingene.

Arsenicum

Arsenicum er en all-purpose nervesystemet rette. Det blir ofte brukt hos pasienter som føler kaldt, har hånd og fot kramper, og føle seg svak eller oppbrukt. Det brukes også for de som har nevrologiske smerter som brenner som ild, har en rivende følelse og er ledsaget av rykninger og skjelvende lemmer. Arsenicum brukes også for folk som har nevrologiske komplikasjoner av helvetesild som inkluderer blemmer som føles bedre i varmen og blir verre i løpet av natta. For denne behandling bruke en lav-potens dose av arsenicum (12c eller mindre) tre ganger om dagen. Den c i homøopatisk doser er lik 100 ganger standard homøopatisk potens. Du kan få de fleste homøopatiske midler på en naturlig mat butikk, for eksempel Whole Foods, eller online på mange Internett homeopatiske butikker.

Sirkulasjonsproblemer

Hvis symptomene som Arsenicum behandler ikke sams dine symptomer, starte rette ved å behandle blodsirkulasjonen. Carbo vegitabilis kan brukes hvis blodsirkulasjonen er treg eller stillestående og at symptomet er ledsaget av lett blåmerker og sår hud. Prøv Lachesis hvis du føler flush av varme, en følelse av blod rushing til hodet, har isete kalde ben og hender, og har en betennelse i blodårene. Hvis du føler iskalde nedenfor knærne, har en varm kropp, men kalde hender, og har høyt blodtrykk, prøv tabacum.

Hver av disse tre behandlinger bør startes med lave doser en gang om dagen (12c eller mindre i hver dose), og deretter ble doseringen kan økes etter hvert som behandlingen skrider frem. Prøv bare ett middel om gangen, og prøve et middel bare hvis symptomene er lik de som er beskrevet.

Nevrologisk Pain

Hvis du opplever nervesystemet smerte, kan du prøve en av følgende homøopatiske midler. Aconitum brukes hvis nevrale smerter utvikler voldsomt og resulterer i en rivende og skyting sensasjon. Du trenger denne rette hvis du har en nummen, tung, kriblende følelse og angst. Cimicifuga brukes når smertene er som et elektrisk støt etterfulgt av en intens smerte. Bruk Colocynthis når smertene er skarp, skyting, rask og etterfulgt av ekstreme kramper. Det kan være spasmer og nummenhet etter hvert anfall av smerte. Velg en av disse rettsmidler og bruke det i tre doser i døgnet på 30c per dose (medium styrke) for et par uker.

Helvetesild

En nevrologisk smerte kan stamme fra en problematisk virus, slik som herpes zoster virus som forårsaker helvetesild. Hvis du har blemmer i huden og legge merke til deg nervesystemet problemer, kan du prøve en av følgende løsninger. Apis kan brukes hvis din helvetesild blemmer bryte ut og deretter begynne å svi, brenne og klø; kalde sensasjoner vanligvis lindre smerte som krever APIer som et middel. Rhus Gift brukes når helvetesild manifesterer seg som mange små, kløende blemmer som sprer seg gjennom kroppen; utslett kan bli beroliget av varme kompresser. Prøv iris versicolor hvis mageproblemer ledsager vanligvis smertefulle helvetesild symptomer.

Velge den behandlingen som er relatert til symptomene dine og ta det for et par uker. Prøv en lav-potens beløp (12c per dose) noen få timer før symptomene begynner å falle. Så kan du redusere til en 12c dose per dag.

Symptomer på Acoustic neuroma

Når du er diagnostisert med en akustisk neuroma, betyr det at en masse har dannet langs den åttende hjernenerve like utenfor hjernen, som er en nerve som kobles til det indre øret. Og selv om det er ansett som en hjernesvulst, dette godartet vekst faktisk aldri sprer seg inn i vevet i hjernen. Ofte referert til som en Vestibularisschwannom, kan dette noncancerous masse utgjøre noen problemer, som en rekke av sine symptomer er ofte problematisk.

Asymptomatisk

For mange mennesker med en akustisk neuroma, kan de aldri viser noen symptomer på en vekst i det hele tatt. Det kan bare gjøre sin tilstedeværelse kjent ved hjelp av en rutine eksamen. Men i motsetning til ondartede svulster, dette har ingenting å gjøre med sin størrelse. Selv små vekster kan føre til problemer for noen mennesker. Det er egentlig mer om kroppens reaksjon på masse enn den faktiske størrelsen.

Hørselstap

På grunn av plasseringen av neuroma, er det mulig å oppleve noen grad av hørselstap. Vanligvis er dette tapet gradvis i naturen og kanskje ikke engang bli lagt merke til det har blitt mer markert. Dette kan påvirke den ene eller begge ører, og det kan forstyrre det ene øret mer enn den andre. I noen situasjoner kan veksten føre til at du lider av en fullstendig tap av hørsel innenfor de berørte øret.

Ringing

En annen potensiell symptom på en akustisk neuroma er en ringing eller summende i øret. Mer kjent som tilstanden tinnitus, er den tilhørende lyden vanligvis plassert i øret av de berørte åttende hjernenerve. Men du kan oppleve den samme støyen sensasjon i det andre øret også.

Vertigo

En akustisk neuroma kan også føre til at følelsen av svimmelhet, som er egentlig følelsen av miljøet spinning eller vippe rundt deg, selv om ingenting er i bevegelse (inkludert deg selv). Dette fører ofte du oppleve svimmelhet og ørhet, samt tap av balanse eller koordinasjon. I noen tilfeller kan det føre til at du faktisk faller ned eller besvime.

Nummenhet

Det er også mulig for et akustisk neurom å forårsake noen grad av nummenhet eller tap av følelse. Denne nummenhet er vanligvis isolert til den siden av ansiktet som er berørt med den godartet vekst. I noen situasjoner kan nummenhet etter hvert slå ut i en ansikts svakhet.

Carpal Tunnel Syndrome Treatment

Carpal Tunnel Syndrome Treatment


Hvis du noen gang har opplevd prikking eller nummenhet etter en lang dag med å bruke maskiner eller skrive og klikke en mus på skrivebordet, kan du lurer på om du har et tilfelle av carpal tunnel syndrom. Når du har fått en diagnose, må du bestemme hvordan du skal behandle tilstanden. Les videre for å lære mer om carpal tunnel syndrom, hvordan forhindre det, og de tilgjengelige behandlingstilbud.

Identifikasjon

Carpal tunnel syndrom er en tilstand som oppstår når median nerve som går nedover armen og gjennom håndleddet, blir komprimert eller skadet. Carpal tunnel er en passasje mellom fiberligament vev og håndleddet bein. Hvis vevet blir irritert eller sveller, vil passasjen begrense og komprimere median nerve, forårsaker smerter, nummenhet eller svakhet i håndleddet, hånd og arm.

Effekter

Når median nerve er komprimert, er tidlig effekt en følelse av brenning, prikking eller nummenhet i håndflaten eller fingrene. Ofte de første symptomene oppstår om natten eller tidlig om morgenen. En lidende kan våkne opp og føler behov for å gni litt sensasjon i numbed hender. Ettersom tilstanden vedvarer, er det nummenhet eller prikking fortsette gjennom dagen, og den lidende styrke for gripende gjenstander kan reduseres. Prikking eller nummenhet kan forlenge opp gjennom håndleddet og inn i underarmen.

Behandlinger

De tre viktigste behandlinger for carpal tunnel syndrom er legemidler, fysioterapi og relaterte øvelser, eller kirurgi. Legemidler som vanligvis brukes til å behandle carpal tunnel syndrom inkluderer over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner som aspirin eller ibuprofen. Lege-foreskrevet kortikosteroider som prednison, kan tas oralt eller blir noen ganger injisert i håndleddet for å avlaste trykket på nerven.
Leger kan gi pasientene oppgaver å gjøre på egen hånd eller kan foreskrive flere uker med fysioterapi. Øvelser rettet carpal tunnel syndrom involverer typisk strekking av hånden og armen eller styrketrening av musklene rundt håndleddet. Fysioterapi kan også innebære glasur håndleddet og armen for å redusere hevelse og betennelse. Kirurgi kan anbefales hvis symptomene er pågående i 6 måneder eller mer, og andre behandlinger ikke fungerer. Kirurgi er vanligvis gjort på poliklinisk basis og innebærer severing vev som begrenser median nerve. Dette kan enten gjøres som tradisjonelle "åpen release" endoskopisk kirurgi eller ved hjelp av et lite kamera festet til et rør. Endoskopisk kirurgi innebærer vanligvis mindre snitt og ofte gjør utvinning tid kortere.

Time Frame

Tidsrammen for utvinning fra carpal tunnel syndrom kan stole på behandlingen. Resepter for kortikosteroider vanligvis vare i 2 til 4 uker. En resept for fysioterapi kan vare 6 til 12 uker, med et forslag om at pasienter gjør øvelsene på egenhånd i flere måneder etter avsluttet veiledet terapi. De som gjennomgår kirurgi vanligvis føler forbedringer umiddelbart, men det kan ta flere uker til flere måneder for en full gjenoppretting. Fysioterapi er ofte nødvendig i forbindelse med kirurgi for at pasienten til å gjenvinne styrke og fleksibilitet i hånden, håndleddet og armen.

Forebygging / løsning

Utvikle carpal tunnel syndrom eller å ha et tilbakefall etter behandling kan forebygges ved å ta hvilepauser og betaler spesiell oppmerksomhet til ergonomiske arbeidsområder og veldesignede verktøy. Langvarig bruk av vibrerende håndverktøy eller traume til håndledd eller hånd gjennom idrett eller arbeidsrelatert skade kan føre til carpal tunnel syndrom i de som er født med trange carpal tunnel og som er derfor mer utsatt for å utvikle syndromet. I slike tilfeller bruker ergonomisk utformet verktøy, ta pauser, ofte strekke og bruk av personlig verneutstyr kan alle være nyttig for å hindre gjentakelse av carpal tunnel syndrom. Iført håndleddet splinter å holde armen og håndleddet justeres under arbeidsoppgaver kan også hindre syndromet fra å utvikle eller tilbakevendende.

Advarsel

Kortikosteroider kan ikke være et godt alternativ for alle pasienter. Lider med diabetes kan oppleve at du tar kortikosteroider langsiktig forstyrrer evnen til å håndtere blodsukkeret. De som revmatoid artritt eller diabetes kan ikke finne varig lettelse gjennom operasjon for carpal tunnel syndrom med mindre det underliggende medisinsk problem er også behandlet.

Riktige måten å gå med en stokk

Riktige måten å gå med en stokk


Ved hjelp av en stokk bidrar til å stabilisere og støtte deg mens du går. Du kan finne stokker med et enkelt tips eller fire tips på slutten. Hvis du trenger din stokk bare for balanse når du går, er en enkelt spiss stokk ofte nok. Quad-tipped canes er mer stabil hvis du trenger å plassere noen vekt på stokk i tillegg til å bruke det for balanse. Enten du trenger din stokk midlertidig eller permanent, gå riktig med stokk er viktig å lære. Feil walking mønstre dekk deg ut raskere og motvirke de positive effektene stokk gir.

Bruksanvisning

•  Ta tak i stokk i hvilken hånd du foretrekker. Avhengig av skade eller formål for å bruke en stokk, kan legen anbefale en bestemt gangmønster.

Flytt stokk når du går fremover med motsatt ben. Hvis stokken er i din høyre hånd, flytte den frem når du går frem med venstre ben.

La stokk på plass når du går fremover med det andre benet.

Tips og advarsler

  • Når du velger en stokk, må du velge en som er riktig høyde for deg. Noen stokker kan justeres, men en generell regel er at albuen og håndleddet bør bøye på behagelige vinkler når du holder stokk.
  • Mange stiler av grep er tilgjengelig; velg en som er behagelig i hånden. Hvis hånden du holder din stokk utvikler prikking eller nummenhet etter bruk av din stokk, må du kanskje prøve en annen grep.
  • Sjekk gummi spissen på din stokk ofte. Spissen hjelper deg å opprettholde trekkraft på flere overflater, og de kan slites fort ut. Erstatte dem etter behov.
  • Vær forsiktig når du går med stokk. Din stokk kan bli fanget på objekter som du manøvrere den, så ta hensyn til hvor du plasserer den.
  • Når du først begynner å bruke stokk, gå sakte. Etter hvert som du blir vant til din stokk du kan være i stand til å gå raskere. Lære å bruke en stokk tar ordentlig tid å mestre.

Mini Face Lift Prosedyre og gjenoppretting

Mini Face Lift Prosedyre og gjenoppretting


Mini ansiktsløft er mindre invasiv enn standard facelifts. De målrette bestemte områder i ansiktet og krever en kortere restitusjonstid, utlån dem kallenavnet "weekend" facelifts.

Kandidater

Mini ansiktsløft nytte yngre mennesker (30 til 40) som har minimal aldring på ansiktene deres, som svært små sagging i nedre ansiktet. Folk som ønsker å korrigere alvorlig sagging bør velge en full ansiktsløftning.

Prosedyre

Ved hjelp av små snitt, vil kirurgen manipulere og flytte ansiktsservietter for å forbedre den generelle utseendet på ansiktet. Han kan også beskjære overflødig fett nær halsen eller kjever. Denne operasjonen kan utføres endoskopisk, ved bruk av et lite kamera og røret, for å minimere arrdannelse.

Utvinning

Fordi kirurgi bruker minimalt invasive teknikker, er restitusjonstiden etter en mini ansiktsløftning betydelig kortere enn for en tradisjonell fullstendig ansiktsløftning. Pasienter som regel ta en uke å komme seg. Dette er en poliklinisk prosedyre og krever ikke en overnatting sykehus opphold.

Bivirkninger

Mini ansiktsløftning pasientene kan forvente å ha blåmerker, midlertidig smerte og nummenhet etter inngrepet.

Risiko

Risiko forbundet med mini facelifts inkluderer hematom, reaksjon på anestesi, infeksjon, arrdannelse og nerveskader.

Hva er farene ved brystforstørrelse?

Kvinner får brystforstørrelse operasjon for å forbedre utseendet på sine bryster. De gjør det for å øke deres bryststørrelse, gjør brystene ser mer symmetrisk og rekonstruere brystene sine etter en mastektomi. Kirurger plassere saltvann eller silikon implantater i henhold til brystmuskelen og vev for å oppnå ønskede resultater. Som enhver kirurgisk prosedyre, kan mange farer av bryst augmentations resultat av det.

Kapselkontraksjon

Kapselkontraksjon etter en brystforstørrelse oppstår når kroppen bygger opp arrvev rundt brystimplantater. Dette er kroppens naturlige reaksjon på kirurgi og kan forårsake smerte, herdet bryster og skjemmende. Mayo Clinic stab skribent sier at du trenger kirurgi for å korrigere denne tilstanden på brystene dine. Ifølge DocShop.com, plassere implantater under brystmuskulaturen i stedet for på toppen hindrer vanligvis denne tilstanden fra utviklingsland.

Brudd og lekkasje

Sprukket implantater føre til væske å lekke inn bryst og omkringliggende vev. Du kan sprekke implantater etter å ha opplevd en stump skade som slående rattet under en bilulykke. En Mayo Clinic stab skribent sier lekkasjer og sprekker etter bryst augmentations kan også forekomme som kan være umulig å oppdage over en periode. Langsomme lekkasjer fra saltvann implantater føre bryst til tap sin opprinnelige form, noe som gjør brystene vises saggy og rynkete. Kirurger bruker imaging tester for å påvise brudd i silikon brystimplantat.

Hematom

En fare som kan oppstå etter brystforstørrelse operasjon er et hematom. Hematomer er dammer av blod og væske i vevet rundt implantater, som resulterer i smerter, blåmerker og infeksjoner. Denne tilstanden oppstår etter operasjonen. Alvorlige problemer utvikles fra hematomer og kirurger umiddelbart tømme disse dammer av blod og væske. DocShop.com sier kirurger sette inn et rør for å drenere overflødig væske fra brystvevet. Rørene kan skade implantater, som fører til mer kirurgi.

Infeksjoner

Infeksjoner kan oppstå fra ethvert kirurgisk inngrep. I brystforstørrelse prosedyrer, infeksjoner utvikle løpet av de første seks ukene etter operasjonen. Antibiotika behandle infeksjoner, som kan ta måneder å rydde opp. En Mayo Clinic stab skribent sier at hvis infeksjoner ikke går bort, kirurger fjerne implantatene, og du må vente seks måneder til ett år å få nye implantater. Infeksjoner øker risikoen for å utvikle kapselkontraksjon. Redusere smitte risiko ved disse gjenopprettings instruksjonene fra legen.

Tap av følsomhet

Du kan oppleve tap av bryst følsomhet eller brystvorte nummenhet etter brystforstørrelse. The American Society of Plastic Surgeons nettsted sier denne tilstanden kan være midlertidig eller permanent. Tap av følsomhet skjer fordi nervebanene skifte eller forstyrre under brystoperasjon. DocShop.com sier midlertidig følsomhet fades bort i flere dager eller noen få måneder som nervene begynner healing. Permanente nerveskader påvirker seksuell respons og evne til å amme.

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena

Tegn og symptomer på Nummenhet i bena


Leg nummenhet, noen ganger referert til som parestesier eller sansetap, er en tilstand som kan oppstå i ett eller begge ben der bena er i stand til å føle varme, kulde eller trykk. Noen ganger når leg nummenhet er til stede, er en kriblende følelse følte. Tegn på nummenhet i bena kan være forårsaket av en skade eller indikere en helsetilstand som krever legehjelp.

Isjias

Når smerter, sammen med nummenhet, starter i baken og reiser nedover beinet, indikerer det et symptom på isjias. En utstikkende plate, som kalles radikulopati, forårsaker isjias. Dette er en plate ute av posisjon i ryggraden som legger press på radicular nerve. Symptomer inkluderer skarp smerte, en brennende følelse nedover beinet og svakhet eller nummenhet. De fleste som lider av isjias ikke krever kirurgi, og symptomene vil avta over tid.

Stenose

Spinal stenose er en innsnevring av ryggraden som vanligvis oppstår i korsryggen eller nedre del av ryggen regionen. Mellomrommene mellom virvlene blir mindre etter hvert som de mister vann med alderen. Skivene mellom ryggvirvlene mister sin evne til å absorbere støt, noe som gjør daglig aktivitet vanskelig. Som diskene utarte, ryggvirvlene skift og presse nerver i ryggmargen, forårsaker nummenhet og prikking i beinet.

Aterosklerose

Aterosklerose forårsaker en stor oppbygging av plakk eller fettholdig materiale i arteriene. Denne tilstanden fører til innsnevring og blokkering som fører til smerter i beinet. Symptomer vanligvis vises når innsnevring er alvorlig på grunn av blodstrøm som ikke kan holde tritt med etterspørselen etter oksygen til muskler. Når blokkeringen fortsetter å utvikle seg, nummenhet og en kald følelse oppstå.

Andre betingelser

Det er andre forhold som kan produsere tegn og symptomer på nummenhet i bena. Disse omfatter herpes zoster (helvetesild), unormalt lave nivåer av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, toksisk skade fra alkohol, bly eller tobakk, strålebehandling, diabetes og multippel sklerose.

Årsaker til Ensidig Nummenhet

Årsaker til Ensidig Nummenhet


Unilateral nummenhet (inkludert prikking eller tap av følelse på overflaten av huden) påvirker armer og ben. Nummenhet kan forekomme i den arm, ben, eller begge deler på den ene side av legemet, og kan også omfatte hudutslett, kul eller flekkete hud, smerte, tretthet eller utmatting. Symptomer varierer avhengig av den underliggende årsaken. Det er flere tilstander og sykdommer som forårsaker ensidig nummenhet.

Herniated disk

Herniate betyr å bule. Når en disk mellom to bein i ryggraden presser på nerver rundt det, det kalles en herniated disk og er vanligvis i korsryggen (del av ryggraden som ligger mellom bunnen av ribbeina og hoftene). Ensidig nummenhet, sammen med smerte som går over baken og nedover baksiden av det ene låret til leggen, er et tegn på at du kan ha en herniated disk.

Parkinsonisme

Unilateral nummenhet er et vanlig symptom i forbindelse med parkinsonisme, som refererer til en hvilken som helst tilstand som fører til bevegelsesforstyrrelser som finnes i Parkinsons sykdom som skjelvinger, langsom bevegelse, svekket tale eller muskelstivhet. Men å ha parkinsonisme betyr ikke at du har Parkinsons sykdom. Parkinsonisme kan være forårsaket av hjerneslag, hjernebetennelse (hevelse i hjernen), visse medisiner, eller hodeskade.

Elektrolyttforstyrrelser

En elektrolytt er et materiale i kroppen med frie ioner som driver elektriske signaler. Den riktige balansen av elektrolytter er viktig for å regulere alt fra oksygen til væsken i cellene dine. En ubalanse kan være forårsaket av dehydrering (ikke nok vann å gå inn i kroppen) eller overdreven hydrering (for mye vann i kroppen). Symptomene inkluderer uklarhet, svimmelhet og unilateral nummenhet i form av svake muskler.

Vitamin B12-mangel

Vitamin B12 er nødvendig for dannelsen av røde blodceller, så vel som helse av nervevev. Vitamin B12-mangel kan føre til anemi og irreversible nerve eller hjerneskade hvis venstre ubehandlet. Symptomer på vitamin B12-mangel kan være subtile i begynnelsen, og er tretthet, hjertebank (uregelmessig eller tunge hjerteslag) og kortpustethet. Hvis venstre ubehandlet symptomer vil forverres og inkludere blek eller gulaktig hud, diaré, vekttap og sårbarhet for smitte. Hvis venstre for lang, nevrologiske symptomene begynner å vise, for eksempel ensidig nummenhet, problemer med å gå, irritabilitet og glemsel.

Diabetes

Ensidig nummenhet kan skyldes diabetisk nevropati, en sykdom i nervesystemet som hos diabetikere vanligvis påvirker bein og føtter.

Lakunærinfarkt

En Lacunar (som betyr tom plass) infarktet (dødt vev) oppstår når de små blodårene i hjernen smale, forårsaker en lacunar hjerneslag. Ifølge Medisin Net, dette blokkerer arteriene, forårsaker vev å dø. Plutselige nummenhet eller svakhet i ansiktet, arm eller ben, spesielt på den ene side av legemet, er et vanlig symptom på en lacunar slag. Du kan også oppleve problemer med å snakke eller forståelse, problemer med å se, svimmelhet, eller en plutselig alvorlig hodepine.

Subakutt skleroserende panencefalitt

Subakutt skleroserende panencefalitt (SSPE) er en kronisk infeksjon av sentralnervesystemet som skyldes en variasjon av meslinger virus. Det vanligvis påvirker barn og unge voksne, etter en progressiv utforløypa som resulterer i død innen få år. Ifølge Medic8.com, det handler om en fem prosent sjanse for spontan remisjon (plutselige forbedring). SSPE kan oppstå hvor som helst fra 2 til 10 år etter den første meslinger sykdom, og forårsaker nevrologiske forringelse på grunn av svelling i hjernen og celledød.

Mindre vanlige årsaker til Ensidig Nummenhet

Ensidig nummenhet kan også skyldes bivirkninger fra medisiner, eksponering for kjemikalier som plantevernmidler, miljøgifter, alkohol, koffein, nikotin, eller bivirkninger som følge av strålebehandling. Enda mindre vanlige, men mulige årsaker, inkluderer migrene, multippel sklerose, beslag, eller underactive skjoldbruskkjertelen.

Ensidig nummenhet kan signalisere alvorlige nevrologiske lidelser, så hvis du opplever ensidig nummenhet ta kontakt med lege slik at han kan undersøke din medisinske historie og bestemme seg for en riktig diagnose og behandling.

Hvordan behandle Nummenhet på Lateral Foot

Hvordan behandle Nummenhet på Lateral Foot


Dersom føttene er såre og du har problemer med å gå, så har du sannsynligvis lider av foten nummenhet. Fot og tå nummenhet er forårsaket av flere ting, som for eksempel graviditet, leddgikt og diabetes. Ignorerer foten nummenhet vil gjøre føttene utsatt for skader og infeksjoner. Foot nummenhet kan unngås hvis du lære å ta godt vare på føttene. Du trenger riktig fotpleie, men du må også konsultere legen din om det er andre underliggende problemer med føttene.

Hvordan behandle Nummenhet på Lateral Foot

•  Undersøk føttene dine. Se etter skader, hud og negle variasjoner. Bruk et speil for å hjelpe deg å se vanskelige å nå områder.

Suge føttene i en bøtte med vann. Vanntemperaturen bør ikke være over 38 grader Celsius. Veldig varmt vann kan føre til mer smerte for dine føtter.

La dine føtter å suge i fem minutter. Hvis du suge føttene mer enn 5 minutter vil gjøre det tørt og gjør den utsatt for å rive.

Tørk føttene med et håndkle. Sørg for at du tørke mellom tærne. Det må ikke være fuktige områder som disse er en kilde til bakterier.

Påfør en Fukte kremen over føttene til å gjøre føttene glatte og myke. Men ikke sette fuktighetskrem mellom tærne, da dette kan føre til fukt.

Bruk bomullssokker som bomullsstoff vil gjøre huden din pust.

Om oppfinnelsen av morgenen etter pille

Om oppfinnelsen av morgenen etter pille


Nødprevensjon har blitt brukt av millioner av kvinner i mer enn 30 år med ingen rapporter om alvorlige komplikasjoner. Morgenen etter pille er en hormonell form for nødprevensjon som er tatt innen 72 timer etter ubeskyttet samleie eller prevensjonssvikt. Det er ikke brukt i den typiske mote av kontinuerlig hormonell prevensjon. Det er påstått at det er ingen grense for hvor mange ganger en kvinne kan trygt bruke morgenen etter pille.

Fakta

Morgenen etter pillen er et prevensjonsmiddel tiltak tilgjengelig for kjøp for de 18 og eldre uten resept. Denne formen for prevensjon er ansett som en backup alternativ og hindrer graviditet på en av tre måter: Den normale menstruasjonssyklusen endres, forsinke eggløsning; eggløsningen hemmes, noe som betyr at egget vil ikke bli frigitt fra eggstokken; slimhinnen i livmoren er irritert for å hindre implantasjon av et befruktet egg. Morgenen etter pille er 98-99 prosent effektiv.

Typer

Plan B er et høyt nivå dose av hormonet gestagen levonorgestrel som krever en kvinne å ta den første pillen innen 72 timer etter ubeskyttet sex eller prevensjonssvikt og en annen pille 12 timer senere. Plan B-One Step er en en-pille løsning for å bli tatt i løpet av den 72-timers tidsramme. Forebygging EC er også en to-dosering nødprevensjon, som Plan B, men inneholder hormoner etinyløstradiol og levonorgestrel.

Time Frame

Det er en 72-timers vindu av muligheter når du tar morgenen etter pille. Etter ubeskyttet samleie eller prevensjonssvikt, kan en kvinne kan ta morgenen etter pille for å minimere sjansene for å bli gravid. Den originale merkevare, Plan B, kreves en kvinne å ta en ekstra pille 12 timer etter å ha tatt den første dosen. En nyere versjon, Plan B-One Step, godkjent av FDA og utgitt i august 2009, krever en kvinne å ta bare en dose innen den første 72-timers tidsramme. Jo før du tar morgenen etter pille, jo mer effektivt det er.

Effekter

Tar morgenen etter pillen kan produsere noen eller alle av disse bivirkningene: kvalme og oppkast, svimmelhet, tretthet, hodepine, ømme bryster, magesmerter og / eller en tidligere eller senere neste periode. Noen alvorlige bivirkninger er rapportert. Hvis du opplever noe av det følgende, må du kontakte lege eller ringe 911 umiddelbart: alvorlige magesmerter, kortpustethet, brystsmerter, hodepine, uklart syn og andre synsproblemer og / eller ben eller arm smerter eller nummenhet.

Misforståelse

Siden morgenen etter pillen kan tas opp til tre dager etter ubeskyttet samleie eller prevensjonssvikt, er begrepet "morgenen etter" misvisende. Det har vært mye kontrovers rundt metodikken bak dette nødprevensjon. I en 2007 studie av leger Mikolajczyk og Stanford ved Institutt for indremedisin i Public Health ved University of Bielefeld (Tyskland) viser tydelig at pillen er "reell effekt" omfatter mekanismer som hindrer et befruktet egg fra implantasjon, forårsaker en tidlig abort.

Advarsel

Morgenen etter piller er aldri til å bli brukt når en kvinne vet allerede at hun er gravid. Kvinner med kjent allergi for levonorgestrel bør ikke ta morgenen etter pille.

Årsaker til Toe Nummenhet

Nummenhet i tærne kan være en smule irriterende, midlertidig tilstand eller kan være en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand. Årsakene til nummenhet i tærne omfatter kroniske medisinske lidelser, livsstilsfaktorer og miljømessige eksponeringer. Vurdere denne informasjonen fra American Academy of Family Physicians og Mayo Clinic om årsakene til tå nummenhet.

Dårlig holdning

Hvis du sitter med anklene krysset eller med en fot under din rumpe, kan du oppleve nummenhet i tærne.

Trange sko

Selv om høye hæler og spisse toe sko kan være attraktiv, kan de constrict tærne og forårsake nummenhet.

Perifer nevropati

Nummenhet i tærne som er ledsaget av en brennende eller prikkende følelse i føttene, hender eller fingre kan være et resultat av perifer neuropati.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati kan føre til nerveskader i ekstremiteter som et resultat av dårlig sirkulasjon relatert til dårlig forvaltet diabetes.

Neuroma

En svulst på en av nerver av tærne kalles en neuroma og kan føre til tå nummenhet og smerter mens du går.

Koldbrann

Koldbrann i tærne kan skyldes infeksjon i et sår eller ubehandlet diabetes og kan føre til tå nummenhet, misfarging av huden og en stygg lukt.

Frostbite

Dersom nummenhet i tærne skjedde etter å ha vært ute i kaldt vær, kan du ha frostskader, som krever øyeblikkelig medisinsk behandling.

Årsaker til Hånd Nummenhet

Årsaker til Hånd Nummenhet


Hånd nummenhet kan være et resultat av en rekke årsaker, fra nerveskader til dårlig ergonomi. De fleste av nerver i hånden kjøre fra armen til hånden og fingrene. Skader på nerver kan være et tegn på alvorlig skade eller sykdom, og bør undersøkes av lege, spesielt når nummenhet kommer på raskt og er etterfulgt av skyting smerte.

Stroke

Hånd nummenhet kan være en indikasjon på et slag pågår. Hvis nummenhet kommer plutselig og er ledsaget av smerten skyter opp armen, kan et hjerneslag være i gang, og pasienten bør få akuttbehandling. Andre symptomer som kan følge med nummenhet hvis et slag er i gang er svimmelhet, forvirring, problemer med å snakke og lammelser.

Inaktivitet

Når armen er inaktiv i en lengre periode, for eksempel når du sover eller sitter, blir sirkulasjonen avskåret, og hånden kan bli nummen. Manglende blodtilførsel til hendene kan også være et resultat av plakk i arteriene og kan signalisere alvorlige komplikasjoner. Flytting og rister hånden for å se om følelsen igjen raskt kan teste alvorlighetsgraden av tilstanden. Hvis hånden er fortsatt nummen etter å flytte den rundt, bør lege kontaktes.

Nerve

Ifølge National Institutes of Health, kan nerveskader til en plate i ryggen føre til at armene og hendene til å gå nummen. Når flyttet inn i en bestemt posisjon, vil den herniated plate legge press på nerver og skape nummenhet. En skade på toppen av ryggraden, nær halsen, presenterer vanligvis som kriblende og smertefull nummenhet eller følelse i armer og hender, mens lavere ryggskader påvirker vanligvis bein og føtter.

Carpel Tunnel Syndrome

Når midten nerve som går til hånden er skadet, kan det resultere i nummenhet og carpel tunnel syndrom. Tilstanden er først og fremst forbundet med repeterende bevegelser gjort i arbeidsforhold, for eksempel keyboarding og snekring, som krever de samme håndbevegelser i timevis. Den innledende nummenhet vil presentere i tommelen og av hånd om følelsen skyldes Carpel tunnel-syndrom. Hevelse ofte følger følelsene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen, også kalt Raynauds sykdom, er en sirkulasjons tilstand som forårsaker ekstremiteter, som nese, ører, tær og fingre, å prikke og gå nummen når de utsettes for kulde, eller når en person opplever ekstreme følelser eller stress. Blodårene constrict som svar på kulde og stress, og sende en kriblende følelse gjennom hendene, til slutt lammende ekstremiteten. Den lammende følelsen kan vare i et par minutter eller et par timer. Leger ved National Institutes of Health rapporterer at avspenningsteknikker er en av de beste forsvar mot hånd lammende angrep for folk som lider av Raynauds sykdom.

Hvorfor er din Palm Blå Etter Åpne Carpal Tunnel kirurgi?

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel syndrom oppstår når median nerve er komprimert i carpal tunnel av håndleddet. Den carpal tunnel er dannet av håndleddet ben og et sterkt bånd av bindevev som går tvers over toppen av dem. Foruten median nerve, holder carpal tunnel også sener som bøyer fingrene og tommelen. Carpal tunnel syndrom skjer når dette området blir irritert eller tykner. Dette skaper en kompresjon på median nerve. Du vil føle carpal tunnel syndrom av nummenhet eller prikking i hånden. Du kan også føle det som en svakhet i grep.

Kirurgisk behandling

Selv milde tilfeller av carpal tunnel syndrom kan behandles nonsurgically, mange tilfeller kreve kirurgi for å redusere presset på carpal tunnel. Mer enn 350.000 operasjoner for carpal tunnel utgivelsen utføres hvert år i USA. Dette gjøres ved å skjære bindevevet over toppen av carpal tunnel. Lokal anestesi blir sprøytet inn i håndleddet, slik at ingen smerte følt under operasjonen. En tilstrammende benyttes på den øvre arm til å redusere blødning under operasjonen. Et kutt er deretter gjort i håndflaten, og bindevevet er kuttet, slik at trykket på carpal tunnel. Huden blir deretter lukket med suturer.

Etter kirurgi

Din bandasjert hånd må holdes forhøyet etter carpal tunnel kirurgi for å holde hevelsen nede. Du kan også få smertestillende medisiner for å redusere betennelse og å bruke kjøleelementer til også redusere hevelse. Hold dressing ren og tørr. Du må dekke hånden med en plastpose når du dusjer eller bader. Stingene fjernes etter ca 2 uker, og da blir du nødt til å gjøre øvelser legen din vil gi deg å gjenvinne styrken i hånden.

Hva en blå hånd Means

Selv om de fleste operasjoner går problemfritt, er det noen risiko for carpal tunnel kirurgi. De omfatter blodkar skade, infeksjon, nerveskader og seneskader. Fargen på hånden din kan være en indikasjon på et problem. Mørk blå eller brun misfarging av hånden etter operasjonen er ikke uventet, og vil forsvinne i løpet av få dager. Misfarging kommer fra blåmerker og bør forsvinne. Men hvis hånden blir blek blå eller hvit, kan det tyde på et opplag problem, og du bør kontakte legen din.

Hva er faser av Sorg etter dødsfall?

Hva er faser av Sorg etter dødsfall?

Det er ingen tidsplan for sorg, og heller gjøre noen to individer sørger på samme måte. Men det er universelle faser som ligger bak hvert menneskes erfaring med tap, forklarer University of Rochester. Enten du sørger over dødsfallet til en kjær eller ønsker å støtte en sorgtynget venn, gjenkjenne faser av sorg og stimulere til en positiv reise mot helbredelse.

Shock

Det første sjokket av tapet er ofte behandlet gjennom fornektelse, nummenhet og isolasjon, melder PsychCentral hjemmeside. De etterlatte kan illogically rasjonalisere eller unngå fakta å gjøre dem virke mindre reell for en kort periode. Dette er en naturlig menneskelig mestring mekanisme utviklet for å unngå enhver virkelighet som er for harde til bart.

Anger

Tap innebærer lidelse, som ofte er svært vanskelig å takle. Å avverge smerter, er intense følelser forandret retning og omformet i sinne, PsychCentral stater. Kjære, livløse objekter, fremmede, kjæledyr eller avdøde kjære kan bli et mål for aggressive følelser. De etterlatte kan oppleve følelser av harme for å bli forlatt eller å ha sine kjære tatt bort. Selv om en sørgende individ erkjenner at målene ikke er logisk å klandre, sorg naturlig egger disse følelsene.

Lønnsforhandlinger

Folk utvikler ofte en lang liste over "hvis bare", når de føler at de er ute av stand til å kontrollere overveldende hendelser. Denne måten å tenke på er et forsøk på å gjenvinne en følelse av kontroll, selv om det betyr å føle ansvar for en kjæres død ved å rasjonalisere at utfallet kunne vært forhindret hadde noe vært gjort annerledes. De etterlatte kan bukke under for "magisk tenkning" og se til Gud eller åndelige vesener for å bedre situasjonen, University of Rochester råder.

Fortvilelse

Lengsel etter en avdød kjær er naturlig. Det vil være et dypt ønske om den avdøde til å returnere, som kan være ledsaget av gråtetokter, angst, forvirring, frustrasjon og til og med lykke hvis hyggelige minner fra den tapte kjære kommer til tankene. Sørgende kan gå gjennom en følelsesmessig berg-og dalbane. Noen opplever mareritt, hallusinasjoner, unngå eller klamrer seg til den avdøde ens personlige elementer, tilbaketrekking, tretthet og tap av appetitt, ifølge Hospice hjemmeside. Det kan være skyldfølelse for å isolere seg selv fra levende slektninger og venner, som kan legge til følelsen av depresjon. Båredekorasjoner og praktiske rundt tap kan føre til overdrevet stress som kan føle tyngende.

Aksept

En periode med rolig tilbaketrekning markerer et trekk mot aksept, PsychCentral stater. En tilstand av emosjonell apati og fortvilelse er gradvis fortrenges av positive minner fra den avdøde. Dette er den omstillingsfasen av sorg, hvor interessen for dag-til-dag-aktiviteter returnerer. Den sørgende kan gjenvinne en følelse av normalitet og anta daglig fungering. En sørgende individ kan skape fred og gå videre ved å akseptere realiteten i situasjonen, og dermed overgangen til en mer positiv og produktiv tilstand av å være.

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

Nummenhet eller en kriblende følelse i fingertuppene (eller andre ekstremiteter) kan være forårsaket av en rekke medisinske plager. Sensorisk tap oppstår oftest når kroppen holder seg i en posisjon i en lengre tidsperiode. Men i et slikt tilfelle, bør sensasjon tilbake innen fem minutter. Hvis følelsen ikke returnerer innen 30 minutter-eller sansetap oppstår på grunn av en uforklarlig grunn-oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

•  Forstå at mangel på jevn blodstrøm til noe område kan føre til tap av følelse. Dessverre er en mangel på blodige uttaket ikke alltid forårsaket ved ganske enkelt igjen i en posisjon i en lengre tidsperiode, men snarere på grunn av overskytende plakk i arteriene. Denne tilstanden kalles aterosklerose og må behandles øyeblikkelig på grunn av risiko for hjertesvikt og andre, eventuelt liv-endelse, betingelser.

Oppsøk lege hvis du opplever konsekvent nakkesmerter kombinert med nummenhet i fingertuppene. I mange tilfeller vil en herniated disk legge press på nervene i ryggraden, som er direkte knyttet-og tjene en stor feed av informasjon til dine ekstremiteter. Kirurgi vil, ofte, korrigere en herniated disk, men vær forberedt på opp til ni måneder med bedring etter inngrepet.

Undersøk håndleddene for eventuelle symptomer nært beslektet med carpal tunnel syndrom. Ifølge medisinsk hjelp rens nettsted, oppstår carpal tunnel syndrom når trykket er plassert på "median nerve på det punktet der den passerer gjennom håndleddet." Overskudd press på median nerve kan føre til prikking eller tap av følelse i fingertuppene. Hvis du opplever noen håndleddet smerte kombinert med tap av følelse i fingertuppene, ta kontakt med en lege som har spesialisert seg på carpal tunnel syndrom.

Konsulter lege hvis et utslett, kortpustethet, svimmelhet, eller tretthet følge tap av følelse i fingertuppene. Ifølge medisinsk hjelp rens nettsted, disse symptomene indikerer en mer alvorlig problem og bør behandles umiddelbart.

Oppsøk lege hvis du opplever tap av følelse eller kribling i fingertuppene eller annen grunn som ikke er nevnt ovenfor. Andre årsaker som for eksempel migrene og hjerneslag kan forårsake nummenhet i fingertuppene, og bør ikke tas lett på, som,, er rett og slett mange ganger tap av følelse i en ekstremitet et forvarsel for noe mye mer alvorlig.

Hint

  • Instruere en venn eller familiemedlem til å presse fingertuppene hvis du begynner å mistenke tap av følelse. Noen ganger, taper kroppen momentant evnen til å føle visse materialer, men en fast klemme er bestandig målt av menneskekroppen.
  • Svelges to aspirin om tap av følelse i fingertuppene skjer, så problemet kan være relatert til ditt hjerte.
  • Oppsøk lege umiddelbart hvis noen av de ovennevnte forekomme. Forebyggende medisin er den sikreste praksis når du arbeider med tap av følelse i ekstremiteter.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm


Nummenhet følte i venstre arm kan bety en rekke helseproblemer. Selv om dette er den tradisjonelle tegn på et hjerteinfarkt, husk at dette er ikke alltid tilfelle. Mens du bør ikke ignorere noen smerte som oppstår i kroppen din, hoppe til konklusjoner er ikke klokt heller. Hvis du føler vedvarende nummenhet i venstre arm eller hvis armen begynner å skade, selv om du ikke har vært engasjert i fysisk aktivitet, kontakt lege for å fastslå problemet.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvis du trakk musklene i venstre arm spille idrett eller bære tunge gjenstander, kan det hende du har forstuet eller anstrengt armen. Nummenhet er et vanlig symptom på en slik skade. Bruk en ispose umiddelbart etter skaden. Rådfør deg med helsepersonell hvis du har skadet armen forårsaker nummenhet og kribling.

Hvis din venstre arm begynner å skade uten noen åpenbar grunn, bør du oppsøke lege. Avhengig av din alder, hjerteinfarkt eller hjerneslag kan være årsaken. Du kan også oppleve smerter i kjeve, venstre skulder, kortpustethet og en tetthet i brystet. Ta en aspirin for å hjelpe tynne blodet, og deretter gå til legevakten umiddelbart for å redusere muligheten for permanent skade på hjerte eller hjerne.

Gjentatte bevegelser er en annen årsak til nummenhet i både venstre og høyre arm. Hvis jobben din krever at du tilbringe timer å utføre de samme aktivitetene, kan du bli anstreng visse muskler. Besøk din lege for å avgjøre om du har carpel tunnel symdrome. Varierende arbeidsoppgaver, bor hydrert og ta hyppige pauser er alle måter å unngå denne tilstanden.

ett av symptomene av arvelig amyloidose er nummenhet i både venstre og høyre armer. Denne sykdommen er forårsaket av amyloid buildup i vev i kroppen. Amyloid er en av de fire essensielle proteiner som trengs for at kroppen skal fungere normalt.

Oppsøk lege for å forhindre plutselige tragedier fordi det er mange grunner til venstre arm nummenhet. Dersom nummenhet fortsetter for en dag eller lengre, må du kanskje ha røntgen gjort for å finne ut hvorfor nummenhet skjer.

Hint

  • Aldri ignorere smerte som oppstår i kroppen din som det kunne bety helseproblemer.
  • Denne artikkelen er på ingen måte er en erstatning for medisinske råd. Hvis arm nummenhet oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Waking Up med prikking og nummenhet i hender

Waking hele natten med prikking og nummenhet i hendene kan være utmattende og frustrerende, spesielt hvis det skjer på en jevnlig basis. Siden disse følelsene kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander, bestemme den underliggende problemet er første steg til å motta riktig behandling og eventuell lettelse.

Carpal Tunnel Syndrome

Carpal tunnel er en smal passasje i håndleddet gjennom hvilke sener og median nerve løp. Median nerve er ansvarlig for motoriske og sensoriske funksjoner i tommelen, pekefinger, langfinger og ringfinger. Noe som øker presset på denne nerve forårsaker carpal tunnel syndrom. Smerter, prikking og nummenhet kan utstråle fra håndleddet ned til hånden eller oppover til armen, til slutt fører til svakhet i hånden, tap av grep styrke og tendensen til å slippe gjenstander. Carpal tunnel syndrom kan skyldes skade som fører til hevelse i håndleddet, væskeansamling på grunn av graviditet eller andre medisinske tilstander, som diabetes, revmatoid artritt, hypotyreose eller hormonelle lidelser. Den mest utbredte årsaken derimot er repeterende fleksjon og ekstensjon av hånden, særlig når det gjøres med stor kraft, i lange perioder av gangen.

Cervical spondylose

Cervical spondylose er en tilstand som følge av aldersrelatert slitasje av ryggvirvlene i nakken, vanligvis oppstår etter fylte 40. forverring av bein og brusk kan føre bein spurs (utvekster) for å danne på ryggvirvlene som kan komprimere nerver, forårsaker smerte, stivhet og muskelspasmer i nakke, skulder, arm, eller brystet. Nummenhet, svakhet og prikking kan oppleves i armer, hender, ben eller føtter. Andre symptomer inkluderer en mangel på koordinering, vanskeligheter med å gå og unormale reflekser.

Thoracic Outlet Syndrome

Thorax utløp er det lille området mellom kravebeinet (kragebenet) og brystkassen gjennom hvilke blodårer og nerver passerer på vei til armene. Kompresjon på nerver eller blodårer kan føre til nummenhet, smerter, svakhet og prikking i midten, ring og små fingre og i indre underarm. Nålestikk opplevelser kan også bli følt i nakke og skuldre, og blir ofte utløst av bære tunge gjenstander. Thoracic outlet syndrom kan skyldes tilstedeværelsen av en ekstra cervical ribbe eller tett bryst eller nakke muskler. Vanligvis personer som lider av denne tilstanden har en historie med en skulderskade eller overforbruk av skulderen.

Perifer nevropati

Perifer nevropati er en lidelse der nervene i det perifere nervesystemet (PNS) er skadet. Symptomene er avhengig av typen av nerver påvirkes. Sensoriske nerveskader forårsaker smerter, prikking, nummenhet og svie, mens motor nerveskader forstyrrer muskelkontroll og forårsaker kramper og svakhet. Perifer nevropati kan være forårsaket av sykdom av nerver i seg selv eller ved andre sykdommer slik som diabetes, alkoholisme og reumatoid artritt. Andre mulige årsaker er ernæringsmessige mangel, bly eller kvikksølvforgiftning eller tilstedeværelse av svulster.

Cubital Tunnel Syndrome

Ulnar nerve passerer gjennom en benete passasje bak albuen kalt cubital tunnel. Treffe din "funny bone" er faktisk treffe din ulnar nerve. Trykk eller irritasjon i ulnar nerve fører prikking og nummenhet i de to siste fingrene og håndflaten. Nummenhet er vanligvis utløses ved å holde albuen bøyd i lange perioder av gangen. Oftest opptrer cubital tunnel syndrom som følge av skade på albuen fra frakturer, forvridning eller vridning, men kan også skyldes arbeid som krever repeterende albue fleksjon.

Tegn og symptomer på rabies etter å få bitt av hund

Tegn og symptomer på rabies etter å få bitt av hund


Mens hundene sjelden bære rabies virus på grunn av moderne vaksinasjonskrav, infeksjon med rabies fra hunden biter er fortsatt mulig. Post-eksponering medisinering er tilgjengelig, men behandlingen er suksessraten er direkte korrelert med hvor snart etter smitte vaksinasjonsregime er begynt. Ikke vent til symptomene vises, fordi på den tiden, har rabies virus spres utover dagens medisinske evner til å kurere sykdommen.

Feber, hodepine og tretthet

Noen av de første symptomene på rabies eksponering er nesten umulig å skille fra influensa. De fleste ofrene viser de første tegn på å være uvel - ofte en høy temperatur, hodepine, tap av matlyst eller ekstrem tretthet - innen to uker til tre måneder for å bli smittet.

Ubehag ved Bite-området

Omtrent halvparten av de mennesker bitt av en rabiat dyr vil oppleve smerter, nummenhet, eller kløe på stedet av deres bite, ofte uker etter at såret skulle ha grodd helt.

Angst, forvirring eller hallusinasjoner

En av de første tegn på at sykdommen har spredd seg til hjernen er utstillingen av ukarakteristisk oppførsel, som kan variere mye, men generelt begynner rundt 10 dager etter at influensalignende symptomer første vises. Ofre kan oppleve alvorlig depresjon eller angst, nedsatt kognitiv evne og forvirring, hallusinasjoner eller søvnløshet.

Hel eller delvis lammelse

Den ultimate dødsårsaken i rabies ofrene er vanligvis luftveiene eller hjertesvikt som følge av lammelser. Som sykdommen sprer seg i hele kroppen, kan den plagede bli ute av stand til å flytte en eller flere av sine ekstremiteter, eller føler ekstremt svak. Etter hvert vil rabies virus lamme kjerne organer som kreves for å holde et menneske i live.

Spyttsekresjon og Hydrophobia

Med lammelse kommer den manglende evne til å svelge på riktig måte, noe som resulterer i overproduksjon av spytt, og tap av evnen til å snakke. Et karakteristisk tegn på sluttstadiet rabies, vannskrekk, er ofte sett på dette punktet. Smittet person kan kreve vann for å slukke tørsten, så panikk eller kvele mens du prøver å drikke det.