Digidexo.com

Hvordan behandler lavt blodsukker

Lavt blodsukker (hypoglykemi) er generelt definert som en glukosekonsentrasjon på mindre enn 70 milligram av sukker per desiliter av blodet (mg / dl). Denne måling skal tas like før et måltid, når blodsukkeret er på sitt laveste nivå. En blodsukkeret tatt på dette tidspunkt bør være mellom 90 og 130 mg / dl. Mild hypoglykemi kan korrigeres med enkle tiltak hjemme, men alvorlig hypoglykemi kan kreve nødtiltak i et sykehus.

Hvordan behandler lavt blodsukker

•  Spis noe som inneholder en enkel sukker. Dette er vanligvis den enkleste og raskeste måten å korrigere mild hypoglykemi. Enkle sukker er lett å bryte ned til glukose og bør raskt bli absorbert i blodet. Praktiske former av dette sukkeret omfatter harde sukkertøy og fruktsaft. Glukosetabletter trenger ikke å bli brutt ned i det hele tatt, og vil øke blodsukkeret svært raskt.

Ta mindre måltider oftere. Blodsukkeret vil normalt falle mellom måltidene, så spiser oftere kan hindre rask reduksjon av blodsukkeret. Sørg for å redusere størrelsen på hvert måltid så ditt daglige kaloriinntak ikke endres.

Konsumere mer komplekse karbohydrater (stivelse) til hvert måltid. Komplekse karbohydrater vil etter hvert bli brutt ned til glukose og bør danne grunnlaget for hvert måltid. Dette er generelt sant for alle, men er spesielt viktig hvis du har en tendens til hypoglykemi.

Administrer glukagon. En person med alvorlig hypoglykemi må kanskje ha glukagon injiseres direkte i en blodåre. Denne fremgangsmåten vil raskt øke blodsukkeret, og bør kun utføres som en nødløsning.

Gir intravenøs druesukker. En lege kan administrere druesukker å behandle ekstreme tilfeller av hypoglykemi hvor pasienten allerede har hatt et anfall eller er i koma.