Digidexo.com

Xeloda bivirkninger

Xeloda er kjemoterapi narkotika brukes til å behandle visse typer brystkreft, tykk- og endetarmskreft. Det er en muntlig kjemoterapi narkotika tatt av munnen, vanligvis to ganger om dagen, noe som er mer praktisk for pasientene fordi det krever færre besøk til legekontorer og klinikker. Xeloda virker ved å interferere med produksjonen av de typer proteiner kreftceller trenger for å vokse. På grunn av hvordan Xeloda fungerer, kan det ikke være en passende behandlingsalternativ for personer med visse nyre forhold.

Smerte

Noen Xeloda pasienter kan utvikle seg tilbake, ledd, muskler eller magesmerter som bivirkning av medisinen. Dette er normale reaksjoner og ingen grunn til bekymring. Utviklingen brystsmerter eller smerter, sår eller rødhet i halsen eller munnen, men kan indikere en potensielt alvorlig komplikasjon som krever behandling.

Gastrointestinale bivirkninger

Mild kvalme, oppkast og magesmerter kan utvikle seg i noen Xeloda pasienter, og det er ingen grunn til bekymring. Alvorlig kvalme, oppkast og magesmerter bør rapporteres til lege umiddelbart, så bør svart eller tjæreaktig avføring og blodig diaré.

Nevrologiske bivirkninger

Kjente nevrologiske bivirkninger av Xeloda er hodepine og svimmelhet, men disse er ikke grunn til bekymring. Kontakt legen din umiddelbart, men hvis du utvikle humør eller mentale endringer eller visjon endringer.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Andre bivirkninger av Xeloda som kan forekomme hos noen pasienter inkluderer forstoppelse, tretthet, tørr eller kløende hud, øyeirritasjon, søvnproblemer, svakhet, tap av appetitt og endringer i måten mat smaker.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger av Xeloda kan tyde på at en komplikasjon har utviklet som kan kreve medisinsk behandling. Sørg for å informere legen din hvis du utvikler noen av følgende: gulsott, leg smerte eller hevelse, redusert urinmengde, tørr munn, feber høyere enn 100,5 grader, nummenhet, rødhet eller blemmer på fotsålene eller hendene, uvanlig blødning eller blåmerker og rask eller uregelmessig hjerterytme.