Digidexo.com

Lipitor og hjertesykdom

Med kolesterolsenkende medisiner som Lipitor, kan mange mennesker ta kontroll over sin hjertehelse og leve lengre, sunnere liv. Medisiner er ikke et under kur, imidlertid, og bør brukes i kombinasjon med en sunn livsstil å ha størst effekt.

Statistikk

Hjertesykdom er nr en morder av menn og kvinner over hele verden, inkludert de i USA, ifølge Mayo Clinic. The American Heart Association har estimert at i 2009 vil ca 785 000 amerikanere har sitt første hjerteinfarkt, og 470 000 vil ha en tilbakevendende angrep. One American dør hvert minutt på grunn av en koronare hendelser. Statistikk som disse har mange amerikanere gjør hva de kan for å forebygge hjertesykdom.

Hjertesykdom

Hjertesykdom er et teppe sikt byttes ut med begrepet hjerte-og karsykdommer. Den brukes til å beskrive forhold som kan føre til hjerteinfarkt, slag eller brystsmerter. Hjertesykdom omfatter også infeksjoner og forhold som påvirker hjertets ventiler, muskel og juling rytme. Risikofaktorer for hjertesykdom inkluderer familiehistorie, alder, røyking, dårlig kosthold, høye kolesterolverdier, høyt blodtrykk, fedme, diabetes, høyt stress, fysisk inaktivitet og dårlig hygiene.

Lipitor

Lipitor er en reseptbelagte medisiner som brukes til å senke kolesterolet ved å blokkere produksjonen. Den reduserer totalt kolesterol i blodet, blant LDL-kolesterol, også kjent som det dårlige kolesterolet. Senke kolesterolet bidrar til å hindre åreforkalkning og hjertesykdom. Lipitor behandler høyt kolesterol og reduserer risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjerteproblemer hos personer med type 2 diabetes eller koronar hjertesykdom. Hvis du vurderer å ta Lipitor, informere legen din dersom du har noen narkotika allergier eller hvis du har under-aktiv skjoldbruskkjertel, diabetes, nyresykdom, leversykdom eller muskelsykdommer. Gravide kvinner bør ikke ta Lipitor, da det kan forårsake misdannelser hos det ufødte barnet. Du bør ikke drikke mens du tar Lipitor, som alkohol kan skade leveren din når den kombineres med medisinering.

Lipitor bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Lipitor inkluderer magesmerter, mild kvalme, halsbrann, oppblåsthet, forstoppelse, gass, tett nese, hodepine, kløe og utslett. Ring legen din umiddelbart hvis du opplever noen av de mer alvorlige bivirkninger av Lipitor, som for eksempel muskelsmerter, svakhet, ømhet, feber, influensalignende symptomer, tap av matlyst, mørk urin, gulsott eller leire-farget avføring. Oppsøk akutt hjelp hvis du opplever allergiske reaksjoner fra å bruke denne medisinen.

Andre hjertesykdom medisiner

Andre medisiner som brukes til å behandle og forebygge hjertesykdom inkluderer ACE-hemmere, betablokkere, diuretika, blodfortynnende medisiner, og kolesterolsenkende medisiner. Hvis du er i dag en hjertesykdom pasient, eller hvis du er på en høy risiko for å utvikle hjertesykdom, diskutere behandlingsalternativer med legen din.

Forebygging

Mens medisiner kan bidra til å forhindre og behandle hjertesykdommer, er det mange ting du kan gjøre hjemme for å holde hjertet så sunt som mulig. Forebyggende tiltak, som ikke røyker, daglig fysisk aktivitet, sunne matvaner, opprettholde en sunn vekt, god hygiene og å redusere stress, kan alle hjelpe deg å bekjempe hjertesykdommer.