Digidexo.com

Akutt Glomerulonefritt sykdom

Blod filtrering er en kritisk prosess i generelt vedlikehold av pattedyrkroppen. Dessverre, nyrene er utsatt for en tilstand som kalles akutt glomerulonefritt, som er en betennelse i visse nyrevevet.

Nyrene

Nyrene er de viktigste blodfiltreringsorganer i menneskekroppen. Blod fra nyrearteriene kommer inn i nyre og føres gjennom nephrons, som består av flere små kapillærer (glomerulus) og en nyretubuli, som passerer avfall mot ureter.

Årsaker

Akutt glomerulonefritt er ofte forårsaket av immunresponser. Etter en infeksjon på andre områder av kroppen, kan antistoffer og fanget bakterier blir fanget i membraner som omgir glomerulus. Noen ganger vil immunsystemet direkte angripe nyrevev.

Symptomer

I begge tilfeller som er angitt ovenfor, inflammasjon resulterer i lavere filtreringsstyring og effektivitet. Blod og visse proteiner i urinen er store tegn på symptomer på akutt glomerulonefritt. Et sekundært problem er ødem eller generell vev hevelse.

Diagnose

Hvis blod er funnet i urinen, kan en lege ta blodprøver, røntgen, ultralyd, CT eller en vev biopsi for å identifisere glomerulonefritt.

Behandling

Antibiotika kan være nødvendig for å kontrollere infeksjon, mens medikamenter for å kontrollere høyt blodtrykk kan bidra til å kontrollere kronisk skade på nyrene. Dersom nyresvikt oppstår, er dialyse nødvendig livreddende behandling.