Digidexo.com

Hva er en Cataract?

Linsen i øyet fungerer på en lignende måte som linsen i et kamera. Det krystallinske linse fokuserer det lys som kommer inn i øyet når den sendes til netthinnen. Men noen ganger linsen gjennomgår endringer på grunn av aldring, sykdom eller traume og blir en katarakt.

Oppbygging av Lens

Objektivet inneholder fire lag; kapselen, at subkapsulær epitel, cortex og linsekjerne. Endringer i noen av disse disse lagene kan føre til uklarhet i linsen.

Nuclear Cataract

Dette er den vanligste typen katarakt og oppstår vanligvis oppstår med aldring. Kjernen av linsen blir vanskelig og uklar.

Cortical Cataract

Kortikale grå stær form når cortex av linsen blir overskyet; denne typen katarakt kan påvirke både nær og avstand visjon.

Subcapsular Cataract

Når en oppdatering av skydekke og innskudd dannes under kapselen (enten fremre eller bakre kapsel), dette kalles en subcapsular katarakt; Disse typer av katarakt kan forekomme hos personer med diabetes og andre sykdommer.

Andre typer

En traumatisk katarakt kan danne etter en skade i øyet; noen spedbarn er født med en uklarhet i linsen som kalles en medfødt grå stær.