Digidexo.com

Magesmerter Med IBS & Alcohol Consumption

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en smertefull tilstand som forårsaker alvorlig magekramper og oppblåsthet. Det er ofte ledsaget av diaré, forstoppelse og kvalme. Mens det er behandlingstilbud tilgjengelig gjennom legen din, kan alkoholforbruk komplisere saker og gjøre tilstanden vanskeligere å kontrollere.

Alkohol irriterer

Ifølge MayoClinic.com, en helse og velvære nettside, kan konsumere alkohol bidra til smerter og oppblåsthet forbundet med IBS. Alkohol irriterer betent tarmkanalen og kan også føre til forstoppelse eller diaré.

Alkohol Triggers

MensHealth.com forklarer at IBS kan utløses av en forstyrrelse i tarmfloraen, som kan være forårsaket av overdreven alkoholforbruk. Hvis du drikker, kan du prøve å redusere eller stoppe forbruket for å se om symptomene avta. Ironisk nok stress, en annen trigger av IBS episoder, kan oppildne folk til å øke alkoholforbruket. Ideen om at drikking vil hjelpe din IBS ved å hjelpe deg med å håndtere stress er feilaktig og det vil bare legge til mer smerte til episoden.

Endonurse.com, en medisinsk informasjon nettsted, rapporterer at forekomsten av IBS er høyere hos mennesker som er alkoholikere.

Sukker i alkohol

HealthCentral.com melder at en studie publisert i Scandinavian Journal of Gastroenterology støtter konseptet at alkohol kan gjøre IBS symptomer mer alvorlig. Studien, som fulgte pasientene Crohns sykdom, fastslått at mengden av sukker som finnes i alkoholholdige drikkevarer konsumert gjort en forskjell i forhold til hvor godt alkohol ble tolerert av pasientene. Drinker med høyere sukker nivåer utløses eller forverres symptomene mer enn de med lavere sukker.

Reaksjoner Vary

Den skandinaviske studien viste også at hver persons reaksjon på alkohol forskjellig. Ikke alle pasienter hadde en negativ reaksjon på alkoholholdige drikkevarer. Det er viktig for IBS pasienter å merke seg hvordan de føler etter å ha drukket for å finne ut om de har noen bivirkninger.

Hvordan å delta

IBS pasienter som velger å konsumere alkohol bør ta visse forholdsregler for å unngå eventuelle negative bivirkninger. Først diskutere saken med legen din. Pass på at de medisiner du tar ikke vil samhandle med alkohol. Moderasjon er også lurt, som gjør det til en vane å aldri drikke på tom mage, noe som kan irritere dine IBS. Også prøve å unngå drikke med høye nivåer av sukker, for eksempel fruktige drinker og viner.