Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på livmorhalskreft

Livmorhalskreft er en alvorlig tilstand som rammer tusenvis av kvinner hvert år. Heldigvis finnes det måter å slå livmorhalskreft og leve et langt og sunt liv. Det er viktig å bli kjent med symptomene og oppsøke lege ved første tegn på kreft.

Bruksanvisning

•  Ha unormale celle resultater. I mange tilfeller betyr livmorhalskreft ikke føre til fysiske symptomer i tidlige stadier. Det er viktig for enhver kvinne til å planlegge en årlig Pap test, som undersøker livmorhalsen for pre-kreftceller.

Merknad uvanlig utflod. Det er vanlig å ha litt utflod. Men det er viktig å skille mellom normal og uvanlig utflod. Unormal utladning er overdreven og er vanligvis ledsaget av en sterk lukt.

Opplev dreven eller unormal blødning. Blødninger som oppstår mellom menstruasjonene eller etter overgangsalderen bør undersøkes av en gynekolog. I tillegg, noen blødning som vedvarer i mer enn ti dager eller blødning som finner sted etter samleie er et tegn på livmorhalskreft.

Feel magesmerter eller press. Ett tegn på livmorhalskreft er ubehag i magen som kan være smerter og oppblåsthet. Fordi disse symptomene er lik andre tilstander, slik som premenstruelt syndrom, irritabel tarm-syndrom, ovariecyster og urinveisinfeksjon, er de ofte oversett. Se inn magesmerter som varer i mer enn én uke.

Endure smertefullt samleie. Livmorhalskreft er ikke den eneste tilstand som fører til smertefulle samleier. Andre forhold inkluderer vaginisme og endometriose. Men hvis ubehag begynner plutselig eller forsterker med hver seksuelt møte, kan livmorhalskreft være grunnen.