Digidexo.com

Effekter av naturlig progesteron

Naturlig progesteron er nyttig for en rekke tilstander som er felles for kvinner. Progesteron er et hormon som produseres naturlig i kroppen, men nivåene kan svinge. Kvinner kan balansere hormoner og løse flere helseproblemer ved å bruke naturlig progesteron, som kommer i en krem ​​som påføres topisk, eller som en stikkpille innsatt vaginalt.

Progesteron og østrogen

Progesteron og østrogen er de to viktigste hormonene en kvinne produserer som påvirker hennes reproduktive syklus. Når en kvinne menstruerer, produserer hun østrogen i løpet av første halvdel av hennes syklus, etterfulgt av progesteron i andre halvdel av syklusen. Som en kvinne nærmer overgangsalder, kan hennes progesteron nivåer slipp. Hormonnivåer kan bli ubalansert av andre grunner, så vel. Kvinner har en tendens til å bli østrogen-dominerende når det er en hormonell ubalanse. Progesteron krem ​​er nyttig for reduksjon av østrogen og øke kroppens produksjon av progesteron.

Menopause

Kvinner går gjennom overgangsalder opplever ofte hetetokter, humørsvingninger, uregelmessig menstruasjon, søvnløshet og selv håravfall. Naturlig progesteron kan lette noen av symptomene på overgangsalder ved å balansere hormonproduksjonen og hemme østrogen, som blir den dominerende hormon i overgangsalder.

Bone Health

Naturlig progesteron kan også beskytte helsen til bein. Bones er skapt og vedlikeholdt gjennom produksjon av to typer celler. Progesteron stimulerer osteoblaster, som bygger nytt ben, mens østrogen stimulerer dannelsen av osteoklaster som bryter ned gamle bein. Et overskudd av østrogen, eller mangel av progesteron, kan bidra til å utvikle osteoporose.

Andre helseplager

Naturlig progesteron kan også dra flere andre forhold. Kvinner som ikke har eggløsning godt, eller har gjentatte spontanaborter, kanskje lider av en mangel på progesteron. Hvis en lege mistenker progesteron mangel i denne situasjonen, vil hun anbefale progesteron tilskudd start etter eggløsning er bekreftet og fortsatte frem til en periode har startet, eller inn i andre trimester av svangerskapet. Naturlig progesteron kan også hjelpe uregelmessig menstruasjon, redusere kramper, oppblåsthet, depresjon og irritabilitet knyttet til PMS og PMDD, hemme endometriose og beskytte mot brystkreft.

Betraktninger

De fleste er klar over risikoen ved å bruke hormonbehandling i overgangsalderen for å lette symptomene. Kunstig progesteron og østrogen kan føre til hjerteinfarkt, blodpropp og slag, sammen med økt risiko for brystkreft. Naturlig progesteron ikke vanligvis har disse risikoene, så lenge du bruker 20 til 40 milligram, som er omtrent 1/16 av en teskje, daglig. Det er mengden kroppen produserer naturlig på egen hånd. Hvis brukt i overkant, kan naturlig progesteron føre til de samme helsemessige problemene som syntetisk progesteron.