Digidexo.com

Skadelige Konserveringsmidler

Alle konserveringsmidler er ikke skadelig for helsen din. De fleste tilsetningsstoffer er utformet for å forbedre matvaresikkerhet og har blitt godkjent av helsemyndigheter for å brukes på denne måte. Mat bevaring har vært i praksis i århundrer. Røyk, salt og eddik har alle blitt lagt til mat i det siste for å forsinke eller begrense veksten i matvare forurenser. Uten konserveringsmidler, mye av maten vår kan ikke være trygt fortært. Selv om tilsetningsstoffer i mat må oppfylle strenge helseforskrifter, visse tilsetningsstoffer gjøre utgjøre en grunn til bekymring. Personer med allergi, spesielt, bør være svært forsiktig med mengde og type mat konserveringsmidler de forbruker på en daglig basis.

Unngå kunstige farger

Noen matvarer ser tiltalende på grunn av sine sterke farger. Disse lyse, kunstige farger kan forårsake kreft. Følgende kunstig mat fargestoffer bør unngås: blue # 1, blå # 2, blå # 3, grønn # 3, red # 3, og gul # 6. Cochineal og karmin er kunstige fargestoffer som stammer fra pulverisert insekter. De bør også unngås fordi de har forårsaket allergiske reaksjoner hos noen individer.

Revurdere bruk av kunstige søtstoffer

Aspartam og sakkarin er sukker erstatter som begge ble oppdaget ved en tilfeldighet i vitenskapen labaratory. Ifølge US Food and Drug Administration, står Aspartam for mer enn 75% av de rapporterte bivirkningene av tilsetningsstoffer. Høye doser av sakkarin er forbundet med blærekreft. Andre kunstige sweeneters inkluderer cyklamat, acesulfam, sucralose (Splenda) og sorbitol.

Vokt dere for aluminium forbindelser

Store mengder aluminium (forbrukes gjennom hermetisert brus, aluminium potter og panner, aluminiumsfolie, tilberedte matvarer og forbruker legemidler som aspirin og antacida) ha en negativ effekt på hjerneceller. Spor av aluminium forbindelser har blitt funnet i hjernecellene hos Alzheimer-pasienter.

Advarsel om MSG

Mononatriumglutamat (MSG) brukes i mat som en smaksforsterker. Noen mat selskaper med bruke den til å maskere ubehagelig smak i sine produkter. Forbruker MSG kan føre til kvalme, hodepine og pustevansker. Astmatikere har rapportert en innstramming i brystet etter å ha spist denne additiv. Negative effekter fra forbruket av MSG kan være umiddelbar eller forsinket.

Vokt dere for nitritt og nitrat

Natriumnitrat og natriumnitritt er konserveringsmidler som finnes i bearbeidet kjøtt (røkt fisk, pølser og kjøttpålegg). Disse tilsetningene skape en kjemisk kalt nitrosaminer ved oppvarming. Nitrosaminer kan forårsake kreft.

Negative effekter av BHT og BHA

BHT (butylhydroksytoluen) er en antioksidant som brukes i petroleumsprodukter, plast, personlig pleie og mat. BHT og BHA (Butylhydroksyanisol) er begge brukes til å bremse ned forverring i oljer. Disse kjemiske tilsetningsstoffer kan forårsake allergiske reaksjoner, tannsykdom, negative effekter på lever og nyre og generelt dårlig helse. Sjekk for tillegg av disse kjemikaliene i pet food.