Digidexo.com

Hvordan tørr frukt og grønnsaker

I antikken var matvarer tørket i solen. Kulde eksisterte ikke da, så landsbyboerne måtte lære å tørke frukt, grønnsaker og til og med kjøtt og lagre dem til bruk i vintermånedene. Dagens mennesker tørke frukt og grønnsaker for snacking og matlaging. Disse matvarer er høy i fiber, lite karbohydrater og er et flott alternativ til sukkerholdig snacks. Tørket frukt og grønnsaker er stor for å legge tekstur og smak til oppskrifter, så vel.

Hvordan tørr frukt og grønnsaker

•  Velg tørkeutstyr. Du kan tørke frukt og grønnsaker i solen hvis du bor i et varmt klima, men du trenger minst 5 sammenhengende dager med 95 grader F temperaturer. Velg en konvensjonell ovn hvis du ikke ønsker å investere i noe utstyr, eller velg en elektrisk mat dehydrator med en vifte og en justerbar temperaturkontroll.

Velg frukt eller grønnsaker til tørk. Populære frukt inkluderer epler, fersken, mango, pærer, bananer og druer. Plukk moden og friskere grønnsaker som brokkoli spyd, erter, tomater, gulrøtter eller grønne bønner. Kaste ut overmodne eller mugne frukt og grønnsaker, siden de smaker vondt og ser verre.

Forvarm ovnen til 140 grader F og vaske frukt og grønnsaker. Fjern kjernen eller groper fra frukter som plommer og fersken. Forvelle grønnsaker for å fjerne huden: legg dem i varmt kokende vann i 2 minutter og fjern fra varmen.

Skjær frukt og grønnsaker i biter store biter. Dip kutte stykker i en fortynnet blanding av en del sitronsaft til åtte deler vann. Dunk og fjerne raskt - det er ikke nødvendig å suge. Dette bidrar til å forhindre misfarging under tørkeprosessen.

Plukk opp noen voks papir og linje en cookie ark eller skjermene fra den elektriske dehydrator med det. Stedet kutte stykker på et enkelt lag, noe som gjør at frukt og grønnsaker har god plass til å puste under tørkeprosessen. Fyll hvert nivå med mer frukt og grønnsaker, siden du kan tørke mer enn én type frukt eller grønnsak på en gang.

Tørre grønnsaker og frukt på ca 140 grader C i 6 til 12 timer. Sjekk ut den praktiske tørke tabellen på Virginia Tech nettsiden for tørking ganger for bestemte matvarer (se Ressurser nedenfor).

La frukt og grønnsaker sitte i ca en time før du pakker dem i lufttett emballasje. Plastposer som besegler og sylteglass fungerer best for lagring. Forvent tørket mat til å vare i alt fra 6 måneder til et år på det meste før du går dårlig.

Hint

  • Ikke kjøp en klumpete dehydrator hvis du ikke har lagringsplass for det. Hvis du ikke har skapplass og ikke ønsker å forlate et stort apparat på benken, bruke ovnen i stedet.