Digidexo.com

Cat Scratch Fever Disease

Cat Scratch Fever, også kjent som Cat Scratch sykdom, er en infeksjon som fører til hevelse i lymfeknuter. Smitten spres ved bakterier i spytt eller under klørne på en infisert katt. Denne sykdommen er bare en alvorlig helserisiko hos personer med svekket immunforsvar.

Årsak

Den egentlige årsaken til infeksjonen er en bakterie som heter Bartonella henselae. Rundt 40% av katter er anslått å ha gjennomført B. henselae på et tidspunkt i livet, og aldri vise tegn på sykdom.

Cat Infeksjon

Katter får infisert med B. henselae av infiserte lopper de ingest som de vasker seg. Denne bakterien kan passere fra munnen til klo som katten slikker normalt. Kattunger er mer sannsynlig å bære denne bakterien.

Menneske-smitte

Folk kan utvikle cat scratch sykdom ved å bli bitt eller klort opp av en infisert katt. Noen katter har bakterier på pelsen deres, så noen ganger sykdommen kan overføres enkelt ved å klappe en infisert katt.

Symptomer

En sår kan utvikle på stedet av den grunnen av eller bite, ta opp til 10 dager skal vises. I tillegg kan lymfeknutene nærmeste skaden begynner å svelle.

Diagnose

Diagnostisering av cat scratch sykdom kan verifiseres av en blodprøve, som folk flest ikke husker å bli bitt eller klort opp av en katt.

Behandling

I de fleste tilfeller, cat scratch sykdom klarner opp uten ytterligere hjelp. Hvis de infiserte lymfeknuter forblir hoven og smertefullt i mer enn noen få måneder, men antibiotika kan bli administrert for å hjelpe helbredelse.