Digidexo.com

Spinal stenose Symptomer og muskelsmerter

Symptomene på spinal stenose utvikles langsomt over tid og kan komme og gå. Visse aktiviteter og posisjoner kan føre til en økning av spinal stenose symptomer, samt muskelsmerter.

Identifikasjon

I løpet av aldringsprosessen, kan ryggraden utarte. Dette kan føre til spinal stenose, noe som betyr at nervene i ryggraden blir komprimert. Dette kan føre til smerter i bena, korsryggen, nakke og armer. Rundt 400.000 amerikanere lider av ryggsmerter som følge av spinal stenose.

Symptomer

Symptomene på spinal stenose kan utvikle seg sakte i løpet av mange år. Den gjennomsnittlige pasienten utvikler denne tilstanden etter fylte 50. De vanligste symptomene er smerter (isjias), smerter mens du går, og kribling eller svakhet i korsryggen som stråler ned i baken og beina. Cervical stenose kan føre til smerter og svakhet i nakke og utstråle inn i armene.

Diagnose

Cervical og lumbar spinal stenose er oftest diagnostisert med en MR eller CT scan med myleogram (med x-ray fargestoff). I tillegg til disse testene, vil en fysisk undersøkelse avslører noen muskelunderskudd eller svakhet som er til stede.

Behandling

Spinal stenose kan vanligvis styres uten kirurgiske inngrep. De tre vanligste formene for ikke-kirurgisk behandling er trening, epidural injeksjoner, og modifisering av aktiviteter og aktivitetsnivå. Anti-inflammatoriske medisiner kan også være nyttig for å redusere smerter og betennelser assosiert med spinal stenose.

Betraktninger

Når en pasient ikke lenger kan gå eller ta vare på seg selv, kan legen anbefale operasjon for spinal stenose. Disse er vanligvis er eldre pasienter, og operasjonen er utført for å øke pasientens toleranse aktivitet. Dette vil gjøre det mulig for pasienten å utføre normale daglige gjøremål med mindre smerter.