Digidexo.com

Kjemisk Peel Komplikasjoner

Ifølge American Society of Plastic Surgeons, kjemisk peeling bruke syre for å strippe de ytre lag av skadet eller aldrende hud ut av ansiktet. De som har milde hudproblemer ofte velge kjemisk peeling i stedet for en ansiktsløftning eller annen plastisk kirurgi. The American Society of Plastic Surgeons sier at selv om kjemisk peeling prosessen er generelt trygt, det er ikke fri for risiko. Det er kjemisk peeling komplikasjoner som kan utvikle seg fra disse prosedyrene.

Hevelse og irritasjon

En av de mest vanlige komplikasjoner etter en kjemisk peeling er hevelse og irritasjon på skallet området. Dette er spesielt forventet når du mottar kjemisk peeling behandlinger med AHA fruktsyre (AHA). AHA-peelinger, anses som den mildeste, blir ofte utført over en rekke uker eller måneder for å oppnå de ønskede resultater. Som den behandlede huden røyter, kan den nylig eksponerte overflaten blir sprø, rød, irritert eller hoven. Disse komplikasjonene er vanligvis behandles med smertestillende medikamenter og fuktighetskrem. Som huden tilpasser seg behandlingene, det verste av komplikasjoner bør avta.

Pigment Change

I dypere kjemisk peeling, kan pasientene merke en hud pigmentering endring. Dette kan skyldes flere ting. Trikloreddiksyre (TA) skreller er middels dybde skreller som er strengere enn AHA-peelinger. På grunn av dette, de utsetter mer frisk hud i en behandling. Selv om de ikke egentlig fjerne hud pigment, kan TA skreller forårsake misfarging av huden eller mørkere hvis pasienten tar p-piller, blir gravid kort tid etter behandling eller har en familiehistorie med ansikts misfarging.

På den annen side, fenol skreller er dype hud skreller som faktisk er ment å fjerne pigment fra huden. Fjern dette pigmentet betyr at ansiktshuden kan ikke lenger tan, men det betyr også at det er langt mer følsom for ytre faktorer. De som har hatt en dyp kjemisk peeling må være på vakt mot alle medisiner (for eksempel legemidler som inneholder hormoner) som kan endre pigment i huden og bør konsultere lege før du tar noen av disse medikamentene.

Sår og blemmer

Kjemisk peeling kan forårsake ansikts sår og blemmer, avhengig av hudens følsomhet for kjemikalier som brukes. I tillegg kan pasienter som har en historie med forkjølelsessår oppleve et utbrudd etter kjemisk peeling er brukt. Hvis du har denne tilstanden sørge for å fortelle legen din slik at han kan foreskrive medisiner enten før eller i løpet av behandlingsperioden som kunne holde utbrudd i sjakk.

Alvorlig Solbrenthet

Alvorlig solbrenthet er en alvorlig komplikasjon av kjemisk peeling fordi den nylig eksponert hud er utrolig følsom. På grunn av dette, å beskytte huden med solkrem er viktig. Dette gjelder spesielt for etter en fenol peeling. Fordi skallet tar bort hudens evne til å produsere pigment, betyr at huden vil alltid trenger å bli beskyttet fra solen. Legen utfører skallet kan gi deg noen resept-styrke sunblock for å unngå denne komplikasjonen; sørg for å bruke den som anvist.

Arrdannelse og infeksjon

Ifølge American Society of Plastic Surgeons, arrdannelse og infeksjon er sjeldent komplikasjoner av kjemisk peeling, men de kan skje. (Reference 1.) Hvis arrdannelse forekommer, er det vanligvis behandlet av plastisk kirurg som utfører kjemisk peeling. Hvis en plastisk kirurg ikke utfører skallet (som er lovlig i enkelte stater) og arrdannelse forekommer, bør du søke råd hos en plastisk kirurg. Infeksjon kan føre til arrdannelse, så det er viktig rapport noen tegn til en lege og å behandle det med antibiotika så snart som mulig.