Digidexo.com

Hva gjør du for en Mild heteslag?

Heteslag, en mer alvorlig tilfelle av heteslag, kan oppstå plutselig. Heteslag er en medisinsk nødsituasjon og må behandles umiddelbart. Det er noen skritt som kan tas for å behandle mild heteslag til lege eller ambulanse.

Årsaker

Heteslag er forårsaket av eksponering for høye temperaturer over lengre perioder, spesielt i høy luftfuktighet. Dehydrering bidrar til varme strøk. Heteslag kan utvikle seg gradvis, men ofte symptomene er ikke regnskapsført før det er et medisinsk nødstilfelle.

Mild Heat Stroke

Heteslag, en form for hypertermi, resultater fra en unormalt forhøyet kroppstemperatur. Heteslag, selv milde tilfeller bør behandles av en medisinsk faglig, så det kan være dødelig.

Behandling

Hvil i et skyggefullt område til hjelpen kommer. Det er viktig å rehydrere kroppen ved å gi rikelig med væske (for eksempel vann eller sportsdrikke) som kan bidra til å erstatte noen av de elektrolytter og salt tapt gjennom svette. Drikker som inneholder alkohol eller koffein er ikke anbefalt for heteslag ofre. Det kan være nyttig å fjerne eller løsne klær for komfort. Hvis det er mulig, svamp kroppen med lunkent vann. Ved å flytte personen til en kjøligere omgivelser bidrar, i tillegg til ved hjelp av en vifte for å holde frisk luft beveger seg over huden.

Symptomer

Symptomer på mild heteslag er oppkast, kvalme, tretthet, svakhet, muskelkramper og svimmelhet. Mer alvorlig heteslag fører til høy kroppstemperatur, fravær av svette, utslett, forvirring, merkelig oppførsel, rask puls, pustevansker, hallusinasjoner, desorientering, agitasjon, beslag og koma.

Mest utsatt

Heteslag er mest sannsynlig for spedbarn, eldre, idrettsutøvere og de som gjør tungt arbeid utenfor