Digidexo.com

Hva er en Kolesterol Polyp?

Hva er en Kolesterol Polyp?


En kolesterol polypp er en av de fem typer av galleblæren polypper. De er den mest vanlige, men er vanligvis ikke kreft. De kunne være forårsaket av en metabolsk defekt.

Prevalens

Galleblæren polypper kan være vanlig og er vanligvis funnet ved ultralyd, ifølge medicine.net. Vanligvis de er små og ikke viser symptomer. Kolesterol polypper utgjør 50 til 60 prosent av galleblæren polypper, i henhold til "Galleblæren Tumor" oversikt på medscape.com. Tilstedeværelsen av kolesterol polypper kalles cholesterosis.

Størrelse

Vanligvis kolesterol polypper er flere lesjoner og vanligvis mindre enn 10 mm, sa medscape.com.

Årsak

Kolesterol polypper kan stamme fra et kolesterol stoffskiftet defekt, i henhold til "Galleblæren Tumor" oversikt.

Andre galleblæren polypper

Cholesterosis med fibrøs dysplasi av galleblæren, adenomyomatosis, hyperplastisk cholecystosis og adenokarsinom er de fire andre typer galleblæren polypper.

Ondartede eller godartede svulster

Polypper kan godartet eller ondartet. Kolesterol polypper er de vanligste godartede ikke-neoplastiske (pseudotumors), ifølge nettstedet uptodate.com. Adenomatøse polypper er potensielt ondartet, ifølge medscape.com.

Potensielt problematisk

Selv vanligvis ikke kreft, "(o) ccasionally, kolesterol polypper kan slough av og forårsake biliær kolikk av cystisk duct obstruksjon eller akutt pankreatitt ved å blokkere felles gallegang," sier medscape.com.