Digidexo.com

Hvor mye bør en baby sove?

Hvor mye bør en baby sove?


Det er normalt for nye foreldre til å være bekymret for sin spedbarnets søvnvaner. I motsetning til voksne, babyer normalt ikke sove gjennom natten til de er flere måneder gammel. Men de tilbringer en god del av dagen sover, kombinert med korte perioder med våkenhet som forlenger, som de blir eldre.

Betydning

Nyfødte sover i gjennomsnitt 16 til 20 timer i døgnet i løpet av de tre første månedene av sitt liv. En typisk babyen denne alderen sover fra 1 til 4 timer av gangen og holder seg våken i opptil 2 timer. Etter den tid en baby når fire måneders alder, vil han sove totalt 15 timer i døgnet, og gradvis, vil hans nattesøvn perioder vare mellom tre og fem timer. Hans våkne perioder vil forlenge til mellom 1 og 5 timer. På seks måneder gammel, kan babyen sove så lenge som seks timer av gangen i løpet av natten som han begynner å lære at natten sover bør være lengre enn dagtid naps på 1 til 2 timer.

Time Frame

Nesten 70% av alle babyer sove opptil 6 timer om gangen i løpet av natten på ni måneders alder, men hyppige natta våkner gjentar seg mellom 1 og 3 år gammel da barnet kan utvikle natt relatert angst eller frykt.

Betraktninger

Lav fødselsvekt bidrar til hyppige våkne perioder i nyfødte og preemies som våkner hver par timer for å spise. Spedbarn som ammes våkne oftere enn formel-matet spedbarn. Rundt tre uker gamle, opp til 65% av alle babyer utvikler kolikk. Kolikk er definert som uforklarlige episoder av utrøstelig gråt som varer mellom 2 og 5 timer. Kolikk oppstår vanligvis i løpet av ettermiddagen og kvelden, og forsvinner på egen hånd rundt tre måneders alder. Rådfør deg med barnelege hvis du har spørsmål om babyens gråt.

Effekter

Spør foreldrene til en nyfødt, og de vil fortelle deg at god søvn er en ting fra fortiden. Mangel på søvn kan påvirke foreldrenes konsentrasjon og skape en stressende hjemmesituasjon. Siden babyer ta hyppige tapper i løpet av dagen, må en ny moder lur på samme tid. Ammende mødre synes ofte det er lettere å ta med babyen til sengs med dem når de våkner om natten, men dette kan skape avhengige søvnvaner som barnet blir eldre. Spør barnelege om co-sleeping.

Teorier / Spekulasjoner

Babyen vil sove gjennom natten når han kan gjøre det uten å bli sulten. Du kan hjelpe prosessen ved å oppmuntre barnet ditt til å holde seg våken i et par timer før han sengetid og mater ham like før han trekker seg. Hvis barnet ditt er kolikk, sørg for at du burp ham grundig etter hver fôring og ikke innføre noe annet enn morsmelk eller morsmelkerstatning i løpet av denne tiden.

Forebygging / løsning

Babyer som voksne, er vanedyr, og hvis du ikke klarer å sette en tidsplan, vil barnet ikke klarer å se viktigheten i å sove gjennom natten. Lag en beroligende rutine før sengetid som inkluderer milde lek, en trøstende bad og en fôring før sengetid. Når barnet våkner om natten, mate ham, rape ham og endre hans bleie før du legger ham ned igjen. Snakke sakte i løpet av natta våkne perioder og motstå å spille.

Expert Insight

Konsultere legen din dersom barnets søvnmønster varierer betydelig fra standard. Mange spedbarn utviser lengre eller kortere søvnperioder og er veldig sunt, men legen din vil ønske å sørge for at barnet ditt utvikler riktig. I tillegg spør sykepleieren å forklare den riktige måten å posisjonere spedbarn under hans søvn perioder hvis du er i tvil. De fleste barneleger foreslår at du plasserer et spedbarn på ryggen å sove.