Digidexo.com

Problemer med tannkroner

Problemer med tannkroner


Tannkroner er en populær måte å reparere ødelagte eller slitte ned tenner som ikke kan gjenopprettes med en fylling alene, ifølge MedicineNet. De kan også beskytte svekkede tenner eller brukes til å feste en tannbro. Kronene er også brukt til cap tannimplantater. De er vanligvis pålitelige, men problemer har tidvis oppstår med tannkroner. Hvis du se opp for dem, kan du ta kontakt med tannlegen din umiddelbart for å løse eventuelle problemer som kan beskjære opp.

Smerte

Tannkroner kan forårsake følsomhet eller smerte. Dette er mest vanlig når kronen er nye fordi tannen nerve reagerer på varme og kulde. MedicineNet sier at børsting med tannkrem laget spesielt for sensitive tenner kan hjelpe med dette problemet. Hvis smerten som skjer når en person biter ned, er sin krone mest sannsynlig plasseres høyt opp på tannen. Dette kan enkelt løst av en tannlege.

Chips

Tannkroner laget av porselen kan chip som kronen blir eldre, eller hvis en person biter i noe hardt. MedicineNet sier at små brikker kan bli løst av en tannlege med kompositt harpiks. Hvis kronen har overdreven chipping, kan reparasjon ikke er mulig. I dette tilfellet, kan tannlegen vanligvis plassere en ny krone.

Stabilitet

Kronene kan komme seg løs hvis bonding sement vasker ut fra under kronen. Dette lar bakteriene invadere området, noe som kan føre til råte i den underliggende tann. Hvis kronen føles løs, bør du gå til tannlegen umiddelbart for å se om det kan bli recemented. Hvis en løs krone blir ignorert, kan det komme av helt. Du bør kontakte tannlegen din umiddelbart, så hun må recement det eller muligens erstatte det. I mellomtiden, sier MedicineNet du kan midlertidig sette den på igjen selv ved hjelp av dental sement som selges i apotek.

Allergier

Selv om det er sjelden, sier MedicineNet at noen mennesker kan ha en allergisk reaksjon på en tannkrone. Kronene inneholder typisk en blanding av metaller. Dette kan forårsake en reaksjon hos personer med allergier metall.

Forebygging

Verden Dental magazine sier at mange problemer med tannkroner kan forebygges. Personer med allergi mot metall bør snakke med tannlegen før en krone er installert. Når det er på plass, må du være forsiktig med altfor harde eller klissete mat som rå grønnsaker eller Taffy og karamell. Prøv å tygge potensielt problematiske matvarer i et annet område av munnen i stedet for med kronet tann. Brush og floss minst en gang om dagen, og gjør det etter hvert måltid og snack for de beste resultatene.