Digidexo.com

Hyperbar oksygen Cancer Therapy

Hyperbar oksygenbehandling innebærer puste ren oksygen mens i et kammer under trykk på opptil tre ganger større enn den normale atmosfære. Så langt har det blitt godkjent som behandling for dykkersyke, koldbrann, hjerne abscess og skader der vev ikke får nok oksygen. Ifølge American Cancer Society, skjønt, oksygen terapi har også vist seg å helbrede skader forårsaket av strålebehandling.

Hvordan er hyperbar oksygenbehandling utført?

Hyperbar oksygenbehandling, eller HBOT, kan utføres i en monoplace kammer, i stand til å passe bare én person, eller i et multi-plass kammer som opptil et dusin pasienter kan dele. En monoplace kammer er vanligvis en klar plast rør, omtrent 7 meter lang, at pasienten ligger i og puster normalt, mens teknikere sakte øke trykket. Pasienter kan føle ørene pop eller blir svimmel mens gjennomgår terapi, og folk som er spesielt utsatt for bivirkninger av å inhalere ren oksygen (hjertestans, kollapset lunge, blant andre) kan ha HBOT ispedd puste vanlig luft.

Hva er fordelene?

Ifølge "hyperbar oksygenbehandling for Radiation Nekrose" av Hani L. Ashamalla, MD, et al., Har hyperbar oksygenbehandling blitt vist gjennom en rekke studier for å øke hastigheten helbredelse i bløtvev og bein skadet av stråling behandlinger. Den ren oksygen i en hyperbar kammer gnister ombygging av blodkar i skadet vev, med utvinning i området 80 til 85 prosent rekkevidde. Imidlertid kan HBOT bare fungere godt når dette brukes i forbindelse med konvensjonelle terapier. Ashamalla sier at bare åtte prosent av pasientene viste noen fordel når HBOT var den eneste behandling som brukes.

En annen fordel er å eliminere hypoksi, eller mangel på oksygen, som en årsak til strålingsmotstanden i kreftsvulster. Normal oksygenstrømmen i vevsceller, avhenger av blodstrøm og metabolisme, som begge er hindret i tumorer, noe som resulterer i hypoksi. Intens oksygenbehandling gjennom HBOT og en kjemisk emulsjon nevnt av Matthew Galas ("The Real Story Behind Oxygen Therapy" Vanderbilt University Psykologisk institutt), har begge blitt brukt til praktisk talt eliminere denne tilstanden i kreftceller.

Hva er ulempene?

Den vedlagte natur en HBOT kammer gir seg til flere bivirkninger. Barotraume, svikt i en trykkutligning både på innsiden og utsiden av kroppen, er en betydelig fare. Ashamalla fastslår at skade på trommehinnen er den vanligste iterasjon av barotraume i et hyperbarisk kammer. Intense smerter og blødning inn i mellomøret som kan skje. Andre forekomster av barotraume bære skader og blødninger i lungene, bihulene og alveolene. I noen tilfeller, Ashamalla stater, det kan også være en luftemboli.

Oksygenforgiftning er et annet problem, men det er først og fremst bare en bekymring når kammertrykket når tre ganger normal atmosfære, og er uvanlig på lavere nivåer. Ifølge American Cancer Society, bryter i behandlinger der pasienten puster vanlig luft kan unngå sjansen for oksygenforgiftning alle sammen.

Det oksygenrike miljøet til en hyperbar kammer kan låne seg til brannskader i tillegg, men denne faren blir dårligere i multi-sted kamre der trykket er lavere enn en enkelt pasient kammer.