Digidexo.com

Grunner for Feminine Itch

Feminin kløe driver noen kvinner gal. Du kan oppleve mild til moderat kløe avhengig av hvor du er i menstruasjonssyklusen. Kløe kan også være en advarsel tegn på en mer alvorlig infeksjon. Mange kvinner jag til apoteket for en over-the-counter løsning på kløen. Men hvis du lider av hyppige kløe, se din gynekolog for en undersøkelse, som kløe kan være et symptom på et større problem.

Iført Tight, Wet eller syntetiske klær

Iført strømper, remmer eller trange jeans kan føre til fuktighet for å bli fanget. Tilsvarende betyr syntetiske klær ikke la huden puste, som også feller fuktighet. Bytt alltid ut av en badedrakt etter bading for å forhindre feminin kløe. Også, etter å ha jobbet ut eller delta i en annen aktivitet som får deg til å svette overdrevet, endre til tørre klær.

Kjemiske Irritanter

Såper, salver, prevensjons skum og selv tøymyknere kan føre til vaginal kløe på grunn av en allergisk reaksjon du opplever til en kjemisk i produktet. Hvis din feminine kløe presenteres etter bytte til et nytt vaskemiddel eller etter bruk av en ny såpe eller krem, unngå å bruke det produktet.

Hormonelle svingninger

Når du har mensen, hormonene svinger, forårsaker endringer i skjeden din. Tilsvarende, i overgangsalderen, opplever du et fall i østrogen, noe som fører til at veggen av vagina til tynn og produsere mindre smøring. Denne tørrhet kan forårsake irritasjon og dermed kløe.

Gjær infeksjon

I tillegg til kløe, vaginal gjær infeksjoner presentere også med hvit utflod. Vanlige årsaker til gjær infeksjoner omfatter bruk av antibiotika, kondombruk, diabetes eller nedsatt immunforsvar.

Seksuelt overførbare sykdommer

Anskaffelse av en seksuelt overførbar sykdom (STD) kan føre til vaginal kløe. Vaginitis kan være forårsaket av en STD eller en annen infeksjon. Symptomer på vaginitt inkluderer kløe, betennelse, utflod og lukt. Genital herpes forårsaker også feminin kløe. Hvis disse infeksjonene går ubehandlet, risikerer du å bli infertile eller, i alvorlige tilfeller, døende. Salver er tilgjengelig over disk, men de bare maskere symptomene på problemet. Oppsøke lege for å få riktig behandling og hindre ytterligere skade.