Digidexo.com

Hva skjer når en Carpenter Bie stikk?

Carpenter bier har en lignende utseende til humler, men deler ikke de samme febrilsk sosiale egenskaper. I stedet snekker bier gjemme seg i reir som ligger i rammene av bygninger eller i trær, ifølge Penn State, men kan bli funnet summende rundt disse områdene i svermer. Hvis en snekker bie stikk deg, kan du oppleve den tradisjonelle bivirkninger av bie stikk, inkludert rødhet, hevelse, astmaproblemer, og selv døden hvis du er allergisk mot bistikk. Søk medisinsk hjelp umiddelbart.

Kvinnelige Bees

Den kvinnelige snekker bee er den eneste sex som vil svi en person. Imidlertid er den kvinnelige bie ikke kjent å svi ofte. Når en person provoserer eller prøver å røre den kvinnelige bie, hun trolig vil svi. Hvis du lurer på om du har blitt stukket av en kvinnelig snekker bee, så kan du inspisere hennes underliv når hun er død. Carpenter bier har svarte abdomens stedet for humle karakteristiske gule magen.

Venom utløsning

Carpenter bee gift er giftig, og det er derfor det gjør vondt når en bie stikk. Det er flere egenskaper ved bee venom, inkludert dens evne til å lamme nervesystemet (neurotoksisk), dens evne til å ta blodkapillærer tynnere (hemoragisk), og dens evne til å destory røde blodceller (hemolytiske). Bee venom er dannet fra melittin, et peptid som virker som et anti-inflammatorisk middel; fosfolipase, et enzym som fører til ødeleggelse av celler; og A-Hyaluronidase, et enzym som ødelegger deler av cellene og lar giften til å spre seg i en persons system.

Umiddelbare reaksjoner

Hvis du blir stukket av en snekker bee, kan du merke rødhet på stikkområdet og hevelser rundt området av stikket. Carpenter bie stikk er smertefulle, og smerten kan somle i en time eller lenger. Hver bie stikk reagerer forskjellig på forskjellige mennesker fordi de farlige mane utgivelser gift i varierende mengder. Umiddelbart plassere is på svellede området og ta et antihistamin for å døyve smerten.

Alvorlige reaksjoner

Anafylaksi kan oppstå hvis du er allergisk mot bistikk. Dette er en livstruende tilstand brakt på av den allergiske reaksjonen til biens stinger gift. Hvis du ser stinger i personens hud, fjerner du det ved å skrape den bort med et kredittkort heller da å bruke pinsett som kan forårsake stinger å komprimere og videre utgivelsen gift. En person som opplever anafylaksi kan oppleve tungpustethet, kvalme, diaherrea, magekramper, besvimelse, vanskeligheter med å puste eller svelge og angst eller forvirring. Ring 911 umiddelbart.

Hva å gjøre

Hvis noen som har blitt stukket av en snekker bee begynner å ha en allergisk reaksjon, ringe 911 umiddelbart. Hvis personen har kjent allergi medisin - for eksempel resept allergi medisin - deretter gi den personen det nødvendige beløpet. Be personen til å legge ned flatt på en overflate. Løft føttene ca 1 fot og dekker henne med et teppe. Dette hjelper til å hindre personen i å gå inn i sjokk. Du bør ikke plassere personen flat, løfte føttene hennes og dekker henne med et teppe hvis du mistenker at hun led en rygg, nakke, ben eller hodeskade, ifølge Medline Plus. Hvis noen opplever bare rødhet og nominell smerte, deretter bruke isen til bie stikk og ta et antihistamin.