Digidexo.com

Sykdommer i cecum

Sykdommer i cecum


Cecum er den første delen av tykktarmen, som er en del av tykktarmen på høyre side av magen. Colonic sykdommer inkluderer tykktarmskreft, den fjerde vanligste kreftformen i USA, ifølge MedlinePlus.

Colonic Sykdommer

Sykdommer i kolon inkluderer kreft, irritabel tarmsyndrom, polypper, divertikulitt, inflammatorisk tarmsykdom og kolitt, ifølge MedlinePlus.

Kreft

Kreft i cecum eller andre deler av tykktarmen er signalisert ved blod i avføringen, smale avføring, endringer i avføringsmønster og ubehag.

Polypper

Polypper er soppformede utvekster på tarmslimhinnen som kan føre til kreft i tykktarmen. Ifølge Cleveland Clinic, oppdage dem og fjerne dem før de vokser og endrer seg er den beste forebygging.

Kolitt

Kolitt kan være i flere former: smittsomme, iskemisk, stråling, ulcerøs og Crohns sykdom. Årsaker til de to siste formene for kolitt er ukjent og med 2009, men de tre første er forårsaket av infeksjon, mangel på blodstrøm og strålebehandling, henholdsvis.

Koloskopi

En kolonoskopi er en metode for å undersøke kolon og rektum foring med en lang, fleksibel slange innsatt i anus. Leger anbefaler dem til pasienter som har symptomer på tykktarm sykdom, for eksempel endringer i avføringsvaner eller blødning. De over 40 med slektshistorier av tykktarmskreft bør ha regelmessige koloskopier.