Digidexo.com

Tegn og symptomer på kronisk granulomatøs sykdom

Tegn og symptomer på kronisk granulomatøs sykdom


Kronisk granulomatøs sykdom oppstår når fagocytter, immunsystem celler, ikke fungerer som de skal. Dette arvelig lidelse resultater i pågående infeksjon. Mer enn 50 prosent av pasienter med denne sykdommen er menn fordi arv av en X-bundet recessiv egenskap, sier Merck. Arv er autosomal recessiv hos andre pasienter. Om lag en million mennesker har blitt diagnostisert med denne sykdommen. Tegn og symptomer på kronisk granulomatøs sykdom er alvorlig og kan være livstruende.

Hovne lymfeknuter

Lymfeknutene som er i nakken kan bli hovne tidlig i livet og enten blir hovne ofte eller forbli hoven, sier Medline Plus. I noen tilfeller kan lymfeknutene har abscesser danne på dem hvori kirurgisk drenering er nødvendig for å behandle dem.

Hudinfeksjoner

En rekke hud infeksjoner forekommer ofte som et tegn på kronisk granulomatøs sykdom. Disse infeksjonene er ansett som vanskelige å helbrede. Disse hudinfeksjoner er abscesser, perianalt abscesser, kroniske indre nese infeksjoner, Impetiginized eksem, furuncles og impetigo.

Andre infeksjoner

Infeksjoner er en vanlig tegn på denne sykdommen. Bein og felles infeksjoner er ofte sett. Lungebetennelse er en annen infeksjon som kan oppstå, og det er vanskelig å helbrede, og det forekommer ofte, i henhold til Medline Plus. Vedvarende diaré forekommer også, enten alene eller sammen med en infeksjon.