Digidexo.com

Protonpumpehemmer bivirkninger

Protonpumpehemmere er medisiner som reduserer magesyre. Folk tar dem for lindring av syre peptic lidelse symptomer, de vanligste er gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), som forårsaker halsbrann. De medikamenter også er tatt for symptomer på magesår og gastropathy følge av steroide anti-inflammatorisk narkotika. Noen mindre, men irriterende bivirkninger kan forekomme, men en større bekymring er bivirkninger som følge når folk tar disse stoffene i lengre perioder av gangen.

Typer

Protonpumpehemmere inkluderer generisk esomeprazol (merkenavn Nexium), lansoprazol (Prevacid), omeprazol (prilosec), pantoprazol (Protonix) og rabeprazole (Aciphex). Disse er alle reseptbelagte legemidler, selv om Prevacid og prilosec har også blitt godkjent til å bli solgt over disk, Prilosec i 2004 og Prevacid i 2009.

Mindre bivirkninger

Relativt mindre bivirkninger forekommer i opp til fem prosent av personer som tar protonpumpehemmere. Disse inkluderer forstoppelse eller diaré, kvalme, magesmerter, tørr munn og hodepine. Andre mindre vanlige bivirkninger inkluderer ledd eller muskelsmerter. Lege Jay Cohen påpeker på sin nettside at de over-the-counter prilosec pakningsvedlegget nevner ikke disse bivirkningene. Dette kan føre til problemer hvis folk ikke skjønner symptomene er bivirkninger, og deretter behandle symptomene med andre medisiner.

Tidsramme for behandling

Protonpumpehemmere er ment for korttidsbehandling som varer fire til åtte uker, selv om leger ofte utstede påfølgende resepter. Siden Prilosec har vært tilgjengelig over disk siden 2004 i en lav resept-styrke dose, har folk vært i stand til å ta det stoffet for år av gangen.

Bekymringer for eldre voksne

Behandling med protonpumpehemmere for over et år er knyttet til en 44 prosent økt risiko for hoftebrudd hos personer over 50 år, ifølge en studie publisert i 2006-utgaven av Journal of American Medical Association. En annen bekymring for eldre voksne er at protonpumpe-inhibitorer har blitt vist å redusere absorpsjonen av vitamin B-12, og eldre mennesker allerede har redusert B-12 absorpsjonsevne. I tillegg hjerteinfarkt pasienter som tar blodfortynnende medisiner Plavix kan øke risikoen for et nytt hjerteinfarkt hvis de også ta en protonpumpehemmer.

Bakterievekst

Langvarig bruk av protonpumpehemmere øker også risikoen for diaré og kolitt forårsaket av Clostridium bakterier. Lavere nivåer av magesyre tillate denne bakterien kan formere seg i tarmen. Ifølge lege Ray Sahel, er clostridium en av de vanligste typene av smittsom diaré hos pasienter i alderen 75 og eldre.