Digidexo.com

Årsaker til Chin Hair

Årsaker til Chin Hair


Noen kvinner er naturlig hårete; den spirende hår chins er ikke noe nytt for dem. Men hvis du plutselig sport hår på haken eller på andre områder av kroppen som tidligere var hårløs, noe kan være på gang.

Menopause

Når en kvinne går gjennom overgangsalderen, produserer hun mindre østrogen og progesteron. Når eggstokkene stoppe eggløsning regelmessig, østrogennivået faller, og androgen (mannlig hormon) er igjen å stimulere kropp og ansiktshår vekst, samt akne, ifølge Wdcyber.com.

PCOS

Polycystisk ovariesyndrom kan resultere i hårvekst på haken. Kvinner som lider av denne tilstanden har for mange androgener (mannlige hormoner). PCOS er den ledende årsak til infertilitet og en risikofaktor for livmorkreft. Denne tilstanden er en indikator på hormonubalanse. Hvis du har utviklet dreven ansikt og kroppslige hår, kan du ha PCOS.

Hirsutisme

Hirsutism er definert, i henhold til Emedicine.medscape.com, da overdreven vekst av tykke, mørke håret i områder hvor hårvekst hos kvinner er generelt minimal eller fraværende.

Congential binyrebarkhyperplasi

Ifølge MedlinePlus, kan medfødte adrenal hyperplasia påvirker begge kjønn og resultater i utpregede maskuline egenskaper, inkludert ansiktshår. Når noen har denne tilstanden, mangler hun et enzym som trengs av binyrene til å produsere kortisol og og aldosteron, som er hormoner. Hvis det ikke er nok av disse hormoner i kroppen, kroppen produserer for mye av det mannlige kjønnshormonet, androgen, som gjør mannlige egenskaper dominerende.

Medisiner

Medisiner - som fenytoin, minoxidil, testosteron, danazol, anabole steroider, glukokortikoider, og ciklosporin - kan forårsake ansiktshår.

Kreft

Kreft, eller en svulst, i binyrene eller i eggstokken kan forårsake ansikts hår, ifølge MedlinePlus.