Digidexo.com

Hva er den kjemiske Hazard av vaskemiddel på mat?

Hva er den kjemiske Hazard av vaskemiddel på mat?


Vaskemidler er avsatt på matvarer gjennom oppvaskmidler og rensing av frukt og grønnsaker. Kjemikalier er igjen på våre retter og på vår mat selv etter kraftig vask. Det er noen veldig usunne ingredienser som oppvaskmiddel kan legge til maten vår uten vår realisering.

Hva er i vaskemiddel som er potensielt skadelig

Kjøkkenutstyr, klær og leker kan inneholde den antibakterielle og soppdrepende middel triklosan, som gjør antibakterielle såper, tannkrem, oppvask vaskemidler og hånd såper. Det er foreløpig ingen bevis for at vask med produkter som inneholder triklosan eller andre antibakterielle ingredienser renser mer effektivt enn å vaske med vanlig såpe og vann.

Kloroksylenol, også kjent som PCMX, og ammonium-klorid, dannes fra klor. En eller begge av disse kan finnes i hånd såper og parabol vaskemidler. Klor når den kombineres med triclosan blir klorofyll. Klor når den aktiveres av varmt vann kan føre til irritasjon i øynene og pustevansker.

Ammoniumforbindelser kan havnen potensielt skadelige bakterier hvis forsiktighet ikke utøves i lagring.

Virkninger av Triklosan

The Food and Drug Administration (FDA) har inngått samarbeid med andre føderale etater for å teste effekten av triklosan. Forskere har funnet ut at babyer som er matet morsmelk er eksponert for triklosan gjennom sin mor. FDA dyreforsøk har funnet at triklosan har endret hormonregulering; men ingen konklusjoner har blitt presentert at det er negative effekter for mennesker. Noen forskere diskuterer virkningen av antibakteriell midler, slik som triklosan, siden det menneskelige legeme trenger bakterier for å bygge opp immunitet.

Effekten av PCMX og salmiakk

Klor og klorgass er meget giftige. Både PCMX og salmiakk er laget av klor, derfor utvise ekstrem forsiktighet ved bruk av disse. Mange oppvask vaskemidler inneholder en tørr form av disse som blir aktivert når den kombineres med vann. Når de er oppvarmet eller utsatt for damp at de forsvinner inn i luften lettere. Tatt hensyn til dette, hvis du kjører oppvaskmaskinen og bruke varmt vann, damp som slipper ut hvis du åpner døren mid-cycle vil inneholde potensielle irritanter for øynene og huden.

Konklusjon

Det finnes mange potensielt skadelige ingredienser i oppvaskmiddel. Inntar klorderivater eller triklosan kan være skadelig. Ideelt sett ville det ikke være noen rester på oppvasken etter vask med disse produktene, men dessverre mange ganger er det en rest. FDA og andre organisasjoner har fastslått at de gjenværende mengder av triclosan og klor er så liten at de ikke er skadelig, men forskere er opptatt med en langsom poisening av menneskekroppen.

Alternative alternativer

Hvis du er bekymret for å bruke elementer som inneholder triklosan i din husstand, bare bruke såpe og vann i stedet for antibakteriell håndsåpe. Du kan kjøpe mat fra økologiske leverandører som ikke har blitt sprayet eller vasket med eventuelle vaskemidler. Oppvaskmiddel kan gjøres hjemme ved hjelp av en kombinasjon av boraks og natron.