Digidexo.com

Komplikasjoner av using fiskeolje

Komplikasjoner av using fiskeolje


Fiskeolje har blitt et populært kosttilskudd. Noen har gått så langt som å kalle det "vidundermedisin". Det gir fordeler for kardiovaskulær helse og hjernens funksjon, og reduserer sjansen for å utvikle brystkreft, tykktarm og prostata kreft. Årsaken er at fiskeolje inneholder omega-3 fettsyrer, som ikke kan gjøres i kroppen, men er avgjørende for menneskers helse. Men til tross for de mange helsemessige fordelene av fiskeolje, kan ta for mye føre til alvorlig risiko.

Dosering

De fleste fiskeolje caplets kommer i form av myke gels som svelges med vann. Disse geler kan inneholde alt fra 1 til 3 g av de aktive bestanddeler; 1 g ble funnet å gi de fordelaktige kardiovaskulære effekter. Personer som lider av leddgikt eller andre alvorlige betennelser kan være lurt å ta mer. Selv om det ikke er noen optimal dosering, for mye av noe - selv gunstige ting - kan være farlig.

Blødning

Fiskeolje har en tendens til å redusere blodplateaggregasjon, noe som gjør vare lenger blødning. Blodplater kan ta lengre tid å danne og stoppe blødninger fordi det er færre av dem, så noen blødning - selv fra små kutt - kan potensielt bli alvorlig. Store mengder av fiskeolje kan også være årsaken til blod i urin eller intense neseblødning. I alvorlige tilfeller kan denne effekten også bli sett i form av slag eller alvorlig indre blødninger.

Forgiftning

Mange fisk lever i et miljø av tunge forurensende stoffer som kvikksølv, dioksiner eller polyklorerte bifenyler (PCB). Ifølge myomancy.com, bærer oljen mindre giftige rester enn spise fisk direkte, men det er fremdeles mulig å ha noen gastrointestinale problemer. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, urolig mage, diaré, uvanlig tung raping eller flatulens, og sure oppstøt. Ved høye doser, kan disse effektene krever sykehusinnleggelse. En måte å redusere sannsynligheten for at disse bivirkningene er ved å ta fiskeolje caplets med måltider og sprer mengden du tar over en lengre tidsperiode. Så i stedet for å ta 3 g om morgenen, ta en g til frokost, lunsj og middag.

Blood Pressure

Ifølge myomancy.com, en av de rapporterte bivirkninger av fiskeolje er en reduksjon i blodtrykket. Hvis en person tar store mengder av fiskeolje og har lavt blodtrykk, eller er på et medikament for å senke blodtrykket, kan det være svært farlig. Dette er en dose-sensitive bivirkning, og det er nesten ingen risiko med mindre du tar en enorm mengde fiskeolje. Likevel, til personer som har lavt blodtrykk eller tar medisiner senke blodtrykket bør spørre sin lege om en sunn dose.

Overdose

er det mulig å overdose på fiskeolje. Beløpet som kreves vil variere fra person til person, og så vil effekten, men i hovedsak en overdose betyr at du føler en eller alle av de ovennevnte bivirkninger i en alvorlig form: gastrointestinal blødning eller blødning i hjernen, en meget alvorlig mage verke eller enda et slag. Hvis du mener at du eller noen du kjenner kan ha overdose på fiskeolje, kontakt lege umiddelbart.