Digidexo.com

Relief fra Helvetesild Virus

En gjentakelse av VZV (varicella-zoster virus, som også forårsaker vannkopper) er ansvarlig for en helvetesild utbrudd. Den primære behandling for helvetesild er et kurs av antivirale medikamenter, sammen med metoder for å lindre smerte; bygget inn i behandling for helvetesild er forebyggende tiltak mot postherpetisk nevralgi, en tilstand der smerten forbundet med helvetesild vedvarer etter de aktive helvetesild utslett har ryddet opp. Det er også mulig for helvetesild til å gjenta seg.

Antivirale

Helvetesild utslett vises karakteristisk på bare én side av kroppen, vanligvis på baken og bagasjerommet, men også noen ganger påvirker ansiktet. Den prodrom (første symptomene før utslett) av helvetesild er mer smertefull og mindre kløende enn vannkopper.

Den eneste element av helvetesild behandling som er rettet mot VZV i seg selv er bruken av reseptbelagte antivirale medikamenter, inkludert acyclovir, famciclovir og valacyclovir. Ifølge både GlaxoSmithKline, produsenten av Valtrex (et navn handel for valacyclovir), og Mayo Clinic, er det best å starte behandling med antivirale medikamenter innen 72 timer etter at de første indikasjonene av helvetesild utslett. Seth John Stankus, MAJ, MC, et al., Rapporterer at du trenger å ta acyclovir fem ganger om dagen for mellom syv og 10 dager, mens du kan ta valacyclovir og famciclovir bare tre ganger om dagen i sju dager.

GlaxoSmithKline rapporterer at de vanligste bivirkningene er hodepine, kvalme og oppkast.

Analgetika

Den type av smertestillende administreres for helvetesild relieff vil være avhengig av intensiteten av smerten det oppstår, varierende fra OTC (over-the-counter) til narkotiske (opioid) behandlinger, som er tilgjengelig kun etter resept. Ifølge Stankus, et al., Er det best å ha et sett plan for smertestillende medikamenter i stedet for å ta dem etter behov, for å unngå unødig ubehag og smerte. Du må kanskje ta disse medikamentene, med doser og spesifikke behandlinger justeres, så lenge smerten av helvetesild vedvarer.

Kortikosteroider

Resept kortikosteroider (som prednison), som virker som et anti-inflammatorisk middel, lindrer smerte assosiert med shingel når den kombineres med antiviral terapi. Stankus, et al., Anbefaler en gradert behandlingsplan på 30 mg to ganger daglig i den første uken, 15 mg to ganger daglig i den andre uken, og 7,5 mg to ganger daglig i den tredje uken.

Ifølge Mayo Clinic, kan bruk av kortikosteroider under en aktiv helvetesild utbrudd redusere sjansene for å utvikle postherpetisk nevralgi.

Aktuelt Relief

. Ifølge Stankus, et al, kan du bruke Calamine lotion på åpne helvetesild sår å lindre ubehag etter behov, mens capsaicin kan være nyttig etter sår har begynt å helbrede; begge disse er tilgjengelig over disk. Reseptbelagte lidokain patcher kan også bidra til å lindre helvetesild smerte; du får plass til disse for å behandle en bestemt berørte området.

Postherpetisk nevralgi

Du kan trenge en rekke ekstra behandlinger hvis smertene av helvetesild ikke rydde opp sammen med utslett (som betyr at du har postherpetisk nevralgi). Ifølge Stankus, et al., Disse behandlingene inkluderer fortsatt bruk av aktuell capsaicin og lidokain, sammen med reseptbelagte tricylic antidepressiva og antiepileptika. En typisk startdose av trisykliske antidepressiva er 25 mg tatt før sengetid, mens du kan ta 100-300 mg av krampestillende medisiner før sengetid. Legen din vil justere disse medikamentene til du oppnår maksimal smertelindring.