Digidexo.com

Bekhterevs sykdom og Crohns sykdom

Bekhterevs sykdom og Crohns sykdom


Bekhterevs sykdom er en sykdom som innebærer smerte og betennelse i leddene mellom ryggvirvlene, og leddene mellom ryggraden og bekkenet. Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom. Lignende tarm symptomer kan oppstå med begge sykdommene.

Tarmbetennelse

Ifølge Mayo Clinic, kan folk med avansert ankyloserende spondylitt utvikle tarmbetennelse. Pasienter med Crohns sykdom kan oppleve hevelse og betennelse i veggene i tarmen og arrdannelse.

Bekhterevs sykdom Symptomer

Personer med Bekhterevs sykdom kan merke smerter og stivhet i korsryggen som kan begrense mobiliteten av ryggraden og brystet, tretthet og øyebetennelse, ifølge US National Library of Medicine. Et tap av matlyst, vekttap og en svak feber kan forekomme med denne tilstanden.

Bekhterevs sykdom Behandling

Leger kan foreskrive anti-inflammatoriske medisiner for å lindre smerter og betennelser. Personer med alvorlig smerte eller skader på ledd kan kreve kirurgi.

Crohns sykdom Symptomer

Crohns sykdom syke kan utvikle magesmerter, smertefulle avføringer og vandig diaré. Forstoppelse, leddsmerter og fistler rundt endetarmen kan oppstå med denne tilstanden.

Crohns sykdom behandling

Leger kan anbefale aminosalicylate legemidler til å behandle betennelse eller kortikosteroider.