Digidexo.com

Hva er årsaken til Kyfose?

Hva er årsaken til Kyfose?


Kyfose er den medisinske termen for forover avrunding av en persons øvre del av ryggen, også kalt runde tilbake eller mer vanlig pukkelrygg. Kyfose er en mye mer markert avrunding enn det som er vanlig, ofte mer enn 45 grader. Kyfose kan oppstå i alle aldre og har flere årsaker. Mens et mildt tilfelle vil ikke presentere mange problemer, kan et alvorlig tilfelle få alvorlige komplikasjoner.

Typer

Ryggraden inneholder mange bein, inkludert et dusin midtre rygg virveldyr kalles thorax virveldyr, som kobles til din ribbeina. Kyfose påvirker disse virveldyr. Det finnes ulike typer av tilstanden. Postural kyfose er vanlig hos barn, mer så i jenter. Det er forårsaket av dårlig holdning og slouching som strekker spinal leddbånd, noe som gjør beinet skjemaet unormalt. Med Scheuermann Kyfose barn mellom 10 og 15, for det meste gutter i dette tilfellet, utvikle deformerte virveldyr som fører til krumningen, med ukjent årsak. Medfødt kyfose oppstår når fosteret har misdannelser av ryggsøylen i mors liv. Bone-tynning osteoporose, leddgikt, tuberkulose, kreft og spinal bifida alt kan føre til kyfose hos voksne.

Effekter

Symptomene på kyfose kan ikke være merkbar på første eller i milde tilfeller. Den åpenbare er en pukkelrygg der ryggraden har buede. Ryggsmerter og stivhet i ryggraden vil også være tegn. Eldre voksne med osteoporose har en større sjanse for å få spinal frakturer som kan deretter forvandle seg til kyfose. Personer med sykdommer i bindevev også er mer utsatt for en anelse tilbake.

Identifikasjon

En fremover sving test vil bli gjort av legen din hvis kyfose er mistenkt. I denne testen personen vil bøye seg fremover fra midje mens legen observerer den øvre tilbake for krumning. X-stråler kan bli kalt for som vil avsløre graden av krumning og eventuelle misdannelser hos virveldyr, Arthritis kan dukke opp i voksne X-stråler som vil forklare den kyfose. Dersom tilstanden gjør det vanskelig å puste, og deretter en lungetest vil bli gjort for å se i hvilken grad.

Betraktninger

Kyfose hos barn og voksne kan føre til problemer med deres selvbilde. Hump ​​kan bli så fremtredende at misdannelse er tydelig merkbare for alle. Ryggsmerter med kyfose kan bli uutholdelig og invalidiserende. I de verste tilfellene puste kan bli svekket når ribbeina trykk mot personens lunger. Selv nerveskader kan oppstå under de mest krevende eksempler på kyfose, der bena er svekket på grunn av trykket på ryggraden.

Forebygging / løsning

Behandlingen av kyfose er avhengig av alvorlighetsgraden. I mindre tilfeller back-styrkeøvelser kan være foreskrevet og smertestillende medikamenter tatt. Tilbake bukseseler brukes i de mer alvorlige tilfeller av kyfose for barna, med den type seler diktert av tilstanden. Kirurgi for barn er vanligvis en siste alternativet. Voksne kan også trenge tilbake bukseseler og kirurgi for å fusjonere de virveldyr med biter av bein fra bekkenet og stålstenger, skruer og kroker for å holde ryggraden rett under og etter inngrepet.