Digidexo.com

alkohol hallusinasjoner leverskader

Virkninger av alkohol

Virkninger av alkohol


Alkohol, som en beroligende, har kortsiktige og langsiktige effekter på deg mentalt og fysisk. Ikke alle av alkoholens effekter kan skade deg, men alkohol har potensielt skadelige egenskaper. Et beløp av alkohol kan føre til disse effektene, men jo mer alkohol du drikker, jo mer innflytelse disse effektene vil ha.

Short - varige effekter

Alkohol har kortsiktige effekter fordi blodet absorberer det lett fra magen. Alkohol har kognitive effekter som svimmelhet og senking av hemninger, sier drugfree.org. På grunn av de lavere hemninger, svekker det dom, forårsaker enkeltpersoner til å engasjere seg i atferd de ellers ikke ville gjøre.

Fordi alkohol fungerer som en nervesystemet, vil det forvrenge ditt syn og hørsel, samt din evne til å oppfatte virkeligheten og sortere gjennom dine følelser. I noen mennesker, dette fører til økt omgjengelighet, og i andre fører det til økt aggressivitet. Fysiske kortsiktige effektene av alkohol er kvalme, oppkast, søvnløshet, dårlig ånde, hodepine, tørst og utmattelse, sier drugfree.org. Du kan minimere de kortsiktige effektene av alkohol ved å forbruke det sakte og med mat.

Langtidseffekter

En av de primære langsiktige effektene av å konsumere alkohol på en jevnlig basis er en alkohol avhengighet. Symptomer på å trekke seg fra en langvarig alkoholavhengighet omfatte angst, hallusinasjoner og nervøse skjelvinger, ifølge drugfree.org. Andre langsiktige effektene av å konsumere alkohol inkluderer leverskader, eller skrumplever, vitaminmangel, hjerneskade, magesykdommer, impotens og noen former for kreft som brystkreft, munn og spiserørskreft.

Overdreven alkoholbruk kan også føre til føtalt alkoholsyndrom hos gravide kvinner, som fører til abort eller betydelige misdannelser. Barn født med føtalt alkoholsyndrom kan lide av psykiske og fysiske misdannelser. Også har forskere knyttet potensial til å misbruke alkohol fra foreldre til barn, selv om de ikke vet om dette har en genetisk komponent eller om barn lærte av alkoholholdige foreldre, ifølge drugfree.org.

Effekter på helsemessige forhold

Regelmessig, moderat inntak av alkohol har positive effekter i forebygge og redusere symptomer på hjertesykdom, ifølge WebMD.com. Moderat forbruk betyr én drink per dag for kvinner og to drinker for menn. Definisjonen av en drink er 1,5 oz. av sprit, 12 oz. øl eller 5 oz. vin. Moderat alkoholforbruk har beskyttende effekt mot demens, diabetes og Barretts øsofagus. Betydelig alkoholkonsum opphever disse effektene og forårsaker ytterligere skade på hjertet, høyt blodtrykk, fedme og slag.

Fysiske effektene av alkoholavhengighet

Fysiske effektene av alkoholavhengighet


Alkoholavhengighet, bedre kjent som alkoholisme, er en tilstand som beskriver en person som jevnlig bruker alkohol, til tross for visning av fysiske symptomer, som tilbaketrekning og høy toleranse. I tillegg til å forårsake familie, sosiale og atferdsproblemer, kan alkoholisme forårsake langsiktig og uopprettelig skade på kroppen.

Leverskader

Når for mye alkohol er konsumert for fort, har leveren en vanskelig tid å holde opp. Leveren forbrenner alkohol, frigjør giftstoffer og frie radikaler som kan skade leverceller. Langsiktig alkoholbruk kan føre til alkoholinduserte sykdommer som alkoholisk hepatitt og skrumplever. Konstant betennelse i leveren og de skadelige virkningene av alkohol på leverceller kan føre til arrdannelse i leveren vev. Leveren er ikke lenger i stand til å utføre sine normale funksjoner som å lage proteiner, bidrar til å bekjempe infeksjoner, rense blodet, hjelper fordøye mat og lagring av energi. Alkohol-indusert leversykdom og skrumplever er ledende dødsårsaker hos alkoholikere.

Mage Damage

Alkohol øker mengden av syre i magen, noe som over tid kan føre til magesår, gastritt og tarmsår. Alkohol og oppkast som ofte følger sitt misbruk kan også skade slimet som beskytter spiserøret, noe som kan føre til sure oppstøt, eller i alvorlige tilfeller, esophageal blødning.

Brain Damage

Den umiddelbare effekten av alkohol på hjernen er tydelig og kan sees tydelig når en person er beruset. En beruset person kan oppleve sløret tale, tåkesyn, nedsatt hukommelse, tap av balanse, og reaksjonstidene. Alkoholikere kan oppleve hyppige strømbrudd og minne bortfaller når man drikker tungt. Langsiktig alkoholbruk kan føre til varige skader, dreper titusenvis av hjerneceller med hver episode. Alkoholikere kan utvikle langsiktige lærevansker, tap av kognitive ferdigheter og hukommelsestap.

Abstinenssymptomer

Mindre enn 24 timer etter å ha drukket, kan alkoholikere begynner å vise tegn til tilbaketrekning. Fysiske symptomer er kvalme, hodepine, søvnløshet, ukontrollerbar risting eller skjelving, og økt hjertefrekvens. De mer farlige symptomer på alvorlig alkoholabstinens er beslag, alkohol hallusinasjoner og delirium. Tilbaketrekking kan også føre til angst, rastløshet, nedsatt mental evne, voldelig atferd og irritabilitet. I tilfelle av alvorlige alkoholikere, bør seponering bli overvåket under medisinsk behandling og kan ta opptil en måned.

Grønn te Fordeler for leveren

Grønn te Fordeler for leveren


Grønn te, laget av de tørkede blader av eviggrønn busk Camellia sinensis, dateres tilbake minst 5000 år. Det er tre hovedkategorier av te: grønn, svart og oolong te. Selv om de kommer fra det samme plante, grønn te produsert fra ikke-fermenterte blader har den høyeste konsentrasjon av antioksidanter. Den intense konsentrasjonen av antioksidanter i grønn te har flere helsemessige fordeler for leveren.

Mitigates herjinger alkoholisk Fatty Liver Disease

I dag, noen to tredjedeler av alle amerikanere er overvektige, og en av tre som kan klassifiseres som overvektige. Alkoholisk fettleversykdom [NAFLD) er utbredt blant overvektige og diabetikere. En fersk studie vises i februar 2009 utgaven av Journal of Nutrition beskriver funn som bekrefter at grønn te beskytter mot alkoholisk fettleversykdom hos mus. I studien, var genetisk overvektige mus matet grønn te-ekstrakt i doser tilsvarende 3-7 kopper grønn te hver dag i seks uker. Grønn te blokkerte mengden av fett som er lagret i leveren hos de overvektige mus, reversert nedgang i leverens antioksidantforsvar og forbedret leverfunksjonen.

Forhindrer oksidativt stress forårsaket av alkohol

Alkohol i kroppen produserer skadelige frie radikaler som overvelde leve tilførsel av antioksidanter, noe som resulterer i leverskade. Tallrike studier støtter konklusjonen om at grønn te blunts skadevirkningene av alkohol hos rotter. En slik studie publisert i mars-april 2002 utgaven of Biological Chemistry fant at rotter fôret høye nivåer av alkohol samt grønn te ekstrakt ble beskyttet fra tidlig, alkohol-indusert leverskade. En utvidet undersøkelse som omfatter mennesker, rapporterte i desember 2009 utgaven av Cancer Causes and Control, spores 41 761 japanske voksne 40-79 år over en ni-års periode. Denne studien er viktig fordi det anses flere variabler som inngår ikke bare grønn te-forbruk, men også alkoholforbruk, røykevaner og fisk og grønnsaker forbruk. Studien konkluderte med at grønn te forbruk er assosiert med en redusert risiko for å utvikle leverkreft.

Beskytter leveren Under Transplantasjon

Flere ulike studier har også vist at grønn te kan øke sjansen for en vellykket levertransplantasjon. I en studie ble to grupper mus utsatt for lever kirurgi; ene gruppen fikk EGCG, den betydelige antioksidant innen grønn te, og den andre gruppen av mus var det ikke. Musene matet grønn te før operasjonen hadde en 100 prosent overlevelse, mens de som ikke er lei grønn te hadde en 65-prosent overlevelse. I en annen studie forskere skyllet en rottefettlever i en oppløsning inneholdende grønn te-ekstrakt før transplantasjonen, og det funnet at fremgangsmåten reduseres sjansene for transplantasjonssvikt.

Hvor mye Milk Thistle Skulle en person ta?

Melk tistel frø vokser på en vanlig plante som vokser lett i en solrik beliggenhet. Den bruker alt fra healing fordøyelses membraner til å minimere effekten av leverskader. Milk Thistle er lett å ta i et skjær, kapsel eller te. Når du bestemmer hvordan du dosen din melk tistel supplement, er det en rekke sikkerhets, medisinske og bivirkning bekymringer du bør ta hensyn til før du gjør dine doserings beslutninger.

Sikkerhet

Hvis du tror du har leverskade, ikke ta melk tistel uten å kontakte legen din først. Ifølge "The One Earth Herbal Sourcebook" av Alan Tillotson, et al., Er melk tistel tenkt å "speed clearance" over-the-counter og reseptbelagte legemidler. Hvis du tar medisiner, ta kontakt med legen din for å se om det vil samhandle med melk tistel tilskudd. Høye doser av melk tistel bør ikke tas uten tilsyn av en lege eller erfaren urtemedisin profesjonell.

Side Effects

Bivirkninger av melk tistel er kvalme, magekramper, oppkast og diaré, ifølge University of Maryland Medical Center. I en studie, opplevde pasienter som tar en melk tistel kapsel supplement alvorlige bivirkninger på fordøyelsen. Til slutt, studiens forfattere mistenkt forurensninger å være årsaken, ifølge The National Cancer Institute. Melk tistel bivirkninger forekommer hyppigst ved høyere doser og kan være en indikasjon på en overdose. For mer informasjon om forurensning og andre aspekter av kosttilskudd sikkerhet, se ressurser til US Food and Drug Administration Guide til Dietary Supplement Safety.

Skjær

Et skjær er en forberedelse stil brukt i urtemedisin som innebærer soaking urte materiale i å drikke alkohol for å danne en lett absorberes urte supplement. Urten er vanligvis gjennomvåt i ca to uker, og deretter drenert fra alkohol for å danne et partikkelfritt væske. I "The One Earth Herbal Sourcebook", en tinktur regime med 20-40 dråper 1: 5 tinktur av bakken frø, administrert tre ganger daglig, anbefales. Selv tinkturer er vanligvis anbefalt av naturmedisinere som urte medisinsk form med de beste absorpsjonseffekter, alkoholikere eller de med alkoholrelatert leversykdom bør unngå tinkturer å holde fra å forverre alkoholisme eller leverskade.

Silymarin

Silymarin er antatt å være den aktive ingrediensen i melk tistel. Selv om effektive ved lave doser, har silymarin blitt brukt i terapeutiske doser av opp til 200 g pr kg kroppsvekt. En begynner ved hjelp av melk tistel bør starte med en lav dose på 50 til 100 mg to ganger per dag og øke dosene når han er komfortabel med doseringen.

Tørket Herb Kapsler

Melk tistel er oftest funnet i tørket urt kapsler som er tilgjengelig hos din lokale kjøpmann eller naturlig mat butikk. "The One Earth Herbal Sourcebook" antyder en nybegynner start med 70-210 mg silymarin, en av de aktive ingrediensene i melk tistel. Urte kapsel forberedelser varierer i styrke 50-600 mg per kapsel.

Bivirkninger av SingulairTar noen medisiner kan sette deg i fare for bivirkninger. Du kan bestemme om Singulair er allergi medisin for deg, når du vet dets bivirkninger.

Sykdom

Hos voksne og barn, kan Singulair forårsake influensa. Hos barn har det også blitt kjent for å forårsake diaré, vannkopper og ørebetennelse.

Mageproblemer

Mageproblemer, dårlig fordøyelse, halsbrann og gastrointestinale infeksjoner er bivirkninger som kan påvirke både barn og voksne.

Smerter, smerter og sår hals

Hodepine og sår hals er bivirkninger som kan skje med barn og voksne som tar Singulair.

Sinus & Lunger

Bihulebetennelse, lungebetennelse, nesetetthet og laryngitt er noen bivirkninger som kan påvirke noen.

Mindre Common

Selv om mindre vanlige, noen mer alvorlige symptomer er mulig, inkludert astma og allergi bli verre. Depresjon, hallusinasjoner, leverskade og mulig å ha en allergisk reaksjon er også mulig.

Alkohol leverskader Symptomer

Heavy alkoholforbruk har vært kjent for å forårsake en rekke helseproblemer. Ikke bare kan du bli mentalt avhengig av alkohol, kan kroppens organer lider omfattende skader. Kanskje et av de mest utsatte organer til alkoholmisbruk er leveren.

Leverfunksjon

Leveren utfører en rekke kritiske funksjoner for kroppen din. En av de viktigste jobbene det har er rensing av giftstoffer. Leveren behandler blodet og fjerner giftstoffer enten ved direkte nøytralisering (kjent som fase 1) eller ved å produsere kjemikalier som bryter ned giftstoffer (fase 2).

Alkohol Effekter

Alkohol utløser Fase 1 detox, som gjør alkohol til en nøytral kjemisk men produserer frie radikaler. Frie radikaler er skadelige for kroppen, spesielt leveren vev. De kan bare fjernes av antioksidanter. Moderate mengder av alkoholinntak har noen reell effekt på leveren hvis nok anti oksidanter er i systemet. Det behandler alkohol som en gift akkurat som alt annet og fjerner den fra blodet. Imidlertid, hvis for mye alkohol er i blodet, leveren kan ikke kontinuerlig nøytralisere den eller kontrollere de frie radikaler. Alkoholen kan begynne å skade leverceller.

Væskeansamling

Et tegn på mulig alkoholisk leversykdom er samlingen av fluider i tarm hulrom. Dette kalles ascites. Det er forbundet med levercirrhose, som når levervev er erstattet med arrvev. Ekstra væske som normalt vil bli behandlet av leveren begynner å renne over og samle nær tarmen.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, spesielt rundt øynene. Det som skjer når gamle, røde blodceller ikke er skikkelig filtrert ut av kroppen. Disse blodceller har et biprodukt kalt bilirubin at leveren normalt brytes ned. Bilirubin er ansvarlig for gulning. Med en feil leveren, vil bilirubin forbli i systemet og ikke passere gjennom galleveiene og inn i tarmen.

Hallusinasjoner

Med avansert leverskade, kan hjernen lider hallusinasjoner grunn av hepatisk encefalopati. Dette skjer når de giftige stoffer i blodet som normalt behandles av leveren gjøre veien inn i hjernen. Skjelvinger og uro kan også være forbundet med disse symptomene.

Leverskader forårsaket av alkohol

Leverskader forårsaket av alkohol


Personer med leverproblemer eller de som er på visse medisiner bør unngå alkohol, selv om alkohol er ikke årsaken til deres leverproblemer. De fleste mennesker, men kan konsumere en alkoholholdig drikke hver dag uten frykt for å forårsake skade på leveren. På grunn av den rollen leveren spiller i behandlingen av alkohol, stordrikkere risikerer seg potensielt skada. Kvinner er mer sannsynlig å oppleve leverproblemer knyttet til alkoholforbruk fordi det tar mindre alkohol for å påvirke kroppen sin.

Typer av leverproblemer

Mye drikking kan føre en person til å utvikle fettlever, alkoholisk hepatitt og alkoholisk levercirrhose. Noen mennesker med alkoholproblemer vil ha alle tre av disse spørsmålene.

Alkoholisk hepatitt

Så mange som 35 prosent av folk som drikker mye opplever alkoholisk hepatitt eller leverbetennelse forårsaket av alkoholforbruket. Denne tilstanden kan føre til magesmerter, feber og gulsott, og ikke alltid er reversibel.

Relaterte problemer

Leversykdommer forårsaket av alkoholisme kan til slutt føre til esophageal blødning, milt utvidelse, nyresvikt, leverkreft og koma.

Skrumplever ved tallene

The National Digestive Diseases Information Clearinghouse rapporterer at skrumplever er ansvarlig for 27.000 dødsfall i året.

Skrumplever Symptomer

Symptomer på skrumplever er tretthet, kvalme, tap av matlyst, svakhet, oppkast, vekttap, kløe og smertefulle abdominal oppblåsthet.

Behandling

Behandling av alkoholrelaterte leversykdommer kan ikke begynne før pasienten slutter å drikke. Midler som kan brukes til å behandle leverproblemer sammen med spesielle dietter som inneholder mange av de næringsstoffer og mineraler i leveren behov. En levertransplantasjon kan være nødvendig hvis situasjonen er alvorlig, men pasienter som fortsatt sliter med alkoholisme er ikke sannsynlig å bli godkjent som donert organmottakere.

Fakta om avhengighet til alkohol

Fakta om avhengighet til alkohol


Når du tenker på rusproblemer, er alkohol ikke et stoff som sannsynligvis vil komme til sinn. Selv om alkohol er lovlig for voksne i USA, og anses kulturelt og sosialt akseptabelt i visse situasjoner, kan alkoholmisbruk føre til avhengighet med alvorlige helse og livsstil konsekvenser.

Definisjon

Alkoholavhengighet kan defineres som en tvangsmessig og overveldende behov for alkohol. Folk som er avhengige av alkohol kan ikke kontrollere sitt drikkevann, og kan overstadig drikke, som betyr at de bruker omtrent fem drinker på mindre enn en to timers periode. Alkohol avhengighet er definert av Journal of American Medical Association som "en primær, kronisk sykdom karakterisert ved nedsatt kontroll over drikking, opptatthet av stoffet alkohol, bruk av alkohol til tross for negative konsekvenser, og forvrengninger i tenkning." The American Psychiatric Association anerkjenner også tilstanden som en psykologisk sykdom.

Årsaker

Alkohol avhengighet er forårsaket ved å drikke store mengder alkohol og ikke klarer å kontrollere alkoholinntaket. Selv om det ikke er satt forutsetninger som til sist avgjør om noen kommer til å utvikle alkoholavhengighet, er det noen risikofaktorer som kan gjøre folk mer sannsynlig å bli avhengige av alkohol. For eksempel er det noen bevis for at folk som har alkoholikere i familien kan være mer sannsynlig å utvikle alkohol avhengighet seg selv hvis de velger å drikke. Andre risikofaktorer inkluderer traumatiske opplevelser i en persons fortid og en persons oppvekst eller kultur.

Effekter

Alkohol avhengighet kan føre til alvorlige helsemessige konsekvenser, spesielt hvis det fortsetter langsiktig. For mye alkohol på en gang kan føre til alkoholforgiftning, som kan forårsake hjerneskade og organsvikt. Denne avhengigheten kan også skade sirkulasjonsfunksjon og svekke immunforsvaret evne. Depresjon er knyttet til alkoholmisbruk, og alkohol er ofte til stede i tilfeller av selvmord og drap. Alkohol avhengighet kan også føre til leverskader og mulig leversvikt.

Behandling

Det første skritt i behandling av alkoholavhengighet er å finne viljestyrke og vilje til å slutte å drikke og gjøre store forandringer i livet. Enhver avhengighet er vanskelig å overvinne alene, og det er mange støttegrupper for folk som sliter med å overvinne alkohol avhengighet. Anonyme Alkoholikere, ofte referert til som AA, har lokale avdelinger i mange byer. Grupper som dette gir en ikke-dømmende sted for folk å komme sammen og støtte hverandre gjennom den vanskelige prosessen med å overvinne avhengighet. Alvorlig alkoholavhengighet kan føre til tilbaketrekning og noen mennesker kan ha nytte av å sjekke inn en alkohol rehabiliteringssenter.

Uttak

Making beslutningen om å overvinne en alkohol avhengighet er en utmerket første skritt, og det er viktig å holde seg sterk og oppsøke hjelp i å gjøre det gjennom alkoholabstinens. Alkohol tilbaketrekning, som skjer når en person plutselig bryter en avhengighet, og kroppen hennes er detoxing, har elendig og skremmende symptomer. Alkoholabstinens varer fra en til tre uker, og omfatter angst, skjelvinger, hallusinasjoner, kramper og muligens enda hjertesvikt. Breaking en alkohol avhengighet er en vanskelig og smertefull prosess, men fordelene ved å slutte oppveier risikoen. Det er viktig å finne en god støtte gruppe eller rehabiliteringssenter for å administrere vanskelighetene ved å slutte og starte livet sunn og fri for avhengighet.

Reseptbelagte legemidler som kan forårsake hallusinasjoner

Mirriam-Webster definerer en hallusinasjon som en "oppfatning av objekter uten realitet." Hallusinasjoner få oss til å tro at vi ser eller hører noe som egentlig ikke er der. De kan være forårsaket av hodeskader, illegale stoffer som LSD, medisinske tilstander som demens, søvnmangel og selv stress. Noen av reseptbelagte medikamenter kan også forårsake hallusinasjoner, enten som en vanlig bivirkning eller en mer alvorlig reaksjon.

Amitriptylin

Amitriptyline er en trisykliske antidepressiva legemiddel som brukes til behandling av moderat til alvorlig depresjon. Vanlige bivirkninger er tretthet, forstoppelse, tørr munn, uklart syn, økt hjertefrekvens, kvalme, oppkast, desorientering og forvirring, søvnløshet og økt følsomhet for lys. Mulige alvorlige bivirkninger er hallusinasjoner, psykose og økt depresjon og selvmordstanker. Dette stoffet bør ikke stoppes brått, da det kan føre til tilbaketrekning.

Diazepam

Også kjent som Valium, er diazepam foreskrevet for angst, muskelkramper, krampeanfall og alkohol tilbaketrekning. Det er også brukt som et beroligende middel. Diazepam kan føre til tretthet, talevansker, forvirring, depresjon, hodepine, lavt blodtrykk og svimmelhet. Alvorlige bivirkninger inkluderer hallusinasjoner, psykose, pustevansker og hjerteproblemer. Diazepam kan være fysisk vanedannende.

Amantadin

Amantadin er en antiviral medisiner primært brukes til å behandle influensa A, men det er også brukt i behandling av Parkinson-pasienter. Amantadin kan svekke din tenkning og forårsake hallusinasjoner. Andre vanlige bivirkninger er kvalme, svimmelhet, tap av matlyst, mareritt, unormale drømmer og diaré. Alvorlige reaksjoner kan omfatte tanker om selvmord, respirasjonssvikt, psykose, kramper og koma. Amantadin kan forstyrre effektiviteten av influensavaksine.

Eszopiclone

Selges under merkenavnet Lunesta, er eszopiclone foreskrevet for å behandle søvnløshet. Det er ment å forårsake døsighet og bør bare tas når du kan forplikte seg til en hel natt med søvn. Noen pasienter som tar eszopiclone erfaring blackouts. Det kan også føre til hodepine, tørr munn, hallusinasjoner, depresjon, angst og nedsatt sexlyst. Eszopiclone kan være vanedannende.

Dietylpropion

Dietylpropion er en kortsiktig appetitt suppressant som ligner på en amfetamin. Det er foreskrevet sammen med diett og mosjon i fedme behandling. De vanligste bivirkningene er rastløshet, angst, søvnløshet, endringer i sexlyst og diaré eller forstoppelse. Alvorlige bivirkninger inkluderer hallusinasjoner, unormal atferd, høyt blodtrykk og uregelmessig hjerterytme. Dette stoffet kan maskere følelser av trøtthet, så vær forsiktig når du bruker en bil eller tunge maskiner.

Paracetamol / pentazokin

Talacen, merkenavnet for opiod kombinasjon narkotika paracetamol / pentasocine, brukes til å behandle milde til moderate smerter. Det kan forårsake svimmelhet, kvalme og oppkast, forstoppelse, diaré, svetting, øresus, uklart syn og tørr munn. Flere alvorlige effekter inkluderer hallusinasjoner, kramper, blåmerker eller blødninger, besvimelse og gulsott. Fordi den inneholder paracetamol, legen din hvis du drikker mer enn tre alkoholholdige drikker om dagen. En overdose av paracetamol kan forårsake leverskader og fiasko.

Hva kan forårsake leverskader?

Du kan ha betydelig leverskade og ikke innser alvoret i din tilstand, fordi leverskader sjelden gir symptomer før skaden er alvorlig. Årsakene til leverskade inkluderer livsstilsfaktorer, visse medisiner og kosttilskudd, og kroniske virusinfeksjoner. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og American Liver Foundation om hva som kan forårsake leverskader.

Alkohol

Hvis du drikker alkohol i tunge beløp for en lang varighet av gangen, kan du oppleve leverskade, inkludert kreft eller leversvikt.

Giftige sopper

Feilaktig spise giftig sopp, treffende kalt "deathcap" eller Amanita sopp, produserer et giftig stoff som forårsaker rask leverskade og til død.

Urter

Hvis du tar visse urter, inkludert Cascara, Chaparral, kava eller ma-huang, kan du utvikle leverskade, spesielt hvis du bruker dem på samme tid som visse medisiner.

Medisiner

Hvis du tar medisiner som kolesterolsenkende medisiner, aspirin, ibuprofen eller antibiotika, kan du utvikle leverskader som resultat.

Hormoner

Ved hjelp av syntetiske hormoner, inkludert p-piller og anabole steroider, kan føre til at du utvikler betennelse som skader leveren din.

Gift

Giftige kjemikalier som du kan komme i kontakt med, for eksempel karbontetraklorid, trikloretylen og paraquat, kan føre til leverskade hvis du blir utsatt.

Kronisk Viral hepatitt

Hvis du har kronisk viral hepatitt B eller C, kan du utvikle leverskade i løpet av flere år eller tiår med infeksjon.

Om Alkohol og leverfunksjonNår konsumert i overkant, svekker alkohol antioksidanter i kroppen, som beskytter mot de skadelige effektene av frie radikaler. Når ubeskyttet, metabolismen av alkohol i leveren later frie radikaler Den løpende i deres destruktive angrep. Selv om helseorganisasjoner har etablert alkohol-forbruk grenser, kan både atferdsmessige og genetiske faktorer bidrar til --- eller hindre --- utbruddet av alkohol-indusert leversykdom.

Effekter

I 2006, Centers for Disease Control and Prevention oppført kronisk leversykdom og skrumplever som det 12.-ledende dødsårsaken blant amerikanerne. Alkohol-indusert leversykdom (ALD) består hver av de følgende tre diagnoser: fettlever, alkoholisk hepatitt og skrumplever. Selv om behandlinger for alkoholisk hepatitt og cirrhose er begrenset på grunn av alvorligheten av betingelsene, kan en fettlever herdes dersom pasienten avstår fra alkohol.

Betydning

Etanol er den medvirkende ingrediens i alkoholholdige drikkevarer som kan føre til leverfunksjon, som det omdannes til frie radikaler i organet. Normalt vil kroppens antioksidanter deaktivere frie radikaler som dannes under alkoholforbruk. Imidlertid, når alkoholen er konsumert i overkant av anbefalte terskelnivåene, og antioksydanter er ubrukelig, frie radikaler er da i stand til å angripe leverens friske celler.

Forbruk

Alkoholinduserte leversykdommer blir vanligvis tydelig når et terskelnivå av alkohol er blitt forbrukt på en daglig basis over en lengre tidsperiode. At nivået er anslått til å være tilsvarende en liter vin, 72 oz. øl eller 8 oz. av brennevin hos menn, og omtrent en fjerdedel til halvparten at mengden hos kvinner. Mer konservativt, den "Dietary Guide for amerikanerne" antyder at for å opprettholde en sunn livsstil alkoholbruk bør ikke overstige mer enn to drinker per dag for menn og én drink per dag for kvinner.

Mellom de to-drink maksimum, som opprettholder et sunt kosthold, og terskelnivået, noe som bringer om ALD, er overstadig drikking, som også kan føre til skade på leveren. Stadig drikking er definert av National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism som å oppnå en blodalkoholnivå som overstiger 0,08 prosent på grunn av forbruket av fem eller flere drinker for menn, som forekommer innenfor en anslått to-timers periode, eller fire eller flere drinker innenfor den samme tidsrammen for kvinner.

Andre medvirkende faktorer

Bare det faktum at en person oppfyller eller overgår terskelen drikking grense fast bestemt på å forårsake leverskader betyr ikke nødvendigvis at de vil pådra seg denne diagnosen. Flere faktorer bidrar til ALD, sto for den tilfeldige mottakelighet av sykdommen. En diett med høyt fettinnhold og lavt innhold av karbohydrater, for eksempel, har blitt vist å være en medvirkende faktor i ALD. Andre bestemt lenker til sykdommen, men har ikke vært så snevert sto for; både kjønn og genetikk er bevist predisposisjoner til ALD, men årsakene til denne sammenhengen har ennå å bli oppdaget.

Nikotin og kaffe

Noen mindre kjente bidragsytere --- inkludert nikotin og kaffe --- For å utvikle ALD er ofte forbundet med livsstil av overdreven drinkers. Alkoholikere som røyker mer enn én pakke sigaretter per dag er tre ganger så sannsynlig at kontrakten ALD enn de som røyker mindre enn en pakke per dag. At "morgenen etter" kopp kaffe, men kan faktisk være gunstig for stordrikkere. Det har blitt vist at alkoholikere som drikker fire eller flere kopper kaffe per dag er fem ganger mindre sannsynlig at kontrakten ALD enn de som ikke gjør det. Mens årsakene er mangelfulle, har koffein blitt utelukket som komponent i kaffe som bistår i en redusert sjanse for å pådra ALD.

Fysiske virkningene av alkohol på barn

Alkohol er det mest brukte stoffet av både barn og voksne. Hvis et barn begynner å bruke alkohol, vil hun være fire ganger større sannsynlighet for å bli avhengige av alkohol enn andre barn som ikke eksperimentere. Avhengighet er ikke det eneste potensielle problem i forbindelse med bruken, men. Det finnes også en rekke fysiske virkningene av alkohol på barn.

Depresjon

Barnets systemet vil bli deprimert, både fysisk og mentalt. Den fysiske depresjon oppstår når følelse av selvkontroll er tapt.

Motor Function

Et barn blir klønete og ukoordinert. Hun kan ha ulykker eller skli og falle.

Brain Damage

Alkohol kan skade barnets hjerne, noe som gjør ham glemsk eller forvirret.

Synshemming

Oppfatning kan endres, og barnet kan "se ting" eller ikke være i stand til å se riktig.

Slow Reflekser

På grunn av den fysiske depresjon av systemet, vil barnets reflekser sakte.

Kvalme

Alkohol irriterer mageslimhinnen, forårsaker kvalme og oppkast.

Leverskade

Lang tids bruk av alkohol kan føre til alvorlige skader på leveren, alt fra hypoglykemi til skrumplever til leversvikt.

Hvordan å trekke seg fra alkohol hjemme

Hvordan å trekke seg fra alkohol hjemme


Mens en bakrus etter en natt med drikking er vanlig, synes alkohol abstinenssymptomene først etter en lang periode med alkoholmisbruk. Symptomer, som kan være mild til alvorlig, spenner fra tretthet til hodepine - til humørsvingninger til skjelving. Mer alvorlige symptomer inkluderer feber og delirium tremens (DTS). DTS inkluderer kramper, angst og til og med hallusinasjoner. Selv om du kan trekke seg fra alkohol hjemme, søke profesjonell medisinsk rådgivning, for å sørge for at symptomene dine ikke fører til noe verre.

Hvordan å trekke seg fra alkohol hjemme

slutte å drikke alkohol helt. Det er umulig å avgifte kroppen din fra virkningene av alkohol hvis du fortsetter å drikke.

spise en diett høy i kalorier og karbohydrater.

Ta multivitaminer for å hjelpe deg gjennom tilbaketrekning fra alkohol. Mange mennesker som misbruker alkohol vil også bli lider av underernæring. Ta 100mg av tiamin og 1 mg folsyre fire ganger per dag, i minst to uker.

forbli hydratiserte ved å drikke rikelig med vann. I alvorlige tilfeller kan det være nødvendig å motta væske gjennom et intravenøst ​​drypp.

Avslutt enhver resept narkotikabruk, bortsett fra de som foreskrevet for å hjelpe ditt uttak. Legen din kan forskrive barbiturater, benzodiazepiner og Disulfiram hvis du lider av skjelving, hallusinasjoner eller cravings.

Øvelse minst 20 minutter per dag. Lag en avhengighet på trening for å erstatte suget etter alkohol.

Bli med i en gruppe som Anonyme Alkoholikere. Nå ut til venner og familie. Å få støtte under tilbaketrekking vil hjelpe deg mer enn å gjøre det alene. Se en terapeut eller psykolog for å snakke om din avhengighet og dine følelser.

Leverskader Symptomer

Leverskader Symptomer


Leverskade oppstår vanligvis gradvis. Unnlatelse av leveren er en livstruende situasjon. De vanligste årsakene til leverskade eller svikt er hepatitt B, hepatitt C, overdreven bruk av alkohol, skrumplever, underernæring, en overdose av paracetamol og reaksjoner på foreskrevet medisiner. Poison sopp kan også forårsake leverskader.

Første symptomene

Vanlige første symptomene er kvalme, tap av appetitt, diaré og tretthet. Disse symptomene er vanlig for andre forhold, slik at de kan ikke være forbundet med leverskade.

Gulsott

Live-skade inkluderer vanligvis gulsott, som er en gulfarging av hud og slimhinner i øynene og gjør urinen mørk. Gulsott kan være det eneste symptomet.

Kolestase

Kolestase er blokkeringen eller stans av galle flyte. Resultatet er gulsott, samt en forstørret milt og galleblæren. Andre symptomer inkluderer beinproblemer, kløe og frysninger.

Ascites

Ascites er opphoping av væske i bukhulen. Resultatet er en oppblåst bukhulen og kortpustethet.

Andre symptomer

Forvirring og mental forvirring er symptomer på alvorlige leverproblemer. Søvnighet oppstår og deretter pasienten kan gå inn i koma.

Alkohol-forstørret lever Treatment

Langsiktig alkoholmisbruk kan ha mange alvorlige og ofte dødelige konsekvenser. En av disse er en forstørret lever. Denne tilstanden må diagnostiseres av lege. Det kan være ledsaget av relaterte alkohol-indusert symptomer som gulsott (gulfarging av huden), forstørret milt, edderkopp årer, nyresvikt, forhøyet antall hvite blodlegemer og noen ganger feber.

Behandling for alkohol-forstørret lever begynner med å gi opp alkohol. Leveren er i stand til å regenerere seg selv, men dette vil ikke skje hvis den enkelte fortsetter å drikke.

Funksjon

Leveren har mange funksjoner. Det hjelper prosessen fett og proteiner fra maten vi spiser. Den lagrer glykogen, som er kroppens drivstoff. Det gjør blod koagulasjonsfaktorer og galle, som hjelper fordøye fett. Viktigst, behandler den og fjerner giftstoffer fra kroppen, inkludert alkohol. I en time, kan leveren behandle en enkelt enhet av alkohol. Drikker mer enn det legger ekstra press på leveren. På kort sikt, kan leveren håndtere det. I det lange løp, kan overdreven alkoholforbruk forårsake alvorlig leverskade.

Time Frame

Alkohol-forstørret lever er ikke en tilstand som skjer over natten. Det tar år, selv flere tiår, med tung drikking å gjøre denne typen skade. Leveren er så overveldet ved å prøve å behandle store mengder alkohol at det ikke klarer å behandle fett og relaterte fet kjemikalier. Over tid akkumulerer fett på leveren, forårsaker den til å bli utvidet. En i fire amerikanske voksne har noen form for fettlever, for det meste forårsaket av diabetes, fedme eller alkohol overflødig.

Steatohepatitis

Steatohepatitis er en mindre vanlig form for fettlever. Det er vanligvis forårsaket av overdreven drikking. Leveren er betent samt forstørret. Ordet "hepatitt" betyr betennelse i leveren. Dette kan føre til en mer alvorlig tilstand som kalles skrumplever, eller arrdannelse i leveren. Selv om leveren har stor regenerative krefter, er skrumplever ikke reversibel. Det kan føre til leversvikt og død.

Alkoholfrie steatohepatitis er en lignende tilstand som vanligvis er forårsaket av diabetes eller fedme.

Behandling

På sin egen, er en forstørret lever normalt ikke livstruende. De fettavleiringer sjelden utvikle seg til noe mer alvorlig. Det første skrittet til å behandle en alkohol-forstørret lever, er å slutte å drikke. Hvis den enkelte er overvektig, kan legen forskrive en lav-kalori diett og mosjon. For det meste, vil leveren regenerere seg selv. Det beste for en pasient å gjøre er å kontrollere de faktorene som brakte på tilstanden i første omgang, enten det er å drikke, fedme eller diabetes.

Forebygging / løsning

Det er flere alternative behandlinger som er ofte anbefalt til pasienter med alkohol forstørret lever. Disse inkluderer melk tistel, løvetann og gurkemeie. Effektiviteten av disse rettsmidler har ikke blitt bevist. I visse doser, kan de ha skadelige bivirkninger som kvalme, hodepine og diaré. Den beste behandling for en alkohol-forstørret lever er ikke funnet i en urt butikk. Det er avholdenhet fra alkohol.

Hvordan behandle leverskader

Hvordan behandle leverskader


Leveren er et viktig organ. Den mest vitale jobben leveren har er å bli kvitt giftstoffer i blodet. Dessverre, de første symptomene på leverskade er stille. Noen kunne ha leverskader og ikke vet det. Gå til legen på en jevnlig basis kan bidra til å fastslå at leverskader er der før det blir verre. Tegn på leverskade inkluderer svakhet, tretthet, kvalme, mørk urin, blek avføring, gulsott og kløe. Hvis leveren skaden ikke behandles, kan det resultere i koma og død.

Hvordan behandle leverskader

•  Bestem årsaken til leverskade for å behandle det. Leverskader kan være forårsaket av alkoholforbruk, over-the-counter medisiner, reseptbelagte medisiner, for mye vitamin A og for mye sukker.

Unngå årsaken til leverskade eller de fleste av dem. Unngå alkohol. Sjekk dine medisiner for å se hvilke som kan forårsake leverskader. Hvis du er usikker, sjekk med din lege eller apotek. Redusere mengden av sukker og fett i kostholdet ditt. Tar årsaken ut av livet ditt vil bidra til å behandle leverskader.

Søk dypere etter et svar på årsaken til leverskade hvis ingen av de ovennevnte forklarer det. Det kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon, et virus, en skade, en ernæringsmessig mangel, og enda en abnormitet som har vært der siden du ble født. Oppsøke alle mulige årsaker, slik at leverskader er behandlet på riktig måte.

Unn leversykdom ved å stoppe tar noen medisiner som ikke er nødvendige. Hvis det ikke hjelper deg å overleve, er det sannsynligvis ikke nødvendig. Sengeleie anbefales å hjelpe leveren din leges. Drikk rikelig med væske, viktigst, vann for å holde deg hydrert. Diskuter dette med legen din for å finne den beste måten å behandle leverskader.

Overvåk sykdommen hvis det er én. Dette vil redusere sjansene for leverskade tilbake eller blir verre. Leversykdommer som må monitering er Hepatitt A, B. C, og D, Wilsons sykdom, hemochromatosis, autoimmun lidelse, tyrosinemi, glykogen lagring sykdom og alfa 1 antitrypsinmangel.

Hint

  • Rapportere eventuelle nye eller forverrede symptomer til legen din med en gang. Hindre fremtidig leverskader ved å unngå årsakene. Gjør en avtale med legen din umiddelbart.
  • Unngå alkohol og unødvendige medisiner.

Fysiske virkningene av alkoholisme

Fysiske virkningene av alkoholisme


Alkoholisme er et vanedannende sykdom der du blir avhengig av alkohol, vanligvis i økende mengder som du bygger en toleranse for virkningene av alkohol. Alkoholikere vanligvis drikker hver dag eller gå på binges av å drikke til det punktet at drikking forstyrrer evnen til å arbeide og med sosiale og familieforhold. Mayo Clinic skisserer fysiske virkningene av overdreven drikking.

Brain

Overdreven drikking fører til hjerneskade med krymping av hjernestrukturer, noe som resulterer i økende sedasjon, forvirring og hukommelsestap. Du kan begynne å oppleve "blackouts", perioder om hvilke du har ingen hukommelse. Tilbaketrekning fra alkohol etter lengre tung inntak kan føre til delirium tremens, preget av uro, hallusinasjoner, forvirring og beslag.

Kreft

Alkohol er skadelig for slimhinner og øker risikoen for kreft i mage-tarmsystemet, som begynner med kreft i munn, svelg, mage, tarmer og rektum.

Kjønnsorganene

Alkohol påvirker hormonbalanser, som resulterer i erektil dysfunksjon og gynecomastia (forstørret brystene) hos menn, amenoré (manglende menstruasjon) hos kvinner og redusert libido hos både hanner og hunner. Det øker også risikoen for brystkreft.

Ifølge CDC, er alkohol giftig for fosteret og forårsaker foster alkohol spektrum lidelser, fødselsskader som forårsaker at barnet skal ha en rekke fysiske og psykiske problemer, inkludert ansikts abnormiteter, liten vekst, dårlig koordinasjon, mental retardasjon og læring og atferds direkte funksjonshemninger.

Hypertensjon / Hjerte

Alkoholisme er en viktig årsak til hypertensjon (høyt blodtrykk), særlig hos dem som drikker alkohol hver dag (selv i moderate mengder), øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Langsiktig drikking også skader hjertemuskulaturen (kardiomyopati) slik at hjertet ikke kan pumpe effektivt.

Vitaminmangel / Underernæring

Alkohol virker irriterende på slimhinner, slik at du kan utvikle alvorlig gastritt (magebetennelse) som forstyrrer opptaket av vitaminene B1 (tiamin) og B9 (folsyre). Dreven drikking er ofte forbundet med dårlig kosthold, som fører til underernæring.

Pancreas

Pankreatitt kan utvikle seg etter kronisk inntak av alkohol, noe som resulterer i alvorlige magesmerter, kvalme og oppkast, og et bredt utvalg av systemiske lidelser, inkludert diabetes hvis de pankreatiske celler som produserer insulin blir skadet, og nyresvikt. Bukspyttkjertelen kan ikke produsere enzymer som trengs for fordøyelsen, også resulterer i underernæring.

Liver

Leveren forbrenner (bryter ned) alkohol, men når du drikker tungt, kan leveren ikke holde opp, og alkohol blir giftig for leverceller. Ifølge American Liver Foundation, kan du utvikle fettavleiringer i leveren og deretter hepatitt (leverbetennelse). Over tid vil dette forårsaker hepatitt arrdannelse og fibrotisk (hard) vev for å danne i leveren, noe som resulterer i cirrhose, som griper inn med leverfunksjonen og fører til leversvikt med flere systemiske effekter og økt risiko for leverkreft.

Langsiktige fysiske og helseeffekter av alkohol misbruk

Langsiktige fysiske og helseeffekter av alkohol misbruk


Å drikke alkohol er et personlig valg, og mange mennesker bruker alkohol og til eller i moderate mengder uten skadelige effekter. Men når alkohol blir misbrukt, kan det resultere i flere alvorlige fysiske og psykiske problemer. Det er viktig at alle individer forstår de kortsiktige og langsiktige effekter av å drikke alkohol for å gjøre bevisste valg om saken.

Liver Disease

Ifølge American Liver Foundation, har alkohol en negativ effekt på leverceller og kan bli alvorlig skadet eller syk hvis en person misbruker stoffet. Kronisk alkoholmisbruk kan føre til skrumplever og fettlever sykdom. Leverkreft er også først og fremst forårsaket av alkoholmisbruk. For å behandle leversykdom, må enkeltpersoner avstå fra alkohol og i tilfeller av alvorlig leverskade, kan en levertransplantasjon være nødvendig.

Hjertesykdom

Mens Johns Hopkins Medicine rapporterer at moderat alkoholforbruk kan redusere risikoen for hjertesykdom, kan alkoholmisbruk føre til høyt blodtrykk og hjertesvikt. Moderat alkohol regnes som en drink om dagen for kvinner og to drinker per dag for menn. De langsiktige effektene av alkoholmisbruk på hjertet inkludere heve nivået av fett i blodet, økt kaloriforbruk, hjertearytmi og hypertensjon. Disse forhold kan føre til slag eller plutselig hjertedød.

Nervous System Problemer

Den sentralnervesystemet omfatter hjernen, nerver og ryggmargen. Alkoholmisbruk har en direkte effekt på sentralnervesystemet og kan forårsake alkoholholdige nevropati. Denne tilstanden gjør at nerve funksjonalitet, og enkeltpersoner som har misbrukt alkohol over tid kan miste følelse eller følelse i visse deler av kroppen. West Virginia University rapporterer også at alkoholmisbruk kan føre til depresjon, angst, panikkanfall og muligens selvmord.

Digestive systemproblemer

Alkoholmisbruk over en lang tidsperiode kan være skadelig for magen, tykktarmen, tynntarmen og bukspyttkjertelen. Intestinal og magesår kan utvikle seg på grunn av alkohol, mens bukspyttkjertelen kan begynne å produsere for mye insulin, noe som fører til lavt blodsukker og kan føre til diabetes. The University of North Carolina melder at 2 til 4 prosent av krefttilfellene er relatert til alkohol. Disse kreft vanligvis innebære mage, bukspyttkjertel, spiserør og kolon.

Leverskade og hepatitt symptomer

Hepatitt er betennelse i leveren og har en rekke årsaker som inkluderer virus, giftstoffer i miljøet, og arvelig. Symptomene på hepatitt og leverskader er generelt de samme uansett hva årsaken til hepatitt, selv om ikke alle med leverskade har symptomer. Folk som tror de har symptomer på hepatitt bør sees av en lege og evaluert for tegn på skade på leveren.

Identifikasjon

Hepatitt kan diagnostiseres gjennom laboratorietester for virusinfeksjoner og leverfunksjonsprøver samt av lege prøve.

Typer

De tidlige symptomer på hepatitt og leverskader kan omfatte mild tretthet og magesmerter, gulsott, oppkast, feber, mørk urin og lys avføring og vekttap forårsaket av dårlig appetitt.

Typer

Avansert hepatitt eller leverskade noen ganger har ingen symptomer, men når symptomene er til stede de kan omfatte indre blødninger, hevelse i buken og beina, blåmerker uten fysiske skader, og vekttap.

Betraktninger

Folk som er smittet med mer enn én type viral hepatitt, eller som har viral hepatitt sammen med leverskader forårsaket av alkohol eller andre medisinske tilstander er mer sannsynlig å oppleve fremskreden leversykdom som skrumplever eller leverkreft.

Misforståelse

Ifølge Centers for Disease Control, voksne som er smittet med hepatitt B eller C virus sjelden opplever symptomer på leverskade, som kan føre til forsinkelser i behandlingen eller føre til overføring av smitte til andre mennesker.

Forebygging / løsning

Vaksiner for hepatitt A og B er tilgjengelig gjennom legekontorer og lokale helsemyndigheter klinikker. Disse vaksiner kan forebygge smitte og påfølgende leverskader.

Advarsel

Hepatitt og leverskader kan føre til mer hyppige sykdommer og infeksjoner, underernæring, og mage varicer (hovne årer som kan revne og forårsake betydelig indre blødninger) og leverkreft.

Årsaker til leverskader

The Mayo Clinic definerer leveren som "et organ på størrelse med en fotball som sitter like under brystkassen på høyre side av magen." Leveren er som et filter: det hjelper fordøye maten ved å filtrere ut dårlige kjemikalier og stoffer fra maten vi spiser. Det er en viktig del av fordøyelsessystemet, og en av de viktigste organer i kroppen. Imidlertid er leveren også utsatt for skade. Det er mange årsaker til skader på lever, fra kjemisk til sykdom.

Alkoholisme

The Mayo Clinic definerer alkoholisme som "en kronisk sykdom som gjør at kroppen din avhengig av alkohol." Alkohol er en meget skadelig kjemisk, og fordi det er en drikk, vil alle skadene angriper leveren. Alkoholisme er en av de viktigste årsakene til leverskade i verden. Skrumplever er sluttresultatet av leverskade. The Mayo Clinic definerer skrumplever som "... arrdannelse i leveren ... oppstår i respons til kronisk skade på leveren. Med mild skrumplever, kan leveren gjøre reparasjoner og fortsette sin rolle i kroppen. Men med mer avansert skrumplever, flere og flere arr vev former i leveren, noe som gjør det umulig å fungere. "

Hepatitt

Hepatitt er den vanligste årsak til skader på leveren. Det er seks typer av identifiserte hepatitt: A, B, C, D, E og G. Disse er alle svært smittsom og alle føre til store skader på leveren. Disse sykdommene forårsaker betennelse i leveren. Når vevet er betent, vil det hovne opp og bli svært følsom. Dette gjør det vanskeligere for leveren for å filtrere mat med hell på grunn av forandringer i størrelse og form av leveren. Hepatitt C er kanskje den mest alvorlige på grunn av den svært smittsomme natur og det faktum at det viser vanligvis ingen symptomer før sent i sin smittende syklus. Hepatitt C er mest overføres gjennom blod kontakt, selv om det kan overføres seksuelt.

Tylenol

Ifølge Medical News Today, "Hvis du tar Tylenol for fire dager som anvist du kan være i fare for leverskade." De fortsetter, sier "... forskerne fant ut om Tylenol effekt på leverenzymer mens de utførte en studie på en terapi som inkluderte et narkotisk stoff, hydrokodon, i kombinasjon med paracetamol ..." Tylenol inneholder den kjemiske cetaminophen. Mindre mengder av dette stoffet er ikke skadelig, men en overdose av dette stoffet vanligvis fører til levertransplantasjoner. Drikking 02:58 alkoholholdige drikker samt å ta for mye Tylenol fungerer i tandem til alvorlig skade leveren.

Rezulin og Lipitor

RxList rapporterer resultatene av en studie på Rezulin som "... totalt 48 av 2510 (1,9 prosent) Rezulin pasienter og tre av 475 (0,6 prosent) som fikk placebo hadde ALAT større enn tre ganger øvre av det normale. " ALT er et enzym som slippes ut i blodet når det er leverskade. Studien legger til at "To av de 20 Rezulin-behandlede pasienter utviklet reversible gulsott, en av disse pasientene hadde en leverbiopsi ... En ekstra Rezulin behandlet pasient hadde en lever biospy ..." Rezulin var en vanlig diabetes stoffet som har siden blitt fjernet fra markedet. Douglas R. Labrecque, MD, professor i indremedisin, Universitetet i Iowa Sykehus og klinikker, har uttalt at "Lipitor kan produsere leverenzymverdier i et lite antall pasienter", og at en lege bør sees Hvis ALAT-nivåene opp, spesielt "... hvis enzymer tidligere var normale."

Crohns sykdom

Crohns sykdom forårsaker betennelse i tarmen. Dette gjør det vanskelig for mat til å passere gjennom fordøyelsessystemet og fører til kramper, magesmerter, forstoppelse, felles blødning og vekttap. Leverbetennelse er et annet symptom på Crohns sykdom. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, slik at skader forårsaket av betennelse i leveren kan være alvorlige. Legen din kan foreskrive medisin for å bidra til å minske alvorlige symptomer på Crohns sykdom, inkludert betennelse i leveren. Hvis du lider av Crohns sykdom og frykter leverskader, snakk med legen din om hvilke medisiner er riktig for deg.