Digidexo.com

Hva er krystallinsk fruktose?

Hva er krystallinsk fruktose?


Krystallinsk fruktose, som er avledet fra mais, opprinnelig ble markedsført som et helsekost supplement. Den ble tilgjengelig for bruk i mat og drikke på 1980-tallet. Det er ikke forveksles med høy fruktose maissirup som er en kombinasjon av fruktose og sukrose.

Produksjon av krystallinsk fruktose

En metode for produksjon er å bruke maismel som er utvunnet fra mais kjerner. Cornstarch er satt gjennom en rekke prosesser som omdanner glukose til fruktose. Dette gjøres med enzymer. En annen metode anvender enzymer for å separere disaccahride bindingen i sukrose for å produsere glukose og fruktose molekyler. Etter at begge prosesser, er fruktose krystallisert, tørket, malt til den ønskede størrelse og pakket. Krystallinsk fruktose er hvit og veldig ren.

Bruk av krystallinsk fruktose

Krystallinsk fruktose har mange bruksområder i matproduksjon industrien. Dens evne til å binde seg til fuktighet som gjør det til et ideelt søtningsmiddel, til bruk i bakervarer. Krystallinsk fruktose motstår omkrystallisering, og dette gjør at bakevarer fuktig og myk. Den brukes i drikkevareindustrien for å produsere lav-kalori drikker og drikker for idrettsutøvere. Brukes som et søtningsmiddel for frossen frukt, hjelper det å hindre sammenbrudd ved å binde seg til vannmolekylene.

Krystallinsk fruktose og Diabetic

Krystallinsk fruktose kan benyttes av diabetikere, fordi det er en lav glykemisk søtningsmiddel. Dette betyr at det ikke medfører en topp i blodsukkernivået som glukose eller sukrose kan. Krystallinsk fruktose metaboliseres av kroppen din i et saktere tempo enn glukose eller sukrose.

Sweetness Factor

En teskje av krystallinsk fruktose er 1.2 ganger søtere enn en teskje sukker. Smaksløkene oppfatter krystallinsk fruktose sødme raskt og dette bidrar til å få frem smaker av matvarer det er lagt til. På grunn av dette er det brukt i lav-kaloriholdige drikker og matvarer.

Fordøyelighet

Krystallinsk fruktose er lett fordøyelig. Som med noe mat, hvis du spiser for mye av det, kan uønskede bivirkninger oppstår. 2. februar 2009 rapporterte "Los Angeles Times" som en 2005 studie av forskere ved University of Kansas Medical Center i Kansas City viste at inntak av mer enn 25 gram krystallinsk fruktose kunne produsere magesyke og diaré.