Digidexo.com

Matvarer som Lavere urinsyre

Urinsyre er et biprodukt av proteinmetabolisme. For de fleste er det bare går videre fra kroppen ubemerket, men for gikt lider, urinsyre forårsaker intense smerter og hevelse i leddene. Heldigvis finnes det en rekke måter for å redusere urinsyre i blodet, noe som hjelper til å redusere eller lindre smerte på denne tilstand.

Væsker

Vann hjelper skylle systemet for toksiner, inkludert urinsyre. Urte og grønn te er gode valg, også. Og gode nyheter for kaffe-elskere: Din favoritt drikke - hvis koffeinfri - ikke heve urinsyre.

Kirsebær

Kirsebær, enten fersk, frosset eller tørket, ser ut til å redusere urinsyre i blodet. Fag i en University of California i Davis studien viste redusert nivåer av felles inflammatoriske blodmarkører etter inntak av kirsebær.

Magre meieri

Studier ved Mount Sinai School of Medicine viste at en diett høy i nonfat eller lav-fett meieriprodukter reduserer serum uric nivåer. Reduksjoner ble sett hos begge kjønn og over et bredt aldersspenn.

Kalium-rik mat

Mat med høyt kalium bør være en del av enhver sunt kosthold og er nyttig for å senke urinsyre i blodet. Bananer, aprikoser, meloner og alle kjøtt og fisk inneholder kalium.

Folic Acid

Et kosthold rikt på folsyre kan redusere urinsyre. Folsyre er lagt til mange frokostblandinger og forekommer naturlig i solsikkefrø, Pinto bønner, kikerter og linser.

Matvarer for å unngå

Visse matvarer øke urinsyrenivået raskt og drastisk. Unngå alkohol og fet rødt kjøtt, gjærprodukter og all stekt mat. For å senke urinsyre, følger et fornuftig kosthold basert på hele korn, grønnsaker og magert kjøtt.