Digidexo.com

Årsaker av Black Tongue

Svart tunge er en tilstand som ikke er vanlig hos friske mennesker, men er ikke kreft og er lett behandles ved regelmessig rengjøring og / eller skrape tungen når du pusser tennene.

The Tongue

Tungen er en muskel som har hundrevis av små humper på det som kalles papiller. Det er her smaksløkene er. Den papiller stadig vokse og kaste de eldre cellene som de gjør.

Papiller Feil

Noen ganger dine papiller ikke kaster de gamle cellene, og det får dem til å vokse langt og avgir et hårete utseende. Hvis dette skjer, rusk og bakterier blir fanget på tungen og bakterier vokser, noe som gir tungen inntrykk av å være svart.

Risikofaktorer

Det er visse risikofaktorer som kan øke sjansen for å få svart tunge om de ikke er spesifikke årsaker til tilstanden. Risikofaktorer er røyking, tar antibiotika, noen som opprørt bakteriebalansen i munnen, cellegift og / eller strålebehandling av hodet eller nakken, ukontrollert diabetes eller andre systemiske sykdommer.

Andre faktorer

Hvis du ikke tar godt vare på tennene og tannkjøttet, er du på et høyere risiko for å utvikle denne tilstanden, særlig hvis noen av de andre risikofaktorer angår deg.

Prognose

Svart Tongue er lett å behandle ved hjelp av en tannbørste som har en tunge renere på den. I alvorlige tilfeller kan det hende du trenger en tunge skraper. Tilstanden forsvinner vanligvis i løpet av et par uker som gjør dårlig ånde som følger med det.