Digidexo.com

Hvordan du velger proteinrik mat for en lav carb diett

Å være på en lav-karbo diett betyr at proteinkilder må være så lav i karbohydrater som noe annet du spiser. Hvis du spiser kjøtt, for eksempel, du kan bare spise det panerte og stekt hvis panering er low-carb. Det samme gjelder for kjøttpudding, som typisk har mange flere karbohydrater enn du ville mistenke. Ikke alle kjøtt er carb-fri av seg selv, heller. Les videre for å lære hvordan å velge proteinkilder du trenger uten karbohydrater du ikke gjør det.

Hvordan du velger proteinrik mat for en lav carb diett

Hvis du spiser kjøtt, de fleste kutt av oksekjøtt, svinekjøtt, fjærfe og lam har mindre enn en carb per porsjon. Hvordan du koker eller tilberede dem kan endre det, men. Unngå enhver form for leveren eller andre indre organer, som kylling giblets. Med unntak av ricotta, cottage cheese og Gjetost (eller Brunost, da dette brune norske osten er også kalles), er ost også en god lav-carb kilde til protein.

Hvis du spiser fisk og sjømat, har fisken ingen karbohydrater. Sjømat kan, imidlertid. Østers, mussles, muslinger og abalone kan ha mest. Likevel er carb innhold for en beskjeden porsjon lav. For eksempel 3 oz. av kokte stillehavsøsters har 8,4 karbohydrater.

Hvis du ikke spiser kjøtt, fisk eller sjømat, prøv seitan. Det har den høyeste mengden protein av vegetariske kjøtterstatninger. Dessuten er det en god kilde til jern og har lite fett og kolesterol. Du kan lage seitan hjemme; men du kan også kjøpe den på en naturlig mat butikk. Bruk den som du ville biff. Du kan kjøpe en kylling-flavored seitan, så vel. En annen god kilde til protein er tofu.

Drikk soyamelk for ekstra protein. Velg en uten søtningsstoffer, slik at du kan ha fordelene av soya protein uten unødvendige karbohydrater.

Ikke glem å spise grønnsaker. De har protein, også. Bønner og erter har så mye protein som samme mengde tofu. Brokkoli og asparges har halvparten så mye protein som samme mengde tofu.

Hint

  • Husk å trekke fra de gram fiber fra gram karbohydrater per porsjon. At antallet er gram karbohydrater du vil fordøye.
  • Vite forskjellen mellom enkle og komplekse karbohydrater. Enkle karbohydrater, slik som raffinert sukker, bør unngås. Komplekse karbohydrater som hele korn er rike på fiber, vitaminer og mineraler som kroppen din trenger. De hjelper også styrke immunforsvaret. Du kan inkludere komplekse karbohydrater i en low-carb diett.