Digidexo.com

Grunner for høyt blodtrykk hos unge voksne

Medisinsk fagpersonell klassifisere høyt blodtrykk som enten primær eller sekundær hypertensjon. Når årsakene til økt blodtrykk er ukjent, leger merke sykdommen som primær. Sekundær hypertensjon har identifiserbare og spesifikke årsaker. Blodtrykket opplesninger for tenåringer er merket som en prosent i forhold til samme aldersgruppe, så tenåringer hvor blodtrykket opplesninger er i 90-persentilen og ovenfor er diagnostisert med prehypertension. Mange tenåringer utvikle høyt blodtrykk, men de er ikke medisinsk diagnostisert før år senere når andre helsemessige bekymringer er adressert, ifølge American Heart Association.

Progresjon til Hypertension

Liten studie som er gjort på antall unge voksne som er diagnostisert med prehypertension og progresjon til en diagnose av høyt blodtrykk, men etablerte forskere ved Thomas Jefferson University i Philadelphia en klar sammenheng i en studie rapporterte i 2008 ved hjelp av data fra National barndom blodtrykk database. Deres resultater viste en klar sammenheng mellom prehypertension diagnose og progresjon til hypertensjon i 14 prosent av menn og 12 prosent av kvinner.

Hjerte Unormalt

Hjerte abnormiteter, inkludert aorta skader og mangler i de mindre arteriene, bidrar til høyt blodtrykk hos unge voksne, ifølge Nemours Center for barnas helse Media (a nonprofit helse organisasjon som fokuserer på barns helse og trivsel). Liten direkte statistisk forskning har blitt gjort for å etablere de eksakte antall tenåringer med høyt blodtrykk og hjerte abnormiteter. Faktisk, medisinske studier som omhandler hjerte abnormiteter generelt anta at årsakene er genetisk. En vitenskapelig studie finansiert av American Heart Association i 2007 støttet denne grunnleggende forutsetningen, og konkluderte med at estimatene for berørte enkeltpersoner har "... vært betydelig undervurdert i det siste."

Fedme

Fedme er den viktigste årsaken til ungdoms hypertensjon. "Nation i fare", en rapport 2008 sponset av American Heart Association, merket nesten 17 prosent av alle menn i alderen 12 til 19 som overvektige. Nesten 16 prosent av unge voksne kvinner på samme alder veide mer enn sunn målvekten. Hispanic tenåringer, som en gruppe, hadde høyest fedme rate, med 19,9 prosent registrering i obese kategori etter evaluering av body mass målinger. Fedme skyldes store deler av mat høy i natrium og fett, samt en mangel på fysisk aktivitet, er direkte knyttet til høy ungdoms blodtrykk, ifølge rapporten.

Narkotikabruk

Legale og illegale rusmidler kan føre til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Bruk av stoffer som kokain, steroider og amfetamin, øker sannsynligheten for vedvarende nivåer av høyt blodtrykk, ifølge Nemours Center for barnas helse Media. Nemours bemerker også at foreskrevne legemidler, inkludert prevensjon narkotika for kvinner, kan være en faktor i å øke blodtrykket nivå for unge kvinner.

Røyking

Mens tobakk er klassifisert som legemiddel av helsemyndighetene, etiketter American Heart Association koblingen mellom ungdoms hypertensjon og røyking som en egen risikokategori. Fritt, eller bruken av tobakk, i hvilken som helst form øker blodtrykket. AHA fant at nesten 4000 tenåringer hver dag samplet sigaretter i 2007, og legger til de anslagsvis 800.000 nye unge røykere American Lung Association er spilt inn for det året.