Digidexo.com

Hva er Elemental Diet Ulcerøs kolitt?

Hva er Elemental Diet Ulcerøs kolitt?


Ulcerøs kolitt er en sykdom i tykktarmen som påvirker tykktarmen og rektum. Det er preget av pin-punkts sår i slimhinnene slimhinnen i tarmveggen. Symptomer er diaré, kvalme, oppkast, magesmerter og blod og slim i avføringen. Den eneste kuren for kolitt er fullstendig fjerning av tykktarmen og endetarmen. Men kosthold og anti-inflammatoriske medisiner er viktig i å redusere forekomst av "flare-ups" og avgjørende for å oppnå remisjon.

Teorier / Spekulasjoner

Mens årsaken til ulcerøs kolitt er mye diskutert, foreslår en teori en genetisk feil som hemmer kroppens immunsystem slås av. Som et resultat, angriper immunsystemet kontinuerlig både de gode og dårlige bakterier i tarmen, og dermed forårsaker sår.

Misforståelse

Ifølge Crohns og kolitt Foundation of America, er det ikke satt diett for kolitt. Diet bør settes for den enkelte, men det bør være en godt balansert kosthold som inneholder kilder til protein, fett og karbohydrater.

Trigger Foods

Felles utløse mat (mat som ergre symptomer) er koffein, kullsyreholdige drikker, tørkede bønner, mat med høyt sulfa, tørket frukt, rå grønnsaker, fiberrik mat, krydret mat, nøtter, popcorn, frø og mat med høyt fett.

Ernærings Fluids

Fordi sykdommen viktigste symptomet er diaré - ofte med kvalme og oppkast - dehydrering og tap av verdifulle næringsstoffer og elektrolytter er en bekymring. Væsker som Gatorade, Sikre og selv Pedialyte kan bidra til å opprettholde fuktighet og en sunn elektrolyttbalansen.

Advarsel

Pasienter med ulcerøs kolitt har ofte blodig diaré, forårsaker anemi. Spis mat rik på jern. Legen din vil konsekvent sjekke blod-arbeid og kan foreslå en ekstra jerntilskudd.

Betraktninger

Ulcerøs kolitt pasienter bør holde en dagbok. En dagbok hjelper pasienten å lære hva slags mat han kan og ikke kan spise. Det bidrar til å overvåke symptomer og identifisere påkjenninger. Stress har vist seg å forverre lidelsen.